ctryna 18.09.10, 13:56 cześć! zjadłam na obiad sos grzybowy, sama robiłam :) Teraz leżę i czekam Jakie są pierwsze objawy zatrucia? Na razie bulgocze mi w brzuchu, nie wiem czy to już jakiś objaw czy czekać dalej? pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: sos grzybowy 18.09.10, 13:58 to będziesz miała pewnie sraczkę jak bulgocze, może za ciężki zrobiłaś albo nie dodusiłaś ich? normalnie to nic się nie dzieje blaszkowe robiłaś? jak nie, to nic Ci nie będzie a zatrucie to rzyganie, biegunka i w końcowej fazie przed śmiercią podobno podwójne widzenie Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:04 ???sraczkę Ja mam dzis bankiet służbowy!! NIe mogę miec sraczki Jakbym si e zatruła grzybami to co innego, nie musiałabym iść na durny bankiet, a ze sraczka to co ja mam zrobić??????? bulgocze jak cholera, fajki mi się skończyły, ómrę w męczarniach bez fajek i ze sraczka teraz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:10 no nie wiem, ja bym dobiła kawą czy czymś popchnęła i odcierpiała swoje w wc.. generalnie powinno w ciągu godziny od bulgotania się rozpocząć :P chyba, że trawisz je tak? nie masz wódki w domu albo amola? nalej kielicha i wypij gorzką herbatę, może styknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:16 mam, mam wódke!!!! :D żubrówkę mam, mam powód do picia!!!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:09 Ale już w sarkofagu jakimś leżysz? Koniecznie ładnie się ubierz>:D Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:18 w łóżku leżę obok mnie trzy sukienki, czarne!! Bo nie mogę się zdecydować, którą ubrać :) Jedna jest w białe paski, odpada na bankiet i na śmierć grzybową będzie czarna i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:51 Chcialam tylko zauwazyc, ze juz 15 dochodzi. Nie pij za duzo, bo pojdziesz wstawiona, ze sraczka i mdlosciami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 15:00 zniszczyłaś mi przyjemność picia wódki po obiedzie Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: sos grzybowy 18.09.10, 15:06 Nie czuje sie jak swinia, chcialam dla Ciebie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: sos grzybowy 18.09.10, 15:28 nutka07 napisała: > Chcialam tylko zauwazyc, ze juz 15 dochodzi. Nie pij za duzo, bo pojdziesz wsta > wiona, ze sraczka i mdlosciami ;) :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:21 W sukienke niech sie ubierze, jak sie juz ta biegunka skonczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:35 a ja zrozumiałam S.O.S pogrzebowy! :P Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:46 hermina piłaś pól nocy ciesząc sie z nowej pracy :D nie dziwota :) Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:45 od sąsiada mam właśnie grzyby, nie chciał się poczęstować, mogę mieć podejrzenia no nie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:49 ctryna napisała: > od sąsiada mam właśnie grzyby, nie chciał się poczęstować, mogę mieć podejrzeni > a no nie!! :) Blaszkowe czy rurkowe? Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:55 wyglądały jak podgrzybki dla mnie one nie mają rurek tylko poduszeczki pod kapeluszem robiły sie sine jak nacisnelam pod kapeluszem blaszkowe tez mam, cala miske mam ich, jak dozyje to jutro bede z nimi eksperymentowac :D Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:56 a może to były podgrzybki wlasnie, zeby wzbudzic moje zaufanie i zebym pełna entuzjazmu zjadła te blaszkowe i kipła? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: sos grzybowy 18.09.10, 15:27 weź to wszystko opchnij na surowo. sąsiad pewnie na mieszkanie czeka;) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: sos grzybowy 18.09.10, 16:20 no ja widziałam w tym tygodniu dziwny przepis na polskim kulinarnym blogu "carpaccio z prawdziwków" i się w sumie zdziwiłam, że te grzyby tak na surowo jedynie z oliwa.. kopov twierdzi, że jakiś debil przedrukował włoski przepis na nasze, bo tam są inne grzyby i tak moga jeść, a u nas można najwyżej zwymiotować i nie wiem co o tym myśleć :P Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: sos grzybowy 18.09.10, 16:36 pieczarki też się na surowo jada, to inne nie? :) palikot jada i żyje. palikot.blog.onet.pl/Grzyby,2,ID232940169,n Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: sos grzybowy 18.09.10, 14:38 Jesli zacznie migac ci czerwone swiatelko w lewym oku, to znaczy ze jedziesz juz na rezerwie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: sos grzybowy 18.09.10, 17:21 Jestem ciekawa jak robisz sos. ;) Taki zwykły czy coś niestandardowego? Szukam fajnych przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
ctryna Re: sos grzybowy 18.09.10, 17:50 zwykły usmażone na maśle podgrzybki, pokrojone, zalane śmiertaną 30% (uwaga - efekt uboczny to dupa rozmiarów JLo) doprawione sola i pieprzem :) to wszystko z makaronem kokardkami zjadłam (kolejny powód tyłak JLo:)) pyszne było, żyję i jestem pijana rzez nutkę07 Odpowiedz Link Zgłoś