Dodaj do ulubionych

Znowu zapomniałeś!

25.10.10, 13:41
Hej :)

Chciałam się was poradzić w sprawie rocznicy ślubu. Nie przestawajcie czytać ;)

Otóż standardowo małżonek zapomina o rocznicach, jednak czego można wymagać od mężczyzny ;) Oczywiście pretensji żadnych nie mam, dla jednych daty są ważne, dla innych nie, pełen luz. Podejrzewam jednak, że on w tym roku oczekuje prezentu z podobnym akcentem jak rok temu. Z zeszłej rocznicy zadowolony był na 200%, a jego znajomi możliwe, że i na 300. Do rzeczy: tym razem też chcę, by z niespodzianki skorzystali jego znajomi (sami mężczyźni) więc zamówiłam tort w kształcie panienki w bikini z napisem na brzuchu "Znowu zapomniałeś!". Zastanawiam się też nad wręczeniem mu w kopercie karnetu. On zawsze powtarza, że "mądra kobieta po 20 latach sama odchodzi" - czyli na karnecie byłoby napisane "Jeszcze 15 lat.". On ogólnie jest człowiekiem z poczuciem humoru, czasem nawet nie mogę z nim porozmawiać na poważnie, bo ten wygłupia się jak smarkacz - może to i dobrze, bo łatwiej przemycić trudne informacje ;)

Tu pytanie: czy to nie ociera się o chamstwo? Ja uważam, że nie, moja siostra, że tak. Co wy na to? A może macie inne niecne plany na niespodziankę ze zdziwieniem w roli głównej?

Mały dopisek: kiedyś przyszedł z pracy z jakimś pakunkiem, zresztą spóźnił się dobre 2h, na pytanie co to jest odpowiedział "prezent milejdi, tylko ostrożnie". Zaczęłam odwijać folię, dobierać się do pakunku i co było w środku? No kutwa JAJKA na paletce, które dostał od znajomego przewoźnika (nigdy nie kupujemy jajek, mamy mnóstwo ponad stan od kolegi), a zapakował je tak, by się nie potłukły. Do dziś mam traumę, jak mijam paletę jojców w Biedronce!
Obserwuj wątek
    • soulshunter Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 13:55
      > Nie przestawajcie czytać ;)

za późno, perzestałem .
      • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:01
        Żałuj..

Szkoda, że tak szybko kończysz :D
        • soulshunter Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:03
          jaki początek, taki koniec
    • cafem Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 13:55
      Wszystko okej, jesli macie podobne poczucie humoru, tylko sa dwa ale:

1. Dlaczego Wasza rocznica slubu to impreza dla faceta i jego kolegow, niczym wieczor kawalerski?

2. A co bedzie, jesli tym razem nie zapomni? :D
      • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:00
        Przewidziałam punkt drugi i jak co, to wyliżę brzuch śmietanowej lasce :D
        • cafem Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:09
          > Przewidziałam punkt drugi i jak co, to wyliżę brzuch śmietanowej lasce :D

I tak nie kumam:/
          Facet zapomina o Waszej rocznicy (nie, zebym uwazala to za karygodne, bo sama nigdy zadnych rocznic nie pamietam;), a Ty mu w zamian wyprawiasz meska impreze;)

Pomysl jest smieszny, wcale nie jest - w mojej opinii - chamski, ale kompletnie nie pasuje do okazji...
          • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:15
            No to napiszę po ludzku: jeśli nie zapomniał, a bankowo zapomniał, to zliżę napis na torcie.

Masz rację w tym, że to dziwne obchodzić rocznicę ślubu z innymi ludźmi. Jednak od niego nie można oczekiwać nic więcej, taki typ człowieka, a ja wychodząc za niego na to przystałam i mnie to nie przeszkadza. Oczywiście tort też zjem, bo zaniosę go do jego pracy.
            • 83kimi Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:20
              Haha, troll. Wątek do skasowania.
              • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:32
                Z przyjemnością wciśnij ten czerwony kosz, jednak się mylisz. Znamy się nie od dziś :D
            • virtual_woman Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:31
              Chyba się starzeję. Myślałam, że rocznicę ślubu obchodzi żona z mężem, a nie mąż z kolegami..
              • nutka07 Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 13:09
                Kumple pomagaja mu przetrwac, ten ciezki dzien ;)
            • littledeadgirl Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 17:36
              fajna jestes :)
              pomysl tez smieszny :) ale powiedz mu ze ma ci cos kupic/zrobic/zrekompensowac zebys tez cos z tego miala, bo ci sie nalezy :)
            • teddy2000 Radze tez zapomniec 06.11.10, 15:31
              Przyzwyczailas go do tego, ze ty mu wyprawiasz rocznice, a jest to swieto Was obojga. Dlatego radze: tez zapomnij. Moze da mu to troche do myslenia. A swoja droga: czy o imieninach mamusi lub imieninach kumpla tez zapomina?
              • usunelamkonto Re: Radze tez zapomniec 06.11.10, 15:36
                piszesz tak jakby to byla jakas zbrodnia a zona byla jakas glupia i naiwna i ze facet jest z nia z litosci (moze jeszcze ma sie z nim rozwiesc z powodu zapominalstwa?). zona chce urzadzic impreze i to jest jej wybor.

• myoptic Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 13:56
      fajny pomysl, tez mam tak ze z facetem czasem nie idzie na powaznie pogadac, dzieki temu ze jest przezabawny, mam duze poczucie wsparcia w trudnych dla mnie chwilach.

• 83kimi Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:00
        ?????
        • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:05
          Chodziło o środek mojego postu, czyli o niemożność przeprowadzenia poważnej rozmowy, zapewne ;)
          • 83kimi Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:08
            Nie możesz powiedzieć tydzień przed: "kochanie, mamy rocznicę, może zrobimy coś fajnego z tej okazji?"?
            • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:34
              Ale to już było.. :)
              Robiłam tak i wiem, że jest to z mojej strony wymuszone, więc wolę coś z jajem (znów te nieszczęsne jajka) niż takie na siłę duszone ;)
    • jane-bond007 Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:12
      super :)

jedź z tym tortem i karnetem, super naprawdę

Ps. Karnet i podobny wpis ściągnę od Ciebie :P
    • sexuarium Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:22
      dowcipniś z twojego męża :)
      Twój pomysł nie jest chamski tylko w stylu dowcipów twojego męża
    • alpepe Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:27
      Sądzę, że masz zamiar zareklamować cukiernię, która takie cuda robi, więc dawaj, ile można ciągnąć bzdurny wątek.
      • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:35
        Mylisz się, tort robi moja znajoma prywatnie :)
        Nie wyszło ci niuchanie :)
        • alpepe Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:36
          no dobra, to dawaj linka z namiarami na znajomą i kończmy.
          • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:38
            Heh uparta jesteś. Ona nie prowadzi sprzedaży, robi to w ramach przysługi koleżeńskiej, z dobrego serca :)
      • muchomorlive Re: Znowu zapomniałeś! 06.11.10, 16:13
        dla Ciebie bzdurny dla niej ważny , po co ten jad?
    • kowalska007 Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:38
      szczerze? to ja byl calkowice olala te rocznice. jak okaze sie ze maz jednak pamieta to sie uciesz i tyle i nie szykuj przypadkiem zadnej niespodzianki.
      • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:43
        Nareszcie normalna odpowiedź, dziękuję za radę :)
        • jane-bond007 Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 14:57
          no to dzięki ... hehe
          • suro.gatka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 15:03
            Przepraszam cię najmocniej, jakoś mi umknęła twoja wypowiedź. Dzięki za pochwalenie pomysłu :) - to powinnam napisać do poprzedniego twojego postu. Jeszcze raz przepraszam :)
            • jane-bond007 Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 15:14
              hehe ;) spoko tak się śmieję a Twój pomysł naprawdę mi się podoba bo my z mężem też sobie tak życie umilamy :P
              standardem jest ze jak mijamy okolice w ktorej się poznalismy to ja robie idiotycznie maslane oczy, wywalam banana na gębę i energicznie macham w tamtym kierunku a on spuszcze glowe i jęczy: weź mi nie przypominaj...

i jest fajnie ;)
    • six_a Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 15:12
      >Z zeszłej rocznicy zadowolony był na 200%, a jego znajomi możliwe, że i na 300

a dlaczego na rocznicę własnego ślubu fundujesz prezenty kolegom? udziały mają czy jak?
      • yulkayulka Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 15:36
        ja też uważam, że rocznica ślubu to coś co powinno świętowac się we dwoje. Na pewno nie powinna to byc impreza na wzór i podobieństwo wieczoru kawalerskiego.
        Jeśli chodzi o zapominanie dat to w dzisiejszych czasach nie jest to problem- ze wszech stron otaczają nas wszelkiego rodzaju przypominacze: kompy, telefony komórkowe (wprowadza się datę do zapamietania tylko raz, potem on sam "pamieta" i przypomina nam na czas).
        Więc może i Ty raz "zapomnij".
        • pompeja Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 16:12
          Co do świętowania rocznic to wyjaśnijcie mi, dlaczego ludzie robię złote czy jakieś tam gody, skoro powinno się świętować "we dwoje"?
    • magnusg Re: Znowu zapomniałeś! 25.10.10, 16:22
      Mi sie pomysl bardzo podoba.Aczkolwiek uwazam zachowanie twojego M troche za chamskie.Tez jestem facetem, ale urodzin kobiety czy rocznicy bym nie zapomnial.Moge zawalic z prezentem i kupic cos strasznie glupiego, bo co roku tradycyjnie nie mam pojecia co jej moze sie podobac,ale dat nie zapominam.Bukiet kwiatow zreszta prawie zawsze te upominkowe katastrofy jakos ratuje:)
      • winifred Re: Znowu zapomniałeś! 06.11.10, 22:34
        magnusg napisał:

Tez jestem facetem, ale urodzin kobiety czy rocznicy bym nie zapomnial.M
        > oge zawalic z prezentem i kupic cos strasznie glupiego, bo co roku tradycyjnie
        > nie mam pojecia co jej moze sie podobac,ale dat nie zapominam.Bukiet kwiatow zr
        > eszta prawie zawsze te upominkowe katastrofy jakos ratuje:)

ło jakiś Ty wspaniały! nie klonują czasem takich?
        do autorki wątku, ja bym zapomniała, a prędzej by mi kaktus wyrósł na ręce, niż bym jeszcze jemu imprezę zorganizowała. No chyba, że masz talent organizatorski X2, i przy okazji masz i dla siebie nagraną niezłą "banię" z koleżankami w tym samym czasie - to spoks.
        tylko z drugiej strony... co to za rocznica? On z kolesiami, Ty z kumpelami... Szkoda kasy, przenieś fundusze imprezowe na inny miesiąc - kiedy będziesz miała urodziny.
        Mój nigdy niczego nie pamięta, a mnie się znudziło pamiętanie, bo się na pewnym etapie poczułam jakby mnie miał "w głębokim poważaniu". Wrzuciłam na luz, bo już niczego nie kupuję i nie organizuję.
        Ty też sie moja droga wstrzymaj, a kasę wydaj na siebie! Pozdrawiam.
    • kol.3 Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 12:09
      Zostaw mu karteczkę, że wyjechałaś na parę dni z innym. I wyjedz faktycznie.
    • facettt durnota 31.10.10, 12:14
      suro.gatka napisała:
      >
      > Chciałam się was poradzić w sprawie rocznicy ślubu. Nie przestawajcie czytać ;)

przestajemy
      durnot nie czytamy
    • photoreporter Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 12:23
      jako facet odpowiem,

jesli w zwiazku funkcjonuje zarto o tych 20 latach, to doskonlay pomysl by kontynuowac w formie lisciku :)

Tort tez swietny pomysl, z humorem.

W moim mniemaniu tez mam nastawienie dosc humorystyczne, i mnie by sie podobala inwencja w ta strone. Nie odczytalbym zadnej zlosliwosci, tylko wlasnie humor w takim obejsciu rocznicy.

Pozdrawiam, zycze duzo wiecej niz jeszcze 15 lat. :)

• alajna85 Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 12:59
      Jak dla mnie o chamstwo się nie ociera, zależy od poczucia humoru, niemniej pomysł dla mnie dziwny - jeśli twój mąż nie pamięta o rocznicy a Ty nie możesz (w związku z tym) jej z nim spędzić, może po prostu jej nie obchodzić? Nie rozumiem pomysłu wyprawiania takich "niespodzianek" dla męża (który nie pamięta) i jego kolegów.
      Dla mnie to, że wyprawiasz takie "cuda" dla niego i kolegów jest na siłę właśnie. "Nie ze mną, to z kolegami, ale OBEJDŹ tę rocznicę".
    • przechlapany_czas Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 13:15
      na podsumowanie wątku :-))))

jak ma w tej naszej Polsce być dobrze jak jesteśmy takimi sztywniakami i ponurakami? :((((
    • prigi Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 13:16
      dla mnie bardzo fajny pomysł.
      a tak w ogóle to ja lubię złośliwe poczucie humoru:)
    • schabowy_z_ziemniakami Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 14:23
      super pomysł, jak ktoś ma poczucie humoru, to jak inaczej może to odebrać :D
      • elske Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 14:43
        Pomysł masz super :D.
        Mój maż też nie pamięta o rocznicy ślubu (rok temu ja tez zapomniała :P ), o imieninach urodzinach.Powiem więcej , musi sie chwile zastanowić nad swoją data urodzin :p.
        Ja zawsze pamiętam o jego urodzinach, piekę z dziećmi jakies ciasto specjalnie dla niego, albo robimy super obiad.
        Ja wiem ze mąż zapomni o moich urodzinach, nawet jesli mu kilka razy przypomnę.Afery z tego powodu nie robię, nie przeszkadza mi to. I wiem, że kiedy maz dostanie ciacho ode mnie, będzie zaskoczony i zapyta z jakiej to okazji (to ja mam dzisiaj urodziny/imieniny? ).
    • mrokon Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 15:31
      Jak ma takie poczucie humoru to spokojnie możesz dać taki prezent :)

Ale to troche dziwne, o rocznicy nie pamięta ale pamięta kiedy prezent chce dostać? :D
    • kol.3 Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 16:43
      Podsumowując - panowie programowo nie pamiętają o rocznicach, imieninach, urodzinach, panie na ich rocznice pieką im ciasta lub zabiegają o ich uwagę, siląc się na oryginalne i humorystyczne pomysły. Adorowanie kobiety jest panom obce. A potem się dziwią, że przy nich żona się w kuchtę zmieniła.
      Wyjechałabym sobie na rocznicę do SPA.
      • vanity666 Re: Znowu zapomniałeś! 06.11.10, 16:11
        Boskie!! I jakie prawdziwe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie ci mezczyzni........!?
    • liqier Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 16:58
      To, ze mężczyźni zapominają to nie tak do końca. Niektóre kobiety tak to sobie tłumaczą i tyle. Poczucie humoru w związku - fajna rzecz, ale ja odnoszę wrażenie, że to ty mu raczej w tyłek wchodzisz, a on ...no cóż, wieczny chłopczyk. Współczuję.
      • taka-sobie-mysz Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 17:04
        Ja też to to odbieram. Że w tym związku tylko kobieta myśli, co zrobić, by było fajnie i atrakcyjnie, a facet tylko bierze. Nic się od niego - w tej kwestii przynajmniej - nie wymaga.
        • usunelamkonto Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 17:27
          nie no mam tez zryty beret razem z partnerem. pokaze mu watek ;D pomysl ciekawy a to ze autorka chce fudowac impreze to jej indywidualny kaprys. gdyby patrzec na to z logicznego punktu widzenia to dlaczego rocznice sie swietuje wylacznie razem? przeciez w kosciele/usc bylo troche ludzi. i swiatkowie i rodzice i przyjaciele tez brali udzial w slubie i tez moga brac udzial w rocznicy :)

ja jestem z facetem 14 dni a juz dzisiaj pomyslal o rocznicy :D ja mowie : kurde ale to za rok bedzie, ale mozemy za miesiac obchodzic miesiecznice :D a on mowi : miesiecznice?, dobrze niech bedzie miesiaczka :D
          • alajna85 Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 18:25
            Ok świętować z rodziną/znajomymi jak najbardziej, ale fajnie by było, żeby w tym uczestniczyli najbardziej zainteresowani (oboje).
      • obywatel_piszczyk Dokładnie. 31.10.10, 18:55
        liqier napisała:

> To, ze mężczyźni zapominają to nie tak do końca. Niektóre kobiety tak to sobie
        > tłumaczą i tyle. Poczucie humoru w związku - fajna rzecz, ale ja odnoszę wrażen
        > ie, że to ty mu raczej w tyłek wchodzisz, a on ...no cóż, wieczny chłopczyk. Ws
        > półczuję.
    • kowalik26 Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 17:17
      Super pomysł. Gratuluję!! I trzymam kciuki aby następnym razem Cię zaskoczył i pamiętał.
      pozdrawiam
    • taja11 Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 18:20
      Ja przestałam liczyć na pamięć mojego m.Teraz przed jakąkolwiek imprezą z radością mówię:
      jak się cieszę na prezent którzy dostanę w środę na rocznicę!!!
      Co prawda było pod nosem "o boże" ale co mi tam:-)
      Piękne kwiaty miło dostać:-)
    • dvoicka Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 19:05
      w sumie sympatyczny pomysł, lepiej zrobić coś wesołego niż rozpamiętywać wszystkie rocznice, o których on zapomniał.
      intryguje mnie jeden fragment Twojego posta:
      > Podejrzewam jednak, że on w tym roku oczekuje prezentu z podobnym akcentem jak rok temu.
      to znaczy, że on nie kupuje/robi Ci prezentu (nawet spóźnionego), ale od Ciebie oczekuje?
      hmm.
    • lolcia-olcia Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 19:08
      hahaha czyli jestem jak facet skoro też o rocznicach zapominam ;p
    • latajacy_latawiec Re: Znowu zapomniałeś! 31.10.10, 21:54
      suro.gatka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka