maitresse.d.un.francais 03.11.10, 17:44 Jak znajdujecie u chłopa taki strój, na co dzień? Bo oni chyba myślą, że to ich zdobi. www.okonek.com.pl/images/ubiory_galanteria/307-OL.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miss.yossarian Re: Baby! 03.11.10, 17:45 maitresse.d.un.francais napisała: > Jak znajdujecie u chłopa taki strój, na co dzień? > > Bo oni chyba myślą, że to ich zdobi. > kto tak myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 17:52 kto tak myśli? Chłopy noszące wyżej wymieniony strój na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: Baby! 03.11.10, 17:49 Kamizelka "lowiecka" i na zryw, to go identyfikuje jako profesjonalnie podchodzacego do tematu.O to w tym chodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Baby! 03.11.10, 17:53 Mało mnie to.... To jest super wygodne i przydatne :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 17:57 piotr_57 napisał: > Mało mnie to.... No tak, jesteśmy w Polsce, tu modę męską stanowi hasło "Byle wygodnie i niegejowato". > To jest super wygodne i przydatne :) Owszem. Podczas wędkowania albo polowania. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 17:57 maitresse.d.un.francais napisała: > piotr_57 napisał: > > > Mało mnie to.... To po co piszesz w tym wątku? wal się. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: Baby! 03.11.10, 18:52 maitresse.d.un.francais napisała: wal się. Zwariowałaś? Jeszcze mi życie miłe. :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Menia! 03.11.10, 18:00 Z FM: "W Polsce modę dyktuje firma Robaak" Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Menia! 03.11.10, 18:03 menk.a napisała: > Chopaki z efem wyznaczają trendy.:D że z czym? Odpowiedz Link Zgłoś
menk.a Re: Menia! 03.11.10, 18:08 maitresse.d.un.francais napisała: > menk.a napisała: > > > Chopaki z efem wyznaczają trendy.:D > > że z czym? Menskościom. I Robakiem..:> Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Menia! 03.11.10, 18:19 > Menskościom. I Robakiem..:> robak bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Menia! 03.11.10, 18:05 menk.a napisała: > Chopaki z efem wyznaczają trendy.:D Mam sporą "kolekcję" odzieży tej firmy(firma graff nomen omen :)).Jakieś polary, koszulki termiczne, kalesony. W sam raz... do lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Menia! 03.11.10, 18:14 menk.a napisała: > Nie znam.;P) Nic dziwnego. Bo w takich ciuchach można się kobiecie pokazać tylko z zakrwawionym truchłem dzika na ramieniu :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Menia! 03.11.10, 18:17 > Nic dziwnego. Bo w takich ciuchach można się kobiecie pokazać tylko z zakrwawio > nym truchłem dzika na ramieniu :D > zaraz tam dzika, i co ja z bydlakiem zrobię? (dzikiem znaczy, nie myśliwym) Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Menia! 03.11.10, 18:19 > zaraz tam dzika, i co ja z bydlakiem zrobię? (dzikiem znaczy, nie myśliwym) Jak to co? Rachu ciachu na kawałki i do zamrażalki. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Menia! 03.11.10, 18:22 > > Jak to co? Rachu ciachu na kawałki i do zamrażalki. > co ja jestem, rozbieracz mięsa? a wypatroszy się łaskawie sam? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: Menia! 03.11.10, 18:24 > co ja jestem, rozbieracz mięsa? > > a wypatroszy się łaskawie sam? Taaa, i sam się zastrzeli. Nowa humanitarna metoda polowania - doprowadzenie zwierza do depresji. A tak na serio to masz rację - dziczyzna to domena mężczyzn, od zabicia/kupienia do podania do stołu. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Menia! 03.11.10, 18:28 > Taaa, i sam się zastrzeli. Nowa humanitarna metoda polowania - doprowadzenie zw > ierza do depresji. Ja tam nie wiem, czy to takie humanitarne. Ale zastrzelenia się nie czepiam, to znaczy czepiam się myślistwa jako takiego, ale tutaj akurat wspomniałeś o TRUCHLE dzika na ramieniu. > > A tak na serio to masz rację - dziczyzna to domena mężczyzn, od zabicia/kupieni > a do podania do stołu. > Oj tam, domena, domena. Nigdy w życiu nie patroszyłam i nie zamierzam, jeśli nie będę zmuszona. Póki żarcie można upolować w zamrażarkach marketów. Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: Baby! 03.11.10, 18:02 > Bo oni chyba myślą, że to ich zdobi. Oni myślą, że są tacy leśno-dzicy ! Taki surwiwal, wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 18:06 bijatyka napisała: > > Bo oni chyba myślą, że to ich zdobi. > > Oni myślą, że są tacy leśno-dzicy ! Taki surwiwal, wiesz. > aaaa i dlatego się nie myją!' wsio jasno Odpowiedz Link Zgłoś
miss.yossarian Re: Baby! 03.11.10, 18:08 maitresse.d.un.francais napisała: > bijatyka napisała: > > > > Bo oni chyba myślą, że to ich zdobi. > > > > Oni myślą, że są tacy leśno-dzicy ! Taki surwiwal, wiesz. > > > aaaa i dlatego się nie myją!' > > wsio jasno widzę, że dziś kochanica jak zwykle w sosie: "faceci się nie myją", "chodzą w kufajkach" a w ogóle to "walcie się" a prawda jest taka, że Tobie by bardzo pasowała taka kamizelka tylko pewnie się wstydzisz kupić: forum.gazeta.pl/forum/w,16,114128865,114128865,kupilam_sobie_sliczne_spodenki.html Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 18:13 > widzę, że dziś kochanica jak zwykle w sosie: "faceci się nie myją", "chodzą w k > ufajkach" bo się nie myją i chodzą Mnie? A po co? Owszem, przemyśliwałam zakup kurtki M65, ale mają za szerokie ramiona. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.yossarian Re: Baby! 03.11.10, 18:16 maitresse.d.un.francais napisała: > > > widzę, że dziś kochanica jak zwykle w sosie: "faceci się nie myją", "chod > zą w k > > ufajkach" > > bo się nie myją i chodzą może tylko tacy zwracają Twoją uwagę? > Mnie? A po co? no do spodni Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 18:18 > może tylko tacy zwracają Twoją uwagę? Tylko tacy rażą mój zmysł estetyczny. Przystojny, zadbany chłop to sam miód! > > > Mnie? A po co? > > no do spodni Ale ja te spodnie noszę późną wiosną, jak jest za ciepło na dżinsy. Odpowiedz Link Zgłoś
paramecium Re: Baby! 03.11.10, 18:35 Przeczytawszy powyższy wątek ze spodenkami w klimacie krytykowanej kamizelki uznaję że maitresse.d.un.francais lubi ubrania praktyczne. Nie znaczy, że wszędzie w nich chodzi. Chłop, który odezwał się, że kamizelka jest wygodna i praktyczna musiał iść się walić. Mam nadzieję, ze nie poszedł. Myślę, że wszędzie w tej kamizelce nie chodzi. Ot i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 04.11.10, 20:17 paramecium napisała: > Przeczytawszy powyższy wątek ze spodenkami w klimacie One nie są w klimacie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago uroda ;) 03.11.10, 18:12 Mężczyźni nie myślą jak kobiety. Kobieta nosi ubranie po to by ono ją przyozdobiło, tak jak zresztą wiele rzeczy które robią kobiety. ;) Mężczyźni za to są akuratni bez malowania się, strojenia, depilacji, itd więc i mogą się ubierać w coś co jest wygodne i przydatne. ;))) taki kawał mi się przypomniał: "Stworzył Pan Bóg rośliny, patrzy i się cieszy, że takie ładne się udały. Stworzył Pan Bóg zwierzęta i patrzy na nie zadowolony bo są przepiękne. Stworzył Pan Bóg mężczyznę. No wyszedł idealny. Stworzył Pan Bóg kobietę. Patrzy, patrzy i stwierdza: - Ty to się będziesz musiała jednak malować..." Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: uroda ;) 03.11.10, 18:16 > Mężczyźni za to są akuratni bez malowania się, strojenia, depilacji, itd Goli - tak. Oczywiście nie wszyscy. Natomiast przystojnego gołego chłopa można UBIOREM OSZPECIĆ. Nie, nie muszę się malować. Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago Re: uroda ;) 03.11.10, 18:27 Tylko taki "oszpecony" chłop wcale nie musi się przejmować tym że jest uważany za oszpeconego, bo akurat nie poluje aktualnie na nowe kobiety, a jego własna albo to akceptuje albo już machnęła ręką zrezygnowana. ;) Więc sobie nosi zadowolony to co lubi, i mu na zdrowie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: uroda ;) 03.11.10, 18:29 fiigo-fago napisał: > Tylko taki "oszpecony" chłop wcale nie musi się przejmować tym że jest uważany > za oszpeconego I na ogół ma to w dupie, rodacy bowiem generalnie mają w dupie piękno i temu podobne. A wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago Re: uroda ;) 03.11.10, 18:33 maitresse.d.un.francais napisała: > I na ogół ma to w dupie, rodacy bowiem generalnie mają w dupie piękno i temu po > dobne. A wielka szkoda. Oj to chyba nie widziałaś jak chodzą ubrani panowie w Wielkim Świecie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: uroda ;) 04.11.10, 20:15 > Oj to chyba nie widziałaś jak chodzą ubrani panowie w Wielkim Świecie. ;) > Wielkim czym? Nigdy nie porównuję z mitycznym WŚ, najwyżej z Francją. A tutaj mieszkam, więc wkurzają mnie tubylcy = rodacy. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago Re: uroda ;) 04.11.10, 21:00 maitresse.d.un.francais napisała: > Wielkim czym? Nigdy nie porównuję z mitycznym WŚ, najwyżej z Francją. > > A tutaj mieszkam, więc wkurzają mnie tubylcy = rodacy. Proste? To weźmy ten Paryż. 30 stopni C, słoneczny Lipiec, a młode kobiety paradują stadnie w kozakach skórzanych (pełnych) takich po kolana albo i za. Wolałbym nie znaleźć w ich pobliżu przy zdejmowaniu tych butów. ;)) A przecież sandałki na gołe kobiece stopy u atrakcyjnych pań wyglądają i ładnie i seksi. Ale nie, kobiety opętane modą ubiorą coś co się akurat nosi. I nie ważne że to będzie brzydkie, nieestetyczne, aseksualne, groteskowe czy wręcz żałosne. Ważne że pokazali na wybiegach, w kobiecych magazynach. I jak te owce lecą te baby kupować to, by być modną, bo a nuż inne kobiety będą patrzeć z pogardą gdy czasami od tej mody się ktoś wychyli... Do tego im bardziej na prowincji były te kobiety chowane tym mocniej odczuwają społeczny przymus dostosowania się do mody, a wszelkie odstępstwa są dla nich czymś nieakceptowalnym. A potem się denerwują iż jacyś tubylcy - Polacy ubierają się jak chcą. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: uroda ;) 04.11.10, 21:48 > A przecież sandałki na gołe kobiece stopy u atrakcyjnych pań wyglądają i ładnie > i seksi. A nieatrakcyjne co mają nosić latem? Ale nie, kobiety opętane modą ubiorą coś co się akurat nosi. WŁOŻĄ. A potem si > ę denerwują iż jacyś tubylcy - Polacy ubierają się jak chcą. ;)) > Pudło. Od urodzenia mieszkam w Warszawie, nie na prowincji, zwłaszcza nie na prowincji francuskiej. I nie chodzi mi o ubieranie MODNE, tylko ESTETYCZNE. Ale polscy mężczyźni są na takim etapie rozwoju estetycznego, że widzą jedynie alternatywę: bure wory vs. wybiegi Odpowiedz Link Zgłoś
repsss Re: uroda ;) 03.11.10, 18:53 Może nie są na tyle puści, by za piękno uważać jedynie wygląd zewnętrzny? Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: uroda ;) 03.11.10, 18:55 repsss napisał: > Może nie są na tyle puści, by za piękno uważać jedynie wygląd zewnętrzny? +1 Lubię sarkazm :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: uroda ;) 04.11.10, 20:16 g.r.a.f.z.e.r.o napisał: > repsss napisał: > > > Może nie są na tyle puści, by za piękno uważać jedynie wygląd zewnętrzny? > Na pewno nie. Zwłaszcza jeśli chodzi o piękno kobiet. Własne co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: uroda ;) 04.11.10, 20:15 repsss napisał: > Może nie są na tyle puści, by za piękno uważać jedynie wygląd zewnętrzny? A zadbanie o niego świadczy o pustocie? Typowa reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_polnocy Re: Baby! 03.11.10, 18:18 Te kamizelki są przydatne na ryby, ale okropne na co dzień. A panom zachwalającym praktyczność zadam pytanie: po co wam tyle kieszonek? Przecież to tylko kobiety noszą ze sobą pół domu w torebkach, ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 18:22 > A panom zachwalającym praktyczność zadam pytanie: po co wam tyle kieszonek? Bo to jest PRZYDATNIE POTENCJALNA KIESZONKA. Zawsze MOŻNA do niej coś schować. Na etapie niezróżnicowania genderowego i chodzenia po drzewach też lubiłam mieć kieszonki - to takie dziecinne myślenie. Prz > ecież to tylko kobiety noszą ze sobą pół domu w torebkach, ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.yossarian Re: Baby! 03.11.10, 18:25 kobieta_z_polnocy napisała: > Te kamizelki są przydatne na ryby, ale okropne na co dzień. > > A panom zachwalającym praktyczność zadam pytanie: po co wam tyle kieszonek? Prz > ecież to tylko kobiety noszą ze sobą pół domu w torebkach, ha ha. ale co wam te kieszonki u obcych facetów przeszkadzają? chciałybyście żeby wam jakiś obcy chłop kazał pomykać w szpilkach i spódnicy, bo tak jest wg niego estetyczniej? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 03.11.10, 18:30 > > ale co wam te kieszonki u obcych facetów przeszkadzają? Forumce przeszkadza, że niby to takie przydatne, a ch... naprawdę wie do czego. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.yossarian Re: Baby! 03.11.10, 18:31 maitresse.d.un.francais napisała: > > > > > ale co wam te kieszonki u obcych facetów przeszkadzają? > > Forumce przeszkadza, że niby to takie przydatne, a ch... naprawdę wie do czego. to ja bym chciała mieć problemy forumki Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_z_polnocy Re: Baby! 03.11.10, 21:23 Uprzejmie przypominam, że to nie ja jestem dumną założycielką tego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
fiigo-fago Re: Baby! 03.11.10, 18:30 Osobiście takich kamizelek nie mam, za to mam spodnie z kieszonkami na udach do których można powkładać rożne rzeczy którymi zazwyczaj wypycham główne kieszenie, zatem przydatna rzecz takie kieszonki. Odpowiedz Link Zgłoś
paramecium Re: Baby! 03.11.10, 18:48 Właśnie dlatego, że faceci rzadko noszą torebki. Zamiast do torebki kluczyki, portfele, dokumenty wciskają do kieszeni spodni. A ci, tacy bardziej do przodu mają kamizelki z mnóstwem kieszonek. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_woman Re: Baby! 03.11.10, 18:31 Mnie się kolor podoba :P Na co dzień odpada, ale... do tej kamizelki spodnie np moro, jakieś buciory i na ryby jak ten lalek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cyjano.de.bergerac Re: Baby! 03.11.10, 18:52 a jak czyms takim zainspiruje sie Bottega Veneta i zaspiewa sobie 400 dolcow, to jest lepsze? www.thesartorialist.com/photos/62010BVgreenLeather_4083Web.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: Baby! 04.11.10, 20:19 cyjano.de.bergerac napisał: > a jak czyms takim zainspiruje sie Bottega Veneta i zaspiewa sobie 400 dolcow, t > o jest lepsze? W każdym razie nie jest zwisające i ukieszonkowione. ZAINSPIRUJE nie znaczy "zaoferuje to samo". Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Re: Baby! 03.11.10, 21:16 W zestawie z taką kamizelką jednak najczęściej występują łysawi i tęgawi brzusznie panowie z wąsem, a nie tacy modele, jak na zdjęciu z linka ;-) Dodam, że nie wiedzieć, czemu, zawsze mnie taka kamizelka niezmiernie śmieszy, oczywiście, nie na panu na rybach, ale wszędzie poza :-D Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Baby! 03.11.10, 21:23 nie no kamizelka w porzo, dużo kieszeni na haczyki, błystki robaki i przypony :D Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: Baby! 04.11.10, 17:20 Na co dzień nie widuję i dobrze. Do lasu może być. Odpowiedz Link Zgłoś
rzeka.chaosu Re: Baby! 04.11.10, 21:06 Poprzyczepiać do tego te noo co to rybki się na to łapią i można śmigać na rybki ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda123 Re: Baby! 04.11.10, 21:52 Odczuwamy dreszcze obrzydzenia. Z jakimiś oblechowatymi ryśkami mi się takie cuś kojarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: Baby! 04.11.10, 22:51 u mnie pan w sklepie myśliwskim taką nosi ;) i nikt poza nim Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Baby! 04.11.10, 22:57 fuj. wypisz wymaluj mój własny ojciec na rybach. znaczy bez zawartości, czyli ojca, ale poza tym identiko. Odpowiedz Link Zgłoś
charlotte_de_corday Re: Baby! 07.11.10, 11:58 Jak bym zobaczyła chłopa w takim stroju, to chyba zabiłabym śmiechem. No chyba, że to byłoby na polowaniu, albo na rybach. Odpowiedz Link Zgłoś