Dodaj do ulubionych

która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek przer

21.09.10, 22:46
przerywany jak w temacie
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 22:48
      chyba ktoś ma stresa ;>
    • kiira_korpi Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 22:51
      Ja nie zaszłam. Nie wiem, czy to jest w temacie, ale pomyślałam, że co mi szkodzi się wpisać;). Może to komuś pomoże;)
    • bijatyka Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 22:51
      Ja nie.
      • bijatyka Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 22:51
        sorry, Janek, to nie do Ciebie było.
    • livian Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 22:55
      Awera - od przyszłego razu stosuj jakąś antykoncepcję, to nie będziesz się tak stresować. Wiedz, ze stosunek przerywany to kupa jest, a nie jakakolwiek metoda, zwłaszcza, ze sama widzisz jak sie teraz boisz. pocieszę Cię - raczej nie bedziesz w ciaży, musiałabyś być wielkim pechowcem, ale po co się denerwować następnym razem. Kupsegumki kobieto.
    • salma75 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:00
      Nigdy mi do głowy nie przyszło by bawić się w taką ruletkę :/.

• bijatyka Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:04
        Ależ masz te plony kolorowe, Salma. Ładne !
      • kiira_korpi Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:04
        e taaam, jak ktoś wie, jak to się robi, to jest to bardzo dobra metoda. Przynajmniej tabsami nie trzeba się podtruwać.
        • salma75 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:08
          kiira_korpi napisała:

> e taaam, jak ktoś wie, jak to się robi, to jest to bardzo dobra metoda. Przynaj
          > mniej tabsami nie trzeba się podtruwać.

Co jak się robi? Jak się nerwowo pilnuje czy to już leci i zmykać czy jeszcze można pobzykać??? Się rymło...
          • kiira_korpi Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:19
            A czemu nerwowo? Niektórzy potrafią panować nad sobą, no i w 2 minuty nie kończą:). A poważnie, to chodzi chyba o to, że w przypadku niektórych mężczyzn w preejakulacie nie ma plemników.
            Ale co ja tam wiem, w ciążę zaszłam na tabsach, bo nie umiałam dobrze do siedmiu policzyć (tyle miało być dni przerwy między jednym opakowaniem a drugim), za to teraz jak nie chcę, to nie zachodzę;). Facet ten sam.
            • ankh_morkpork Poczytaj opis, jak działa męski "instrument"... 22.09.10, 10:41
              ... w trakcie stosunku.

> A czemu nerwowo? Niektórzy potrafią panować nad sobą, no i w 2 minuty nie kończ
              > ą:).

Co z tego, że niektórzy potrafią się pilnować i w 2 minuty nie kończą?

Niewielka ilość plemników wydostaje się do pochwy kobiety razem z wydzieliną z gruczołów Coopera PRZED wytryskiem, i to już może wystarczyć do zapłodnienia, nawet jeśli facet w porę "wyjmie". Bo wytrysk może sobie wyczuć i kontrolować, ale oczyszczanie nasieniowodów majace miejsce przed wytryskiem - wątpię. No chyba, że jak w 2 minury nie kończy, to te 2 minuty jest "w" i to obojgu wystarcza, a resztę "poza" :P
              • awera86666 Re: Poczytaj opis, jak działa męski "instrument". 22.09.10, 11:26
                nie do końca sie zgodze ten płyn ma na celu ozywienie plemników i nadaje on im ruchu i zywotności..zawiera jakiś kwas ktrego nazyw nie pamietam.
                plemniki sa produkowane w jadrach;)
                tak zawsze nam mówili na zajeciach z leczenia bezpłodnosci meskiej
                • ankh_morkpork Cóż, ja nie jestem biologiem... 22.09.10, 14:24
                  i jakieś szczegóły mogłam przekręcić, ale czytałam kiedyś artykuł, w którym napisano wyraźnie, że stosunek przerywany NIE JEST metodą antykoncepcji, ponieważ wspomniany płyn zazwyczaj ZAWIERA niewielką ilość PLEMNIKÓW.

I nieważne tak naprawdę, jakie szczegółowo funkcje ten płyn spełnia, bo:
                  - może zawierać PLEMNIKI,
                  - wydostaje się do pochwy kobiety PRZED wytryskiem,
                  - więc wyjęcie członka z pochwy przed wytryskiem NIE zabezpiecza w 100% przed ZAPŁODNIENIEM.

Ja nie mam czasu, ale wujek gógiel na hasło "stosunek przerywany skuteczność" powiedział:

www.biomedical.pl/antykoncepcja/stosunek-przerywany-111.html

przeczytaj sobie zdania drugie i trzecie.
                  • alpepe Re: Cóż, ja nie jestem biologiem... 22.09.10, 20:32
                    Jest taka książka, Biologia, autor Ville. Polecam, szczególnie rozdział o rozmnażaniu u człowieka. W skrócie, autor twierdził, że szalenie trudno jest kobiecie zajść w ciążę, bo jest rzadko płodna i takie tam.
                    • ankh_morkpork Re: Cóż, ja nie jestem biologiem... 24.09.10, 09:18
                      > W skrócie, autor twierdził, że szalenie trudno jest kobiec
                      > ie zajść w ciążę, bo jest rzadko płodna i takie tam.

Z tego, co ja laiczka się orientuję, to prawda. Jeśli para chce mieć dziecko i przestaje stosować antykoncepcję, to po jak długim okresie współżycia bez zabezpieczeń i mimo to braku ciąży, zalecane jest zgłoszenie się do lekarza? PO ROKU. Podobno szansa za zajście w ciążę w pojedynczym cyklu (częsty seks bez antykoncepcji) to jakieś 30%. Podobno.

Ale podpieranie się tego typu faktami jako usprawiedliwieniem dla uprawiania seksu bez antykoncepcji to moim zdaniem skrajna głupota. Szansa na 6-stkę w totka to około 1:14 000 000, a co trochę ktoś wygrywa.

Seks jest dla dorosłych, nie dla smarkatych gimnazjalistów. Dorosły i odpowiedzialny człowiek stosuje antykoncepcję, jeśli nie chce w danym okresie życia mieć dzieci. Stosunek przerywany i kalendarzyk to NIE jest antykoncepcja.
    • 0riana Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:04
      Mam zasady i z zasady stosunkow nie przerywam!
      • bijatyka Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:09
        Ja nie przerywam, jak ktoś coś mówi. Mama tak mówiła. I tata.
        • 0riana Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:14
          A jak sie powiedzialo A to i B trzeba powiedziec, a nie w pol zdania przerywac.
          • bijatyka Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:43
            Albo od razu do Z polecieć ! A co !
          • nutka07 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 20:27
            0riana napisała:

> A jak sie powiedzialo A to i B trzeba powiedziec, a nie w pol zdania przerywac.

No wlasnie, dlatego loda nalezy robic zawsze z polykiem.
    • tabeletka Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 21.09.10, 23:20
      moja kumpela stosowala te "metode" i jak ja probowalam na antykoncepcje nawrocic, to sie chichala, ze jej facet chyba bezplodny, bo juz tyle czasu i w ogole. no i tak sie jakos zlozylo, ze po dwoch tygodniach od rozmowy okazal sie jednak plodny :)
      • awera86666 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 08:19
        nawet mi sie dzisiaj sniły te dwie kreseczki na tescie
        jestem lekko załamana bo mi sie nie spoznia zazwyczaj okres
        • tabeletka Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:12
          opoznienie okresu moze byc spodowane przez wiele czynnikow: stres, chorobe, diete, itd. jednak jesli mialas niezabezpieczony stosunek to smigaj do apteki po test, po co sie zamartwiac? no i zacznij stosowac antykoncepcje, jesli nie chcesz miec dzieci. trzymam kciuki, zeby nic nie bylo :)
    • ladyhermiona Ja nie... 22.09.10, 08:23
      Bo nie uważam stosunku przerywanego za antykoncepcję, tylko upierdliwość podczas seksu.
      • awera86666 Re: Ja nie... 22.09.10, 08:34
        objawy mam jak przed okresem..ale w ciazy te obj sa podobne
        • ladyhermiona Re: Ja nie... 22.09.10, 08:44
          Spóźnia ci się? Zrób test. Jeśli wyjdzie negatywny za kilka dni zrób nowy, tak, na wszelki wypadek. Jeśli będziesz w ciąży to co?
          • awera86666 Re: Ja nie... 22.09.10, 08:47
            to pojde sie zabic..zwazywszy ze ostatnio myslałam o zakonczenu zwiazku z moim acetem
            poza tym nie jestem gotowa psychicnzie fizycznie finansowo na ciaze
            • ladyhermiona Re: Ja nie... 22.09.10, 08:48
              A tak realnie? Zdecydujesz się urodzić czy usunąć?
            • ladyann77 Re: Ja nie... 22.09.10, 08:50
              Sikasz zatem na ten patyk, czy się zadręczać będziesz? Chyba prawda sto razy lepsza od niepewności...
            • salma75 Re: Ja nie... 22.09.10, 09:52
              awera86666 napisała:

> to pojde sie zabic..zwazywszy ze ostatnio myslałam o zakonczenu zwiazku z moim
              > acetem
              > poza tym nie jestem gotowa psychicnzie fizycznie finansowo na ciaze

Szokuje mnie taka ludzka bezmyślność :/.
              Na jakim świecie Ty żyjesz, że nie liczyłaś się z wpadką bawiąc się w stosunek przerywany??
              Sama się prosiłaś, więc nie jęcz teraz.
              • awera86666 Re: Ja nie... 22.09.10, 10:04
                tak, tak, wiem wiem..........było to jednorazowe....no życie
              • nutka07 Re: Ja nie... 22.09.10, 20:29
                A niby dlaczego ma nie jeczec.
    • sienmuza Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 08:48
      Ja nie. Ale skądinąd wiem, że jest to popularna metoda wśród małżeństw z jakimś tam już stażem. Bo gumki są beznadziejne, a tabletki trują i w ogóle się nie ma po nich ochoty na seks. Uprzedzam od razu obrończynie tej chemii, że niższe libido i ogólnie złe samopoczucie nie było u mnie wynikiem źle dobranych tabletek (próbowałam różnych - i niestety po wszystkich czułam się fatalnie). Wracając do przerywanego - nie polecałabym w sporadycznych, przelotnych kontaktach. Zawsze to bezpieczniej, gdy zajdzie się z własnym mężem. A zdarzyć się może... choć przy tej metodzie raczej baaaardzo rzadko.
      • ladyhermiona Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 08:51
        A ja od lat stosuję antykoncepcję hormonalną i zarówno libido jak i samopoczucie jest ok...
      • ritsuko Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:49
        Nie użyłabym "raczej baaaardzo rzadko" patrząc na PI tej "metody" :)
        • jan_hus_na_stosie Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:34
          nie strasz ;)
    • alba27 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 08:52
      Znam wiele takich przypadków, osobiście się przyznaję że ja pochodzę z takiej " wpadki" , mama mi się przyznała:) Nie jest to metoda antykoncepcji napewno i nigdy bym się na to nie zdecydowała.
      • awera86666 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:02
        chodzi o to ze nie czekamy do samego konca..tylko troche przed koncze albo reka albo ustami..
        na zajeciach z bezpłodnosci zawsze nas uczyli ze nia ma plemników w płynie preejakulacyjnym ..nawet zeby doszło do zapłodnienia musi byc pełny stosunek z finałem w srodku
        a tego nigdy nie było
        • ritsuko Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:54
          Nawet zdania naukowców co do tego preejakulatu są podzielone (mnie osobiście uczono, że są), ale wystarczy, że trafisz na plemnikowy oddział GROM i masz problem :)
          • menk.a Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:56
            ritsuko napisała:

> Nawet zdania naukowców co do tego preejakulatu są podzielone (mnie osobiście uc
            > zono, że są), ale wystarczy, że trafisz na plemnikowy oddział GROM i masz probl
            > em :)

Wystarczy, że trafi się jeden waleczny samuraj i jesteśmy w domu.:D
            • ritsuko Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:24
              raczej "i jesteśmy na porodówce" :P
            • martishia7 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:37
              Ale taki dzieciak to normalnie człowiek nadzwyczajnej siły i jakości. Po prostu mały Rambo.
              • ritsuko Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:41
                Raczej mały McGyver :D
              • menk.a Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:44
                Albo MacGyver.:D
    • menk.a Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:06
      Jak sie chce zajść w ciążę, to czemu stosować aż tak nerwową metodę? Nie lepiej zrobić to spokojnie i nie przerywać? A potem rodzą się dzieci z ADHD.:>
      • awera86666 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:41
        jeszcze rozmiem przeywany stosunek jeden po drugim..wtedy zawsze cos moze zostac w środku
        tym bardziej jesli facet nie wysika sie i nie umyje
        ale jednorazowo to wydaje sie byc naprawde....zaskakujace
        • menk.a Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:47
          Wtedy należy użyć odkurzacza i wyssać całą zawartość, która nie powinna się znaleźć we wiadomym miejscu.:>

Seksu nie powinni niedorozwinięci ludzie uprawiać. Forum byłoby nudniejsze, ale mniej nieszczęść by było.
      • alpepe Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:45
        Ani ja, ani mój brat ADHD nie mamy, nawet jeśli moje wpisy na forum świadczyłyby o czymś innym :-). Moi rodzice zdecydowali się mieć dwoje dzieci i taka się też stało. Moja mama zaszła dwa razy w ciążę.
        • alpepe Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:46
          I jeszcze jedno, ciąże nie były wpadkami.
          • menk.a Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 09:48
            Alpepe, dobrze wiesz o czym pisałam.:P
            • alpepe Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:06
              Oj, menk.a, wiem, wiem :-). Ale czasem lubię tak pod włos :-). Niektórzy się łapią :-).
    • lilyrush Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:17
      jak dotąd wszystkie pary, które sie chwaliły, ze nawet latami stosują jako antykoncepcje stosunek przerywany i to działa- miały problem z zajściem w ciąże jak już tego chciały.

Dlatego ja uważam, ze stosunek przerywany jest antykoncepcja tylko wtedy, kiedy tak naprawdę Ci ludzi maja problemy z płodnością. U ludzi, którzy ich nie maja stosunek przerywany to dobre recepta na dziecko.
      Nigdy nie zrozumie jak nie chcąc ciąży można uprawiać seks bez porządnego zabezpieczenia!
      • alpepe Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:22
        wszystkie pary? Czy wszystkie TOBIE znajome pary?
        Bo ja jakoś mam innych znajomych.
    • ankh_morkpork Znam osobę, która zaszła tą "metodą", 4 razy. 22.09.10, 10:30
      Ale oni lubią mieć dzieci, a wniosek, że stosują "przerywany", stawiam na podstawie tego, co się kiedyś komuś w rozmowie przypadkiem wymsknęło ;-)

To nie jest metoda antykoncepcji, tylko zabobon. Faceta, który zaproponowałby mi taką metodę unikania ciąży, wyśmiałabym i posłała kopniakiem za drzwi.
    • anihania Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:43
      ja tak robię, od około 2 i pół roku i nie zachodzę, a mogłabym (i nie traktuję tego jako antykoncepcji, ale raczej jako "komfort" i higienę :P)
    • jeza_bell Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:51
      Stosunek przerywany jest dla tych, którzy "chcom ale się bojom".
      Gdy zaliczą wpadkę, to się z niej cieszą, a jak nie, to też się cieszą że to jeszcze nie teraz. No bo nie są gotowi na związek, na dziecko. Nie mają wystarczająco dość pieniądzów, a tak poza tym to nie wiedzą czy chcą z sobą być czy też nie. Niech los wtedy decyduje, bo pomimo że ślepy to lepsza taka decyzja niż każda podjęta przez ową parę.
      Amen
      • grazyna.szc3 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 20:16
        Swoją wypowiedzią strzeliłaś w samo sedno. Jakby była mowa o mnie:) No i po dwóch latach stosowania tej "metody" zmajstrowaliśmy ślicznego dzidziusia, nie byliśmy tak załamani, los zdecydował, bo my jeszcze nie bylismy przekonani na 100 procent że chcemy dziecko. ale teraz to już napewno takiej "antykoncepcji" bym nie stosowała.
    • grassant stosujac stosunek 22.09.10, 10:54
      awera86666 napisała:

...stosując stosunek ... coś mi tu q.wa nie konweniuje!
    • gres81 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 22.09.10, 10:55
      stosunek przerywany?
      to przecież jakieś średniowiecze
      • strawberry84 Mój przyjaciel tak wpadł! 22.09.10, 20:54
        Mój najlepszy przyjaciel wpadł w ten sposób (miał 20 lat wtedy), nie mógł tego zrozumieć, i nawet robił badania na ojcostwo, bo "on przecież wyciągał przed końcem", no cóż, niestety tak bywa :)
    • mmagi Ciemnogród,juz chyba nikt nie 24.09.10, 10:21

wierzy ze to jest metoda anty;/
    • fiigo-fago Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 24.09.10, 14:17
      Ponoć jest to całkiem niezła metoda... na zajście w ciążę przy dłuższym stosowaniu (1/5 wpada). ;) :D
      Tu masz więcej o antykoncepcji w szansach na powodzenie:
      www.antykoncepcja.com.pl/skutecznosc.htm
      Dlatego moja partnerka używa plastry.
      • jan_hus_na_stosie Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 24.09.10, 14:22
        nie wierzę w te statystyki
    • awera86666 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 24.09.10, 17:44
      zrobiłam test była jedna kreska..ale okresu nadal brak, chociaz testu nie robiłam rano tylko po południu
      chyba w pon pojde do gina, albo jezce zrobie 1 test i pojde do gina

i kupie czarna malwe podobno przyspiesza okres i zjem ziarna , nasiona papai ..podobno idianki uzywały go jako srodka poronnego
      • awera86666 dostałam okres własnie:D 24.09.10, 17:59
        • nutka07 Re: dostałam okres własnie:D 24.09.10, 18:06
          Gratuluje ;)
      • aneczka22.1987 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 24.09.10, 19:08
        awera86666 napisała:

> i kupie czarna malwe podobno przyspiesza okres i zjem ziarna , nasiona papai ..
        > podobno idianki uzywały go jako srodka poronnego

A puknij się tak w łeb bo tak robiły kiedyś murzynki z plemienia gulu-srulu,może Ci rozum nagle wróci
        • nutka07 Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 24.09.10, 19:13
          Probowalas tej metody?
    • best-bubu Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 24.09.10, 19:38
      Gdzieś słyszałam wypowiedź ginekologa który mówił że to najpopularniejsza metoda antykoncepcyjna.... bo połowa z nas dzięki niej się poczęła :D
    • annataylor Re: która z was zaszła w ciąże stosujac stosunek 25.09.10, 18:47
      próbowałam tej metody i nie zaszłam, ale powodów nie zajścia mogą być miliony...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka