Dodaj do ulubionych

obejrzałem walki

19.09.10, 01:31
na youtubie, dwie, walkę Najmana z Saletą i Pudziana z Butterbeanem

w jednej i drugiej gdyby sędzia nie zareagował to jeden zawodnik zaje.bałby na śmierć drugiego... Saleta udusił Najmana, Pudzian wywołał pewnie wstrząs mózgu u Butterbeana...

fakt, sam obejrzałem te walki ale jakiejś satysfakcji z tego powodu nie odczuwam, bardziej chyba zniesmaczenie...

zaliczanie walk MMA do sportu to jakieś nieporozumienie
Obserwuj wątek
    • ind-ja Re: obejrzałem walki 19.09.10, 01:33
      a ja nie,dzieki za sprawozdanie,pochwala wzrokowa sie nalezy
    • kombinerki.pinocheta Re: obejrzałem walki 19.09.10, 01:36
      Rozumiem, ze nie ogladasz takze bjj, judo, zapasow, pilki noznej, baseballu, rugby czy hokeja, bo tam tez jakby sedziowie nie przerywali to lamaliby sobie nogi, dusili sie nawzajem, bili po glowach co mogloby doprowadzic do wstrzasnienia mozgu?

Najman to amator, bardzo latwo mogl sie z tego wybronic. Obejrzyj jeszcze raz, wystarczylo prawa reka przepchnac lokiec Salety. Pierwszy raz widzialem takie zakonczenie walki, a sledze wydarzenie w MMA od kilku lat. :)

Pudzian - Eric Esch - walka ustawiona.

> zaliczanie walk MMA do sportu to jakieś nieporozumienie

W czym problem dokladnie, bo nie wiem o co sie rozchodzi?
      Moze zbyt wrazliwy jestes?
      • jan_hus_na_stosie Re: obejrzałem walki 19.09.10, 01:42
        kombinerki.pinocheta napisał:

> Moze zbyt wrazliwy jestes?

może :) sport powinien wyzwalać w ludziach pozytywne emocje, bicie drugiego człowieka wyzwala w ludziach najgorsze instynkty (nie ma mowy o zdrowej rywalizacji), niczym w starożytności gdy oglądano walki gladiatorów
        • kombinerki.pinocheta Re: obejrzałem walki 19.09.10, 01:48
          Takie teorie to mozesz glosic na wydziale nauk humanistycznych w krasowcu podlaskim, pani profesor z 20 letnim stazem, ktora da Ci 4 z plusem i poklepie po plecach.

Nigdy nie rywalizowales? Nigdy nie byles wkurzony na przeciwnika, ktory byl lepszy od Ciebie?

>bicie drugiego czł
          > owieka

W Twoim przypadku proponuje zrezygnowac z ogladania boksu, judo, bjj, zapasow, karate, TKD, pilki noznej, rugby, hokeja, koszykowki i jeszcze kilku innych kontaktowych sportow, o ktorych zapomnialem.
          • jan_hus_na_stosie Re: obejrzałem walki 19.09.10, 01:57
            kombinerki.pinocheta napisał:

> Nigdy nie rywalizowales? Nigdy nie byles wkurzony na przeciwnika, ktory byl lep
            > szy od Ciebie?

ale to jeszcze nie powód aby lać kogoś po gębie

> W Twoim przypadku proponuje zrezygnowac z ogladania boksu, judo, bjj, zapasow,
            > karate, TKD, pilki noznej, rugby, hokeja, koszykowki i jeszcze kilku innych kon
            > taktowych sportow, o ktorych zapomnialem

no i nie oglądam, choć koszykówkę kiedyś bardzo lubiłem :)
    • fiigo-fago eeeetam 19.09.10, 02:05
      Grubemu nic się nie stało, ściskał się po walce całkiem rześko.
      MMA generalnie nie są aż tak masakrującym zawodnika sportem jak np. boks.
      • fiigo-fago Re: eeeetam 19.09.10, 02:40
        W MMA (i K-1) to lubię że liczy się w dużym stopniu umiejętność a nie tylko kupa mięśni, o czym 3x cięższy od japończyka (70 kg) Butterbean zdążył się przekonać przegrywając walkę, choć japończyk musiał się sporo nabiegać wcześniej. :D.
        www.youtube.com/watch?v=PeeeHZ332qM&feature=related
        • trollik.morski W tym wątku 19.09.10, 08:53
          najbardziej mi się podoba sygnaturka figo-fago.
          Bedę ją czesto stosował, łamiąc prawa autorskie. Plagiatorzy też muszą z czegoś żyć!!
    • puszysta_gimnazjalistka Re: obejrzałem walki 19.09.10, 03:32
      Wybacz, ale walka Saleta-Najman była żywcem wyjęta z Błękinej Ostrygi, jeżeli wiesz o czym mówię. A Butterbean zwyczajnie dał się wybzykać.
    • gr.een ja usłyszałam relację 19.09.10, 08:41
      oglądać nie mam zamiaru.
      jak można takich mordotłuków nazywać sportowcami?
      Gdzie zasady, jakiś kodeks?

• g.r.a.f.z.e.r.o Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:17
      Ja siedziałem cały wieczór. Na szczęście z dużą grupą znajomych więc wieczór nie był stracony.

Przaśny polsat i badziewne walki specjalne.
      Najman to się poddał jak Saleta coś do niego powiedział. Moim zdaniem to te słowa zdecydowały a nie pseudo duszenie. Ale za to jak ładnie go jeszcze pojechali po walce z tą paczką prezerwatyw...

A co do walki Butterbean-Pudzian. Jak się gruby przewrócił to później przypominało to okładanie leżącej na lodzie foki kijem...

Przy okazji technika młotkowa to chyba taka polska specjalność.
      • kombinerki.pinocheta Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:31
        > Przaśny polsat i badziewne walki specjalne.

Blachowicz dobrze sobie radzil i nie walczyl z zadnym leszczem tylko solidnym przeciwnikiem.

> Przy okazji technika młotkowa to chyba taka polska specjalność.

Jak sie nie zna technik konczacych to zostaje Pudzianowi mlotkowanie do momentu, az sie nie zrobi purpurowy na twarzy.
        Tam sie prosilo zeby wyciagnac balache, ale najpierw trzeba wiedziec co to jest.
        No i Janek nie bylby tak zniesmaczony stylem.
        • g.r.a.f.z.e.r.o Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:40
          > Blachowicz dobrze sobie radzil i nie walczyl z zadnym leszczem tylko solidnym p
          > rzeciwnikiem.
          >

Miałem na myśli walki saleta-najman i pudzian-butterface. Pozostałe były niezłe.

> Jak sie nie zna technik konczacych to zostaje Pudzianowi mlotkowanie do momentu
          > , az sie nie zrobi purpurowy na twarzy.
          Tyle tylko że nie tylko pudzian stosował wczoraj masowo tą technikę.
    • teletoobis Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:33
      Obydwie walki to parodia MMA i tyle
      • kombinerki.pinocheta Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:37
        Zgadzam sie, to tzw freak show dla gawiedzi.
        • teletoobis Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:46
          O to chodzilo. Te nazwiska sciagnely gawiedz do Areny.
    • potworski Dobre 19.09.10, 09:35
      Hahahaha=kapitalna rozrywka=siedzenie przed TV, oglądanie miliona spotów reklamowych, setek napuszonych zapowiedzi, jakichs kur#wa pseudo-piosenek hip-hopowych rodem z ławki, gdzie paru kolesi skubie prażony słonecznik=wszystko tylko po to, żeby zobaczyć jak Pudzian z jakimś kolesiem wyglądającym jak szef kuchni odbywa kilkudziesięciosekundowe "show" polegające na wzajemnym okładaniu się cepami. Lepsze walki widuje się na wiejskich weselach.
      A tłuszcza tym bardziej podjarana im bardziej ryj zawodnika wygląda jak rumsztyk z cebulą.
    • weekenda Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:41
      powinni im dać maczugi
      • teletoobis Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:48
        www.youtube.com/watch?v=ZEY0dFjIva0
        • weekenda Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:53
          tia... przy porannej, leniwej kawusi takie widoczki... :) kilka dni temu wróciłam, za kilka dni znów jadę w Kamienie... dzięki teletubisiu za miłe obrazy :)
          • teletoobis Re: obejrzałem walki 19.09.10, 09:59
            Bo w gorach jest wszystko... :)
            No tak- ja jestem w gorach :)
            • weekenda Re: obejrzałem walki 19.09.10, 10:11
              acha ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka