Dodaj do ulubionych

poważnie na temat mężczyzn wspaniałych

27.11.10, 20:10
jaki mężczyzna wywarł największy wpływ na świat latach 1990-2010?
Obserwuj wątek
    • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:12
      Mike Patton.
      • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:17
        zmienił Twój światopogląd?
        • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:23
          Nie mam światopoglądu, Obywatelko Mejer :F
          Pytasz się o wspaniałych, to nawijam, joł? :)
          • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:23
            joł!! :D rozplandeczyłaś mnie
            • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:28
              A teraz mi rozwiń to nowe fascynujące słowo rozplandeczyć, płiz :)
              • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:32
                nie znasz słowa "rozplandeczać"? :D coś w stylu : rozłożyć na łopatki
                • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:36
                  Śliczne :)
                  Hm, kocham słowa, to powinnam Ci w tym plebiscycie rzucić jakimś literatem albo słowotwórcą (brzmi cyrkowo) :)
                  • hermina1984 Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 23:19
                    moje słówko w tym klimacie,choć o trochę innym znaczeniu to -rozczapirzyć,ale one zapewne jest Wam znane :P
                    fajny Twój ten neologizm :P
      • ritsuko Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:29
        A idź Ty, Tilmann Otto!!!
    • doral2 Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:13
      jaro kaczyński??
      • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:58
        Jarek wywiera maleńki wpływ, odbieram go jako anomalię a nie jako punkt zwrotny
    • teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:14
      Niewatpliwie obydwaj Busowie wywolujac kilka wojen w tym dwie z Irakiem
      • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:23
        Z Twojej strony liczyłam na jakiś pozytywny przykład męskiego wkładu.
        • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:24
          real_mayer napisała:

> pozytywny przykład męskiego wkładu.

Penis!
          • suomi6 Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:28
            Jestem też za :D
            • kombinerki.pinocheta Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:30
              hihihi hahaha
            • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:31
              Coś czuję, że wygra ten ranking, zostawiając w tyle papieży, dalajlamów i Jamiego Olivera :F
              • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:33
                A widzisz :) i masz rację
                • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:39
                  Qrde, może się postaramy być miłe i napiszemy coś rozkosznego w stylu: największy wpływ na świat w latach 1990-2010 wywarł zwykły iksiński, taki jak wy, drodzy forumowicze, tylko, że on akurat rozniósł po świecie zarazki świńskiej czy kangurzej grypy, o! Co Ty na to?
        • teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:25
          A to niby dlaczego? jak ktos jest cymbalem, to tak go nazywam niezaleznie od plci.
          Poza tym szukalem jakiegos pozytywnego przykladu i.... ie znalazlem
          • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:31
            Nie wiem dlaczego. Po prostu spodziewałam się, że jeśli przedstawisz męską postać przełomu wieku to będzie ona "super hiper" . Tak absurdalnie. Szukam pozytywnego przykładu i poszło mi w stronę Mohammedów.
            • teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:32
              Pozytywnych postaci jest kilka, niestety niewiele znaczacych w kontekscie znaczenia dla losow swiata
              • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:34
                to ograniczmy się do mężczyzn walczących o podstawowe prawa człowieka
                • teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:36
                  To chyba tylko Dalajlama,
                  chociaz w tym przypadku o konkretach tez trudno mowic. To postac raczej propagandowa, niz sprawcza
                  • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:38
                    no i w sumie to tak jakbyś powiedział, że papież, ale nie określił który i dlaczego
                    • teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:43
                      w omawianym czasie tylko jeden papiez moze wchodzic w rachube. A ze przez swoje fobie antylateksowe jest odpowiedzialny za wymarcie ma AIDS calych obszarow w Afryce , to jednak tez trzeba go postrzegac w kategorii negatywow. Poza tym- czy on byl mezczyzna?
                • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:44
                  Wymuszasz tu odpowiedź w stylu: Liu Xiaobo? Bo chyba nie Obamę :/
                  • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:47
                    nie, nie wymuszam odpowiedzi. Moja wypowiedź była kierowana w konkretnym kierunku do tubisia :) nie wymuszając niczego :) przykłady możesz mnożyć bez politycznej poprawności.
                    • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:50
                      Ha! No widzisz, w temacie pada słowo wspaniały, a to ogranicza wybór albo czyni go baaardzo subiektywnym :)
                      • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:54
                        A co chciałbyś być obiektywna? Subiektywna ocena jest fajna
                        • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:03
                          Jeden z moich ulubionych cytatów filmowych to Obiektywność jest subiektywna z Miłości i śmierci Allena ;)
    • soulshunter Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:22
      zimny Lech?
      • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:24
        niewątpliwie nie wolno nam się z tego śmiać :D
        • jedzoslaw Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:40
          Borys Jelcyn ?
          • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:44
            czy to nie on miał zamiar ustawić wielkie wiatraki rozpylające pył radioaktywny na Polskę?
            • jedzoslaw Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:10
              real_mayer napisała:

> czy to nie on miał zamiar ustawić wielkie wiatraki rozpylające pył radioaktywny
              > na Polskę?

Czy możesz rozwinąć? Poza tym, jeśli idzie o lata 1990-2010 to ten facet istotnie wpłynął znacząco na dzieje świata. Przypieczętował rozpad ZSRR, niejako kończąc dzieło Gorbaczowa i kontynuował rozprężenie oraz budował słabą, ale jednak demokrację. Jako minusy należy mu wytknąć bezwzględność wobec Czeczeni oraz namaszczenie Putina jako swojego następcy.
              • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:16
                mogłam rozwinąć godzinę temu :) teraz jestem po 2 piwach. Ale jutro mogę powrócić do tematu.
                Nie sugerowałam, że to on tylko się pytałam.
                • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:19
                  tak myślę, że to jednak on kiedyś zagroził, że ustawi wiatraki i rozpyli pył radioaktywny na Polskę, tylko zabij mnie nie mam zielonego pojęcia w jakich okolicznościach to było.
    • real_mayer PENIS to nie mężczyzna!! :) nt. 27.11.10, 20:36

• teletoobis Re: PENIS to nie mężczyzna!! :) nt. 27.11.10, 20:37
        dlaczego? Mnie sue jakos z Kombikiem kojarzy :)
    • bijatyka Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:37
      Ale że na CAŁY świat ?
      • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:41
        To musi być bóg, rozwiązałam zagadkę.
        • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:42
          bóg jest kobietą :)
          • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:45
            Ćsiiii, wiem, ale bądźmy dziś niezrozumiale litościwe ;)
            • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:48
              ni ch...a ! :)
              • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:51
                A chociaż 5 minut w tygodniu chciałam :)
      • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:41
        nie, nie! Trudno komukolwiek zmienić myślenie całego świata. W sensie, że zmienił świat, czyli poświęcił się dla jakiejś sprawy o czym świat, czyli my wiemy, ale czasem mamy to w zadku.
        • simply_z Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:47
          Bill Gates?
          • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:48
            Simply, zobacz, co napisałam poniżej w tej samej minucie :)
            • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:55
              a wiecie, że póki co, jest jedyny pozytywny przykład w tym temacie.
              • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:04
                W jakim sensie pozytywny?
                • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:17
                  wszystko jest względne, Biill w porównaniu z innymi mężczyznami w tym wątku, wypada pozytywnie. I pomyśl czym byłby świat bez niego :D
                  • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 22:11
                    Pfhrum, wolę świat bez niego, niż bez Majka Pattona.
                    I to była moja najpierwsza i najszczersza odpowiedź.
                    :)
                    ACH!
        • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:47
          Hm. Mejer, Podpuszczko, to może być nawet Bill Gates w pewnym sensie, jak chcesz się wypuszczać w akademickie dysputy.
          • real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:59
            nie gadam z Tobą :) przejrzałaś mnie! :P
            • funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:05
              Mam wyjść? :D
        • bijatyka Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:08
          Garfield ?
    • tehuana Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:06
      Freddie Mercury -moj wzorzec meskiej urody
    • real_mayer podsumowując 27.11.10, 21:07
      subiektywnie:
      1. piwo nazwane imieniem męskim
      2. Bill Gates
      3. Buszowie
      4. muzyka łagodzi obyczaje Mike Patton
      5. J. K.
      nie mam innych przykładów
      • real_mayer moje typy 27.11.10, 21:13
        nasz polski Lech Wałęsa, inny Colin Powell i może coś za chwilę wymyślę :)
        • funny_game Re: moje typy 27.11.10, 21:15
          Kolin Farel? Ten, co rzucił Bachledę Synuś? No fakt, brukowce mają temat tysiąclecia ;)))
          • bijatyka Re: moje typy 27.11.10, 21:17
            Nie ten. Kolin od cool czyli chłodzić a farel od grzać. Taki klimatyzator.
        • teletoobis Re: moje typy 27.11.10, 21:15
          sorry, ale z tym Walesa to chyba przesadzilas....:)
          Co on takiego zrobil dla swiata?
          • real_mayer Re: moje typy 27.11.10, 21:18
            dla świata jest przedstawicielem ruchu obalającego komunizm
            • teletoobis Re: moje typy 27.11.10, 21:22
              no patrz- na tym miejscu to ja osobiscie postawlbym Gorbaczowa.
              Walesa byl co najwyzej wysoko postawionym zwiazkowcem umoczonym w kolaboracje z SBcja
              • real_mayer Re: moje typy 27.11.10, 21:34
                Gorbaczow,jako zwolennik ograniczonego państwa terytorialnego nie ma szansy na pozytywny przykład. Wszystko jest kwestią kreowania przez media.
                Poważnie zapytam, czy 6 lat temu myślałeś o Wałęsie w ten sposób?
                • teletoobis Re: moje typy 27.11.10, 22:00
                  Gdyby nie Gorbi, to do dzis tkwilibysmy w mrokach PRL. I Walesa moglby sobie skakac przez plotki jak Grazyna rabsztyn. Nic by nie wskoral
                  Ty sie mnie nie pytaj co myslalem o Walesie jak byl prezydentem. Zycie jednak troche zweryfikowalo moja ocene. kaczor byl o wiele gorszy
                • jedzoslaw Re: moje typy 28.11.10, 00:16
                  Gorbaczow czy Wałęsa nie mają znaczenia w tej dyskusji, bowiem gros ich sławnych działań to lata 80-te. Mówimy o latach 1990-2010, a wtedy obaj co najwyżej byli ważni w swoich krajach. Nawiasem mówiąc, przychylam się do zdania Teletubisia, zresztą sam Wałęsa przyznaje, że bez Gorbaczowa nic by się nie udało.
                  • real_mayer Re: moje typy 28.11.10, 00:28
                    ale jako prezydent łapie się Wałęsa na czas określony przeze mnie. I w sumie będę się upierała przy zdaniu, że jednak jako taki miał wpływ na nas. Ocenę Gorbaczowa pozostawię dla siebie.
                    • jedzoslaw Re: moje typy 28.11.10, 01:13
                      > ale jako prezydent łapie się Wałęsa na czas określony przeze mnie. I w sumie bę
                      > dę się upierała przy zdaniu, że jednak jako taki miał wpływ na nas. Ocenę Gor
                      > baczowa pozostawię dla siebie.

Na nas Wałęsa miał wpływ oczywisty, ale na świat w owym czasie (po 1989 r.) wpływu już nie miał.
                    • teletoobis Re: moje typy 28.11.10, 13:47
                      Jako prezydent Walesa byl pajacem. Ma szczescie, ze po nim pojawil sie pajac jeszcze wiekszy, ktory przycmil jego nieudolna prezydenture
    • six_a Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 22:07
      james bond
      i kurt cobain
    • tow.ortalion Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 22:25
      Gorbatchov i tylko on
    • sid.leniwiec Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 13:44
      Ja się podpiszę pod Gatesem, Gorbaczowem i Cobainem.
    • agata_abbott Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 22:05
      Jeśli nie ma ograniczeń i można wybierać też postaci negatywne, to sądzę, że Bin Laden. Chociaż to w latach 2001-2010 raczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka