Dodaj do ulubionych

Skazana na staropanieństwo?

22.12.10, 22:36
Hej!
Mam 25 lat i za sobą 2 poważne związki, lecz nie do końca udane.
Coraz bardziej wątpię w to, że poznam kogoś, z kim będę naprawdę szczęśliwa.
Na mojej drodze pojawiają się mężczyźni, którzy mają na mnie parcie, ale ja na szczęście na nich nie, bo są to z reguły dziecinni, samolubni i mający wygórowane mniemanie o sobie chłopaczki.
Mam zamiar mieć rodzinę, ale patrząc realnie, szanse na to oceniam marnie i chyba będę zawsze panną.
Obserwuj wątek
    • akle2 Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:38
      Wyjść za mąż i za chwilę się rozwieść. Wtedy będziesz szanowaną rozwódką. Tak naprawdę tych ludzi nie obchodzi Twoje szczęście, a jedynie to czy miała męża.
      • akle2 Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:38
        ;)
      • menk.a Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:03
        akle2 napisała:

> Wyjść za mąż i za chwilę się rozwieść. Wtedy będziesz szanowaną rozwódką. Tak n
        > aprawdę tych ludzi nie obchodzi Twoje szczęście, a jedynie to czy miała męża.

Złota czcionka.;)
      • sid.leniwiec Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 18:46
        > Wyjść za mąż i za chwilę się rozwieść. Wtedy będziesz szanowaną rozwódką. Tak
        > naprawdę tych ludzi nie obchodzi Twoje szczęście, a jedynie to czy miała męża.

10/10 :)
    • lusseiana Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:39
      No z takim nastawieniem, to masz to jak w banku.
    • lolcia-olcia Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:40
      Fakt 25 lat to już podeszły wiek, zero wizji na przyszłość...
      • wesola_kobitka Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:47
        Nie czuję się fizycznie staro, ale duchem...
        Hmm...
        Nie chcę być sama, ale nie chcę wiązać się z kimś tylko po to, bo tak trzeba, bo mam swój wiek...
        • menk.a Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:56
          wesola_kobitka napisała:

> Nie chcę być sama, ale nie chcę wiązać się z kimś tylko po to, bo tak trzeba, b
          > o mam swój wiek...

I...?
    • g.r.a.f.z.e.r.o Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:53
      Taką widzę przed tobą przyszłość...

www.collegehumor.com/article:1811691
    • maitresse.d.un.francais Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 22:59
      Nic tylko do trumny się kłaść. Bo jak nie, to będę cię straszyć! (Metresa, 36 lat, panna)
      • wesola_kobitka Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:04
        Czuję ogromną presję ze strony rodziny.
        Każdy wypytuje chociażby przy okazji świąt czy jestem z kimś.
        Gdy spotkam się z jakimś kolegą, to w domu zaraz się komentuje kto to taki i wróży mi się już małżeństwo...

• maitresse.d.un.francais Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:05
          wesola_kobitka napisała:

> Czuję ogromną presję ze strony rodziny.
          > Każdy wypytuje chociażby przy okazji świąt czy jestem z kimś.
          > Gdy spotkam się z jakimś kolegą, to w domu zaraz się komentuje kto to taki i wr
          > óży mi się już małżeństwo...
          >
          Zniechęcałaś ich do tego?

• menk.a Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:06
          Ponarzekać przyszłaś?
          • maitresse.d.un.francais Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:19
            menk.a napisała:

> Ponarzekać przyszłaś?

O! Menia, ja ci narzeknę! W tkmaksie jest wielka przecena, kurtki z prawdziwej skóry od 106, 130 zł.

I co? WSZYSTKIE NA MNIE ZA MAŁE! A jedna miała rozmiar XXL!

Czy ja się k...a w drzwiach nie mieszczę? Widziałaś mnie!

A nie. Jedna była za duża. Czerwona, rozmiar 50.
            • menk.a Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:23
              :D:D:D:D Porypana rozmiarowka.
              • maitresse.d.un.francais Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:29
                menk.a napisała:

> :D:D:D:D Porypana rozmiarowka.

Nie dość, że porypana, to potrójna: na metkach systemy S-M-L-XL i brytyjska rozmiarówka (12-14-16) na zmianę, na wieszakach nasza.

• kombinerki.pinocheta Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:11
      teraz bedzie coraz gorzej
      najlepsze partie stopniowo zostaja zaobraczkowane
      zostana ci sami rozrywkowi goscie, nieudacznicy lub rozwodnicy (to za jakis czas), jezeli chcesz partnera zblizonego wiekiem do ciebie
      zacznie sie marudzenie, ze wszyscy faceci sa do niczego, nuuudaaa

za kilka lat jak dojrzeje, zaczne zarabiac, stane sie meski, pewny siebie i ogolnie zachodnioeuropejski w sposobie bycia to mozesz sie do mnie zglosic

oczywiscie niekomu zle nie zycze, wiec takich gosci jak ja radze ci unikac :)
    • simply_z Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:11
      jestes z podkarpacia ale ze wschodu? na wsiach jeszcze mają takie podejście;)
      • kombinerki.pinocheta Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:15
        ty oczywiscie miastowa
        madryt czy rzym?
        • simply_z Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:19
          pudło;) ale nie twoja silezja;)
      • wesola_kobitka Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:15
        Ciągle się mówi, a bo inne koleżanki wyszły za mąż, urodziły dziecko.
        I co z tego?
        Ja nie jestem na to gotowa i nie chcę się wiązać.
        • kombinerki.pinocheta Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:17
          czuje trolla :)
        • menk.a Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:18
          Czuje trolla. No jak bumtarara.
          • maitresse.d.un.francais Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:22
            menk.a napisała:

> Czuje trolla. No jak bumtarara.

Wielce to jest prawdopodobne, zważywszy, że poza tym wątkiem nick "wesola_kobitka" ma na koncie 1, słownie JEDEN wpis na forum:

szukaj.gazeta.pl/forumSearch.do?&s.sm.query=wesola_kobitka
        • kota_behemota Re: Skazana na staropanieństwo? 22.12.10, 23:19
          Ojapie.... Jestem dwa lata młodsza od Ciebie i też jestem wiecznym singlem. I nie ronię z tego powodu łez. Ogarnij się!
    • lubie-mufinki Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 00:01
      dziewczyno masz dopiero 25 lat i całe zycie przed soba;), jedni trafiaja wczesniej na swoja polowke, a drudzy poniej. Nie ma co pchac sie w zwiazek byleby miec chlopa- niewazne jaki, wazne ze chlop jest- to jest cos strasznego. Poznawaj badz otwarta, szukaj porzadnego, kulturalnego, wyksztalconego, dobrego
    • brzydal-is-me Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 08:22
      Nastepna nieszczęśliwa zajebiaszcza laska z wielkim parciem na siebie kolegów, którzy nie zasługują na jej zajebiaszcze ciało. Normalnie jakaś epidemia
    • grzeszna_marta Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 10:10
      słuchaj , słuchaj panna :D
      mogłabym Ci dzis powróżyć ale kota mi rozjechal przed swietami i i nie diabły nie da rady kula bez kota moze się mylić ;-)
    • mahadeva Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 16:34
      w tym wieku to juz mozesz sie polozyc do trumny...
    • mrs.g Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 16:39
      A znasz pszyslowie" Kazda potwora znajdzie swojego amatora".? Nie to ze mysle ze jestes brzydka. Jezeli nie bedziesz miec parcia na zamazpojscie to pewnie jak wiekszosc z nas masz szanse wyjsc za maz i wogole. Aczkolwiek czy to jest w zyciunajwanaiejsze. Nie sadze. W naszym spoleczenstwie tak sie poprostu utarlo. Jak juz sie wyjdzie za maz to nie wydaje sie to juz takie nie wiadomo co, wiec poprostu badz szczesliwa, wazne zeby miec przyjaciol.
    • jan_hus_na_stosie Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 16:49
      wesola_kobitka napisała:

> Hej!
      > Mam 25 lat i za sobą 2 poważne związki

https://emoty.blox.pl/resource/laughing2.gif
    • sid.leniwiec Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 18:47
      Zieeew...
    • int1 Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 21:48
      nie ma zasady
      równie dobrze możesz spotkać tego właściwego za rok, 5 czy 10 / młoda jesteś
      a równie dobrze możesz go nie spotkać

Wyjścia 2:
      na przeczekanie wziąć najlepszego
      czekać
      • lonely.stoner Re: Skazana na staropanieństwo? 23.12.10, 22:50
        aaaa, moja bacia mnie tak straszyla odkad skonczylam 19 lat- 'szybko szukaj meza, bo potem wszystkie kolezanki powychodza za maz, urodza dzieci a ty zostaniesz sama!'. No ale moja babcia to ma lat 70 i troche inne podejscie do zycia. Za jej czasow taka panna na wydaniu ktorej zaden chlop nie chcial to byl wstyd dla rodziny.. i dodatkowa geba do utrzymania, wiec sie dziewczyne wydawalo za maz za pierwszego ktory sie jej oswiadczyl. A dzis to ludzie rozwydrzone som i same nie wiedzom czego chcom- najpierw sie hajtaja, rodza dzieci a potem sie rozwodza, i szukaja nowego meza/zony.
    • annataylor Re: Skazana na staropanieństwo? 24.12.10, 19:31
      nic na siłę, jak uważasz, że spotykasz facetów, którzy ci nie odpowiadają to nie pakuj się w żadne związki.
      moja znajoma wyszła za mąż jak miała 28 lat, więc spoko, masz czas :P
    • mobidik9 Re: Skazana na staropanieństwo? 26.12.10, 13:22
      Hej. To nie jestprawdą, że będziesz Panną. Będziesz szczęśliwa dziewczyną, kobieta, żoną i matką. Nie ty jedna nie masz szczęścia w zwiazku jest wiele takich kobiet i meżczyzn też. Jak sama piszesz ( chłopczyki ), widać nie dorośli do momentu byćia z kimś na poważnie. Będę zaszyczony jęśli mnie się uda załapać z tobo jakikolwiek kontakt - bezpośredni, a chocby sobie o tym porozmawiać. Serdecznie pozdrawiam Zyczę Wesołych i Pogodnych Świąt, choć już się konczą, oraz Szczęśliwego Nowego Roku
      • jej_torebka Re: Skazana na staropanieństwo? 28.12.10, 09:55
        XD (że tak to zgrabnie skomentuję)
    • facettt Zglos sie, gdy przekroczysz 30-tke 26.12.10, 13:38
      nadal mieszkajac na "Scianie Wschodniej"

inaczej nie damy wiary Twoim tekstom.
      • akle2 Re: Zglos sie, gdy przekroczysz 30-tke 26.12.10, 13:41
        Och, żeby tak szczęście w miłości zależało od tego, gdzie się mieszka... wtedy nie byłoby tylu rozwiedzionych, niedopasowanych, zdradzanych i samotnych...
        • facettt Re: Zglos sie, gdy przekroczysz 30-tke 26.12.10, 13:58
          akle2 napisała:

> Och, żeby tak szczęście w miłości zależało od tego, gdzie się mieszka... wtedy
          > nie byłoby tylu rozwiedzionych, niedopasowanych, zdradzanych i samotnych...

Samo szczescie od tego nie zalezy, ale jego prawdopodobienstwo jakby tak :)))

Na tkzw. "Scianie Wschodniej" trudniej o wyksztalconego i dobrze zarabiajacego chlopa,
          o co tak usilnie zabiegaja wsie forumowe panienki.
          Trudniej wiec o slub (nad czym ubolewam), ale trudniej i o rozwod, gdyz zacofane otoczenie na to nie pozwala :)))

I dlatzego tematow: Rozwod i co dalej na "Scianie Wschodniej" na forum nietu :)))
        • mobidik9 Re: ???? 26.12.10, 14:00
          Nie jest to wina zamieszkania, aczklwiek ludzi, ktorzy tak naprawde sami sobie stwarzaja problemy...
          • facettt Re: ???? 26.12.10, 15:25
            mobidik9 napisał:

> Nie jest to wina zamieszkania, aczklwiek ludzi, ktorzy tak naprawde sami sobie
            > stwarzaja problemy...

-jasne. i tylko nie mow mi, ze przecietny biedny Hindus, gdzie praca nie starcza na zycie,
            sam stwarza sobie problemy.

ERGO: to przecietna stopa zyciowa naa danym terenie/kraju decyduje o szansach na ulozenie sobie zycia - w tym rodzinnego.

to chyba oczywistwe co?
            chocbys na rzesach stawal, to w biednym terenie/kraju masz tylko niewielki procent szans na wyjscie z biedy.
    • lady.godiva Re: Skazana na staropanieństwo? 26.12.10, 14:05
      Jezu kobieto, kładź się od razu do trumny, bo masz 25 lat i życie się skończyło właśnie. Może spotkasz go w przyszłym roku? Albo za 10 lat? Jesteś młoda- ucz się, podróżuj, poznawaj ludzi, znajdź sobie jakąś pasję, może wolontariat?
      Najpewniej znajdziesz jak przestaniesz szukać, bo nikt nie lubi tej desperacji w oczach. Chociaż i tak ewentualnego kandydata twoja rodzinka odstraszy.
      • mobidik9 Re: Skazana na staropanieństwo? 26.12.10, 14:38
        Nie stresujcie jej. Kazdy ma prawo sie wyżalic czy opowiedzieć swoją historię, swoje zdanie.
        Po to też jest to forum. Zawsze moze coś stąd wynieść i ona też.
    • rzeka.chaosu Re: Skazana na staropanieństwo? 26.12.10, 14:53
      … so what?
    • zebra12 Eee, to ja się zamienię 26.12.10, 18:03
      Jestem rozwódką z 3 dzieci i chętnie się zamienię :P
      • mobidik9 Re: 26.12.10, 18:09
        Zebro_ 12
        I dla ciebie nie widze zadnego problemu. To, że ktoś ma dzieci to nie znaczy, że nie moze miec partnera i tobie sie poszczęści. Zobaczysz :)
        • zebra12 Re: 27.12.10, 12:51
          A wiesz, ja to napisałam do autorki, żeby zrozumiała, że każdy stan ma swoje dobre i złe strony, a bycie singlem nie jest takie złe :) Czasem więc zazdroszczę. A co do partnera, to mam kandydatów, ale za nic nie oddam spokoju ducha i wolności od codziennej obecności faceta w domu. Właśnie to wyłuszczam koledze na gg :)
    • kawka.z.mleczkiem Re: Skazana na staropanieństwo? 27.12.10, 12:28
      > Na mojej drodze pojawiają się mężczyźni, którzy mają na mnie parcie, ale ja na
      > szczęście na nich nie, bo są to z reguły dziecinni, samolubni i mający wygórowa
      > ne mniemanie o sobie chłopaczki.

A to Ty przypadkiem nie masz zbyt wygórowanego mniemania o sobie?
      Mam właśnie taką koleżankę - ona cud-miód-malina, wszyscy panowie nie tacy, nikt na nią nie zasługuje. Jej dawni absztyfikanci dawno życie poukładane a panna z depresją ala Morze Martwe.
      Poza tym 25 lat i proroctwo staropanieństwa? No ale cóż, niektórym się wydaje, że ślub to równoważnik życiowego spełnienia...
      • mobidik9 Re: Skazana na staropanieństwo? 27.12.10, 16:53
        To nie ma regóły ile ma się lat, poprostu trzeba czekać na tę swoją drugą połówkę...
        Nie dajcie się zwieść pozorom :)
    • kokolina_koko Abra kadabra 27.12.10, 23:55
      Tak. Zostaniesz. Z takim podejściem na pewno.
    • nothing.at.all Re: Skazana na staropanieństwo? 28.12.10, 09:37
      Masz jeszcze czas, młoda jesteś. 25 lat to naprawdę nie jest jeszcze wiek w którym możesz mówić o staropanieństwie;).
      Nie napinaj się. Przyjdzie czas to znajdzie się odpowiedni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka