08.04.04, 11:02
Na nieuzywanym koncie przypadkowo znalazlam korespondencje mojego chlopaka z
dziewczyna. Pisal ze chcialby sie z nia spotkac, kochac sie etc. Dalej
wynikalo, ze sie spotkali, potem jakby wszystko sie skonczylo. I co ja mam z
tym zrobic? Mieszkamy razem od 2 lat i wszystko dobrze sie ukladalo, albo
pewnie tylko mnie sie tak wydawalo. On jest 3 lata ode mnie mlodszy, ja mam
28, ta dziewczyna byla ode mnie duzo mlodsza, wydawalo sie, ze byla na I
roku. Najgorsze jest to, ze ta dziewczyna uzywala takich okreslen: "Czy twoja
stara sie nie domysla?", a on odpisywal: "Stara sie nie domyslila". Na
poczatku jak to przeczytalam bylam naprawde w szoku, teraz zastanawiam sie
czy odejsc, zapomniec o tym czy zrobic awanture i zadac wyjasnien? Co Wy
byscie zrobily???
Obserwuj wątek
    • kocioo Re: Zdrada 08.04.04, 11:21
      qurde nie wiem, ale szczerze współczuję:(ja napewno zrobiłabym potworną
      awanturę i odeszłabym, kto raz zrobił cos takiego dla mnie jest skończony, sam
      fakt pisania stara, boże to jakiś koszmar, ale trzymaj się i daj znać co dalej:)
      pzdr
      • jennifer_parker Re: Zdrada 08.04.04, 11:29
        Dla mnie to jest naprawde koszmar. Juz nawet nie sam fakt zdrady, tylko
        ta "stara", wobec 19-latki to pewnie jestem stara. A on tyle razy powtarzal ze
        mnie kocha, mam zupelny metlik w glowie. Dzieki za odp.
    • capa_negra Re: Zdrada 08.04.04, 11:40
      Wiej.... i nie jestes stara zapamietaj to sobie.
      28 lat to prawie kpina, a nie wiek.
      Sama gdy miałam tyle lat planowalam zycie z innym facetem ( w pore powiedziałam
      dośc) a teraz pare lat później wychodze za zupelnie innego :-)
      Naprawdę "tego kwiatu to pół swiatu"
      A tak na marginesie to facet ma spory rozrzut patrząc na twój wiek i tamtej
      drugiej - świadczy to według mnie o niedojrzałości, poprostu sam nie wie czego
      chce bo napewnio nie dostaje sie tego samego od dziewczyny która ledwie
      przestała byc nastolatką i od dojrzałej kobiety - źle to wrózy na przyszłośc -
      Wiej
      • jennifer_parker Re: Zdrada 08.04.04, 11:50
        28 to jednak nie pierwsza mlodosc. Mam juz duze doswiadczenie zyciowe, mialam
        wielu partnerow. Najgorsze jest to ze ja jego naprawde kochalam...
        • capa_negra Re: Zdrada 08.04.04, 12:04
          Kocio ma racje
          Wiem jestes teraz w dołku i wiem, że trudno jest sie rozstac z miłością, ale
          wiem też jaka niesamowita ulgę czlowiek czuje raz w momencie kiedy znów staje
          sie panem swojego zycia, a drugi raz kiedy wiąże się z człowiekiem, który tez
          widzi w nim czlowieka a nie tylko "mięseczko"
          Przemyśl sprawe na spokojnie, ale ja bym sie bala że facet który pomimo
          zamieszkiwania razem juz teraz rozglada sie za dużo młodszymi to co będzie
          robił za 5 -10 lat??
          A jak obowiązków przybedzie to wogóle ucieknie??
      • Gość: gutek Re: Zdrada IP: 194.181.183.* 08.04.04, 12:18
        akurat zdaje sie, ze facet dobrze wie co chce, tzn chce miec rozrzut:P
    • kocioo Re: Zdrada 08.04.04, 11:56
      i pokochasz innego takiego, co będzie kochał Ciebie i nie będzie zdradzał, ja
      też mam 29 lat i nie czuję sie staro, wrecz przeciwnie czuję się dużo
      silniejsza niż majac lat 20:)
      • Gość: panna Re: Zdrada IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.04, 12:01
        ja też, no i mądrzejsza niż mając 20lat, nie takie skończone niewiniątko co to
        za chłopaczkiem do ognia wskoczy.
      • jennifer_parker Re: Zdrada 08.04.04, 12:03
        Dzieki, ja tez :)
        Poczulam sie lepiej :)
        Powiedziec mu cos na koniec?
        • capa_negra Re: Zdrada 08.04.04, 12:11
          Jesli pojmie o czym mówisz to przyzwoitość wymaga, zeby cos powiedziedzieć
          Natomiast jesli masz watpliwści czy pojmie to chyba szkoda twojego czasu.
          Trzymaj sie ciepło i uwierz będzie lepiej.
          Z tonu twoich wypowiedzi odnosze wrażenie , ze jestes dośc mocno od niego
          uzalezniona emocjonalnie - on to widzi i pewnie wykorzystuje.
          Kiedys byłam tak uzalezniona, a facet "próbował" jak daleko siega moja
          cierpliwość i wyrozumiałość.
          Rozstanie boli - potem jest tylko ulga , a z czasem przychodzi refleksja : jaka
          ja głupia byłam.....
          • jennifer_parker Re: Zdrada 08.04.04, 13:53
            Masz racje, ze jestem od niego uzalezniona emocjonalnie, ale uwierz mi, nikt
            inny mi nie odpowidal tak jak on. Teraz widze jaka bylam okropnie glupia. Nie
            wiem tylko, po co to wszystko bylo, wspolne mieszkanie itd. Dzieki za slowa
            otuchy.
    • kocioo Re: Zdrada 08.04.04, 12:09
      NIC

Albo, ze nie możesz juz nim być, bo czujesz się przy nim stara:)

A I NAJWAŻNIEJSZE: NIE SŁUCHAJ ŻADNYCH JEGO WYJAŚNIEŃ!!!!

oDEJDŹ

napisz jak poszło:)trzymam kciuki
    • Gość: gutek Re: Zdrada IP: 194.181.183.* 08.04.04, 12:27
      jenny, nie sluchaj tych bzdur o odejsciu tylko spokojnie z facetem rozmawiaj.
      skad wiesz, moze akurat przeprowadzal eksperyment socjologiczny?:P
      • jennifer_parker Re: Zdrada 08.04.04, 12:33
        Zdecydowalam juz, ze odejde, tylko sie zastanawiam jak to zakonczyc. Na pewno
        nie byl to socjologiczny eksperyment, jednoznacznie to wyglada niestety.
      • jennifer_parker Re: Zdrada 08.04.04, 12:46
        Czy Ty tez wyrazasz sie o swojej dziewczynie "stara"?
        • Gość: magda010 Re: Zdrada IP: 80.48.238.* 08.04.04, 14:14
          Ja tez mowie odejdz. Jestes zupelnie mloda i wiadomo, ze takie rozstanie jest
          bardzo bolesne, ale to kwestia czasu. Chlopak jest nienormalny, to po prostu
          oburzajace jak mogl cie tak ponizyc. Trudno przypuszczac, ze cie kocha, wiec
          nie marnuj z nim wiecej swojego cennego zycia. Jestes w dobrej sytuacji -
          wolna, bez zobowiazan, bez slubu i dzieci, wiec nie masz sie czego obawiac.
        • agnie_szka9 Re: Zdrada 08.04.04, 14:56
          na pewno Ci ciężko, ale skoro facet mowi do innej dziewczyny o Tobie "stara"
          (nawet gdybyś była stara!!) to znaczy, ze jeszcze nie dojrzał. Tym bardziej nie
          zawracaj sobie nim głowy, bo co będzie za lat kilka (naście, dziesiąt)...wciąż
          będzie utrzymywał kontakty z młodszymi od siebie?
          Trzymaj się, facet nie jest Ciebie wart. Swoja drogą to bardzo mnie
          zdenerwował :-/ (za rok też będę "stara")
        • Gość: gutek Re: Zdrada IP: 194.181.183.* 08.04.04, 15:55
          po 1. na pewno to kopernik nie zyje. zapytaj sie chopa a nie sie bedziesz od
          razu rozwodzic. na pewno cos wymysli. moze to jego brat - kleryk uzywal starego
          konta twojego starego i mowiac "stara" mial na mysli ojca biskupa? a moze twoj
          stary korespondowal z jakas redakcja na temat sprzedazy twardych dyskow z jakis
          komputerow i piszac "stara sie nic nie domysla" mial na mysli, ze szefowa nie
          wie, ze dyski zniknely?

po 2. ja o kobietach mowie tylko dobrze albo milcze. przewaznie milcze zreszta.
          • katja Re: Zdrada 08.04.04, 17:56
            Bylam raz w podobnej sytuacji, spotkalam faceta mlodszego odemnie o pare lat,
            poniewaz wygladam mlodziej niz on myslal wiec ,ze ja jestem mlodsza.
            Powiedzialm mu ile mam lat jeszcze na poczatku naszej znajomosci zeby nie bylo
            niedomowien,. Uslyszalam piekna odpowiedz; "dla mnie nie ma znaczenia ile masz
            lat , ja kocham ciebie taka jaka jestes...milosc nie liczy wieku"
            Po dwoch latach zdradzil mnie ...ale najgorsze bylo , ze innym powiedzial cyt"
            ta jest duuuuzoooo mlodsza" to bylo najwieksze swinstwo, nie wybaczylam tych
            slow mu nigdy, nie istnieje on dla mnie...
            • buffetka Re: Zdrada 08.04.04, 19:43
              Ja też uważam, że powinnaś z nim porozmawiać, ale tylko po to żebyś kiedyś nie
              popadła w przemyślenia typu "a może jednak mogłam z nim pogadać..."
              Porozmawiaj, pokaż jak Cie zranił, ale odejdź z uśmiechem... Niech taką Cię
              zapamięta, niech cierpi!! Zobaczysz, że jeszcze zatęskni, że będzie chciał
              wrócić. A Ty mu wtedy powiesz, że z dziećmi się nie umawiasz...

powodzenia:>
          • jennifer_parker Re: Zdrada 08.04.04, 21:44
            Moj stary nie ma brata, na pewno dotyczylo to mnie na 100% no to o co mam
            starego pytac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka