Dodaj do ulubionych

Różnica wieku

19.10.10, 13:49
Nie będzie marudzenia ani użalania się. Proste pytanie.

Jestem już prawie rok po dłuższym związku. Poukładałem sobie wszystko głowie, w międzyczasie spotykałem się z dwoma kobietami (nie naraz oczywiście), ale to nie było to.

Jako, że latka lecą (mam 30 lat) postanowiłem znaleźć sobie jakąś partnerkę. Wbrew temu co można sądzić z opisów poniżej nie mam jakiś strasznych wymagań co wyglądu. Na ulicy podoba mi się 70 na 100 kobiet :)

Praca odpada z braku wolnych kandydatek.

Próbowałem w necie, ale tam to jakieś cuda. Kobiety, które w wieku 26-32 wyglądają jakby miały lat 40 (trwała, ewidentna nadwaga, totalny brak stylu). Opisy typu - "jestem jaka jestem", zainteresowań brak.
Może to specyfika mojego miasta. W większych miastach (Warszawa, Kraków Poznań itd), widziałam dużo interesujących dziewczyn, ale nie chcę się pchać w jakieś relacje na odległość.

Poszedłem ze znajomym do klubu, niby dla trochę starszych ludzi . Klub to za dużo powiedziane. Muzyka dyskotekowa Tam ryczące 30 z toną makijażu, po rozwodach zainteresowane karkami ze złotym łańcuchem.

Poszliśmy więc do normalnego klubu, gdzie grają ambitniejszą muzykę klubową. Bardzo miłe miejsce. Bardzo dużo fajnych dziewczyn (więcej w sumie chyba niż facetów). Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Normalne niezmanierowane kobiety, na uśmiech reagują uśmiechem. Można normalnie pogadać, potańczyć. Z jedną z nich umówiłem się na kawę, od jeszcze innej mam numer (sam się zdziwiłem powodzeniem). I tu następuje ale :) Ona jest młodsza ode mnie o 9 lat . Wiem, że stereotypowo to facet leci na młodsze, ale mi wydają się, że różnica wieku jest zbyt duża, ale z drugiej strony 21-22 lat to już połowa studiów.

Wiem, że każda osoba jest specyficzna, i nie ma co przekładać doświadczeń innych na swoje życie. Ale czy wy mając te 21-23 lata moglibyście zainteresować się facetem 30 letnim ?

Obserwuj wątek
    • cafem Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:08
      > Wiem, że każda osoba jest specyficzna, i nie ma co przekładać doświadczeń innyc
      > h na swoje życie. Ale czy wy mając te 21-23 lata moglibyście zainteresować się
      > facetem 30 letnim ?

Jasne. Dla mnie 3-10 lat starszy facet to jak najbardziej norma;)
      • au_lait Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:14
        Weź pod uwagę, że facet żyje średnio 8 lat krócej niż kobieta. Do tego dodaj różnicę 10 lat = 18 lat - na starość -> spędzisz samotnie. Nic fajnego. (Nie wspominam już o libido, które u mężczyzn szybciej siada.)

Advocatus Diaboli
        • zetka50 Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:18
          au_lait napisał:

> Weź pod uwagę, że facet żyje średnio 8 lat krócej niż kobieta. Do tego dodaj ró
          > żnicę 10 lat = 18 lat - na starość -> spędzisz samotnie. Nic fajnego. (Nie
          > wspominam już o libido, które u mężczyzn szybciej siada.)

ale żeś wytłumaczył:D
        • cafem Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:22
          > Weź pod uwagę, że facet żyje średnio 8 lat krócej niż kobieta. Do tego dodaj ró
          > żnicę 10 lat = 18 lat - na starość -> spędzisz samotnie. Nic fajnego. (Nie
          > wspominam już o libido, które u mężczyzn szybciej siada

Wole spedzic 18 lat razem mniej z facetem, ktory mi odpowiada, niz 18 lat wiecej z mlodym dla seksu.
          • au_lait Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:24
            To już Twoja nadinterpretacja. :*
      • damka9 Re: Różnica wieku 19.10.10, 16:56
        cafem napisała:

> Jasne. Dla mnie 3-10 lat starszy facet to jak najbardziej norma;)

a 20 :) ?
    • figgin1 Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:24
      Jak bylam w tym wieku związalam się z facetem spoooro starszym od ciebie.
      • au_lait Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:26
        Pytanie, czy coś z tego wyszło, bo autorowi chyba o to się rozchodzi.
        • figgin1 Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:33
          Nie wiem czy wyszlo, jesteśmy razem ponad pięć lat.
    • bijatyka Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:25
      Jeszcze kobiety nie poznał, a już jakieś ALE. Poprzebieraj jeszcze 10 lat.
    • menk.a Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:32
      Podoba ci się 70% bab i masz problem?? 30-latki jak 40, 30-latki z kopą makijażu, wielbicielki karków na łańcuchach. Ty chyba w ogóle nie wiesz, kogo szukasz. JAKĄŚ partnerkę. Jakieś to mogą być ziemniory. A nie, te też nie powinny być jakieś, bo różna zawartość skropi sprawia, że jedne lepiej nadają się na puree a inne na placki.
      Szukaj, szukaj, za chwilę i te potencjalnie zainteresowane 21-latki będą miały po 30-lat i będą zmalowane niczym Kaplica Sykstyńska.
      • alpepe Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:38
        Menka, namąciłaś, namąciłaś i tylko się dowiedziałam, że są różne gatunki ziemniaków (co zresztą wiem, bo w Niemczech ja kupuję zawsze gotujące się na twardo, a są na półtwardo i na miękko)
        • menk.a Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:47
          Alpepe, ziemniory najlepsze są na surowo. :P
      • simply_z Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:38
        poza tym czasami przerazaja mnie takie opinie ...mam 30 lat i ze wzgledu na tryb zycia nie moge znalezc nikogo to szukam na portalach ,czyli twoje zycie to praca ,praca ,praca ,,zadnych zainteresowan? co za nudny facet z wymaganiami ,coraz wiecej takich:/
        • menk.a Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:56
          Może sie boi i na wszelki wypadek tak ocenia i grymasi, żeby nic się nie trafiło. I wtedy zawsze ma usprawiedliwienie oficjalne i mocne jak w starterze.
      • kopx Re: Różnica wieku 19.10.10, 15:50
        Ok, może źle się wyraziłem. Chciałem tylko powiedzieć, że nie mam jakieś strasznych wymagania dotyczących urody. Zaraz bym został zjechany, że na pewno szukam blond księżniczki z wielkim piersiami. Bo tak nie jest.
        I nie mam nic a nic do 30. To że akurat w tamtym klubie były same wytapetowane (ty blachary) nie znaczy, że uważam że 30 = zmalowana tapeciara.

Więc co do urody, rzeczywiście nie wiem kogo szukam. Co do reszty wydaje mi się, że wiem.

• erillzw Re: Różnica wieku 19.10.10, 14:48
      Miedzy mna a moim Mauzem jest 9 lat roznicy. Para jestesmy ponad dwa lata, zas znamy sie ponad 4 :)

Zainteresowanie pewnie tak.. natomiast dojrzalosc do zwiazku z bardziej doswiadczonym to inna inszosc bo znam takich ktorzy sie wlasnie na tym braku dojrzalosci wywrocili po jakaims czasie trwania relacji.
    • 0ffka Re: Różnica wieku 19.10.10, 15:00
      tija... tylko już trumienka i mogiłka...
    • pipkazwanawanda Re: Różnica wieku 19.10.10, 15:20
      Kobieta po 24 roku życia nadaje się tylko do zmiany na inny model.po 26 roku życia (i dalej) zaczyna już powoli walić trupem.
      • figgin1 Re: Różnica wieku 19.10.10, 15:30
        Kobiety ci wala trupem? Poważnie radzę, idź do lekarza. Odczuwanie wyimaginowanych zapachów to objaw raka mózgu.
        • alpepe Re: Różnica wieku 19.10.10, 15:32
          no właśnie, zastanawiam się, czy przypadkiem nie mam raka mózgu, bo miewam omamy węchowe, wieczorami czuję zapach czekolady.
          • annajustyna Re: Różnica wieku 19.10.10, 15:35
            Ja tez tak mama - jestem w 20. tygodniu ciazy :P.
        • pipkazwanawanda Re: Różnica wieku 19.10.10, 17:38
          Nie wszystkie tylko te stare,26,28 lat,nie mówiąc już o tym jak wali taka 30-stka, a 40-stka to juz wogole zaawansowany rozklad,pracowalam kiedys z taka,ciagle trzeba bylo okna otwierac.
    • annajustyna Re: Różnica wieku 19.10.10, 15:29
      Moja szwagierka poznala przyszlego meza, jak miala 24 lata, a on mial wtedy 49, wiec nie wiem, w czym problem.
      • lonely.stoner Re: Różnica wieku 19.10.10, 16:46
        nie wiem czy bym sie toba zainteresowala gdybym miala 20 lat bo troche pierdzielisz za przeproszeniem jak stary dziad a nie facet 30letni.
        Ja mam sama prawie pod 30tke, moj facet jest mlodszy sporo ode mnie- mamy w druga strone hehe.

Jesli wygladasz normalnie, i nie zaczniesz tej dziewczynie sie uzalac nad tym ze masz 30lat wiec jestes juz starym dziadem i czy ona naprawde chce sie z Toba spotakc, to mysle ze bedzie fajnie, jesli natomiast zaczniesz jej pierdzielic o starosci, wypadaniu zebow i wlosow, i ze masz juz 30lat to pewnie laska ucieknie po 10 minutach, o ile nie ma sklonnosci terapeutycznych do pocieszania desperatow.
        Generalnie powodzenia :)
        • lonely.stoner Re: Różnica wieku 19.10.10, 16:50
          a co do wygladu partnera- to jednak lepiej szukac kogos kto jest dla nas mega atrakcyjny, niz potem bedac w zwiazku - jednak rozgladac sie na boki gdy trafi sie ktos na widok kogo opada nam szczeka i tracimy zdrowy rozsadek.
          Hmm. tak to napisalam bo chyba troche juz zanizasz sobie standardy - ze niby 70% ci sie podoba, to znaczy ze po prostu ogladasz sie za kazda potencjalna babka na ulicy, zacznij sie ogladac za tymi ktore sa naprawde dla ciebie atrakcyjne, a nie tylko w miare, zaraz procent spadnie do 20, i mysle ze w tym kregu warto poszukac idealnej dla ciebie partnerki.
    • boadiceaa Moim zdaniem 19.10.10, 16:54
      21-23 latka nie wie jeszcze czego i kogo chce w życiu więc na 2 babka wróżyła, albo jej się odwidzisz za rok dwa albo stwierdzi, że jej pasujesz i chce sobie już układać życie (z moich obserwacji wynika że kobiety przed 25 jeszcze nie chcą). Jeśli tobie się spieszy to masz większe szanse powodzenia u kobiet bliżej 30 które już trochę przeżyły i chcą zakładać rodzinę.
    • zetka50 Re: Różnica wieku 19.10.10, 17:05
      Te młode to chyba na kasę lecą że takie uśmiechnięte ;)
      A tak w ogóle to jak się kocha to wiek nie ważny.
    • fiigo-fago Re: Różnica wieku 19.10.10, 18:11
      Moja obecna partnerka z którą jestem prawie 4 lata była prawie o połowę młodsza gdy zaczynaliśmy być razem. Więc problemem nie jest wiek ale osobowość i dopasowanie.
    • pijawka_lekarska Re: Różnica wieku 19.10.10, 19:26
      Jak byłam dwudziestoparolatką, zakochałam się po uszy w trzydziestoparolatku. I od tamtej pory wolę starszych :)
    • majaa Re: Różnica wieku 19.10.10, 19:50
      Wiekiem tzw. metrykalnym się nie przejmuj. Nawet 18-tka może być osobą dojrzałą emocjonalnie, zależy od osobowości i wychowania. Ważne, żebyście się dogadywali, mieli podobny system wartości, dobrze się czuli i nie nudzili w swoim towarzystwie.
    • minasz Re: Różnica wieku 19.10.10, 20:16
      ja to bym wybrał 20latke - i wcale tu nie chodzi o młodsze ciałko bo kobiety po 30 ce tez sa seksi
      niestety te ich osobowosci- wiekszosc kobiet po 30ce chce stabilizacji, domu dzieci, dobrej pracy, ładnie ubranego faceta, przystojnego z ktorym mozna sie pokazac, same robia wszystko zeby jak najlepiej wygladac(chodza na siłki biegaja etc) i tu jest cały szkopuł - kobiety po 30ce sa mało kreatywne intelektualnie - nie moga nas zarazic jakimis ideami, zafascynowac czyms czego nigdy nie robilismy owszem u[rawiaja sporty-ale ich celem nie jest zdobycie biegunu ale to zeby wygladac seksi i zeby faceci zwracali na nich uwage
      kobiety po 30ce traktuja facetów jak małpki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka