Dodaj do ulubionych

kontrola zus L-4

03.12.10, 13:14
miałyście taką ? o co pytali ?
Obserwuj wątek
    • pompeja Re: kontrola zus L-4 03.12.10, 13:19
      Jeśli mówisz o komisji lekarskiej z powodu L4 to pytają o imię, nazwisko, adres zamieszkania, wzrost, wagę lub sami ważą, stan zdrowia.

Ja byłam na takiej komisji niedługo po plastyce stopy, więc spytali tylko o formalności i pożegnali.

Jeśli masz zwolnienie z powodu niewidocznej przyczyny (potwierdzone wynikami badań lub też nie) to mogą pytać szczegółowo o stan zdrowia i ewentualnie zbadać (dokładnie lub pobieżnie).
    • megan1501 Re: kontrola zus L-4 03.12.10, 13:25
      dwa razy
      raz lekarz zus tylko zapytał gdzie boli jakie były objawy i tyle
      miałam tylko wyniki badań krwi (złe) i skierowania do lekarzy specjalistów , troche mu nie pasowało że nie skserowałam karty chorobowej w przychodni ale bez więkrzego problemu napisał mi że zwolnienie jest zasadne i w gabinecie byłam góra 15 min

nastepnym razem trafiłam na lekarkę strasznie zasadniczą i trzymała mnie w tym gabinecie ponad godzinę zaczynając od rozebrania się do gaci , kończąc na ciśnieniu itp.
      miałam wtedy również badfania krwi i skserowana karte od lekarza specjalisty
      ogólnie babka strasznie niesympatyczna i zasadnicza , zmieniła się po zmierzeniu mi ciśnienia :) ja wogóle z tych wysokociśnieniowców a wtedy musiało mi skoczyć mocno :)

ogólnie dwa razy przy kontroli napisano mi że zwolnienie jest zasadne , ale ja naprawde wtedy chorowałam co było odzwierciedlone m.inn w badaniach krwi , które wtedy musiałam robic dosyc często.
      najlepiej zabrac wszystkie dokumenty które sie ma
      a jak nie to dobrze nastękać u lekarza orzecznika ZUS :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka