Dodaj do ulubionych

scrabble:)

11.12.10, 16:35
Hej,
wiem że to glupie pytac o to na forum ale zaryzykuje:). Banalne, ale nie mam pomysłu na prezent dla Taty. Mój Tato nie przywiązuje zupelnie wagi do jakichs gadżetów, nie ucieszy sie za bardzo z koszuli, spinek do krawata, parasola, szalika itd. No i nie mam pomysłu, zawsze kupowałam cos z tych rzeczy ale tym razem chciałabym cos naprawde fajnego. Pomyslałam o grze scrabble, mój tato uwielbia sudoku wiec moze i to się mu spodoba. Tylko czy to moze byc prezent dla dorosłego czy raczej dla dzieci?
Obserwuj wątek
    • cafem Re: scrabble:) 11.12.10, 16:38
      Scrabble sa super. Ale czy ktos bedzie z Twoim Tata w nie gral?
      • atsuw Re: scrabble:) 11.12.10, 16:40
        No wlasnie, tez o tym mysle. Ewentualnie mama moze grac ale ma mniej czasu wiec nie wiem czy bedzie zawsze chetnie grac...
        • cafem Re: scrabble:) 11.12.10, 16:49
          Z gier polecilabym jeszcze Mastermind;)
          • atsuw Re: scrabble:) 11.12.10, 16:54
            Dziekuje bardzo:). Zaraz sprawdze co to za gra i gdzie ew. mozna kupic.
            A moze znasz jakies gry logicznetego typu tylko dla jednej osoby?
            • cafem Re: scrabble:) 11.12.10, 18:40
              Dla jednej osoby raczej nie. Chyba, ze zwykle puzzle albo takie drewniane puzzle skladajace sie z kilku/kilkunastu sztuk.

A mastermind mozesz kupic chyba wszedzie tam, gdzie scrabble. Osobiscie uwielbiam obie gry, ale wiem, ze scrabble sa specyficzna gra i nie kazdy je lubi, stad czasem trudno znalezc partnera do gry. Mastermind jest gra logiczna, ale latwiej-strawna:)
    • hermina1984 Re: scrabble:) 11.12.10, 16:40
      no ja nie wiem :D
      my( ja i mój chłop) ostatnio kupili sobie scrable i leżą :D
      nie mamy my cierpliwości do tego w dodatku pożarliśmy się przez to ,bo każde z nas chciało wygrać i zamiast skupić się na grze,skupialiśmy się na zakazach i regułach :P
      ale może Twój tato nie ma chorej ambicji wygrywania i rywalizacji i zareaguje na prezent normalnie ;)
      reasumując pomysł uważam za dobry.
      • princessjobaggy Re: scrabble:) 11.12.10, 20:02
        > nie mamy my cierpliwości do tego w dodatku pożarliśmy się przez to ,bo każde z
        > nas chciało wygrać i zamiast skupić się na grze,skupialiśmy się na zakazach i regułach :P

:D
        U nas wiele razy byly wojny, dochodzenie sie i bieganie po slowniki ;)
        Lubie wygrywac, ale potrafie to wlaczac/wylaczac na zawolanie, wiec spoko :)
    • thelma.3333 Re: scrabble:) 11.12.10, 16:40
      myślę, ze to doskonały pomysł;
      ja np. ilekroć odwiedzam rodziców to zawsze sobie pogramy (swego czasu tez im kupiłam jako prezent), bardzo fajna forma spędzenia czasu razem z rodzina
    • miau_weglowy albo mu kup 'go'/nt 11.12.10, 18:02
    • princessjobaggy Re: scrabble:) 11.12.10, 19:59
      Scrabble sa dobrym pomyslem, trzeba jednak miec z kim grac. Najlepiej miec do tego wiecej niz 2 osoby. Dla mnie gra we dwojke nie ma tego uroku.

Mam scrabble w jezyku polskim i angielskim. W polskie zawsze gramy podczas spotkan z rodzicami, to juz taka nasza mala tradycja. To swietny trening umyslu i dobra zabawa. Mozna grac godzinami, przy okazji cos pic, podjadac i sluchac muzyki ;))
      Czasem wychodza takie slowa, ze zwijamy sie ze smiechu :)
    • jane-bond007 Re: scrabble:) 11.12.10, 20:35
      albo trafisz albo nie, ja uwielbiam i mam znajomych którzy też, inni za to patrza na sc. jak na śmierdzące jajko

ale ja bym kupiła
    • jowita771 Re: scrabble:) 11.12.10, 20:52
      Bardzo dla dorosłego. Chciałabym, żeby ktoś mi kupił scrabble pod choinkę!
      • atsuw Re: scrabble:) 12.12.10, 09:04
        Doszlam do wniosku, ze scrabble to fajny pomsl ale Tato nie bedzie mial z kim grac. Wynalazłam więc cos takiego: www.gryplanszowe.pl/index.php?d=szczegoly&tw=636
        Myslicie, ze bedzie ok.? Moze znacie? Tak naprawde nie wiem dokladnie na czym to polega, po prostu trzeba ulozyc puzzle?
    • ofelia1982 Re: scrabble:) 12.12.10, 13:35
      Nie wiem jak Twój tata jest otwarty na nowe rzeczy, ale od czasu scrabble świat gier poszedł mocno do przodu i na rynku są świetne gry, nawet dla 2 osób. Poza tym w scrabble wolą grać kobiety:)
      Jeżeli Twojemu tacie będzie się chciało usiąść nad grą i poczytać instrukcję - to polecam grę 2-osobową (do gry z mamą) - "Mr Jack" lub "Mr Jack in NY" albo grę dla 2-7 osób "Siedem cudów świata". Przy nich scrabble to nuuuuuudy:) Jest jeszcze wiele planszówek, które mogę polecić, ale najpierw się zastanów czy Twój tata to "ten typ", żeby mu się chciało.
      • ofelia1982 Re: scrabble:) 12.12.10, 13:40
        Fajna jest też Dixit, ale tu już potrzeba co najmniej 3 graczy
        • atsuw Re: scrabble:) 12.12.10, 13:50
          w koncu zamówiłam Katamino Deluxe:). Mam nadzieje, ze bedzie dobra, moze grac w to jedna osoba.
          • ofelia1982 Re: scrabble:) 12.12.10, 14:34
            ojej:)
            • atsuw Re: scrabble:) 12.12.10, 15:06
              :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka