magnusg Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 12:36 Chodzi o imiona ich sponsorow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 12:43 Moj pierwszy kot w papierach mial Monsieur Chatek (zlepek francuskiego 'chat' i polskiego 'kotka'). W domu nazywalismy go Punio. Drugi kot, a raczej filigranowa ruda kociczka, oficjalnie nazywala sie Mademoiselle Philomène, co na codzien skrocilismy do Fifi. Trzeci, urodzony bandyta, jedyny w moim zyciu kupiony w sklepie kot (bo nikt go nie chcial z powodu ogonka jak korkociag) nosil imie pysznego ciasteczka - Cookies, co prozaicznie sprowadzikismy do Kuki. Wszystkie trzy przezyly z nami wiele, bardzo wiele lat i sa dzis w kocim niebie. Co do Kukiego to mam watpliwosci, ale zycze mu tego kociego raju. Odpowiedz Link Zgłoś
cafem Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 13:08 Cipka. Przemianowane pozniej na Cipek, z racji plci. Odpowiedz Link Zgłoś
schnupfchen Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 16:50 Brian, Frida, Feliks, Klaus, Poppy, Itchy, no i dwie ryby maja imiona: Audrey i Jenny Odpowiedz Link Zgłoś
margie Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 16:58 Pierwszy - Trop. Potem: Max ( Full Max Asesor), Drak ( Thriller Draculla Rodeo) teraz: Ido:) w rodowodzie Idol:) Odpowiedz Link Zgłoś
alessia27 Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 17:31 Agama brodata samiczka- Stefan (okazalo sie po roku ze to kobieta) Agama brodata samiec - Franz Pajak ptasznik grammostola rosea samiczka- Paula I stonoga diplopoda - bezimienna nie lubie jej bo jest obrzydliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pocztarenata Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 18:18 I pies- Mikado( rodzice kupili pieska od jakiejś kobiety już 2-3 letniego z tym imieniem)dziwna to była krzyżówka. Nigdy czegoś takiego nie widziałam. Trochę jak srebrny ale błyszczący pudel, futro się mieniło do dziś nie wiem a chciałabym. W żadnym katalogu podobnego nawet nie znalazłam. Padłą na salmonellę, kiedy wszyscy zachorowaliśmy na to lat temu 22. II-pies Toto. Bo był podobny do tego pieska Dorotki z Czarnoksiężnika z Oz. Pies kradziony:) Ukradliśmy go z pewnej ulicy cieszącej się najgorszą sławą w Wawie;) należał do rodziny patologicznych pijaków. Jadał u sąsiadów, spał na wycieraczce pod drzwiami mieszkania. Wielokrotnie zaliczył kopa od swego pijanego nieustannie pana- to była skrajna patologia. Pies został zwabiony na jedzenie do sąsiadów i stamtąd go wynieśliśmy w torbie turystycznej. Przez dłuższy czas chował jedzenie po kątach, sikał wyłącznie na latarnie( a mieszkamy w lesie;) ) pił tylko z kałuż, woda w domu, w misce była dla niego niezrozumiała. Długo trwało zanim zrozumiał, że jedzenia mu nie zabraknie. Na zawsze pozostał mu strach przed dziećmi.Padł ze starości 5 lat temu. III-Aria-pudlica, córka niezwykle utytułowanej matki. Padła na raka 4 lata temu. IV- Beza- yorka, żyje u moich rodziców nadal V- Happy- yorka, żyje nadal u moich rodziców VI- Heca-moja bokserka- kupiona zaraz po ślubie, pierwszy własny pies na swoich śmieciach;) obecnie ma 11lat. VII-Draka-yorka-córka Bezy, matka Happy, mieszka u nas-ma 10 lat. Kot: Rudas-miałam wtedy z 10 lat. Kiedyś wyszedł na spacer i nie wrócił:( Bajtek-miałam ze 12 lat- siostrzeniec Rudasa, zaginął tak samo. Kotka Rudzia( nie jestem oryginalna;) )obecnie 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
sootball Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 18:30 Nabuchodonozor, pożeracz dusz, mroczny wysłannik ciemności, cichołapy armageddon, manifestacja zniszczenia, demon ziejący rybą. W skrócie kot czarny młodszy. Mefistofeles, pasiasty anioł czeluści Szafy, niszczyciel tapierki, cień z otchłani, upadły ciamkacz kurczka, spiczastouchy czart i zatracony bies. W skrócie kot pręgowany starszy. a bo co? Odpowiedz Link Zgłoś
pompeja Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 19:48 Rybki - Abachaczi, Uszi i Włuszmitu Glonojad - Dżefrej Kocury - Oskar, Salem i Harrier aka Harry Kotter. Odpowiedz Link Zgłoś
mala-mila Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 19:56 kot - Andżela (z akcentem na dż;) buldog francuski- Róża Odpowiedz Link Zgłoś
pani_hill Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 22:27 Chomiczka - Tosia :) ______________ ,,Kobiety były palone na stosie jako czarownice tylko za to, że były piękne.'' Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Imiona Waszych pupilków :) 14.08.10, 22:42 kot- Czila jak już nabędziemy psa to będzie - Kura Odpowiedz Link Zgłoś