Dodaj do ulubionych

znowu to samo

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 01:52
na tymm forum krytykuje sie kobiety, które nie chcą miec dzieci. Ja mam 28
lat, nie ma rewelacyjnej pracy, ma wspaniałego męża i ogólnie udane zycie.
Ale dzieci nie chce mieć. Po prostu nie chce, czy to takie złe?
Obserwuj wątek
    • Gość: GregNH jesli masz byc do d..... mamusia .... IP: *.dialsprint.net 29.02.04, 01:54
      to dobrze, ze ich nie masz
      • Gość: to ja Re: jesli masz byc do d..... mamusia .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 01:57
        Ja wiem,że ich nie mam. I ciesze sie z tego. ale zyje w takim, a nie innym
        społeczeństwie. A ono nie wymaaga odemie tego zebym była szczęsliwa, tylko,
        żebym spełniała pewne normy-a to mnie nisczy.
        • Gość: GregNH Re: jesli masz byc do d..... mamusia .... IP: *.dialsprint.net 29.02.04, 02:01
          Nikt nic od ciebie nie wymaga. Ciesze sie, ze masz swiadomosc, ze nie nadajesz
          sie na matke. Niestety nie wszystkie kobiety tak maja.
        • zalotnica Re: uciekaj.... 29.02.04, 02:06
          Gość portalu: to ja napisał(a):

> ale zyje w takim, a nie innym
          > społeczeństwie. A ono nie wymaaga odemie tego zebym była szczęsliwa, tylko,
          > żebym spełniała pewne normy-a to mnie nisczy.

...a czy pukaja juz do Twoich drzwi ?
    • zalotnica Re: znowu to samo-rzeczywiscie... 29.02.04, 01:59

> na tymm forum krytykuje sie kobiety, które nie chcą miec dzieci. Ja mam 28
      > lat, nie ma rewelacyjnej pracy, ma wspaniałego męża i ogólnie udane zycie.
      > Ale dzieci nie chce mieć. Po prostu nie chce, czy to takie złe?

przeciez Cie nikt nie zmusi, no, chyba ze wpadniesz...
      mnie to jest naprawde obojetne, czy masz , czy nie,
      a tak naprawde to o co Ci chodzi...?
      • Gość: to ja Re: znowu to samo-rzeczywiscie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 02:24
        Ja wiem, ze Tobie jest to obojętne.
        Ale w srodowisku w którym przebywam(czyt. rodzina ) nie jest to obojętne. A ja
        nie chce udawać kogos kim nie jestem. Nie chce ciąge mówić, że jeszcze jest
        czas itp. Wolałabym powiedzieć prawde, ale jest to nie do przyjęcia, poniewaz
        kobieta z "natury" powinna chciec miec dzieci.
        • zalotnica Re: znowu to samo-rzeczywiscie... 29.02.04, 02:30

>Ale w srodowisku w którym przebywam(czyt. rodzina ) nie jest to obojętne. A ja
          > nie chce udawać kogos kim nie jestem. Nie chce ciąge mówić, że jeszcze jest
          > czas itp. Wolałabym powiedzieć prawde, ale jest to nie do przyjęcia, poniewaz
          > kobieta z "natury" powinna chciec miec dzieci.

no a czy Ty tak naprawde kochasz tego swojego meza...?
          zazwyczaj tak jest, ze jak sie bardzo, bardzo kocha
          to sie tez i bardzo pragnie tego dziecka z ukochanym...
          • Gość: to ja Re: znowu to samo-rzeczywiscie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 02:33
            Kocham i to bardzo. Nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Ale o dzieciach nie
            marze. Wrećz przeciwnie. On zresztą podziela moje zdanie-tylko rodzina mysli
            inaczej
            • zalotnica Re: znowu to samo-rzeczywiscie... 29.02.04, 02:50

> Kocham i to bardzo. Nie wyobrazam sobie zycia bez niego. Ale o dzieciach nie
              > marze. Wrećz przeciwnie. On zresztą podziela moje zdanie-tylko rodzina mysli
              > inaczej

a jak sie zabezpieczacie...?
            • Gość: .................. Re: znowu to samo-rzeczywiscie... IP: *.dialup.sprint-canada.net 29.02.04, 02:53
              Mnie to najmniej interesuje, czy Ty chcesz miec dzieci, czy tez
              nie. Dobrze ze masz w swiadomosci, iz na matke sie nie nadajesz, bo
              matka powinna kochac swoje dzieci, czego Ci akurat brakuje -milosci.
              Zdecydowana wiekszosc kobiet chce i ma dzieci, co powinnas juz
              zauwazyc. Powiem Ci cos wiecej. Upodobania ludzi czesto sie
              zmieniaja z wiekiem. Byc moze i Twoje sie zmienia, ale moze byc za
              pozno, bo kobieta rodzi do pewnego czasu. Twoja rodzina? Coz, Ty
              masz cos z nia wspolnego, ja nic. Spoleczenstwo niedobre??? Przeciez
              Ty je taksamo tworzysz. Widocznie odbiegasz od jego ogolnego tredu,
              bo kobiecie ogolnie zameznej latwiej sie znalezc w nim z dzieckiem
              niz bez, ale jak juz powiedzialem to jest tylko i wylacznie Twoja
              sprawa. Egoisci zazwyczaj sa samotnymi ludzmi, nawet sie nie zenia i
              zamaz nie wychodza. Z Toba az tak zle nie jest, choc moze byc
              blisko. Dziecko przeciez kosztuje.
        • lola211 Re: znowu to samo-rzeczywiscie... 29.02.04, 10:29
          Moze gdy konkretnie okreslisz swoje stanowisko, temat przestanie byc przez
          rodzine poruszany.W koncu to naturalne, ze rodzina sie dopytuje, tak to juz
          jest na tym swiecie, ze spora wiekszosc malzenstw mysli o dzieciach i dazy do
          ich powołania na ten swiat, normalna kolej rzeczy.
          Powiedz otwarcie, jaki jest twój stosunek do sprawy macierzynstwa i tyle.Co to
          znaczy, ze to jest nie do przyjecia? Wyklucza cie z rodziny, obrzuca klątwa
          czy jak?
    • Gość: Nelka Re: znowu to samo IP: 193.24.200.* 29.02.04, 11:11
      Ja mam podobny problem, tyle że jestem 3 lata od Ciebie młodsza. Ludzie nie
      rozumieją, że ktoś może nie chcieć mieć dzieci. Znajomi regularnie pytają:
      kiedy będzie dzidzia, rodzinka w każde święta życzy nam płaczącego niemowlaka.
      Zastanawiają się, czemu nie mamy jeszcze dziecka: "Może bezpłodna? Tyle lat po
      ślubie..." Nikomu nawet nie chce przejść przez głowę, że ja mogę nie chcieć
      mieć dziecka. Bezdzietne mężatki czują duży nacisk i nie jest to przyjemne.

Nawet na forum padły słowa: "nie ma w tobie miłości" (bo nie chcesz mieć
      dzieci).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka