real_mayer 27.11.10, 20:10 jaki mężczyzna wywarł największy wpływ na świat latach 1990-2010? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:12 Mike Patton. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:17 zmienił Twój światopogląd? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:23 Nie mam światopoglądu, Obywatelko Mejer :F Pytasz się o wspaniałych, to nawijam, joł? :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:23 joł!! :D rozplandeczyłaś mnie Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:28 A teraz mi rozwiń to nowe fascynujące słowo rozplandeczyć, płiz :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:32 nie znasz słowa "rozplandeczać"? :D coś w stylu : rozłożyć na łopatki Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:36 Śliczne :) Hm, kocham słowa, to powinnam Ci w tym plebiscycie rzucić jakimś literatem albo słowotwórcą (brzmi cyrkowo) :) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina1984 Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 23:19 moje słówko w tym klimacie,choć o trochę innym znaczeniu to -rozczapirzyć,ale one zapewne jest Wam znane :P fajny Twój ten neologizm :P Odpowiedz Link Zgłoś
ritsuko Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:29 A idź Ty, Tilmann Otto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:13 jaro kaczyński?? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:58 Jarek wywiera maleńki wpływ, odbieram go jako anomalię a nie jako punkt zwrotny Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:14 Niewatpliwie obydwaj Busowie wywolujac kilka wojen w tym dwie z Irakiem Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:23 Z Twojej strony liczyłam na jakiś pozytywny przykład męskiego wkładu. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:24 real_mayer napisała: > pozytywny przykład męskiego wkładu. Penis! Odpowiedz Link Zgłoś
suomi6 Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:28 Jestem też za :D Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:30 hihihi hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:31 Coś czuję, że wygra ten ranking, zostawiając w tyle papieży, dalajlamów i Jamiego Olivera :F Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:33 A widzisz :) i masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:39 Qrde, może się postaramy być miłe i napiszemy coś rozkosznego w stylu: największy wpływ na świat w latach 1990-2010 wywarł zwykły iksiński, taki jak wy, drodzy forumowicze, tylko, że on akurat rozniósł po świecie zarazki świńskiej czy kangurzej grypy, o! Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:25 A to niby dlaczego? jak ktos jest cymbalem, to tak go nazywam niezaleznie od plci. Poza tym szukalem jakiegos pozytywnego przykladu i.... ie znalazlem Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:31 Nie wiem dlaczego. Po prostu spodziewałam się, że jeśli przedstawisz męską postać przełomu wieku to będzie ona "super hiper" . Tak absurdalnie. Szukam pozytywnego przykładu i poszło mi w stronę Mohammedów. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:32 Pozytywnych postaci jest kilka, niestety niewiele znaczacych w kontekscie znaczenia dla losow swiata Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:34 to ograniczmy się do mężczyzn walczących o podstawowe prawa człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:36 To chyba tylko Dalajlama, chociaz w tym przypadku o konkretach tez trudno mowic. To postac raczej propagandowa, niz sprawcza Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:38 no i w sumie to tak jakbyś powiedział, że papież, ale nie określił który i dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:43 w omawianym czasie tylko jeden papiez moze wchodzic w rachube. A ze przez swoje fobie antylateksowe jest odpowiedzialny za wymarcie ma AIDS calych obszarow w Afryce , to jednak tez trzeba go postrzegac w kategorii negatywow. Poza tym- czy on byl mezczyzna? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:44 Wymuszasz tu odpowiedź w stylu: Liu Xiaobo? Bo chyba nie Obamę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:47 nie, nie wymuszam odpowiedzi. Moja wypowiedź była kierowana w konkretnym kierunku do tubisia :) nie wymuszając niczego :) przykłady możesz mnożyć bez politycznej poprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:50 Ha! No widzisz, w temacie pada słowo wspaniały, a to ogranicza wybór albo czyni go baaardzo subiektywnym :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:54 A co chciałbyś być obiektywna? Subiektywna ocena jest fajna Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:03 Jeden z moich ulubionych cytatów filmowych to Obiektywność jest subiektywna z Miłości i śmierci Allena ;) Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:22 zimny Lech? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:24 niewątpliwie nie wolno nam się z tego śmiać :D Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:40 Borys Jelcyn ? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:44 czy to nie on miał zamiar ustawić wielkie wiatraki rozpylające pył radioaktywny na Polskę? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:10 real_mayer napisała: > czy to nie on miał zamiar ustawić wielkie wiatraki rozpylające pył radioaktywny > na Polskę? Czy możesz rozwinąć? Poza tym, jeśli idzie o lata 1990-2010 to ten facet istotnie wpłynął znacząco na dzieje świata. Przypieczętował rozpad ZSRR, niejako kończąc dzieło Gorbaczowa i kontynuował rozprężenie oraz budował słabą, ale jednak demokrację. Jako minusy należy mu wytknąć bezwzględność wobec Czeczeni oraz namaszczenie Putina jako swojego następcy. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:16 mogłam rozwinąć godzinę temu :) teraz jestem po 2 piwach. Ale jutro mogę powrócić do tematu. Nie sugerowałam, że to on tylko się pytałam. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 00:19 tak myślę, że to jednak on kiedyś zagroził, że ustawi wiatraki i rozpyli pył radioaktywny na Polskę, tylko zabij mnie nie mam zielonego pojęcia w jakich okolicznościach to było. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: PENIS to nie mężczyzna!! :) nt. 27.11.10, 20:37 dlaczego? Mnie sue jakos z Kombikiem kojarzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:37 Ale że na CAŁY świat ? Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:41 To musi być bóg, rozwiązałam zagadkę. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:42 bóg jest kobietą :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:45 Ćsiiii, wiem, ale bądźmy dziś niezrozumiale litościwe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:48 ni ch...a ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:51 A chociaż 5 minut w tygodniu chciałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:41 nie, nie! Trudno komukolwiek zmienić myślenie całego świata. W sensie, że zmienił świat, czyli poświęcił się dla jakiejś sprawy o czym świat, czyli my wiemy, ale czasem mamy to w zadku. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:48 Simply, zobacz, co napisałam poniżej w tej samej minucie :) Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:55 a wiecie, że póki co, jest jedyny pozytywny przykład w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:04 W jakim sensie pozytywny? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:17 wszystko jest względne, Biill w porównaniu z innymi mężczyznami w tym wątku, wypada pozytywnie. I pomyśl czym byłby świat bez niego :D Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 22:11 Pfhrum, wolę świat bez niego, niż bez Majka Pattona. I to była moja najpierwsza i najszczersza odpowiedź. :) ACH! Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:47 Hm. Mejer, Podpuszczko, to może być nawet Bill Gates w pewnym sensie, jak chcesz się wypuszczać w akademickie dysputy. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 20:59 nie gadam z Tobą :) przejrzałaś mnie! :P Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:05 Mam wyjść? :D Odpowiedz Link Zgłoś
tehuana Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 21:06 Freddie Mercury -moj wzorzec meskiej urody Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer podsumowując 27.11.10, 21:07 subiektywnie: 1. piwo nazwane imieniem męskim 2. Bill Gates 3. Buszowie 4. muzyka łagodzi obyczaje Mike Patton 5. J. K. nie mam innych przykładów Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer moje typy 27.11.10, 21:13 nasz polski Lech Wałęsa, inny Colin Powell i może coś za chwilę wymyślę :) Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: moje typy 27.11.10, 21:15 Kolin Farel? Ten, co rzucił Bachledę Synuś? No fakt, brukowce mają temat tysiąclecia ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bijatyka Re: moje typy 27.11.10, 21:17 Nie ten. Kolin od cool czyli chłodzić a farel od grzać. Taki klimatyzator. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: moje typy 27.11.10, 21:15 sorry, ale z tym Walesa to chyba przesadzilas....:) Co on takiego zrobil dla swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: moje typy 27.11.10, 21:18 dla świata jest przedstawicielem ruchu obalającego komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: moje typy 27.11.10, 21:22 no patrz- na tym miejscu to ja osobiscie postawlbym Gorbaczowa. Walesa byl co najwyzej wysoko postawionym zwiazkowcem umoczonym w kolaboracje z SBcja Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: moje typy 27.11.10, 21:34 Gorbaczow,jako zwolennik ograniczonego państwa terytorialnego nie ma szansy na pozytywny przykład. Wszystko jest kwestią kreowania przez media. Poważnie zapytam, czy 6 lat temu myślałeś o Wałęsie w ten sposób? Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: moje typy 27.11.10, 22:00 Gdyby nie Gorbi, to do dzis tkwilibysmy w mrokach PRL. I Walesa moglby sobie skakac przez plotki jak Grazyna rabsztyn. Nic by nie wskoral Ty sie mnie nie pytaj co myslalem o Walesie jak byl prezydentem. Zycie jednak troche zweryfikowalo moja ocene. kaczor byl o wiele gorszy Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: moje typy 28.11.10, 00:16 Gorbaczow czy Wałęsa nie mają znaczenia w tej dyskusji, bowiem gros ich sławnych działań to lata 80-te. Mówimy o latach 1990-2010, a wtedy obaj co najwyżej byli ważni w swoich krajach. Nawiasem mówiąc, przychylam się do zdania Teletubisia, zresztą sam Wałęsa przyznaje, że bez Gorbaczowa nic by się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mayer Re: moje typy 28.11.10, 00:28 ale jako prezydent łapie się Wałęsa na czas określony przeze mnie. I w sumie będę się upierała przy zdaniu, że jednak jako taki miał wpływ na nas. Ocenę Gorbaczowa pozostawię dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: moje typy 28.11.10, 01:13 > ale jako prezydent łapie się Wałęsa na czas określony przeze mnie. I w sumie bę > dę się upierała przy zdaniu, że jednak jako taki miał wpływ na nas. Ocenę Gor > baczowa pozostawię dla siebie. Na nas Wałęsa miał wpływ oczywisty, ale na świat w owym czasie (po 1989 r.) wpływu już nie miał. Odpowiedz Link Zgłoś
teletoobis Re: moje typy 28.11.10, 13:47 Jako prezydent Walesa byl pajacem. Ma szczescie, ze po nim pojawil sie pajac jeszcze wiekszy, ktory przycmil jego nieudolna prezydenture Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 22:07 james bond i kurt cobain Odpowiedz Link Zgłoś
tow.ortalion Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 27.11.10, 22:25 Gorbatchov i tylko on Odpowiedz Link Zgłoś
sid.leniwiec Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 13:44 Ja się podpiszę pod Gatesem, Gorbaczowem i Cobainem. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: poważnie na temat mężczyzn wspaniałych 28.11.10, 22:05 Jeśli nie ma ograniczeń i można wybierać też postaci negatywne, to sądzę, że Bin Laden. Chociaż to w latach 2001-2010 raczej. Odpowiedz Link Zgłoś