Dodaj do ulubionych

Lekarze nie pozwolili na aborcję ze względu na ...

• titus_flavius lepiej zabić niż oddać do adopcji? 09.03.04, 23:18
      Chaire,
      kobieta ta mówi: "jedno dziecko oddałam wcześniej do adopcji,
      nie mogłam się po tym pozbierać. Do dziś myślę o tej
      dziewczynce".
      Dobra mamusia nie ma co. Teraz chciała zabić kolejne swe
      dziecko, bo nie chce go oddać do adpcji.
      T.
    • titus_flavius jej po prostu brakuje pieniędzy 09.03.04, 23:21
      Chaire,
      w tym właśnie leży problem. Feministki zaś wcale nie myślą jak
      jej pomóc materialnie w utrzymaniu dzieci, tylko robią z tego
      sztandar do walki o aborcję.
      Swoją drogą ta kobieta jest zdeprawowana - woli zabić, niż oddać
      do adopcji.
      T.
      • Gość: Ewka Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 23:42
        zdeprawowana? Zdeprawowany jest lekarz, któremu sumienie nie pozwala dac
        skierowania na aborcję, a nie nakazuje zainteresowac sie, jak porod wpłynie na
        zdrowie kobiery (ani jak rodzina da sobie rade z wychowaniem dziecka).
        W tym przypadku podstawowym problemem jest ZDROWIE kobiety a nie tylko środki
        na wychowanie - co niektórdzy forumiarze z uporem godnym lepszej sprawy starają
        się zignorować. Co odda, odda po porodzie i od razu żyły się udrożnią? ciekawe.
        Nt "zabijania" nie będę nawet nic pisać bo już wiele o tym napsiano - kaczora
        sobie poczytaj na przykład
        • titus_flavius Re: jej po prostu brakuje pieniędzy 09.03.04, 23:58
          Gość portalu: Ewka napisał(a):

> zdeprawowana? Zdeprawowany jest lekarz, któremu sumienie nie pozwala dac
          > skierowania na aborcję, a nie nakazuje zainteresowac sie, jak porod wpłynie
          na
          > zdrowie kobiery (ani jak rodzina da sobie rade z wychowaniem dziecka).
          > W tym przypadku podstawowym problemem jest ZDROWIE kobiety a nie tylko środki
          > na wychowanie - co niektórdzy forumiarze z uporem godnym lepszej sprawy
          starają
          >
          > się zignorować. Co odda, odda po porodzie i od razu żyły się udrożnią?

Chaire,
          udrożnią, a może nie będzie problemu. Może trochę poleży w łózku. Po aborcji
          także mogą być komplikacje i też będzie musiała leżeć w łóżku. Niezrozumiałe
          jest, dlaczego ta kobieta woli zabić, niż oddać do adopcji.
          T.
      • Gość: Ewka Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.04, 23:55
        NB feministki się tą kobietą zajęły. A pamiętasz sprawę p. Agnieszki (to ta,.
        która zmuszona do porodu straciła wzrok)? Lekarz który odmówił jej skierowania,
        doskonale znajacy jej tragiczną sytuacje materialną, nawet się z nią nie
        skontaktował po porodzie. Przy reporterze był szczerze zaskoczony sugestią, ze
        sumienie powinno mu to nakazać. prawdziwy pro-lajfowiec po prostu.
        • titus_flavius Re: jej po prostu brakuje pieniędzy 10.03.04, 00:01
          Gość portalu: Ewka napisał(a):

> NB feministki się tą kobietą zajęły. A pamiętasz sprawę p. Agnieszki (to ta,.
          > która zmuszona do porodu straciła wzrok)? Lekarz który odmówił jej
          skierowania,
          >
          > doskonale znajacy jej tragiczną sytuacje materialną, nawet się z nią nie
          > skontaktował po porodzie.

Chaire,
          od sytuacji materialnej nie jest lekarz tylko opieka społeczna. A jak kobiety
          nie stać na utrzymanie dziecka niech odda je do adopcji. Wielu czeka w kolejce
          po dzieci.
          Tylko, że aborcjonistki wolą zabić dziecko, niż dać je komuś na wychowanie, aby
          rosło tam i było szczęśliwe.
          T.

Przy reporterze był szczerze zaskoczony sugestią, ze
          > sumienie powinno mu to nakazać. prawdziwy pro-lajfowiec po prostu.
          • Gość: Astra Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.03.04, 00:13
            Aborcja to potworna zbrodnia. Placz tej kobiety tez nie jest dobry.
            Dlatego jesli mam wybrac miedzy zyciem ludzkim a placzem kobiety, wybieram bez wahania
            zycie. Co do tej kobiety to mysle ze powinna sie dobrowolnie poddac sterylizacji (to jest chyba
            najmniejsze zlo z tych trzech). Szczegolnie ze moze zajsc w ciaze ze szwadronem "zwinietych"
            tatusiow i wtedy znow odpowiedzialny bedzie ksiadz proboszcz jak to insynuuja dyzurni
            propagandzisci na tym forum. Najbardziej szkoda mi dzieci i wierze ze adopcja bylaby dla ich
            dobra.
          • Gość: Messa Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.zapora / 217.96.25.* 10.03.04, 12:31
            > od sytuacji materialnej nie jest lekarz tylko opieka społeczna.
            Która nie jest w stanie pomow potrzebujacym - zresztą już od lat. Za rządow
            Buzka było tak samo źle.
            Czyzby sumienie lekarzowi nie nakazywało pomóc potrzebującej? Bardzo katolickie
            to sumienie.
            > nie stać na utrzymanie dziecka niech odda je do adopcji.
            w tym przypadku nie chodzi naet o wzgledy materialne (NB ta mantra "niech odda
            oczekujacym rodzinom" jest tez nieprawdziwa - ile dzieci zyje w domu dziecka) a
            o zdrowotne. No, ale z twojego wyszego postu wynika, ze twoim zdaniem kobieta
            przekaze dziecko innej i od razu sie z nia zamieni na nozki.
            > Tylko, że aborcjonistki wolą zabić dziecko
            Nie, zwolennicy legalizajci aborcji są zdania ze brak do niej dostepu powoduje
            prawdziwe tragedie.
            Natomiast zwolennicy okaleczania i powodowania śmierci cieżarnych w imię
            własnych przekonań wolą zakłamywać rzeczywistość niz zauwazyc istniejące
            problemy.
            • Gość: Ida Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 10.03.04, 14:33
              Ludzie czy wy żeście oszaleli?? Człowiek jest skazany sam na siebie.Nie można
              zawsze liczyć na pomoc społeczną itp.Sam jesteś kowalem swojego losu.Zrobiłeś
              coś nie tak ,to na ciebie spadają konsekwencje.Zaraz dojdziecie do wniosku,że
              najlepsze byłoby życie w komunie.Trzeba samemu działać nawet jak los z ciebie
              kpi w żywe oczy.Nie ma takiego dna z którego nie można byłoby się odbić.Nie
              wmawiajcie tego ludziom.Bo to właśnie powoduje,że niektórzy zawsze tylko liczą
              na innych, mają wieczne pretensje, czują się pokrzywdzeni, zawsze coś im się
              tylko należy, a to od kościoła, a to od państwa, a to od opieki społecznej.A
              sami ? Nie dają nic.
              • Gość: Ewka Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:06
                Jak rozumiem nie zgadzasz sie z titusem ze niektorym powinna pomagac opieka
                spoleczna? Sorry, ale tu sie z toba nie zgodze - w kraju w ktorym jest takie
                bezrobocie nie kazdy moze o wlasnych silach przezyc kolejny miesiac.
                NB nie o opieke spoleczna mi tu chodzi - mimo ze nie jest ona w stanie pomoc,
                zasilek na dziecko mniej niz swiadczenia za przecietne mieszkanie. Dziwi mnie
                natomaist ze lekarzowi sumienie pozwala powiedziec "tak, straci pani
                wzrok", "tak, bedzie pani miala problemy z poruszaniem sie" czy "tak, porod
                znacznie skroci pani zycie" - ale ja skierowania na zabieg nie dam a nie
                nakazuje mu powiedziec "tak, ja pani pomoge w trudnej sytuacji". Fajne sumienie
                i dla tzw. "obroncow" charakterystyczne.
                • Gość: Ida Do Ewki IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 10.03.04, 22:11
                  To niezupełnie tak.Oczywiście rozumiem,że jest bezrobocie, ale ono było
                  zawsze ,większe lub mniejsze.Chodzi mi o roszczeniową postawę Polaków.Zawsze im
                  się wszystko tylko należy.Prawo do aborcji, prawo do zasiłku,darmowa służba
                  zdrowia itp.W ten sposób nie może istnieć normalne państwo.Na przywileje trzeba
                  sobie zapracować, a nie narzekać jak ta kobieta z artykułu.Mąż pije, mam troje
                  dzieci, na nic mnie nie stać itp.Jeśli chodzi o aborcję w sytuacji zagrożenia
                  życia kobiety, to mówię tak.Ale po pierwsze mówię: należy zadbać o
                  antykoncepcję, a nie zachodzić sobie co roku w ciążę.
                  • Gość: Ewka Re: Do Ewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 22:37
                    W duzym stopniu sie z toba zgadzam - postawa roszczeniowa wielu osob w Polsce
                    to nieszczescie. Tutaj jednak to nie jest ten przypadek - kobieta ma w Polsce
                    prawo ZGODNIE z ustawa do przerwania ciazy jesli zagraza to jej zdrowiu. Jesli
                    ktos ma do czegos ustawowe prawo - powinno ono byc respektowane. Prawo to jest
                    martwe bo lekarze kaza rodzic kobietom, ktore ze wzgledow zdrowotnych
                    absolutnie rodzic nie powinny. Kilka tygodni temu byla w GW opisana historia
                    kobiety ktora - cbora na serce - doprowadzili do porodu, odmawiajac nawet
                    cesarskiego ciecia. Kobieta juz nie zyje. Jak to skomentujesz? Po artykule
                    rozwinal sie watek na ponad 1000 postow, a W ZADNYM Z NICH ZADEN z tzw.
                    obroncow prawa do zycia lekarzy nie potepil. I wiesz co? Mnie to nie dziwi.
                    Oczywiscie ze najpierw trzeba zadbac o antykoncepcje. Srodki antykoncepcyjne sa
                    w Polsce jendak na tyle drogie (zwlaszcza te skuteczne) ze wielu po prostu na
                    nie nie stac. Po drugie - o antykoncepcji potrzebna jest wiedza. Tymczasem tzw.
                    wychowanie seksualne jest ptowdzone tak, ze ona sie MNIEJSZA a nauczyciele
                    (zwykle koscielnej proweniencji) szerza dezinforamcj i zabobon. I co ciekawe -
                    za takimj modelem "edukacji" opowaidaja sie ci sami lduzie ktorzy bardzo ostro
                    wypowaidaja sie przeciw aborcji. Dlatego dla mnie jest to banda hipokrytow i
                    nic wiecej.
                    Kobieta stareala sie zadbrac jak mogla. Dlaczego nue moze podwiazac jajowodow?
                    Bo kupa politykow uwazala, ze chronienie sie przed ciaza to grzech smiertelny i
                    nalezy to ludziom jak najbardziej utrudnic - stad przepisy podwiazanie
                    uniemozliwiajace. Rzady lewicowego rzadu nic nie zmieniaja, bo dobre stosunki z
                    kosciolem sa wazniejsze niz jakies tam biedne kobiety.
                    • Gość: Ida Re: Do Ewki IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 10.03.04, 23:57
                      Ja miałam cesarskie cięcie, bo mój mąż jest lekarzem ijak zauważył,że żle się
                      dzieje, to zareagował.(nie jest ginekologiem, tylko kardiologiem).Współczuję
                      wszystkim kobietom,które nie maja takiego oparcia.Chociaż i ja usłyszałam po
                      cesarce od położnych,że to wstyd dla mnie.Powinnam rodzić dwa dni i wykrwawić
                      się na śmierć.A lekarze są różni, niektórzy dobrzy ,niektórzy żli.Jak
                      zauważyłam ,w szpitalu gdzie rodziłam, było dużo cesarek, ze względu na
                      cukrzycę pacjentek.Sądzę więc,że opisane w obu artykułach przypadki to
                      precedensy.A to już problem dla Izby Lekarskiej. Pozdrawiam. Ida
                      • Gość: Ewka Re: Do Ewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:06
                        > Ja miałam cesarskie cięcie, bo mój mąż jest lekarzem ijak zauważył,że żle się
                        > dzieje, to zareagował.(nie jest ginekologiem, tylko kardiologiem).Współczuję
                        > wszystkim kobietom,które nie maja takiego oparcia.Chociaż i ja usłyszałam po
                        > cesarce od położnych,że to wstyd dla mnie.Powinnam rodzić dwa dni i wykrwawić
                        > się na śmierć.
                        Widzisz. A wiele kobiet nie ma przy sobie meza-lekarza, tylko te polozne..

> A lekarze są różni, niektórzy dobrzy ,niektórzy żli.
                        Jasne ze wielu pracuje z oddaniem i uczciwie. Co nie zmienia faktu ze _wg badan
                        OBOP - jest to najbardziej skorumpwoana grupa zawodowa (ktora cow arto zauwazyc
                        duzo mowi o swoim moralnym poslannictwie). Mozesz zajrzec na 2. strone tegow
                        atku gdzie wypowaida sie pewien lekarz 'manipulator'. bierze lapowy bo zarabia
                        amlo i w Niemczech zarabialby wiecej, a poza tym chche cos zostawic wnusiowi. A
                        w ogole to o co chodzi bo wszyscy biora. No, ale oczywicie sumeinie ma abrdzo
                        wrazliwe.
                        > Sądzę więc,że opisane w obu artykułach przypadki to precedensy.A to już
                        > problem dla Izby Lekarskiej.
                        Oby. Ale Izba Lekarska sie takimi lekarzami w ogole nie zajmuje. Niewiele
                        brakowalo aby na ostatnim jesiennym zjezdzie de facto zakazali badan
                        prentalnych - to pokazuje jakie sa poglady wsron lekarskiej wierchuszki.
                        Zreszta u nas lekarze z reguly nie odpowidaja za swoje lekarskie decyzje, bo z
                        zasady zaden lekarz nie potweirdzi ze inny popelnil blad w sztuce (a byly tak
                        kontrowersyjne rpzypadki jak zaszycie w brzuchu pacjenta podczas operacji
                        chusty czy nozyczek - nawet w tak oczywistych sprawach lekarze 'nie widzieli '
                        zwiazku miedzy zaniedbaniem kolegow a cierpieniami pacjentow). To dlatego
                        przede wszystkim oceniam cala grupe zawodowa tak nisko
                      • Gość: Ewka Re: Do Ewki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:07
                        > Ja miałam cesarskie cięcie, bo mój mąż jest lekarzem ijak zauważył,że żle się
                        > dzieje, to zareagował.(nie jest ginekologiem, tylko kardiologiem).Współczuję
                        > wszystkim kobietom,które nie maja takiego oparcia.Chociaż i ja usłyszałam po
                        > cesarce od położnych,że to wstyd dla mnie.Powinnam rodzić dwa dni i wykrwawić
                        > się na śmierć.
                        Widzisz. A wiele kobiet nie ma przy sobie meza-lekarza, tylko te polozne..

> A lekarze są różni, niektórzy dobrzy ,niektórzy żli.
                        Jasne ze wielu pracuje z oddaniem i uczciwie. Co nie zmienia faktu ze _wg badan
                        OBOP - jest to najbardziej skorumpwoana grupa zawodowa (ktora cow arto zauwazyc
                        duzo mowi o swoim moralnym poslannictwie). Mozesz zajrzec na 2. strone tegow
                        atku gdzie wypowaida sie pewien lekarz 'manipulator'. bierze lapowy bo zarabia
                        amlo i w Niemczech zarabialby wiecej, a poza tym chche cos zostawic wnusiowi. A
                        w ogole to o co chodzi bo wszyscy biora. No, ale oczywicie sumeinie ma abrdzo
                        wrazliwe.
                        > Sądzę więc,że opisane w obu artykułach przypadki to precedensy.A to już
                        > problem dla Izby Lekarskiej.
                        Oby. Ale Izba Lekarska sie takimi lekarzami w ogole nie zajmuje. Niewiele
                        brakowalo aby na ostatnim jesiennym zjezdzie de facto zakazali badan
                        prentalnych - to pokazuje jakie sa poglady wsrod lekarskiej wierchuszki.
                        Zreszta u nas lekarze z reguly nie odpowidaja za swoje lekarskie decyzje, bo z
                        zasady zaden lekarz nie potweirdzi ze inny popelnil blad w sztuce (a byly tak
                        kontrowersyjne rpzypadki jak zaszycie w brzuchu pacjenta podczas operacji
                        chusty czy nozyczek - nawet w tak oczywistych sprawach lekarze 'nie widzieli '
                        zwiazku miedzy zaniedbaniem kolegow a cierpieniami pacjentow). To dlatego
                        przede wszystkim oceniam cala grupe zawodowa tak nisko
            • Gość: Misia Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 10.03.04, 17:02
              Messa co to znaczy w imię własnych przekonań?Jeżeli chociaż trochę interesujesz
              się tą tematyką to doskonale wiesz,że życie ludzkie zaczyna się od
              zapłodnionego jaja.Wyjdź wreszcie z tego ciemnogrodu myślowego.Nie wmawiaj XXI -
              wiecznym kobietom,że to tylko jedna z metod zapobiegania ciąży bo to wstyd.
              • Gość: Messa Re: jej po prostu brakuje pieniędzy IP: *.zapora / 217.96.25.* 11.03.04, 15:55
                > Messa co to znaczy w imię własnych przekonań?
                Dokładnie to co napisałem

> Jeżeli chociaż trochę interesujesz się tą tematyką to doskonale wiesz,że
                > życie ludzkie zaczyna się od zapłodnionego jaja
                Choć trochę się intetresuję - radzę poczytaj wczesniejsze posty (nie tlyko
                moje) na ten temat bo powtarzanie tego samego w kołko jest nudne

> Nie wmawiaj XXI - wiecznym kobietom,że to tylko jedna z metod zapobiegania
                > ciąży
                Rozumiem że o aborcję co chodzi? Pokaż mi post, w którym twierdziłem, zze
                aborcja to metoda zapobiegania ciazy. Twierdze natomiast i będę twierdził, że w
                niektórych warunkach przerwanie ciązy jest w pełni uzasadnione. A takze, że
                dostępność skutecznej antykoncepcji i wiedza na temat zapobiegania ciazy to
                jedyne metody ilość aborcji ograniczające.
    • Gość: aga NIE aborcji IP: *.wonet.pl 10.03.04, 01:30
      Kobiety to idiotki same walcza o aborcje.Wszystkie je bym pozabijala.Mogly je
      kiedys matki pozabijac,pousuwac.Popieram decyzje tych lekarzy,ktorzy ratuja
      zycie.NIE NIE NIE NIE.............dla aborcji!!!To bezbronne stworzenie poczelo
      sie aby sie urodzic i zyc!!!
      • Gość: Astra Caly ten artykul jest idiotyczny IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.03.04, 02:03
        Uzywa idiotycznych przeslanek zeby pokazac ze aborcja jest konieczna bo kobieta jest tak
        chora ze nie przetrzyma adopcji bo bedzie plakac i wsadzi sobie noz... Nie wiem do jakiego
        zwyrodnienia moga jeszcze dojsc kobiety zeby uzywac rownie kretynskich argumentow
        przepisywanych bezmyslnie przez dziennikarzy. Oczywiscie w domysle tatusie sa od zapylania
        a nie od odpowiedzialnosci. I to wszystko ma blogoslawienstwo rozmaitych przekupni na tym
        forum ktorzy nie maja zadnych skrupulow zeby rzucac obelgami gdy ktos mysli racjonalniej.
      • Gość: MaDeR NIE głupocie IP: 80.51.240.* 10.03.04, 10:52
        Przykre, że - sądząc z nicku - pisze to kobieta.

> Wszystkie je bym pozabijala.
        Przypuszczam, że w wypadku ciąży zagrażającej życiu, sprawa sama się rozwiąże po
        twej myśli. Cóż, ty jesteś tylko dwunogim inkubatorem, nieprawdaż? Rodź i zdychaj.

> To bezbronne stworzenie poczelo sie aby sie urodzic i zyc!!!
        ... albo zabijać własnego rodzica. Rzadko się to zdarza, ale się zdarza.
      • Gość: Messa Re: NIE aborcji IP: *.zapora / 217.96.25.* 10.03.04, 16:08
        > Kobiety to idiotki same walcza o aborcje.Wszystkie je bym pozabijala.
        O o, oto typowy tzw. "obrońca życia". Brawo
    • Gość: peter ciemnota IP: 81.210.44.* 10.03.04, 06:42
      Oświeceni wciskają ciemnotę. Mózgi bez sumienia. Gdzie są prawa
      dziecka poczętego?
    • Gość: jotka Aborcja IP: *.wlanet.wla.pl 10.03.04, 07:57
      Trzeba to w końcu skończyć. Niech lekarze wezmą się do leczenia .
      Jeżeli mają poglądy polityczne to niech idą do sejmu albo ubiorą
      się na czarno.Oni są od leczenia a nie decydowania o losie ludzi.
      Trzeba im założyć kasy fiskalne w prywatnych gabinetach to zejdą
      na ziemię a państwo będzie mialo dodatkowe pieniądze i
      strząśniemy ich wysokie mniemanie o sobie. Zdobyli wykształcenie
      za darmo a ciągle rządają pieniędzy uważam że byłoby to
      sprawiedliwe że lekarze prowadzący tylko prywatne praktyki
      powinni zwracać koszty wykształcenia.
    • Gość: Czytelnik Aborcja IP: 172.20.6.* 10.03.04, 08:06
      Dosyć z hipokryzją i ciemnogrodem. Pozwólmy decydować kobiecie.
      Zabójstwo jest zabójstwem, ale w odniesieniu do człowieka
      świadomego. Człowiek to rozwinięte w pełni ciało i świadomy
      duch. Płód ludzki to jeszcze nie człowiek.
      • titus_flavius a co z niemowlakami? 10.03.04, 08:25
        Gość portalu: Czytelnik napisał(a):

> Dosyć z hipokryzją i ciemnogrodem. Pozwólmy decydować kobiecie.
        > Zabójstwo jest zabójstwem, ale w odniesieniu do człowieka
        > świadomego. Człowiek to rozwinięte w pełni ciało i świadomy
        > duch. Płód ludzki to jeszcze nie człowiek.

Chaire,
        one także są świadome, czy też także pozwalasz na ich zbaijanie? Czym się różni
        dziecko przed i po porodzie?
        T.
        • Gość: MaDeR Re: a co z niemowlakami? IP: 80.51.240.* 10.03.04, 10:56
          Jak dla ciebie płód to niemowlak to skorzystaj z podręcznika biologii. Fazy
          rozwoju zarodka w czasie ciąży - od zapłodnionej komórki aż po w pełni
          rozwinięty płód, gotowy wyjść na świat.
          Dla mnie twierdzenie, że zapłodniona komórka jajowa to to samo, co dziecko
          chwilę przed wyjściem na świat, jest równie śmieszne jak definicja "owłosionego"
          jako tego, który ma co najmniej jeden włos na głowie.
          • Gość: Astra Re: a co z niemowlakami? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.03.04, 16:05
            Jak dla ciebie czlowiek nieprzytomny to nie czlowiek, to kopnij sie w glowe.
            Prof. Singer z Princeton pisze ku aplauzie takich jak ty, ze dziecko nie okazuje swiadomosci
            do 8 miesiaca po urodzeniu i do tego czasu rodzice powinni miec prawo zabojstwa.
            To mnie przekonuje. To ta sama logika!!!
            • Gość: Ewka Re: a co z niemowlakami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:08
              Prosze o link do artykulu tego profesora
              • Gość: Astra Re: a co z niemowlakami? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 00:57
                Nie mam pod reka, ale biore pierwsze lepsze omowienie:

www.deborahdanielski.faithweb.com/professo.htm
                • Gość: Astra Tu cos po polsku IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 01:07

www.wandea.org.pl/peter-singer.htm
                  www.iyp.org/Archives/polska/9910/msg00087.html
            • Gość: Messa Re: a co z niemowlakami? IP: *.zapora / 217.96.25.* 11.03.04, 16:03
              > Prof. Singer z Princeton pisze ku aplauzie takich jak ty, ze dziecko nie
              > okazuje swiadomosci do 8 miesiaca po urodzeniu
              Ku aplauzie? Co za bzdura. Znów - pokaz mi tutaj gdzie ktokolwiek pisze ze
              ośmiomiesieczny noworodek nie jest człowiekiem.
              Nie próbuj przypisywac ludziom pogladow ktorych nie wypowiedzieli - równie
              dobrze ja mogę napisać, że jesteś terorystką i morderczynią, bo takie same
              poglady jak ty maja osoby podkładające bomby pod kliniki antyaborcyjne
              • Gość: Astra Re: a co z niemowlakami? IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 16:41
                Nie ze nie jest czlowiekiem ale ze rodzice powinni miec prawo go usmiercic
                bezkarnie. Poczytaj Singera. Wlosy sie jeza. Nie bede za ciebie wertowala
                literatury. Ja to juz wczesniej czytalam. Ty zmieniasz nicki i probujesz
                bic piane.
                • Gość: Messa Re: a co z niemowlakami? IP: *.zapora / 217.96.25.* 11.03.04, 17:13
                  > Nie ze nie jest czlowiekiem ale ze rodzice powinni miec prawo go usmiercic
                  > bezkarnie
                  A wiec wykaż, gdzie pisałem że można bezkarnie zabijać ośmiomiesiecznego
                  noworodka. NB tzw. "literatura" to nie tyle artykuł samego faceta, ile jego
                  omówienia przez strony typu Nasz Dziennik - czyli raczej mało wiarygodne.
                  (Jeśli jednak facet rzeczywiście twierdzi to, co mu przypisują - nie zgadzam
                  się z nim)
                  > Ty zmieniasz nicki
                  Kolejny kłamliwy zarzut - z twojej strony nawet nie dziwi. Jakbyś nie
                  wiedziała, forumiarza można zidentyfikować po IP (o ile nie jest szczególnie
                  popularny)
                  > i probujesz bic piane.
                  o, zaczełaś pisać o sobie?
                • Gość: Ewka Re: a co z niemowlakami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:44
                  > Poczytaj Singera
                  Tez poczytalam (to co bylo na twoich stronach) i sie z facetem nie zgadzam.
                  Nawiasem na jednym z tych siteo'w o Rudolphie, sciganym przez FBI za zamachy na
                  dwie kliniki dokonujace aborcji, "melinę dla 'gejów' i lesbijek" (cytat),
                  podejrrzanym o podłożenie bomby "w czasie Igrzysk Olimpijskich w Atlancie w
                  1996 roku, zabijając jedną osobę i raniąc 111 innych" pisze sie per 'bohater
                  podziemnego ruchu oporu', 'dla sympatyków pozostaje kimś na podobieństwo
                  współczesnego św. Jerzego' i 'kiedyś takich ludzi opiewano w pięknych chansons
                  de geste' (cytaty). Idac twoim tropem myslenia zatem sprzeciw dla aborcji czyni
                  ciebie mordercza terrorystka.
      • Gość: Astra Re: Aborcja IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.03.04, 15:55
        Czyli jesli ktos jest nieprzytomny, nalezy go natychmiast usmiercic. Niestety ci cholerni lekarze
        czekaja az wroci mu swiadomosc, czasami przez lata. Nie ma nic gorszego niz czekac na
        objawy swiadomosci u dziecka bo jak sie nie zrobi aborcji, to w przeciwienstwie do
        nieprzytomnych prawie kazdy dzieciak pokaze ze ma swiadomosc. Ale o swiadomosci powinna
        decydowac kobieta, szczegolnie taka durna jak w tym artykule albo postympowi nazisci na tym
        forum.

> Zabójstwo jest zabójstwem, ale w odniesieniu do czŠŻowieka
        > świadomego.

• Gość: Ewka Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 20:15
          Kwestia nie jest chwilowa utrata przytomnosci ale swaidomosc - jako koniec
          zycia uznaje sie brak wysylania przez mozg fal. Jka juz ktos tu napisal - jesli
          zostanie stweirdzona brak aktywnosci mozgu pacjent jest odlaczony od aparatury
          podtrzymujacej czynnosci zyciowe. jescze sie nie spotkalam z tym aby
          tzw. "obroncy zycia" przeciwko temu protestowali
          • Gość: Astra Re: Aborcja IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 01:01
            Jest wiele przykladow kiedy po prostu nie wiadomo czy to jest "chwilowa" utrata
            czy permanentne odkorowanie. Dlatego trzyma sie takich ludzi latami na life support.
            Czasami po latach otwieraja oczy i... znow sa ludzmi. Daj kazdemu dziecku nie kilka lat
            szansy, daj mu jeden rok a zareczam ze fale mozgowe nie beda problemem.

> Kwestia nie jest chwilowa utrata przytomnosci ale swaidomosc - jako koniec
            > zycia uznaje sie brak wysylania przez mozg fal. Jka juz ktos tu napisal - jesli
            >
            > zostanie stweirdzona brak aktywnosci mozgu pacjent jest odlaczony od aparatury
            > podtrzymujacej czynnosci zyciowe. jescze sie nie spotkalam z tym aby
            > tzw. "obroncy zycia" przeciwko temu protestowali

• Gość: Astra Ewka sie czepia szczegolow IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 07:38
              Bo aborcja, tzw. niszczenie w zarodku to jest definicja czegos potwornie zlego.
              Niszczenie czlowieka w zarodku, nie danie mu szansy zycia to potworna zbrodnia!!!
              Problemem nie jest choroba tej kobiety. Ona z tego wyjdzie. Problemem jest choroba
              wygodnictwa, braku odpowiedzialnosci i nienawisci do ludzkiego zycia!!!

Twierdzenie jak to robi Singer ze zarodki mozna niszczyc i uzywac komorek do leczenia
              narkomanow ktorzy sobie uszkodzili mozg jest szatanskim pomyslem!!!
              • Gość: Messa Re: Ewka sie czepia szczegolow IP: *.zapora / 217.96.25.* 11.03.04, 16:19
                Czyms potwornie złym jest stawianie dobra zlepka komórek ponad dobro człowieka.
                Problemem jest wygodnictwo, brak odpowiedzialności za podejmowane decyzje i
                obojętność wobec kobiet lekarzy.
                A także brak edukacji, antykoncepcji i spychanie problemu do podziemia udając,
                że go nie ma.
            • Gość: Ewka Re: Aborcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:49
              Po stwierdzeniu smierci mozgu pacjent jest od aparatury odlaczany.
              • Gość: Ewka ciag dalszy - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 21:59
                Po stwierdzeniu smierci mozgu pacjent jest od aparatury odlaczany.
                Podtrzymywani sa pacjenci ktorych mozg nadal funkcjonuje. Stan ten moze trwac
                latami i czasempacjent odzyskuje przytomnosc - nie jednak smierc mozgu
                (nawiasem: jak czytalam na wczesniejszym pocie - przed odlaczeniem robione sa
                dla pewnosci 3 proby)
    • patience ...ELE UCIAC IM NOGI/nt 10.03.04, 15:38
    • Gość: Miron Zbrodnia w bialo-czarnych rekawiczkach IP: *.ci.rexburg.id.us 10.03.04, 15:46
      Czy ta kobieta ma popelnic samobojstwo,lajdaki ?!
      • Gość: Astra Re: Zbrodnia w bialo-czarnych rekawiczkach IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.03.04, 16:01
         Oczywiscie ze powinna popelnic zabojstwo!!!! Ona sobie wsadzi noz raczej niz odda w adopcje.
        A jak dziecku wsadzi noz to bedzie miala duuuuzo poparcia mironowatych. Potem znow
        wylaczy sobie swiadomosc i podszuka nowych tatusiow z tendencjami do zwijania. Takich
        tatusiow nie mozna scigac bo oni utrzymuja te kobiete przy zyciu.

Gość portalu: Miron napisaŠŻ(a):

> Czy ta kobieta ma popelnic samobojstwo,lajdaki ?!

• Gość: Misia Re: Zbrodnia w bialo-czarnych rekawiczkach IP: *.elknet.pl / 213.76.169.* 10.03.04, 16:45
        Miron "nie łajdaku" , wiesz żal mi Ciebie.Składam Tobie wyrazy ubolewania.
      • Gość: Darek Ona chce usmiercic dziecko a nie siebie,,,, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.03.04, 20:31
        Nie, ta kobieta zbytnio mysli o sobie aby popelnic samobojstwo. Ona chce
        usmiercic innego czlowieka a nie siebie. Walczy tylko o siebie, a drugiego
        czlowieka ma gdzies.
        • Gość: Astra Re: Ona chce usmiercic dziecko a nie siebie,,,, IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 10.03.04, 22:00
          To jest nawygodniejsze. Nie mozna jej przeciez narazac na wstrzas ujawniania tatusiow.
          Stan jej zdrowia jest zly wg. wlasnego oswiadczenia potwierdzonego przez dziennikarke.
          Lekarze nie wierza w ten zly stan zdrowia u 28-letniej kobiety. Takie tlumaczenie ile to miesiecy
          czy lat moze trwac rekonwalescencja nigdy by nie przemowilo nawet do kaprala wojsku.
          • Gość: Ewka ona chce ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 22:42
            >Nie mozna jej przeciez narazac na wstrzas ujawniania ta
            > tusiow.
            Po raz kolejny udwoadzniasz ze nie bylas w stanie zrozumiec faktow z
            przeczytanego artykulu.
            > Lekarze nie wierza w ten zly stan zdrowia u 28-letniej kobiety.
            Alez wierza, Tylko ze jesli skieruja na zabieg - moga miec klopoty; jesli nie
            skeiruja - nie beda mieli zadnych nawet jesli pacjentka im umrze.

> Takie tlumaczen > ie ile to miesiecy > czy lat moze trwac
            rekonwalescencja igdy by nie przemowilo nawet do kaprala wojsku.
            Moze nie przemawia do ciebie - ale to jeszcze nie powod aby tak obrazac kapralow
    • negra29 ZE WZGLĘDU 10.03.04, 22:19
      ZE WZGLĘDU
      --
      audycje popularyzujące j. polski ni ch...ja mi nie pomagają...:(((((
      • Gość: Astra Przykazania Singera IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 02:15
        www.mateusz.pl/wdrodze/nr303/303-19-O-Przykazania.htm
    • Gość: baba strach lekarzy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.03.04, 14:47
      niech amputują jej nogi ale niech rodzi ! To jest Polska
      rzeczywistość!A potem bachora do reklamówki i do zsypu!Do
      cholery ,czy tej kobiecie nikt nie pomoże?
      • titus_flavius co za demagogia 11.03.04, 15:11
        Gość portalu: baba napisał(a):

> niech amputują jej nogi ale niech rodzi ! To jest Polska
        > rzeczywistość!A potem bachora do reklamówki i do zsypu!Do
        > cholery ,czy tej kobiecie nikt nie pomoże?

Chaire,
        kto mówi o amputacji? Po prostu kobieta na siłę szuka uzasadnienia dla
        bezpłątnej aborcji. Zaś dziecko moze oddać do adopcji. Na takie małe dzieci
        jest mnóstwo chetnych, kochających ludzi - a nie takich morderców jak ona.
        T.
        • Gość: Messa Re: co za demagogia IP: *.zapora / 217.96.25.* 11.03.04, 16:34
          > Po prostu kobieta na siłę szuka uzasadnienia dla bezpłątnej aborcji
          jasne jasne - sama sobie te zyly pozazpychala. POdobnie jak inna kobieta na
          złośc lekarzom straciła wzrok, a inna wzieła i umarła na niewydolność serca 2
          tygodnie po porodzie? Co za wstrętne baby.

> Zaś dziecko moze oddać do adopcji.
          Co w zaden sposob nie wpłynie na jej stan zdrowia, niestety.

> Na takie małe dzieci jest mnóstwo chetnych, kochających ludzi.
          Sugeruję, żeby udali sie do najbliższego ośrodka adopcyjnego - w domach dziecka
          jest sporo dzieci. Ciekawe co jescze tam robią.
          • Gość: Astra Re: co za demagogia IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 16:47
            Urodzila trojke dzieci i zyly sie nie porozpychaly?.
            Ja ci powiem ze stosunki seksualne tez moga jej zyly rozpychac.
            Znane sa osoby (w tym jeden z prezydentow Francji) jak umarl
            w lozku prostytuty (zyla mu pekla). I co z tego wynika?. Kto tu popelnil
            to potworne zlo? W przypadku 28-letniej kobiety wszystkie argumenty
            od rozpychania zyl po amputacje to czysty styl gadzinowy.
            • Gość: Astra Re: co za demagogia IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 16:48
              Zreszta aborcjonisci kochaja takie kobiety zeby uzasadnic ze kazde zycie ludzkie
              mozna zniszczyc jesli to jest wygodne.
              • Gość: Astra Ide o zaklad.. IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 11.03.04, 16:51
                Ze ta kobieta urodzi, zyly sie poodpychaja a na tym forum i tak
                niektorzy beda klapac ze powinna byla zabic bachora.
              • Gość: Ewka Re: co za demagogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 22:08
                To raczej przecfownicy legalziajci nie znsoza takich przypadkow bo udowadniaj
                ze model"niech urodzi i odda" nie rozwiazuje sprawy.

> ze kazde zycie ludzkie mozna zniszczyc jesli to jest wygodne.
                "Narodzeni" tez sa ludzmi (aklasyfikowanie zaplodnionej komorki jajowej ajko
                czlowieka jest co najmniej watpliwe) a zycie mozna zniszczyc na wiele sposobow.

Bardzo bym cchiala aby ta kobieta urzodzila (bo co do tego dojdzzie to nie ma
                watplwisoc) bez negatywnych skutkow dla zfrowia. Tylko ze nie wierze w cuda a
                przede wszsytkim uwazam ze kto w nie wierzy - powinien je wyprobowywac na sobie
                a nie na innych.
            • Gość: Messa Re: co za demagogia IP: *.zapora / 217.96.25.* 11.03.04, 17:17
              > Urodzila trojke dzieci i zyly sie nie porozpychaly?.
              Ależ właśnie porozpychały.

> Znane sa osoby (w tym jeden z prezydentow Francji) jak umarl
              > w lozku prostytuty (zyla mu pekla). I co z tego wynika?.
              To, że nie powinno go tam być - tak samo jak ta kobieta nie powinna być w ciąży.

> W przypadku 28-letniej kobiety
              Od jakiego wieku twoim zdaniem można mieć poważne problemy zdrowotne?
        • Gość: Ida Re: co za demagogia IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 11.03.04, 21:46
          Coś w tym jest Titus , co mówisz,bo to przecież nie pierwsza ciąża tej kobiety
          i pewnie nie ostatnia.A zatem można przypuszczać, że to pierwsza aborcja i nie
          ostatnia. Wkońcu kobieta ta udowodniła,że zabezpieczać się nie potrafi.Nawet
          nie sięgnęła po środki polecane po stosuku i niepozwalające plemnikowi dotrzec
          do jaja(postinor).
          • Gość: Ewka Re: co za demagogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 22:14
            >A zatem można przypuszczać, że to pierwsza aborcja
            pierwsza
            > i nie ostatnia.
            oby ostatnia

> Wkońcu kobieta ta udowodniła,że zabezpieczać się nie potrafi.
            Faktycznie, kupila prezerwatywe niedostatecznej jakosci.
            Jak dokladnie ty bys sie zabezpieczyla na jej miejscu ? Moze doradzisz?

> Nawet nie sięgnęła po środki polecane po stosuku i niepozwalające
            > plemnikowi dotrzec do jaja(postinor).
            Zeby po nie 'siegnac' potrzebna jesrt recepta lekarza z ktora sa klopoty
            ("zabojcza pigulka" !) Jakis czas temu LPR wymogl na policji ograncizenia w
            podawaniu Postinoru zgwalconym kobietom.
            • Gość: Ida do Ewki IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 12.03.04, 13:53
              Ewa, ty cały czas nie rozumiesz o co mi chodzi.Mnie chodzi o to,że aby zacząć
              współżycie, najpierw trzeba zapoznać się ze wszystkimi możliwymi środkami
              antykoncepcyjnymi, a postinor mieć zawsze przy sobie na wszelki wypadek.Tego
              trzeba dowiedzieć się samemu, szukać, pytać,czytać ulotki w aptece itp.Mnie
              nikt nie uświadamiał.Ja sama się uświadomiłam.Pozdrawiam.Ida
      • Gość: Ewka Re: strach lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 22:18
        > czy tej kobiecie nikt nie pomoże?
        No przeciez od pomocy jest opieka spoleczna (patrz titus), na upowszechnienei
        skutecznej antykoncepcji przeciwnicy legalnej aborcji tez lozyc nie zamierzaja.
        Jak juz wyjdzie ze szpitala to moze polozyc sie na rogu i zaczac zdychac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka