lemonzest 04.10.10, 17:28 Mam dzis odczyt liczników w mieszkaniu (2 termin) ale nie bedzie mnie w domu. Na kartce jest informacja, ze indywidualny odczyt jest na koszt lokatora. No wlasnie, orientujecie sie ile mniej wiecej moze to kosztowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yannika Re: studenckie pytanie:) 04.10.10, 17:44 A o jakie liczniki chodzi? U mnie zawsze prąd, wodę czy gaz wystarczyło samemu odczytać i przedzwonić do administracji. Odpowiedz Link Zgłoś
lemonzest Re: studenckie pytanie:) 04.10.10, 17:49 Chodzi chyba o liczniki ciepla. wlasnie tez myslalam, ze mozna zadzwonic ale jest kartka, ze mozna sie umowic indywidualnie na swoj koszt no i wlasciciel mieszkania powiedzial, ze mnie obciązy tymi kosztami. Tylko nie mam pojecia ile to moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: studenckie pytanie:) 04.10.10, 18:21 skoro mieszkanie jest wlasciciela i zapewne ma do niego swoje klucze, to niech sie sam pofatyguje i umowi na odczyt a nie obarcza ciebie swoimi kosztami. Nie masz zadnego obowiazku warowac na pana odczytywacza, chyb ze tak jest zawarte w umowie najmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gejowy.kaczucha Re: A o jakie liczniki chodzi? 04.10.10, 17:51 Może o podzielniki ciepła? Wtedy faktycznie trzeba raczej być osobiście... Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: A o jakie liczniki chodzi? 04.10.10, 18:26 No tak, tego się nie przeskoczy bo zazwyczaj muszą fizycznie otworzyć taki licznik. To pojęcia nie mam w tym momencie ile. Odpowiedz Link Zgłoś