25.11.10, 17:12
Mam sasiadow. Bardzo mili ludzie, kolo piecdziesiatki, uprzejmi i absolutnie nieszkodliwi.
Poza jednym - kuchnia indyjska.

Kobitka gotuje codziennie. Zapach (a dla mnie smrod) gotowanego przelazi pod drzwiami i chyba przez sciany do naszego mieszkania.

Nie wyt-rzy-mam! Nienawidze hinduskiego jedzenia i robi mi sie slabo, gdy tylko je nosem poczuje:(

Co robic? Zapachowe swieczki w kontaktach zainstalowac? Zatyczki do nosa?
Wczesniej otwarte okno pomagalo, ale teraz jest za zimno, by w przeciagu siedziec:/
Obserwuj wątek
    • teletoobis Re: Indian. 25.11.10, 17:17
      Przeforsowac w izbie lordow zakaz gotowania po hindusku.
      Potem pojawi sie zakaz gotowania kiszonek kapusty, smazenia ryby...
      zawsze cos komus bedzie przeszkadzalo....
      Ale Unia pomoze
      • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:23
        Alez ja sie nie pytam, jak ich zmusic do niegotowania, tylko jak przestac sie meczyc z tym smrodem:)

Jak ja im gotowac po hindusku zabronie, to oni mi Green Day na caly regulator sluchac zabronia:P
        • teletoobis Re: Indian. 25.11.10, 17:30
          Wolnosc Tomku w swoim domku :)
          • autokrata.fetyszysta Re: Wolnosc Tomku w swoim domku 29.11.10, 17:11
            Wolnosc Tomku w swoim kondominium (by siwa ;)
        • soulshunter Re: Indian. 25.11.10, 20:26
          sama zacznij gotowac po hindusku. Calkiem fajne rzeczy robia i jak zajebiscie pyszne! Wiem co mowie bo w hametykje pracowlaem w jednej celi z hindusem sikhiem i czasem przynosil rozne ich specyjaly do degustacji. No palce lizac normalnie.
          • cafem Re: Indian. 25.11.10, 20:29
            Nie cierpie ich jedzenia. Sto razu w roznych miejscach probowalam i choc wszyscy wokol to jedza, to ja niet:(
            • soulshunter Re: Indian. 25.11.10, 20:32
              a myslisz ze nasza kaszanka z cebula i kapusta albo flaki lub bigos sa lepsze?
              • cafem Re: Indian. 25.11.10, 21:02
                > a myslisz ze nasza kaszanka z cebula i kapusta albo flaki lub bigos sa lepsze?

Ja tego nie gotuje, wiec od nas nie smierdzi:)

A bigos - pycha!
              • figgin1 Re: Indian. 26.11.10, 11:16
                Kuźwa, jak jej bardziej smakują to oczywiste że dla niej lepsze.
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Indian. 25.11.10, 17:35
        teletoobis napisał:

> Przeforsowac w izbie lordow zakaz gotowania po hindusku.

Powoli to się nazywa "po angielsku". Ponoć teraz najpopularniejsza potrawa w UK to kurczak curry a nie fish and chips.
        • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:38
          > Powoli to się nazywa "po angielsku". Ponoć teraz najpopularniejsza potrawa w UK
          > to kurczak curry a nie fish and chips.

Haha:) Nie wiem, zadnego nie jadam:)
        • asqe Re: Indian. 25.11.10, 21:41
          Tak, najpopularniejsza potrawa tutaj to 'chicken tikka masala' :)
    • asqe Re: Indian. 25.11.10, 17:22
      Albo wyprowadzic sie gdzies do 'detached house' :)
      • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:27
        > Albo wyprowadzic sie gdzies do 'detached house' :)
        Niestety ta opcja odpada...:/
    • haku.mokuren Re: Indian. 25.11.10, 17:23
      Ojej. Nie jem mięsa od lat, a moi sąsiedzi gotują obiady! Chyba sprawię sobie zatyczki do nosa, bo nawet latem nie jest lepiej - wszystkie okna pootwierane i trup się do mieszkania pcha ze wszystkich stron, aż słabo się robi. Ludziom się w głowach przewraca - drogocenne dywany ważniejsze od ludzi, każdy odgłos z sąsiedniego mieszkania źle, zapachy źle. Wyprowadź się do lasu, a jak ci sąsiad niedźwiedź zacznie śmierdzieć to mu się na to poskarż.
      • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:25
        PMS masz?

Ludziom sie w du.pach poprzewracalo. Niektorym nawet co drugi post na forum przeszkadza;)
        • haku.mokuren Re: Indian. 25.11.10, 17:35
          > PMS masz?
          Nie miewam PMS.
          >Niektorym nawet co drugi post na forum przeszkadza;)
          Chyba jakimś mało wymagającym, jak dla mnie do kosza nadaje się 99% i wątków i ludzi.
          • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:42
            > Chyba jakimś mało wymagającym, jak dla mnie do kosza nadaje się 99% i wątków i
            > ludzi.

Nie szkoda Ci czasu na tak denne forum?
            • haku.mokuren Re: Indian. 25.11.10, 17:50
              Poza internetem nie utrzymuje kontaktów z meczącymi ludźmi, wiec pooglądanie okazów na forum jest zarówno rozrywka jak i źródłem wiedzy na temat życia tzw. normalnych.
    • tygrysio_misio Re: Indian. 25.11.10, 17:24
      a hdze mieszkaja i czy zapraszaja nieznajomych na obiady? ;]

akurat zapach kuchni indyjskiej nie jest chyba jakis tam mocno specyficzny... chyba, ze robia potrawy, ktorych nie ma w indyjskich restaulacjach, wiec nie poznalam ich nigdy ;]
      • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:26
        > akurat zapach kuchni indyjskiej nie jest chyba jakis tam mocno specyficzny..

Jak nie jest jak jest? W indyjskich restauracjach smierdzi tak samo:/
        • tygrysio_misio Re: Indian. 25.11.10, 17:29
          no to musisz byc przewrazliwiona po prostu na ten zapach, bo ja prawie go nie wyczuwam w knajpach... i raczej jest dla mnie zapachem milym niz smrodem..

tak jak ja ostatnio jestem przewrazliwiona na zapach fajek (kiedys ich w ogole nie wyczuwalam, a teraz wytrzymac w mieszkaniu nie moge nawet jak facet moj pali przez okno)
          • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:32
            > no to musisz byc przewrazliwiona po prostu na ten zapach, bo ja prawie go nie w
            > yczuwam w knajpach... i raczej jest dla mnie zapachem milym niz smrodem..

No wlasnie.
            Antonio twierdzi wrecz, ze pachnie, ale on Indian lubi. A mnie sie niedobrze robi az do wykrzywienia.

Za to bez problemu znosze zapachy z innych kuchni i nawet smierdzace sery mi przyjemnie pachna:)
            • reniatoja Re: Indian. 25.11.10, 17:36
              To się nazywa pech w najczystszej postaci :)
            • stephanie.plum Re: Indian. 25.11.10, 23:47
              >A mnie sie niedobrze ro
              > bi az do wykrzywienia.

Hej... a może jesteś w ciąży? to klasyczny objaw.

ale może i nie. ja w ciąży nie jestem, a mam tak samo (mdłości), gdy ktoś jest uprzejmy pod moim oknem rozgrzewać silnik swojego bolida.
              • cafem Re: Indian. 26.11.10, 00:09
                > Hej... a może jesteś w ciąży? to klasyczny objaw.

W takim razie ja w tej ciazy bywam niezwykle regularnie i od lat - ilekroc poczuje indyjskie opary z kuchni:D
    • reniatoja Re: Indian. 25.11.10, 17:29
      Goruj non stop flaki i kapuste, a rurę od okapu nakieruj na ich living room :)
      • cafem Re: Indian. 25.11.10, 17:34
        > Goruj non stop flaki i kapuste, a rurę od okapu nakieruj na ich living room :)

Ale ja gotowac umiem jedynie ryz, a i to najczesciej przypalam! :(
        • maly_zlosliwiec Re: Indian. 25.11.10, 21:14
          Polecam garnek elektryczny do ryżu. Najlepsza inwestycja kuchenna.
          Zawsze ryż jest znakomity. Jedyny trik - garnek musi być japońskiej produkcji. Bo postarali się żeby był najsmaczniejszy po takiej obróbce.
          www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_2_21?url=search-alias%3Daps&field-keywords=rice+cooker+zojirushi&x=0&y=0&sprefix=rice+cooker+zojirushi
          Poszukaj, to znajdziesz u siebie jakiś tańszy.
    • eat.clitoristwood Re: Indian. 25.11.10, 18:02
      Popieram ideę równouprawnienia biletów tramwajowych i na kolejkę!
    • lew_ Re: Indian. 25.11.10, 18:06
      Ta wspaniala ,swietnie oplacana bogini Cafem,a za sasiadow ma hindusow hehehehehe zaiste musi to byc wspaniala dzielnica gdzie mieszka heheheheheh.....nie stac cie na lepsze mieszaknie Cafem??:))
      • princessjobaggy Re: Indian. 25.11.10, 21:26
        > hehehe zaiste musi to byc wspaniala dzielnica gdzie mieszka heheheheheh....

Rzeczywiscie, jakos ta dzielnica srednio pasuje do innych opowiesci Cafem. Choc z drugiej strony, Hindusi w bogatych dzielnicach tez sie zdarzaja, wiec dajmy dziewczynie spokoj ;)
        • cafem Re: Indian. 26.11.10, 00:07
          > Rzeczywiscie, jakos ta dzielnica srednio pasuje do innych opowiesci Cafem. Choc
          > z drugiej strony, Hindusi w bogatych dzielnicach tez sie zdarzaja, wiec dajmy
          > dziewczynie spok

Zwykla przecietna dzielnica, tyle, ze prawie w samym centrum.

Tak jak w Szwajcarii mialam zwykla przecietna kawalerke w samym centrum. I nigdy nic innego nie opowiadalam:P
    • eat.clitoristwood Re: Indian. 25.11.10, 18:19
      Niech żyje przyjaźń polsko-kombojska!
      • lolcia-olcia Re: Indian. 25.11.10, 18:28
        i słone paluszki :D
    • ursyda Re: Indian. 25.11.10, 20:23
      kolendra
      kolendra ci śmierdzi nie ich żarcie jako takie oni tę kolendrę to chyba nawet do ciasta dodają....
      o ile kuchnię indyjską uwielbiam to tej kolendry (a raczej zapachu) nie znoszę,... i tylko zapach mi przeszkadza bo smak absolutnie nie
      moja rada- idz do nich i popros o kadzidełka:) mają takie że kazdy zapach zabiją:)) o ile się z Indii a nie z India Shopu:)
      • cafem Re: Indian. 25.11.10, 20:26
        > moja rada- idz do nich i popros o kadzidełka:) mają takie że kazdy zapach zabij
        > ą:)) o ile się z Indii a nie z India Shopu:)

Calkiem nieglupie:)

Kiedys zza ich drzwi swietnie kadzidelkami pachnialo:)
      • eat.clitoristwood Re: Indian. 25.11.10, 20:26
        ursyda napisała:
        > kolendra

Taka dziennikarka jest.
        Ale co ona ma wspólnego z Indianem?!
        • cafem Re: Indian. 25.11.10, 20:27
          Jednemu i drugiemu "r" brakuje.
          Bo to Kolenda jest:P
          • eat.clitoristwood Re: Indian. 25.11.10, 20:34
            cafem napisała:
            > Jednemu i drugiemu "r" brakuje.
            > Bo to Kolenda jest:P

Z Wielką Nocą Ci się myli, gdzie Wielki Nieszpor roratę intonuje "Hej Kolendra, Kolendra...".
            Indian za to tem się różni że totem tym albo tamtym wciska, za dolary.
    • wicehrabia.julian Re: Indian. 25.11.10, 20:26
      cafem napisała:

> Kobitka gotuje codziennie. Zapach (a dla mnie smrod) gotowanego przelazi pod dr
      > zwiami i chyba przez sciany do naszego mieszkania.

zamieszkałaś między ciapatymi i jeszcze się dziwisz, że wydzielają woń :) daję słowo twoje posty są coraz śmieszniejsze, ale jest to raczej rechot zażenowania
    • maly.jasio tradycyjnie - czosnek 25.11.10, 21:10
      cafem napisała:

> Co robic?

i jeszcze raz czosnek.
      po dluzszej kuracji nawet hindus po nim padnie.
      • ursyda Re: tradycyjnie - czosnek 26.11.10, 13:42
        szczególnie, że Hindusi nie uzywają czosnku (chociaż uważają go za afrodyzjak- a może dlatego?)
    • sexuarium Re: Indian. 26.11.10, 00:02
      zacznij gotować bigos, gołąbki itp
    • masher Re: Indian. 26.11.10, 00:05
      indianie to raczej apacze i takie tam siuksy :D czys ty widziala indianina z indii? :D wiem ze oni tam wszystko moga podrobic ale zeby indian podrabiali to nie widzialem
      • masher Re: Indian. 26.11.10, 00:08
        ps, zrob kapusniak, bigos i idz na wymiane :D albo ich zapros na tradycyjne polskie danie. jak nie zdechna od tego to zawsze mozesz ich tradycyjna polska 70/80% sliwowica dobic lol
    • megi1973 Re: Indian. 26.11.10, 10:06
      ło matko! to gdzie ty mieszkasz? w slamsach? że masz hindusów za sąsiadów
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Indian. 26.11.10, 10:08
        megi1973 napisała:

> ło matko! to gdzie ty mieszkasz? w slamsach? że masz hindusów za sąsiadów

Nie w slumsach tylko w Wielkiej Brytanii :D
      • amaroola Re: Indian. 26.11.10, 18:41
        megi1973 napisała:

> ło matko! to gdzie ty mieszkasz? w slamsach? że masz hindusów za sąsiadów

a ty , skad swoja wiedze o swiecie bierzesz ? Od cioci anieli z kieleckiego? Tej co poza Czestochowom siata nie widziala?

Jeszcze nie wiesz, ze teraz to Polacy w ukeju za "hindusow" robia?!

A hindusi w Bardzo dobrych dzielnicach tez mieszkaja -
      • asqe Re: Indian. 26.11.10, 20:00
        Zupelnie nie rozumiem tej Twojej uwagi o slamsach. Hinduska para lekarzy kupila niedawno duzy dom z piecioma sypialniami stojacy po sasiedzku. Za £1 000 000.
    • lacido Re: Indian. 26.11.10, 18:46
      kapuchę gotuj - zabija każdy zapach ;)))
    • lacido Re: Indian. 26.11.10, 18:50
      a może Ty Kobito w ciąży jesteś :DDD
      • cafem Re: Indian. 26.11.10, 18:59
        Co Wy wszyscy z ta ciaza?
        Antonio tez chodzi i sobie, i mnie wkreca, ze jam w ciazy.
        Jakiej ciazy, powiadam? :D
        • lacido Re: Indian. 26.11.10, 19:04
          no takiej 9-ci miesięcznej ;)
        • minasz Re: Indian. 26.11.10, 19:05
          musisz byc w ciazy - ostatnio pomyslałem ze mozesz byc całkiem niezła w łózku w porównaniu do innych forumowiczek (ten sympatyczny typ charakteru:) a takie myslenie z niczego sie nie bierze na 100% jestes w ciazy(no chyba ze masz niebotyczna chcice)
          • lacido Re: Indian. 26.11.10, 19:07
            Cafemka jest w ciąży bo Ty myślisz, że jest niezła w łóżku... ciekawe ;)
            • minasz Re: Indian. 26.11.10, 19:10
              w realu tak to działa - nieraz pomyslałem o jakies znajomej ze jest jakas seksi no i przewaznie okazywało sie ze była w ciazy hehe taki dar
              • lacido Re: Indian. 26.11.10, 19:16
                czyli coś w tym jest, że ciężarne kobiety wyglądają seksownie :)
                • minasz Re: Indian. 26.11.10, 19:20
                  tak
                  • lacido Re: Indian. 26.11.10, 19:27
                    powiedział ekspert ;))
                • cafem Re: Indian. 26.11.10, 19:33
                  > czyli coś w tym jest, że ciężarne kobiety wyglądają seksownie :)

PMSa mam i wygladam jak pol du.py zza krzaka, a nie seksownie:P
                  • lacido Re: Indian. 26.11.10, 19:35
                    he he podobno przy dziewczynce się brzydnie ;P
                    • cafem Re: Indian. 26.11.10, 19:47
                      Wezcie sie Wy juz ode mnie z ta ciaza od-pim-paj-cie:P
                      Antonio ostatnio testy kupowal i co? I nic!

Juz nie mowiac, ze my dorosle dzieci i zabezpieczac sie tez umiemy:)
                      • lacido Re: Indian. 26.11.10, 19:49
                        sratatata :)
                        testy kłamią :P
                        • cafem Re: Indian. 26.11.10, 20:04
                          > sratatata :)
                          > testy kłamią :P

Trzy?

I jeszcze wytlumacz tego PMSa:P
            • cafem Re: Indian. 26.11.10, 19:45
              > Cafemka jest w ciąży bo Ty myślisz, że jest niezła w łóżku... ciekawe ;)

Czego to ludzie nie wymysla, gdy im sie nudzi...:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka