Dodaj do ulubionych

Już widzę jak macie w Waszych domach ;)

18.02.11, 16:44
Po latach odwiedziłam koleżankę, zdziwiłam się jak weszłam do jej mieszkania.
Nieposprzątane, wszędzie bałagan, kurz na meblach....
Ale laptop najważniejszy i pisanie na forum ( nie na naszym). Nawet nie miała czasu pogadać bo ciągle tam wpatrzona, coś pisała. Sama bym nie poszła, zaprosiła mnie na kawę. Śmieszne.

I teraz do rzeczy, przypomniały mi się osoby tutaj piszące, takie które od rana do nocy piszą na fk. Wiem ja też przesiaduję ale nie tak non stop, dzień w dzień.
I pytanko- jak z waszymi obowiązkami? Porządek jest? Wyprane, ugotowane....?
No i czy mężczyźni zadowoleni ? :)
Chyba że macie dziewczyny sprzątaczkę, kucharkę i kochankę dla Waszego faceta ;)
Obserwuj wątek
    • vandikia Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 16:47
      i wyprowadzaczkę na spacer też.
    • sundry Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 16:47
      Nie prowadzę domu, mieszkam u rodziców. Mężczyzna pracuje więcej niż ja.
    • hotally Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 16:54
      Co to musi być za życie- całymi dniami na forum ;/

Ally von Boska
      aluh.fotolog.pl
      • female.pl Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 16:57
        ja zatrudniam nie tylko sprzataczke, nianie, babe do prasowania, robienia zakupow i kochanek ale i taka co za mnie na forum pisze.
    • ursyda Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 16:58
      no zetka, ty to tak potrafisz poruszyć tę najczulszą strunę, że nie mogę
      • six_a Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 17:06
        a nie wiecie, kumo, przypadkiem, jak zdrobnić "odpowiedź", bo chciałabym na pytanko udzielić oraz wkładzik wnieść ten śliczniusi wąteczek.
        • ursyda Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 17:12
          toś mi siksuniu zagwozdunię dała
          • niefrasobliwa Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 17:17
            Wyznacznikiem porządku w domu jest czas spędzony na FK? :-/ No to za mało zaglądam tutaj.
        • bijatyka Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 18:52
          odpowie-dziunia
          • six_a Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 18:55
            aaaa dziunia, bo widzisz, ja chciałam odpowiedź jak niedźwiedź, no i coś mi kurdę nie pasuje w ogóle:)

zeeeeetka, sprzątasz? sprzątaj, kobito, bo mąż przyjdzie, a ty na forum bzdety zakładasz, zamiast robić.
            • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 18:59
              No tak kochana, ja już posprzątałam, a Ty w syfie siedzisz zamiast pozamiatać to piszesz od rana do wieczora ;)
              • ursyda Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:02
                nie kochana, ja ci wytłumaczę jak to działa
                ponieważ całymi dniami siedzimy na forum, to nie ma bata, żebyśmy nabrudziły: nie jemy, nie gotujemy, nie brudzimy ubrań bo nie zmieniamy, ponieważ nie śpimy to nie musimy zmieniać pościeli,
                a ty co? łazisz cały dzień, tu zostawisz ogryzek, tu talerz po serniku wiedeńskim, pobrudzisz się to i bluzkę musisz zmienić, podwójna robota-bessęsu.
              • six_a Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:10
                a te ogryzki pod sofą i tłusty papier po kaszance "krwawy knur"? myślałaś, że nie zauważę? jazda z powrotem do mietły.
                • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:13
                  six_a napisała:

> a te ogryzki pod sofą i tłusty papier po kaszance "krwawy knur"? myślałaś, że n
                  > ie zauważę? jazda z powrotem do mietły.
                  >
                  >
                  A te ogryzki i inne tam to jutro posprzątam w końcu sobota, no nie ? :)
            • bijatyka Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:10
              six_a, a jak zgrabnie przetłumaczyć highlights na zwykły język ? Bo stoję.
              • ursyda Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:13
                "kopytko"
                • bijatyka Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:16
                  paszła do sprzątania, nie przeszkadzać w twórczości ! Mam napisać wysokie światła nowego produktu ? normalnie ?
                  • ursyda Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:28
                    ja nie wiem
                    ja, jak miałam światła za wysoko i wszyscy mrugali to mi pan w salonie przestawił
                    ić do niego może i tobie przestawi
                    • bijatyka Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:33
                      nabędę, nabędę

(maćku !!!! pićku !!!)
              • six_a Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 21:22
                no kurde pasemka chyba te highligts, nie?;)

atuty, największe zalety i inne takie.
                • bijatyka Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 21:22
                  O ! atuty biorę !
                  • six_a Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 21:26
                    bier, kochana:)
    • virtual_woman Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 17:04
      Zetka, jak sama napisałaś Twoja koleżanka siedzi na innym forum, nie na naszym. Tak więc nic dziwnego, że ona ma brudno :P

Odpowiadając na pytanko - mam czysto. Chcesz fotki ? :P
    • piataziuta Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 18:08
      Ja mam bałagan Zecia.
      Ale skoro jesteś darmową sprzątaczką i kucharką, to może wpadniesz też do mnie?
      • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:01
        piataziuta napisała:

> Ja mam bałagan Zecia.
        > Ale skoro jesteś darmową sprzątaczką i kucharką, to może wpadniesz też do mnie?

hi hi, ale ja po kimś nie lubię sprzątać :)
        • salma75 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:12
          zetka50 napisała:

> hi hi, ale ja po kimś nie lubię sprzątać :)

To musisz nieźle świnić, skoro sprzątanie po sobie samej zajmuje ci tyle czasu, że na forum ci go brakuje.
    • akle2 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 18:14
      Właśnie się poślizgnęłam na pudełku od pizzy. Czas skończyć z tym demoralizującym forum :>
      • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:02
        akle2 napisała:

> Właśnie się poślizgnęłam na pudełku od pizzy. Czas skończyć z tym demoralizując
        > ym forum :>

no kobito- sprzątać ! :)
    • vandikia Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 18:18
      a w temacie
      to do mnie możesz przyjść od soboty wieczór do środy wieczór, czwartek piątek jest już meksyk i sobota też
      ale wydaje mi się to całkiem normalne jeśli osoby mieszkające w danym domu pracują zawodowo, wychodza z domu do pracy rano i wacają wieczorem
    • salma75 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 18:29
      Cudnie, jeszcze w tym burdelu jasnowidza nam brakowało, cudnie :/.

Zetka, w wiesz może jaka będzie pogoda w przyszłą niedzielę? Bo się wybieram pod namiot w Beskid Żywiecki...
      • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:14
        salma75 napisała:

> Cudnie, jeszcze w tym burdelu jasnowidza nam brakowało, cudnie :/.
        >
        > Zetka, w wiesz może jaka będzie pogoda w przyszłą niedzielę? Bo się wybieram po
        > d namiot w Beskid Żywiecki...
        >
        Będzie mroźno - 40 zapowiadali, więc lepiej się grzej przy kominku :)
        • salma75 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:18
          zetka50 napisała:

> salma75 napisała:
          >
          > > Cudnie, jeszcze w tym burdelu jasnowidza nam brakowało, cudnie :/.
          > >
          > > Zetka, w wiesz może jaka będzie pogoda w przyszłą niedzielę? Bo się wybie
          > ram po
          > > d namiot w Beskid Żywiecki...
          > >
          > Będzie mroźno - 40 zapowiadali, więc lepiej się grzej przy kominku :)
          >
          >

Spoko, to namiot dwójka, damy radę.
          • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:30
            E, zamarznie wam co nieco :)
    • samiec_alfa Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:02
      zawsze myslalem ze to mieszkanie jest dla mnie, a nie ja dla mieszkania. W zwiazku z tym sprzatam wtedy kiedy uznam to za stosowne, piore kiedy mi sie uzbiara, gotowac mi sie nie chce. Co do mezczyzn, jestem zadowolony. Jeszcze jakies kwestie do wypunktowania?
    • chersona Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:04
      no to chwała bogu. myślałam, że tylko ja taka nieogarnięta w chałupie siedzę.
    • grzeczna_dziewczynka15 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:26
      A ja mam burdel a nawet na forum tyle nie siedzę;)
      • jan_hus_na_stosie Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:52
        grzeczna_dziewczynka15 napisała:

> A ja mam burdel

a w jakim sensie? ;)
        • mumia_ramzesa Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:34
          Ja sie zawsze zastanawiam czy to jest grzeczna_dziewczynka czy grzeszna_dziewczynka. ;-)
          • grzeczna_dziewczynka15 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:45
            Niki bywają przewrotne;>
        • grzeczna_dziewczynka15 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:43
          W sensie bardzo dużego chaosu. Co Ci chodzi po głowie, zboku?;>
    • kitek_maly Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:40
      > I teraz do rzeczy, przypomniały mi się osoby tutaj piszące, takie które od rana
      > do nocy piszą na fk. Wiem ja też przesiaduję ale nie tak non stop, dzień w dzi
      > eń.

Jak zwykle zero pomyślunku - skoro nie przesiadujesz tu całymi dniami, to skąd możesz wiedzieć kto tak?
      • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 19:49
        kitek_maly napisała:

> > I teraz do rzeczy, przypomniały mi się osoby tutaj piszące, takie które o
        > d rana
        > > do nocy piszą na fk. Wiem ja też przesiaduję ale nie tak non stop, dzień
        > w dzi
        > > eń.
        >
        > Jak zwykle zero pomyślunku - skoro nie przesiadujesz tu całymi dniami, to skąd
        > możesz wiedzieć kto tak?
        >

Wystarczy otworzyć wątek który ma dużo postów:)
        Nie pisałam jaki nick, czujesz się urażona ? :)
        • female.pl Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:11
          Ja mam pytanie do autorki watku: czy ta kolezanka miala w domu firany? Bo wiesz teraz dom bez firan to taki nienowoczesny. A i czy byly uprane?
          • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:32
            female.pl napisała:

> Ja mam pytanie do autorki watku: czy ta kolezanka miala w domu firany? Bo wiesz
            > teraz dom bez firan to taki nienowoczesny. A i czy byly uprane?

Własnie nowoczesne domy nie mają firan, moda chyba z Holandii przyszła :)
            • female.pl Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:37
              zetka50 napisała:

> female.pl napisała:
              >
              > > Ja mam pytanie do autorki watku: czy ta kolezanka miala w domu firany? Bo
              > wiesz
              > > teraz dom bez firan to taki nienowoczesny. A i czy byly uprane?
              >
              > Własnie nowoczesne domy nie mają firan, moda chyba z Holandii przyszła :)
              >
              jezzzu, to ona, znaczy ta kolezanka, tulipany jeszcze hoduje i wiatrak ma w ogrodku?
              • female.pl Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:38
                no i pewnie jeszcze depresje....
              • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 20:49
                female.pl napisała:

> zetka50 napisała:
                >
                > > female.pl napisała:
                > >
                > > > Ja mam pytanie do autorki watku: czy ta kolezanka miala w domu fira
                > ny? Bo
                > > wiesz
                > > > teraz dom bez firan to taki nienowoczesny. A i czy byly uprane?
                > >
                > > Własnie nowoczesne domy nie mają firan, moda chyba z Holandii przyszła :)
                > >
                > jezzzu, to ona, znaczy ta kolezanka, tulipany jeszcze hoduje i wiatrak ma w ogr
                > odku?

Podam Ci adres sama sobie poobserwujesz jej chałpe i wszystko będziesz wiedziała :D
    • pendzacy_krolik wyleczylam sie 18.02.11, 20:01
      z netu,mialam kilka lat temu okres,kiedy nie potrafilam zyc bez forum. bylo mi potrzebne do psychicznej rownowagi. wszystko zmienilo sie,gdy zmienilam swoj stosunek do rzeczywistosci i siebie. obecnie robie to znudow.wole poczytac ksiazke,obejrzec tv, bo jestem malo towarzysko.wtedy wydawalo mi sie,ze potrzebuje innych,aby rozwiazac swoje problemy. inna sprawa to fakt,ze obniza sie srednia wieku forumowiczow i czuje sie troche nieswojo na forach.:)
      • doral2 Re: wyleczylam sie 18.02.11, 20:08
        ciekawe jak tam ze zdrowiem u zetki...
        • zetka50 Re: wyleczylam sie 18.02.11, 20:34
          doral2 napisała:

> ciekawe jak tam ze zdrowiem u zetki...

A dlaczego pytasz ?
          • doral2 Re: wyleczylam sie 18.02.11, 21:01
            zetka50 napisała:

> doral2 napisała:
            >
            > > ciekawe jak tam ze zdrowiem u zetki...
            >
            > A dlaczego pytasz ?.."

użyj inteligencji zecia
    • inzynier.kowalska Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 21:00
      > Chyba że macie dziewczyny sprzątaczkę, kucharkę

(Pozwolę sobie wykorzystać ten wątek, żeby trochę pofantazjować)
      Sprzątaczki bym nie chciała, nikogo innego bym do swojej kuchni nie wpuściła, więc kucharka też odpada, ale limuzynę z szoferem chętnie przyjmę :)
    • zetka50 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 21:19
      A teraz dziewczyny idę do łóżka bo mój mnie już zaprasza, szkoda by było nie skorzystać :)
      A Wy sobie tu dalej piszcie, pa.
      • doral2 Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 19.02.11, 15:04
        zetka50 napisała:

> A teraz dziewczyny idę do łóżka bo mój mnie już zaprasza, szkoda by było nie skorzystać :).."

oj, to współczuć zecia, że bez zaproszenia męża, do łóżka wejść nie możesz...
    • green-chmurka Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 21:25
      Ja mam w domu zawsze porzadek, nie cierpie syfu i nieladu, nawet w szafach mam wszystko na miejscu. a przataczki nie potrzebuje sama se przatom.
    • w_miare_normalna Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 18.02.11, 23:01
      Obowiązki po pierwsze.
      Zawsze pierwsze co robię rano to ogarniam młodą (mleko, przebieram i sadzam na nocnik) pózniej sprzątam mieszkanie, pózniej śniadanie, a dopiero pózniej mam czas na przyjemności. Także pewnie dlatego nie siadam wcześniej niż ok. 12 w południe.
    • erillzw Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 19.02.11, 09:14
      Ja czasami pisze od rana do nocy. A potem mam kilka dni takich, ze face tylko i to przez telefon ;)

Kiedys jak siedzialam dzien w dzien, noc w noc (brak pracy, ze dwa lata temu) to mimo wszystko znajdowalam czas na to zeby ugotowac, zrobic zakupy, pranie, sprzatanie, oporzadzenie kota, zaopiekowanie sie mezczyzna i nawet spotkania ze znajomymi ;)

Nie wiem ale wydjae mi sie, ze na zadnym forum nie jest tak, zeby dzialo sie cos non top. Sa takie godziny gdzie dzieje sie nic i to jest moment na obowiazki ;P
    • pompeja Re: Już widzę jak macie w Waszych domach ;) 19.02.11, 10:24
      Wszyscy wiedzą, że mam natręctwo co do czystości. Ja nawet myjąc zęby poleruję zlew :D

Jedyne, co brudne dziś w mym domu to dziecko od dżemu, jego talerzyk i kubek (nie liczę naczyń w zmywarce i brudnych ubrań w koszu), kuwety (nie to, że jakieś qpy czy coś, zwyczajnie dla mnie nawet żwir sam w sobie jest brudny :P) i lapek w środku, bo jak zwykle pełno kłaków tam jest.

Jestem taka super, że na wszystko starcza mi czasu :) Nawet bułeczki sama piekę :) (to tak w ramach chwalipięctwa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka