Dodaj do ulubionych

a ja mam w domu ducha :P

14.09.10, 23:50
normalnie puka i stuka :P
Wydaje jęki dziwne i odgłosy.Przed chwilą znowu mnie nastraszył-siedzę sobie przed kompem ,a w kuchni słyszę skrzypienie drzwiczek od szafki,lezę tam zaciekawiona,a drzwi uchylone na oścież,moje pierwsze podejrzenie pada na sierściucha,ale ten śpi na kanapie jak zabity....
Wczoraj w nocy coś runęło w mieszkaniu,ale nie chciało mi się wstawać i sprawdzać,aż kota na nogi zerwało ;) Rano nic dziwnego (rozwalonego) nie uświadczyłam.
Kilka dni temu coś drapało i skrobało (ciemno już było),siedziałam sobie w dużym pokoju ,książkę czytałam i nagle kocur mój zerwał się z kanapy -uszy sztorcem postawił,oczy jak lampki zrobił,najeżył się dziadu i gapił jak głup w stronę hałasu(przedpokój,kibel),polazłam sprawdzić czy może wody nie zakręciłam,albo mój młynek do gówienek się włączył-a tam nic,ani widu,ani słychu....
WTTM?
W sensie swojego ducha?
Może mu jakąś flachę kupie na przekupne :P,albo będę w ofierze wódkę i fajki zostawiać?
Bo mam dobre "serduszko" i chce się z nim zaprzyjaźnić :D
A tak na poważnie,to ja sobie wszystko lubię logicznie tłumaczyć,ino dziwne to rzeczy się dzieją w mej kwaterze :P
Obserwuj wątek
    • a1ma Re: a ja mam w domu ducha :P 14.09.10, 23:53
      Ale fajowo masz, jak się poczujesz samotna - to proszę bardzo, masz pod ręką towarzystwo! :)
    • ursyda Re: a ja mam w domu ducha :P 14.09.10, 23:54
      się nie ciesz
      nietoperz ci wleciał
      wściekły
      • hermina1984 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:02
        w sensie Bruce Wayne?Oj nikogo takiego nie znalazła ja :(
        • autokrata.fetyszysta To się nawet nie zastanawiaj... 15.09.10, 01:55
          ...ino dzwoń!

www.youtube.com/watch?v=KqIidDuOuZQ
    • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 14.09.10, 23:58
      A za chwilę 00:00 ! Łuuuuuuuuuuuuuu !!!! Łuuuuuuuuu !!!!!!!!
    • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:03
      szczur
      pospolity.
      • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:04
        Albo wiewiórka. Spuszczona z parku !
        • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:05
          Nie ! Nie ! W prawdziwych filmach jest szop pracz !
          • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:07
            Ty chyba nigdy prawdziwnych filmow nie ogladas!
            W prawdziwych filmach to jest dziki dzik chowajacy sie za dzika wiewiorka. a szop pracz w ogole nie wystepuje w prawdziwych filmach.
            • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:09
              Występuje, występuje ! I się rzuca z pazurami na twarz. I z krzykiem !
              • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:12
                A czy moglabys mi zaprezentowac krzyk szopa pracza? i co szop pracz krzyczy? na ziemie ty podly czlowieku bo ci zabiore wszystkie orzechy ( czy co tam SP je) ?
                • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:18
                  Szop pracz krzyczy: odp.ierdol się od mojego poddasza !
                  • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:25
                    Bijatyka ja Ci nie chce sprawiac przykrosci... ale wiesz :) to nie byl prawdziwy film :) To jak Ty nazywasz swoja wadzajne ( poddasze ) i jak nazywasz peracie ( szop pracz ) to nie moj interes :) ale ciesze sie, ze podzielilas sie z nami ta wiadomoscia.
                    • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:32
                      oooo tera to padłam:)
                      będziesz odpowiedzialna za regenerację mojej przepony.
                    • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:38
                      A ja Cię Sadosiu zmartwię, bo tak na prawdę w każdym amerykańskim filmie jest szop pracz na poddaszu. Tylko nie zawsze go pokazują !
                      • marguyu Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:45
                        bijatysiu,
                        ty naprawde chcesz nam wmowic, ze to przesympatyczne zwiarzatka rzuca sie z wojennym okrzykiem na ludzi?
                        Spojrz na te oczeta, na te uszeta, na te raczeta i przyznaj, ze to nie on, ze snil sie tobie Macierewicz a nie szop-pracz ;)

https://www.routard.com/images_contenu/communaute/photos/publi/030/pt29246.jpg
                        • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:57
                          I pijak i złodziej. Bo każdy pijak to złodziej !

www.youtube.com/watch?v=Uxa7tEcCdXg
                          • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:01
                            O !

www.youtube.com/watch?v=U5PmZaYyk9Y&feature=related
                        • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:03
                          Marguyu ale wiesz.... cicha woda brzegi rwie. on ma za spokojne oczka. cos ma z tymi raczetami nie tak. jak sie przyjrzysz to za pazurkami krew widac. i az mu sie przeklenstwo na pyszczek cisnie.
                          • marguyu Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:06
                            sadosia75 napisała:

... i az mu sie przeklenstwo na pyszczek cisnie

Jesli mu sie cisnie i - jak twierdzi bijatyka - wypic lubi, to zaden wampir tylko rodak na kacu !
                            Swojego nie poznajecie?;)
                      • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:46
                        Ukryty szop pracz? :O Bijatyka czy Ty mnie nie oszukujesz przypadkiem? Cos jak ukryty smok tylko, ze ukryty szop? A jesli w filmie nie ma domu z poddaszem? to gdzie wtedy jest ukryty szop? No gdzie? co? co? co?
                        • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:54
                          >A jesli w filmie nie ma domu z poddaszem? to gdzie wtedy jest ukryty szop? No gdzie? co? co? co? <

Matko, wszystko jak dzieciom tłumaczyć. Gdy nie ma poddasza, to szop jest w szopie !!!

I pamiętaj, każdy amerykański szop pracz umie mówić, to znaczy kląć !
                          • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:59
                            A to zmienia postac rzeczy. teraz wychodzi na to, ze ja nigdy nie ogladalam prawdziwego filmu.
                            Zwracam honor !
                            • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:02
                              No ! A ja już Ciebie i Six_ę podałam do tej wróżki za 20 zeta, żeby urok na Was rzuciła. !
                              • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:04
                                Uroki na mnie nie dzialaja. jestem cala owinieta czerwona nitka :) wygladam jak baleron ale urokow nikt na mnie nie rzuci :D
                        • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:58
                          > A jesli w filmie nie ma domu z poddaszem? to
                          > gdzie wtedy jest ukryty szop? No gdzie? co? co? co?

KAŻDY amerykanski doma ma poddasze zwane attic! Trust me, I'm an architect. Rysowalem dziesiatki takich domow i wiem o czym mowie.
                          --
                          And I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those, who would attempt to poison and destroy my brothers. And you will know, my name is The Lord, when I lay my vengeance upon thee.
                          • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:02
                            Soul jestes w zmowie z Bijatyka! przyznaj sie bez bicia, ze Cie zmusila czyms. Ma haka na Ciebie tak? Przyznaj sie. No nie wstydz sie. Powiedz mi prawde.
                            • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:05
                              no dobra, przekupila mnie puszka piwa z biedronki :(
                              • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:07
                                Cen sie chlopie! nastepnym razem zazadaj piwa z kauflandu!!!
                          • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:09
                            I w każdym jest szop. Conie, soul ?
                            • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:10
                              szopy projektuje sie jako standard.
                              • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:11
                                No właśnie. Jakie to niedouczone łażą po forach. Jedne !
                                • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:13
                                  w ogole nie douczone a niby mgr majom. Wszystko przez ten internet.
                                  • doral2 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:05
                                    ale to szop czy duch szopa?
                                    bo sam szop to mało atrakcyjny, ale jego duch to i owszem :)
                                    • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:09
                                      Prawdziwy szop: pijak, złodziej, awanturnik, zabijaka. I klnie !
                                      • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:45
                                        i zna angielski! W ogle wzystkie szopy w ameryce mowia po angielsku a nawet po hiszpansku .
                                        • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:53
                                          To jak to będzie po angielsku: wyp.ierdalaj z mojego poddasza ?
                                          • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:56
                                            yo, madafaka, gettafakryhir
                                            • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 13:01
                                              Acha
              • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:13
                wyłącz ten skok na płot może:)
                • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:13
                  znaczy przez płot, tak naprawdę.
                  • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:18
                    Już prawie mogłam Cię raz poprawić. I nic !
                • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:16
                  six_a napisała:

> wyłącz ten skok na płot może:)

Six_a Ty z Bijatyki sie nie smiej! biedactwo nie uzbieralo jak agniecha we wazonie to na plot musi skok robic, zeby sie czegos drobic. pomoglabys!
                  • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:19
                    ba, jak się zarządzania wazonem nie skończyło, to tak bywa.
                    drabinę mogę podstawić.
                    • sadosia75 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:23
                      A ja bym chetnie skonczyla zarzadzanie wazonem. trzeba by popytac nasza specjalistke na ktorej uczelni to takie kierunki oferuja.
                    • hermina1984 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:24
                      to tu trza zrobić szybko podyplomówkę z zarządzania wściekłą wiewiórą :D
                      a nie można by ją tak o płot kilka razy pie...ąć?wściekłej wiewióry ,nie Bijatyki :P
                    • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:28
                      O nie ! Żeco ? Że ja zarządzanie wazonem ? Ja zarzondzam normalnymi osobami. W liczbie 9.
                  • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:20
                    To six_a się ośmiesza : skok na płot, no proszę Cię... Wałęsa by się uśmiał. Normalnie.
                    • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:23
                      to przez ten rum, ręce się plączą na klawiaturze;)
                      • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:29
                        Dobra... zgodzimy się jakoś. Gdzie ten kierunek "Zarządzanie wazonem" i ile trwa ?
        • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:06
          wiewiórka na wypasie 2. krwawa środa

tarantino nakręci
          • a1ma Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:10
            Oj, jak Tarantino, to będziesz miała sprzątaniaa!
            • hermina1984 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:15
              eeee,dobrze ,że nie Peter Jackson i jego Martwica Mózgu ,bo wtedy to mielone mięcho i jelita zbierałabym ze ścian,a kawałki śledziony ,wyczesywałabym z włosów :P
            • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:15
              ojtam, keczup i dykta + miecze z pianki.
              zmieniam tytuł na: kill, bill i wiewiórka 3. najkrwawsza środa.
              w roli wiewiórki wystąpi cezary pazura
      • hermina1984 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:10
        phi!
        całą zabawę mi zepsułaś :(
        Już myślałam,że mam nieziemską zdolność,jestem medium i Czesławy i inne umarlaki się ze mną komunikują i,że wkrótce zarobie na tym kupę siana (będę lepsza od potworskiego i hotally) ,i,że porozmawiam z Michaelem Jacsksonem,a tu doooopa,całą moją wizję zepsułaś jakimś pospolitym szczurem :P
        • six_a Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:17
          no nie wiem, jak on drzwiczkami żongluje, to może i obiady będzie gotował. w jakimś filmie widziałam.
    • eastern-strix Re: a ja mam w domu ducha.. albo myszy 15.09.10, 00:33
      ;)
    • berta-live Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:42
      A ja łasiczkę. Mieszka na dachu. To znaczy nie wiem czy mieszka czy tylko na coś tam poluje, bo od czasu do czasu jakieś gonitwy tam są. A to by znaczyło, że jeszcze coś innego tam mieszka. I nawet ją widziałam jak wystawiła głowę z otworu wentylacyjnego.
      • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 00:45
        To jest szop pracz ! na stówkę !
        • berta-live Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 01:01
          Ciotka wiki powiedziała, że łasica. ;P
          • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 01:04
            Nie, nie, Berta. To jest przebrany za łasicę szop pracz. To takie podłe zwierze jest. Uważaj !!!
            • berta-live Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 01:14
              To w takim razie idę zamknąć okno. Byle nie było za późno.
    • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 08:59
      my mamy autentyczne duchy/ducha. Juz kiedys tutaj pisalem.
      • alpepe Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:32
        opowiedz mi o tym, może być na priva, zżera mnie ciekawość :-)
        • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 10:44
          nooooo dooooobraaaaaa
          zaczne od tego ze w naszym domu smiercia naturalna umarlo 7 osob (najblizsza rodzina). Pewnej zimowej nocy kiedy akurat sypal snieg, dalo sie slyszec lomotanie do bramy wejsciowej do domu. Brama jest zlokalizowana w niszy ktora cala byla zasypana swiezym sniegiem podobnie jak chodnik przed domem. Kiedy s.p. wujek zszedl na dol zeby zobaczyc kto sie dobija (z oka nie widac wlasnie dlatego ze brama jest w niszy) nie bylo nikogo. Nie bylo tez zadnych sladow na sniegu, ze ktos podszedl do bramy i sie dobijal.
          Przypadek drugi kilka lat temu w srodku nocy z mieszkania nade mna dochodzil rumor jakby ktos przesuwal meble, jakby cos spadalo z mebli itp. Czesto tez dochodzily odglosy jakby ktos przechadzal sie tam ( skrzypienie podlogi). W tym czasie akurat to mieszkanie nade mna stalo puste, nie bylo w nim doslownie nic. Nie wial tez halny zeby tluc galeziami o dach czy zeby lomotala jakas czesc konstrukcji dachu.
          Ot takie 2 przypadki.
          • kr_ka_11 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:45
            moja siostra mieszkala kiedys przejsciowo w takiej starej kamienicy na krakowskim podgorzu i czesto na podlodze zastawala po powrocie z pracy odwrocone do sciany obrazy. nie mogly spasc bo nie bylyby odwrocone. tylko ona miala klucze do tego mieszkania..

dzialo sie tak przez jakies 2 miesiace, potem problem zniknal. ja tam w duchy wierze, ale jak cos to oczywiscie prosze sie ze mnie posmiac :)
            • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:52
              No pos.rałabym się, jakbym coś takiego zobaczyła !
              • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:47
                no cos ty, przeciez to na pewno szop zrobil i uciuk
                • bijatyka Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:51
                  Aaaaa, no tak ! A propos: na jutjubie świetne filmiki są o szopach !
          • niebieski_lisek Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:46
            A dlaczego duch łomotał do bramy? Nie mógł normalnie przeskoczyć przez płot? (że o zdolności o przenikaniu przez ściany nie wspomnę) ;D
            • soulshunter Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:47
              trzeba bylo wyjsc i go spytac
    • panibarakuda Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 11:01
      I ja, i ja!! Też mam w domu ducha. Hm, może raczej niewidzialnego, złośliwego gnoma. Chodzi po kuchni nocą i skrzypi szafkami, wyjada z lodówki usmażone kotlety na następny dzień, rzuca brudne skarpetki na ziemię, podrzuca do zlewu sterty brudnych naczyń. A najgorsze z tego jest to, że cień podejrzenia spada na mojego męża - to kolejna sprawka tego ducha/gnoma.
      Mąż dodaje, że ten sam gnom co jakiś czas ukrywa po jednej skarpetce z pralki w celu złośliwego zdekompletowania naszej garderoby.
    • piekna.i.wyrafinowana Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:15
      u mnie gałąź wali o dach domu... początkowo myślałam że coś straszy mnie za moich grzechów 1000... ale teraz już doszłam i wiem że to ta cholerna gałąź... ciekawe kto ją obetnie... dachówki w sumie troche szkoda...
    • teletoobis Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 12:50
      to harcuja wyrzuty sumienia :)
    • iwona.ana1 Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 13:14
      moze to szczur?
    • uleczka_k Re: a ja mam w domu ducha :P 15.09.10, 13:23
      Też tak miałam. Duch poleciał na żelka i złapał się pułapkę na myszy. Polecam żelki, niezawodnie wabią duchy w postaci myszy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka