Dodaj do ulubionych

studenckie pytanie:)

04.10.10, 17:28
Mam dzis odczyt liczników w mieszkaniu (2 termin) ale nie bedzie mnie w domu. Na kartce jest informacja, ze indywidualny odczyt jest na koszt lokatora. No wlasnie, orientujecie sie ile mniej wiecej moze to kosztowac?
Obserwuj wątek
    • yannika Re: studenckie pytanie:) 04.10.10, 17:44
      A o jakie liczniki chodzi? U mnie zawsze prąd, wodę czy gaz wystarczyło samemu odczytać i przedzwonić do administracji.
      • lemonzest Re: studenckie pytanie:) 04.10.10, 17:49
        Chodzi chyba o liczniki ciepla. wlasnie tez myslalam, ze mozna zadzwonic ale jest kartka, ze mozna sie umowic indywidualnie na swoj koszt no i wlasciciel mieszkania powiedzial, ze mnie obciązy tymi kosztami. Tylko nie mam pojecia ile to moze byc.
        • soulshunter Re: studenckie pytanie:) 04.10.10, 18:21
          skoro mieszkanie jest wlasciciela i zapewne ma do niego swoje klucze, to niech sie sam pofatyguje i umowi na odczyt a nie obarcza ciebie swoimi kosztami. Nie masz zadnego obowiazku warowac na pana odczytywacza, chyb ze tak jest zawarte w umowie najmu.
      • gejowy.kaczucha Re: A o jakie liczniki chodzi? 04.10.10, 17:51
        Może o podzielniki ciepła? Wtedy faktycznie trzeba raczej być osobiście...
        • yannika Re: A o jakie liczniki chodzi? 04.10.10, 18:26
          No tak, tego się nie przeskoczy bo zazwyczaj muszą fizycznie otworzyć taki licznik. To pojęcia nie mam w tym momencie ile.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka