sandokan-ka 07.01.11, 14:17 Wczoraj oglądałam "Zieloną mile" i się popłakałam:( Widziałam ten film kilka razy ale jest naprawdę dobry.Jaki film Was wzruszył ? Pamiętacie tytuł ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hejterzyna Re: Wzruszający film 08.03.11, 10:30 myslalem, ze moj ideal nie oglada telenowel co za cios! i jak mam teraz zyc kochanie? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:23 do lez ostatnio "Boze Narodzenie"... wczesniej "Krwawa Niedziela"... a przedwczoraj poplakalam sie na "Wszyscy mowia kocham cie"... ale ze smiechu.. nie wiem czy sie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
generation_p Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:24 Jakoś nie potrafię się wzruszać na filmach. Natomiast ogromne wrażenie wywarły na mnie następujące filmy- Plac Zbawiciela Śmierć za kromkę chleba Siedem dusz 21 gram Blow Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:27 generation_p napisała: > Jakoś nie potrafię się wzruszać na filmach. > > Natomiast ogromne wrażenie wywarły na mnie następujące filmy- > > > Śmierć za kromkę chleba Chyba "Śmierć JAK kromka chleba".... Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier.kowalska Re: Wzruszający film 07.01.11, 15:42 > 21 gram w co grasz? W Oczko grasz? Odpowiedz Link Zgłoś
marytaria Re: Wzruszający film 08.01.11, 17:32 Niezmiennie "Code 46", a ostatnio "Precious". Odpowiedz Link Zgłoś
asqe Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:28 Po wyjsciu z kina po obejrzeniu 'Przyczajonego tygrysa, ukrytego smoka' stalysmy z przyjaciolka na srodku ulicy i ryczalysmy jak glupie. I jeszcze po 'Tanczac w ciemnosciach'. W sumie to duzo filmow mnie wzruszylo, bo ja bardzo wzruszliwa jestem, ale te dwa tak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
zaklopotana87 Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:32 Blow Płaczę na nim jak dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:35 Wyję na Tańcząc w ciemnościach Przełamując fale Złodziejach rowerów Straight Story czyli taki standardzik wyjca kinowego i na takim filmie, gdzie Matthew Modine umiera i jego dusza przechodzi w psa. I na różnych melo-melo miłosnych i na reklamach Whiskas Junior. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:56 > i na takim filmie, gdzie Matthew Modine umiera i jego dusza przechodzi w psa. I > na różnych melo-melo miłosnych i na reklamach Whiskas Junior. > chyba znam ,tez na tym płaczę Odpowiedz Link Zgłoś
fig-ga Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:38 Nie wiem, czy wzruszenie to jest własnie ta emocja, ale kiedy oglądalam "Walc z Bashirem" mialam mokre oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:40 O matko, no! I na Persepolis. Zwłaszcza postać babci mnie rozwaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
fig-ga Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:40 Nie, to zdecydowanie zly przykład. Bylam przerażona,. wstrząśnieta, zdolowana, ale nie wzruszona. Odpowiedz Link Zgłoś
funny_game Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:44 Ale, qrde, wzruszenie to ma nie tylko romantyczka na wrzosowisku, jak pomyśli o tym, który jej nie chce, a ma fiołkowe oczy i tego typu pitu pitu. Odpowiedz Link Zgłoś
alajna85 Re: Wzruszający film 07.01.11, 14:54 Cinema Paradiso. www.filmweb.pl/Cinema.Paradiso Ostatnio wyłam jak bóbr. Wiadomo, że każdego co innego rusza, ale na mnie podziałał bardzo, bo nie dość, że piękny to do tego sporo w nim znalazłam osobistych skojarzeń. Warto obejrzeć moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Wzruszający film 07.01.11, 15:28 nie, ten film stanowczo mnie nie wzrusza, wręcz powiedziałabym, że jest słaby i kiczowaty. wywołuje u mnie co najwyżej cmokanie i przewracanie oczami :) Odpowiedz Link Zgłoś
jak-kania-dzdzu Re: Wzruszający film 07.01.11, 15:52 Płakać, nie płakałam, ale wzruszył mnie film "Przebudzenia" ("Awakenings") z Robinem Williamsem i Robertem De Niro, tym bardziej, że to po części film na faktach. Bardzo, bardzo polecam: www.filmweb.pl/film/Przebudzenia-1990-1035 Odpowiedz Link Zgłoś
mocno.zdziwiona Re: Wzruszający film 07.01.11, 20:19 Ja też płakałam na Zielonej mili. Ale najbardziej rozwaliło mnie Tańcząc w ciemnościach. Przez pół godziny nie mogłam się uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
marina.sy Re: Wzruszający film 07.01.11, 23:34 > Ale najbardziej rozwaliło mnie Tańcząc w ciemnościach. Ooo tak. Ja miałam do tego ochotę mordować po tym filmie. Do dziś nie mogę tego wybaczyć von Trierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Wzruszający film 27.03.11, 23:15 musze obejrzeć, bo nie widziałam, a skoro tak głęboko wzrusza musi - dobry Odpowiedz Link Zgłoś
szanim Re: Wzruszający film 07.01.11, 23:44 zielona mila to dno ale np plac zbawiciela moze spowodowac ze łezka bedzie w oku Odpowiedz Link Zgłoś
sandokan-ka Re: Wzruszający film 08.01.11, 13:22 Dlaczego dno, bo skazanym był murzyn ? Przecież to też człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Wzruszający film 08.03.11, 11:40 > Dlaczego dno, bo skazanym był murzyn ? Przecież to też człowiek. powiedz, że żartujesz.. :/ dla mnie i 'zielona mila' i 'plac zbawiciela' to słabe filmy. pierwszy m.in. z powodu banalności, moralizatorstwa i przewidywalności, a drugi ze względu na scenariusz wzięty żywcem z 'rozmow w toku' i prostackie granie na emocjach. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Wzruszający film 08.03.11, 11:54 jej_torebka napisała: > > [...] a drugi ze względu na sc > enariusz wzięty żywcem z 'rozmow w toku' i prostackie granie na emocjach. Żywcem z życia wzięty, po prostu. Aktorzy grali emocjami na emocjach. I słusznie. To był film prawdziwy. W naturalistyczny sposób opowidziana historia, która wydarzyła się naprawdę. Tylko końcówka słaba, te obrazy z sądu zbędne... Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: Wzruszający film 17.03.11, 17:22 na tej zasadzie to programy Jerrego Springera to też samo życie. a, nie wiedzieć czemu, czuję się zażenowana kiedy się na nie natknę. Odpowiedz Link Zgłoś
pendzacy_krolik Re: Wzruszający film 08.01.11, 17:28 ja rycze,niezmiennie, na "tanczac w ciemnosciach". Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: Wzruszający film 08.01.11, 17:54 Ja nie mogę oglądać tego filmu bo zawsze na nim ryczę :( Dobre są filmy Kim Ki-Duka. Odpowiedz Link Zgłoś
izabelkaf Re: Wzruszający film 08.01.11, 19:33 Polecam Ci film "Bez mojej zgody" świetny Odpowiedz Link Zgłoś
asystentka_prezesa_zarzadu Re: Wzruszający film 08.01.11, 19:52 Oglądałam dziś Martynę i jej program o małych orangutankach. I płakałam. Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: Wzruszający film 08.01.11, 20:37 "Zatancz ze mna\", wlasnie sie zaczyna kolejna powtorka... Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Wzruszający film 08.03.11, 10:16 Wprawdzie się nie wzruszyłam (no może trochę, po ostatniej scenie...), ale wyszłam z kina bardzo poruszona. Nockę z głowy miałam. Pewnie dlatego, że mam syna, który wchodzi w okres dojrzewania i często się boję by nie zerwać przypadkiem tej nici porozumienia, która między nami jest... "Sala samobójców" - polski film. O maturzyście - Dominiku, który utknął w wirtualnej rzeczywistości, odciął się dosłownie i w przenośni od świata realnego. O jego rodzicach, stwarzających pozory normalności, domu, rodziny. I o tym jak dziecko utonęło w "sieci". Dialogi takie sobie, chwilami banalne, ale zastanawiam się czy to nie celowy zabieg twórców filmu, by pokazać język współczesnych nastolatków. W każdym razie takie niedociągnięcia to drobiazg, bo film jak mało który zmusza do refleksji. Polecam z serca. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Sala samobójców 08.03.11, 12:02 Na zachętę ;) www.youtube.com/watch?v=cpDnlQ0Udrk&feature=related Dla tych, którym film się spodoba, kilka muzycznych kawałków, muzę dobrali świetnie! www.youtube.com/watch?v=45zoJ2WnJ-c www.youtube.com/watch?v=bhm1NPUPzZY www.youtube.com/watch?v=mf711o8jAQA www.youtube.com/watch?v=9U_Q6OvJung - tu fragmenty filmu Odpowiedz Link Zgłoś
nagialeniedokonca Re: Wzruszający film 08.03.11, 10:34 Zielona jest super Inne filmy na których miałem lekko mokre oczy: Gladiator Trzystu Czas zabijania Wojna światów O chłopcu co miał raka czy aids i umierał, oglądałem w podstawówce, tytułu nie pamiętam Fenomen z Travoltą i masa innych tak wiem, dziwna lista, ale są takie pojedyncze sceny w tych filmach które na mnie działają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Wzruszający film 08.03.11, 12:55 Wiele filmow mnie wzruszylo, przy nich Zielona mila to gniot. Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: Wzruszający film 08.03.11, 13:38 Ja na sekretarce ryczałam jak bóbr, ale nie z powodu wzruszenia tylko raczej nagromadzenia emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
anais_pl Re: Wzruszający film 08.03.11, 14:45 Kocham kino i widziałam wiele filmów. Jeżeli mam wybrać jeden to będzie to "Serce to samotny myśliwy", stary amerykański film z lat 60-tych. Widziałam go wiele lat temu jako nastolatka i pamiętam, że długo po jego obejrzeniu nie mogłam się pozbierać. Wspaniały film, niestety trudny do zdobycia. Odpowiedz Link Zgłoś
majowamargot Re: Wzruszający film 08.03.11, 18:55 Witam wszystkich, bo chyba tu jeszcze nie pisałam oglądałam masę filmów bo jestem kinomaniakiem, moje typy: "Łowca jeleni" "Zaklinacz koni" "Pamiętnik" i wiele innych wybieram się też na "Salę samobójców", moje córki były i podobno przepłakały większość filmu Odpowiedz Link Zgłoś
xana0 Re: Wzruszający film 08.03.11, 19:07 "Pamiętnik" działa chyba na wszystkich :)nawet mój chłopak uronił łezkę:) Ja jestem wyjątkowo wrażliwa, ale z tego co pamiętam to najbardziej mi się płakało na: "P.S kocham Cię", " Gladiatorze", nie wiem czy kojarzycie film "Selena " z Lopezką i nie wiem dlaczego on mnie doprowadza do takiego stanu :P i jeszcze "Bez mojej zgody", ale to twórców pamiętnika chyba, więc wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
majowamargot Re: Wzruszający film 08.03.11, 19:35 też podobał mi się film "P.S. kocham Cię" chciaż bardziej książka, zresztą "Zaklinacz koni" też jest fajniejszy w wersji pisanej ale z drugiej strony fajnie też obejrzeć film by się przekonać czy nasze wyobrażenia o postaciach pokrywają się z filmem Odpowiedz Link Zgłoś
agasz301 Re: Wzruszający film 08.03.11, 20:07 zawsze o kazdej porze i za kazdym razem "człowiek ringu" Odpowiedz Link Zgłoś
kkuki Re: Wzruszający film 08.03.11, 21:13 Mi dużo nie trzeba żeby się poryczeć na filmie, najgłupsze najbardziej szablonowe romansidło jest w stanie mnie wzruszyć, ba! na epoce lodowcowej się potrafiłam popłakać :D Odpowiedz Link Zgłoś
majowamargot Re: Wzruszający film 09.03.11, 21:49 no tak, ja na Epoce też a dawniej na filmie"Król lew" czy " Mój brat niedźwiedź":-) a moje kolejne typy w kategorii fabularnych to: "Braveheart" "Tristan i Izolda" "Ostatni Samuraj" Odpowiedz Link Zgłoś