Dodaj do ulubionych

wakacyjny wypoczynek w spa

28.06.10, 15:50
bardzo chciałabym się wybrać do spa, żeby odpocząć i trochę się upiększyć.
Tylko nie bardzo wiem, gdzie się wybrać i też nie bardzo wiem, z jakich
zabiegów byłoby dobrze skorzystać.
Jeśli odwiedzacie takie miejsca to piszcie, gdzie najczęściej się udajecie i z
jakich zabiegów korzystacie??
Będę wdzięczna za wszelkie namiary;)
Obserwuj wątek
    • Gość: kardon Re: wakacyjny wypoczynek w spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 12:55
      a co rozumiesz przez "upiekszyc"? :)
      ja bym sie na Twoim miejscu wybrala na wszystko;P masaże, maseczki i sauna - to moje
      ulubione zabiegi:) jesli chcesz nieco się odmłodzić to weź mikrodermabrazje:) a masz juz
      jakies spa na oku?
      • hiacynt Re: wakacyjny wypoczynek w spa 29.06.10, 13:59
        przez upiększyć miałam na myśli przede wszystkim wszelkie zabiegi na ciało i
        twarz. Żeby pozbyć się tego zmęczenia z twarzy. No i żeby się trochę wygładzić.
        Myślałam, żeby pojechać do Jastrzębiej Góry do hotelu Primavera. Tam jest ponoć
        bardzo fajne centru spa. I niedaleko morza.
        Może ktoś z was już był ??
        • cyferka Re: wakacyjny wypoczynek w spa 13.12.14, 16:47
          Ja chciałabym w najbliższym czasie kupić sobie własne.... mieszkanie nad morzem. Tak tak :)
          Od jakiegoś czasu jest to moje duże marzenie i mam nadzieję,że uda mi się je spełnić.
          Na razie zastanawiam się nad Wejherowem: www.mieszkaniawejherowo.pl/ - tutaj można sobie przejrzeć mieszkania jakie są tam obecnie do kupienia.
          Nie mam tyle kasy aby kupić mieszkanie w Trójmieście tak więc Wejherowo wydaje mi się sensowne. Myślicie,że warto jest tam zemieszkać?
    • Gość: Nika Re: wakacyjny wypoczynek w spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 14:56
      Jeżeli chcesz odpocząć a przy tym poczuć sie bardziej atrakcyjna to mam dla
      Ciebie sprawdzony adres www.scaliano.com.pl/ maja profesjonalne
      zabiegi,sama się o tym przekonałam.
      • xsena Re: wakacyjny wypoczynek w spa 05.07.10, 16:00
        Ja nie byłam osobiście ale słyszałam o tym SPA. Jak chcesz sobie coś wybrać to
        po prostu wejdź na ich stronkę www.primaveraspa.pl/ - a jeżeli faktycznie
        nie wiesz na co się zdecydować to ja mogę polecić zabiegi typu masaż pianą czy
        drenaż limfatyczny kończyn. Zależy na ile dni chcesz jechać i czy sama czy ze
        znajomymi czy może z dziećmi - napisz coś konkretniej to może Ci jakoś pomogę, a
        jeszcze lepiej jak po prostu sobie jakiś pakiet kupisz. Tak chyba będzie
        najprościej.
        • belle_rose Re: wakacyjny wypoczynek w spa 22.11.12, 14:11
          Bywam w hotelu Primavera w Jastrzębiej Górze od kilku lat co roku. Od kiedy mają tam spa, jest świetnie! :)

Czy znacie jakieś kobiece strony internetowe, na których można znaleźć rzetelne recenzje innych takich miejsc?
      • Gość: Madra Re: wakacyjny wypoczynek w spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 17:52
        Te wakacje miałam przyjemność spędzić w willa Scaliano,podaje link
        www.scaliano.com.pl/
        i jestem naprawdę pod ogromnym wrażeniem. Cicha i spokojna okolica,do tego
        sympatyczna obsługa. Pokoje duze i komfortowe. Wg mnie warto.
    • Gość: gość Re: wakacyjny wypoczynek w spa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.10, 13:15
      Spa to bardzo fajna sprawa, ja biorę aktualnie udział w konkursie :
      wakacyjny konkurs eBOK i liczę że uda mi
      się zgarnąć jeden z 10 voucherów na wakacje o wartości 3000 zł i wtedy też
      skorzystam
    • jagoda87 Re: wakacyjny wypoczynek w spa 11.08.11, 21:20
      ja już pisała,m mnie ostatnio wpadł w oko hotel Głęboczek na pojezierzu brodnickim koło Torunia, zaciekawiło mnie to , że mają tam winoterapię i kąpiele w winie , powiem szczerz e, że chętnie bym z czegos takiego skorzystać
    • korelowa Re: wakacyjny wypoczynek w spa 05.04.12, 20:25
      Najlepsze spa w jakim bylam to Velaves. Hotel jest we Wladyslawowie i jak dla mnie to nie ma miejsca, gdzie są lepsze masaże. Azjatyckie, klasyczne itp. Sauny, baseny, jacuzzi tez na wysokim poziomie.

No i Gdansk jest blisko.
    • melka21 Re: wakacyjny wypoczynek w spa 24.04.12, 10:07
      w Kołobrzegu jest super spa i w Polanicy
    • lulaaaa Re: wakacyjny wypoczynek w spa 29.01.14, 13:53
      Jeśli chodzi o spa to razem z narzeczonym mamy jedną opinię co do wypoczynku : Uwielbiamy !
      Staramy się przynajmniej kilka razy w roku wybrać do jakiegoś ośrodka aby trochę zrelaksować się od szumu wielkiego miasta. Jeśli ktoś posiada stresującą pracę to idealny sposób na to aby choć trochę się rozerwać ...
      Ofert warto jest sobie poszukać w sieci - jest wiele ciekawych ośrodków takich jak Krynica albo Nałęczów. My ostatnio rezerwowaliśmy tutaj: www.e-wczasy.pl/ - dobry portal na którym znajduje się chyba największy wybór ośrodków spa w całej sieci.
    • diana_ Re: wakacyjny wypoczynek w spa 15.05.14, 11:23
      Ja jeszcze nigdy nie byłam w SPA, ale chętnie bym się wybrała ;).
    • ramonastrzyglo Re: wakacyjny wypoczynek w spa 15.05.14, 14:00
      Jak prawdziwy wypoczynek to polecam wycieczkę jachtem
      sama była i było super
      ja byłam na wycieczce rejs gracja
      tu można zobaczyć jak to wygląda
      naprawdę nie drogo
      www.bluewaterclub.pl/rejsy_grecja_rejsy_morskie.html
    • ramonastrzyglo Re: wakacyjny wypoczynek w spa 16.05.14, 19:15
      Jak prawdziwy wypoczynek to polecam wycieczkę jachtem
      sama była i było super
      ja byłam na wycieczce rejs grecja!
      tu można zobaczyć jak to wygląda
      naprawdę nie drogo
    • poly87 Re: wakacyjny wypoczynek w spa 23.05.14, 21:31
      Ale bym sobie pojechała do spa :)
    • liliiiana Re: wakacyjny wypoczynek w spa 02.07.14, 14:02
      Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym się na jakieś zabiegi z czekoladą. To musi być niezwykle relaksujące.
    • rudii20 Księżycowy Dworek 09.07.14, 22:06
      Jeśli chodzi o SPA, to ja zawsze łączę z wypoczynkiem i zwiedzaniem. Mogę polecić np. kompleks wypoczynkowy na Mazurach Księżycowy Dworek. Oprócz SPA korzystam z uroków okolicy, regionalnego jedzonka, zwiedzam, odpoczywam.
      Co do zabiegów, to wybieram to, na co mam akurat chęć i zapotrzebowanie. Wszelkie zabiegi dla ciała wskazane.
    • jagodowysad Re: wakacyjny wypoczynek w spa 14.07.14, 13:28
      Zalezy co lubisz i skąd jesteś. Ja byłam kilka razy w różnych miejscach, ale zawsze wybieram te blisko domu - najlepiej w Beskidach - mam niecałe 80 km :). A zabiegi? Masaże przede wszystkim, sauna i fajna okolica, bo pospacerować tez lubie.
    • cyferka swinoujscie 08.08.14, 09:42
      Bardzo fajny klimat ma Świnoujście. Moim zdaniem jedna z najładniejszych miejscowości nadmorskich. Wypoczywaliśmy tam z paczką znajomych w połowie lipca tego roku. Jest tam wiele spa, gdzie można skorzystać z zabiegów ( mi akurat zdarzyło się raz wybrać na masaż).
      O wiele bardziej niż pensjonat czy hotel oplaca się wynająć własne mieszkanie. Szczególnie jeśli jedzie się w kilka osób tak jak my.
      Dzięki temu koszta się rozkładają i udało nam się wynajać naprawdę super lux apartament. 5 pokoi tak więc nasza ósemka z powodzeniem się tam odnalazła ponieważ każda para miała swój pokój. Dla ciekawych tutaj foty: swinoujscie.baltichome.pl/pl/apartament/baltic-home-holiday-house/176_3d ). Był to cały segment, zresztą zobaczcie sobie:
      https://swinoujscie.baltichome.pl/pl/img/full/photo/af57ff13695ea857381a3343e2990d5318c37640.jpg
      Tak więc można było sobie wieczorkiem posiedzieć i pogadać przed domem. Do plaży jak i centrum bardzo blisko.
      Szkoda,że nie było tam można zabrać zwierzaka bo musiałam zostawić moją roksi z mamą ale na tydzień czasu to nic jej się nie stało.
    • luluska Re: wakacyjny wypoczynek w spa 02.09.14, 10:36
      SPA w Nałęczowie jest super :)
    • sylwia4012 Re: wakacyjny wypoczynek w spa 12.11.14, 10:36
      Ja powiem tak, wypoczynek w spa jest fajny, ale trochę kosztowny. Ja tam wolę wyjechać nad morze i tam skorzystać z słońca, morza, piasku i a przy okazji także mogę skorzystać z spa w pobliskich miejscach. Widziałam ostatnio fajne miejsce nad morzem Pobierowo apartament Kornel , blisko morza, wiele atrakcji w pobliżu także pewnie Spa tak jak dla Ciebie.
    • orszulka36 Re: wakacyjny wypoczynek w spa 08.12.14, 15:19
      Ja często jeżdżęHotelu Rigga to mój ulubiony hotel nad morzem w którym jest oczywiście SPA. Naprawdę komfortowe miejsce, piękne pokoje, pyszna kuchnia no i strefa SPA, gdzie można skorzystać z zabiegów odprężających, upiększających. Uwielbiam tam odpoczywać. Dodatkowo piękna lokalizacja - Władysławowo! Polecam Ci - na pewno byłabyś zadowolona.
    • modna.wygodna Re: wakacyjny wypoczynek w spa 10.12.14, 13:11
      Ja dotąd nie miałam jeszcze niestety okazji skorzystać z takiego profesjonalnego spa, ale mam nadzieję, że kiedyś to się w końcu zmieni.
    • rude_wredne Re: wakacyjny wypoczynek w spa 11.12.14, 14:19
      moge ci polecic spa "nad wodospadem" bardzo ladna gorska okolica, duzy wybor zabiegow i maja rozne ciekawe pakiety :)
    • kopoo Re: wakacyjny wypoczynek w spa 18.12.14, 08:05
      ja miałam na wakacje na Ukrainę jechać do spa, ale tam była modernizacja wojska więc z tego pomysłu zrezygnowałam...
    • wiewiorrrra Re: wakacyjny wypoczynek w spa 20.01.15, 08:55
      Ja często wykupuję sobie zabiegi SPA na grouponie, są atrakcyjne oferty :) Ostatnio korzystałam z pakietu na kriolipolizę,czyli zamrożenie tkanki tłuszczowej, a co za tym idzie- jej redukcję :) Było warto, byłam na 2 z 6 zabiegów, a obwód w pasie zmalał mi już o 4 cm! :D

https://www.rubinkiewiczmed.pl/wp-content/uploads/2014/03/kriolipoliza1.jpg
    • modna.wygodna Re: wakacyjny wypoczynek w spa 26.01.15, 09:35
      My planujemy akurat jakiś wyjazd integracyjny z argentum-event.pl w naszej firmie, więc na razie szykuję się na to, a potem pomyślę może i o weekendzie spa :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka