Dodaj do ulubionych

przestałam pić

17.09.10, 23:53
ehehehe, taki sensacyjny tytuł mi wyszedł... chodzi o to, że nie odczuwam pragnienia. mogę cały dzień nic nie pić i w ogóle tego nie zauważyć. albo kubek herbaty do śniadania i koniec, czyli jakaś jedna szósta tego co powinnam pić. to chyba niedobrze. w sumie to na pewno niedobrze, skóra mi schnie w tempie ekspresowym. słyszałyście o czymś takim jak zaburzenia pragnienia? to się leczy? i najważniejsze: wttm?
:-)
Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Re: przestałam pić 17.09.10, 23:57
      Już po Tobie.
    • soulshunter Re: przestałam pić 17.09.10, 23:57
      zima idzie to i pic sie nie chce. Niezdrowe to jednak jak jasna cholera i bynajmniej nie o skore tutaj chodzi tylko o nerki.
      • stedo Re: przestałam pić 18.09.10, 00:08
        Nie tylko o nerki a właściwie o cały organizm.Gdy się nie pije, zwiększa się gęstość krwi,jej krzepliwość, może dochodzić do zatorów.Serce ciężej pracuje, mózg jest gorzej ukrwiony i dotleniony, etc. etc. Słyszałam że zaburzenia łaknienia mają często ludzie starsi. Ale Ty chyba "nie podlegasz;)
        • ind-ja Re: przestałam pić 18.09.10, 00:38
          dlatego napij sie,wyjdzie ci na zdrowie
          • stedo Re: przestałam pić 18.09.10, 01:37
            Co za dowcip i refleks i bystrość. Jak woda w klozecie;))
    • six_a Re: przestałam pić 18.09.10, 00:53
      jak nie możesz pić z chęci, to pij z rozsądku.
      chocia ja znałam taką co nie piła, bo się bała, że jej się siku zachce, a w pobliżu nie będzie toalety.
      ludzie to majo problemy.
      • ingeborg Re: przestałam pić 18.09.10, 03:06
        piję... jak pamiętam... co bedzie jak będę bardziej zalatana i nawet nie zauważę jak umrę z odwodnienia? w poprzednim życiu chyba byłam wielbłądem...
        • zainteresowany_live Re: przestałam pić 18.09.10, 04:30
          Dużo pijesz? 5, 6 L dziennie? Jeśli mniej to nic ci nie grozi. ;)
        • six_a Re: przestałam pić 18.09.10, 11:53
          :) ustaw se w telefonie przypominacz. jedni mają o tabletkach, to o piciu chyba też może być. poza tym, jak już postawisz tę szklankę przed sobą, to chyba nie zapomnisz?:)
    • figgin1 Re: przestałam pić 18.09.10, 09:47
      A co jesz? Jeśli mokre rzeczy to nie jest tak źle.
    • menk.a Re: przestałam pić 18.09.10, 11:43
      Jak to się leczy? Po prostu zacznij częściej pić. Organizm się przyzwyczai do większej ilości płynów i sam zwiększy zapotrzebowanie. Po prostu częściej będziesz odczuwać pragnienie a z czasem stanie się to twoim nawykiem. Zdrowym nawykiem.
      Można przeżyć o szklance wody dziennie. Póki co organizm przyzwyczaił się do znikomej ilości i tak gospodaruje, aby starczyło. A przecież większość procesów życiowych organizmu odbywa się w środowisku wodnym. Rzecz ma się podobnie jak przy dostarczaniu mizernej liczby kalorii (organizm musi radzić sobie w czasach 'kryzysów kalorycznych').
      Poza tym odczuwanie pragnienia świadczy o odwodnieniu do 10% organizmu, a zważywszy na to, w jakiej części składamy się z wody... ;)
      Ja piję sporo płynów, głównie woda albo soki rozcieńczone wodą. Plus mnóstwo wody podczas i po treningach. Łącznie w ciągu doby nawet 3-4l. Chyba muszę sprawdzić nerki, czy aby ich nie obciążam nadto.
      • zainteresowany_live Re: przestałam pić 18.09.10, 11:51
        Menk.a? Sprawdziłaś pocztę menk.a@gazeta.pl?
        • menk.a Re: przestałam pić 18.09.10, 12:03
          Sprawdziłam. I nawet zdążyłam odpisać.:>
          • zainteresowany_live Re: przestałam pić 18.09.10, 12:06
            ?
            • menk.a Re: przestałam pić 18.09.10, 12:34
              Odpisałam. Sprawdź swoją @.:>
              • zainteresowany_live Re: przestałam pić 18.09.10, 12:58
                Tak, ale nie mam gazetowego konta. Napisz na poczta@7praca.pl.
                • menk.a Re: przestałam pić 18.09.10, 13:02
                  Marudzisz niczym panna na wydaniu. Gazetowa poczta jest zła?:>
                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 18.09.10, 13:14
                    Nie wiem czy zła. Ale nie ma. ;(
                    • menk.a Re: przestałam pić 18.09.10, 13:23
                      A byłeś na poczcie gazetowej? Wyślij @ z poczty gazetowej zainteresowany_live, wtedy odpiszę. Nie wiem jaki możesz mieć problem z tym. Odpisałam i nie mam zwrotu. Właź i się loguj.
                      • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 12:36
                        Sprawdziałem i niestety z przykrością muszę stwierdzić, że żałuję otworzenia jej. :(
                        • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 12:48
                          zainteresowany_live napisał:

> Sprawdziałem i niestety z przykrością muszę stwierdzić, że żałuję otworzenia
                          > jej. :(

Zapewniam, że to nie ostatnie rozczarowanie w twoim życiu.:>
                          • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 12:54
                            To nie było rozczarowanie.. ;)
                            • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 14:31
                              Skoro żałujesz, że otworzyłeś, to znaczy, że radości ci to nie przyniosło, obojętne również nie było. Zatem trzecia opcja to rozczarowanie. Sprostuj jeśli się mylę.:>
                              • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 15:51
                                Już wiem menk.a co to było. To był szok! Nie mnie oceniać, ale nie sądzisz, że trochę przegięłaś? ;)
                                • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 15:57

> Już wiem menk.a co to było. To był szok! Nie mnie oceniać, ale nie sądzi
                                  > sz, że trochę przegięłaś? ;)

W której kwestii lub opinii? Zamiast miernie prowokować, podziel się swoimi obserwacjami.:>
                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 16:02
                                    O przegięciach nie będę tutaj pisał. ;) O reszcie nie ma sensu rozprawiać..
                                    • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 16:07
                                      Wijesz się niczym piskorz. "Nie mnie oceniać" a zaraz potem stwierdzasz, ze jednak przeginam. To się zapytuję: gdzie, w czym, jak? No żesz bądź facet i poprzyj jakimiś argumentami te swoje teorie. Bo póki co zachowujesz się jak mały jasio: a ja coś wiem o tobie, coś strrrasznego, ale nie powiem. Też kurdę chcę wiedzieć. No.:>
                                      • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 16:38
                                        Na mój gust - przeginasz. Nie wiem czy ty masz taką świadomość, czy nie. Jeśli uważasz, że jednak jest ok, no to nie ma co roztrząsać tego wszystkiego.
                                        Ps. Niestety wszystko o mnie - to prawda! ;D
                                        • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 16:43

> Na mój gust - przeginasz. Nie wiem czy ty masz taką świadomość, czy nie. Jeśli
                                          > uważasz, że jednak jest ok, no to nie ma co roztrząsać tego wszystkiego.

A to jednak oceniasz. I po co było to zaprzeczanie?:>
                                          I tak, uważam, że jest ok.:>

> Ps. Niestety wszystko o mnie - to prawda! ;D

A tutaj to nie wiem o czym piszesz, bo z ręką na piersiach: ja tam o tobie nic nie wiem, więc nie mam pojęcia o żadnej prawdzie na twój temat.:>
                                          • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 17:11
                                            Teraz zacząłem publicznie oceniać. Fakt. ;)
                                            Ps. Nie muszę pytać się kogoś, co kiedyś tam napisałem, bo niestety wszystko o mnie - to prawda. ;D
                                            • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 17:14
                                              Aha. Menk.a, a w szachy grasz?
                                              • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 17:41
                                                Nie. W karty również nie gram. Jedyne gry jakie uskuteczniam to te damsko-męskie.:>
                                                • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 18:25
                                                  A mnie byś uskuteczniła? :) A odnośnie twojego zapytania, 3 x TAK. :D
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 18:35

> A mnie byś uskuteczniła? :)

W żadnym razie. Skoro ja przesadzam, to nie ma najmniejszych podstaw by cokolwiek uskuteczniać na tej płaszczyźnie.:>

> A odnośnie twojego zapytania, 3 x TAK. :D

Mówisz o moim pytaniu będącym odpowiedzią na twoje pytanie z twojego @?:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 18:51
                                                    Nie przesadzasz. A odnośnie moich zapatrywań, mogę się mylić. ;) Jestem tylko zielonym ludzikiem.. ;D

Ponawiam, 3 x TAK.
                                                    > Mówisz o moim pytaniu będącym odpowiedzią na twoje pytanie z twojego @?:>
                                                  • ctryna Re: przestałam pić 19.09.10, 19:00
                                                    wszystko słyszłam!!
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 19:04
                                                    Słyszłaś? Moj ofert dl jelnka?:P
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 19:02
                                                    Nasze oceny mojej działalności forumowej są zgoła odmienne. Tylko czemu ja jestem poddawana ocenie, hę?:> 3 x ? Pytań aż tyle nie było.:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 19:12
                                                    Było! Czy jesteś.., co ty na to i zgadzam się. ;D
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 19:19
                                                    Chwilunia, bo wielkie nieporozumienie się tu wkrada.
                                                    Spytałeś 'ty jesteś..., prawda?...co ty na to". Odpowiedziałam pytaniem nie dając żadnej odpowiedzi twierdzącej ni przeczącej.
                                                    Potem padło twoje pytanie o moje posty, na co znów odpowiedziałam pytaniem: o które posty pytasz. I koniec. Cisza.
                                                    I teraz aż zapytam, bo zdurniałam do reszty: o co chodzi, co?:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 19:30
                                                    Ja odpowiedziałem, że jestem - TAK, czy chcę taką - TAK, czy chcę to - TAK. Było! ;D
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 19:34
                                                    A to takiego maila nie dostałam. No chyba, że w @ padają pytania, a tu odpowiadasz.:> Ja nie jestem, więc tak czy inaczej nic z tego.:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 19:42
                                                    Ja dostałem maila z 3 pytaniami od ciebie, które były odpowiedzią na moje dwa pytania.. ;D
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 19:46
                                                    IMHO powinienem odpowiedzieć na 5 pytań. A to czy ty jesteś, nie przesądza o niczym.. :D
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 19:57
                                                    No jak nie przesadza, skoro moje nie bycie mnie dyskwalifikuje.:P
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 20:10
                                                    Ja już odpowiedziałem. ;D Myślę, że jesteś i to mi wystarczy. ;D No chyba, że nie chcesz, żebym tak o tobie myślał!
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 20:29
                                                    A to ciekawe. Bardzo chciałabym wiedzieć na jakiej podstawie tak uważasz. Serio.:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 20:44
                                                    Może o czymś nie wiesz? ;) Ja w w tej materii NIGDY się nie mylę, a mam w tym pewne dokonania.. Aczkolwiek jak już było napisane, jestem tylko zielonym l...
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 21:09
                                                    Cóż, skoro nigdy się nie mylisz to a nuż.. To byłoby ciekawe.:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 21:12
                                                    Trzymajmy się faktów. Nigdy znaczy nigdy. ;)
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 21:19
                                                    Skoro nigdy to znaczy że jestem, tylko całe życie żyłam w nieświadomości. Że też rodzice mi o tym nie powiedzieli.:P Czy ty masz jakąś DZIAŁAJACĄ pocztę prócz tej pracowej7?:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 21:32
                                                    Nigdy nie czytałaś takich historyjek o tym, że ktoś ma np. przyrodniego brata? Przez całe życie nie zdawał sobie z tego sprawy, a tu bęc. Mam braciszka!
                                                    Gdzieś słyszałem o małżeństwie, które dowiedziało się, że są rodzonymi bratem i sisiostrą! To dopiero mieli niespodziankę! ;D
                                                    Tamta poczta już nie działa. Zaraz sobie założę nową.
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 21:57
                                                    Ale jak się to ma do mnie, bo chyba twoją siostrą przyrodnią to nie jestem, co?:D
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 22:15
                                                    Przesada. 4 siory! :D
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 22:30
                                                    To ja chyba o czymś nie wiem.:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 22:35
                                                    Czego tutaj nie wiedzieć? Masz siostrę i brata?
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 22:52
                                                    Nie.:>
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 23:06
                                                    Nie.:>
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 23:06
                                                    Dwoi mi się w oczach.:|
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 19.09.10, 23:22
                                                    Daj mi chwilkę, muszę ochłonąć. ;D
                                                  • menk.a Re: przestałam pić 19.09.10, 23:30

> Daj mi chwilkę, muszę ochłonąć. ;D

Time out.:>
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 21.09.10, 04:22
                                                    Menk.a sprawdź pocztę. I się nie śmiej ze mnie. ;D
                                                  • zainteresowany_live Re: przestałam pić 21.09.10, 04:30
                                                    I nie śmiej się ze mnie. Coś nie zagrało. ;)

• zainteresowany_live Re: przestałam pić 21.09.10, 04:24
          Mam nadzieję, że nie dostałaś przeze mnie zbyt dużo spamu. Ale to się pewnie dopiero okaże.. ;/
    • rozleniwiona Re: przestałam pić 18.09.10, 23:30
      mam to samo od dziecka ;) najgorzej, gdy jako studentka zaczęłam mieszkać na swoim, to wtedy zdarzało mi się 'zapomnieć', że powinnam się czegoś napić. bo w domu to mimo wszystko jak ktoś robił herbatę, to zrobił przy okazji i mnie ;p a tak to nie czuję żadnej potrzeby, więc muszę sobie przypominać 'na rozum', że MUSZĘ się napić, bo już mija np. doba ;/

jedynie martwi mnie to, że tata ma problem z kamieniami nerkowymi, więc ja przy swoim niepiciu mogę mieć je tymbardziej, a wizja ich 'rodzenia' bądź rozbijania mnie przeraża, bo widzę jak męczy to tatę, gdy go dopadnie taki 'poród' ;(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka