Dodaj do ulubionych

numeracja jeansów-wiecie moze?

20.02.11, 16:20
Moze ktoś zdąży odpowiedziec zanim admin wywali:P
Czy 28 to jest odpowiednik 36 czy 38?
Obserwuj wątek
    • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:26
      pogięło? co ma jedno z drugim? jeansy numeruje się: długośćxpas
      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:29
        grassant napisał:

> pogięło?

Trochę kultury młody człowieku. Grzecznie pytam, tak?

>co ma jedno z drugim? jeansy numeruje się: długośćxpas

Czyli ze 28/32 to ile ma w pasie?
        • happy_end Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:31
          28/32 to dla chudej z dlugimi nogami :)
          To chcialas przemycic? Przyznaj sie od razu ;)
          • ritsuko Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:34
            Z długimi nogami to by było na 34 :)
          • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:36
            happy_end napisała:

> 28/32 to dla chudej z dlugimi nogami :)
            > To chcialas przemycic? Przyznaj sie od razu ;)
            >
            Ależ gdzie ależ co Ty!;)
          • sid-the-sloth Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:01
            Noszę 28-29/32 i nie potwierdzam diagnozy.:)
        • kadfael Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:32
          28 to cale. Wychodzi ok. 71 cm.
          • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:37
            kadfael napisała:

> 28 to cale. Wychodzi ok. 71 cm.

O, dziękuję!
        • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:40
          28 x 32 waist x inseam

pas 70cm, dług. 80cm
          • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:41
            grassant napisał:

> 28 x 32 waist x inseam
            >
            > pas 70cm, dług. 80cm

Bardzo dziękuję!
            • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:44
              długość w kroku :)
              • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:45
                grassant napisał:

> długość w kroku :)

W sensie od chyba, tak?;)
                • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:50
                  od krocza w dół :)
                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:56
                    grassant napisał:

> od krocza w dół :)

Ale krocze to jest brzydkie słowo, no nie?
                    • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:57
                      ale kręci ;)
                      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:59
                        grassant napisał:

> ale kręci ;)

Ale słowo? Nieeee
                        • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:02
                          asystentka_prezesa_zarzadu napisała:

Ale słowo? Nieeee
                          >
                          to jak nawać to miejsce?
                          • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:07
                            grassant napisał:

>
                            > to jak nawać to miejsce?

'ośrodek przyjemności'?:D
                            • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:09
                              :))))) w przypadku jeansów też?
                              • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:14
                                grassant napisał:

> :))))) w przypadku jeansów też?

Zdecydowanie! Randki w jeansach też są bardzo udane;)
                                • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:22
                                  btm. spytam się : zwracasz uwagę na umieszcenie suwaka - przód, tył, czy z boku?
                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:30
                                    grassant napisał:

> btm. spytam się : zwracasz uwagę na umieszcenie suwaka - przód, tył, czy z boku
                                    > ?

Suwak z tyłu jeansów? Czy czegoś nie zrozumiałam?;)
                                    • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:33
                                      widziałem i takie. to kwestia fantazji projektanta. bywa, że jest kilka suwaków.
                                      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:43
                                        grassant napisał:

> widziałem i takie. to kwestia fantazji projektanta. bywa, że jest kilka suwaków
                                        > .

To ja nie widziałam. I suwak tylko z przodu! A ostatnio to kupiłam jeansy(w sklepie dla dziewczyn) z suwakiem na prawo-to jest chyba dla chłopców, tak?
                                        • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:51
                                          muszę sie pomacać. niby tak jest w klasycznych. teraz nie trzymają się tego - styl unisex.
                                          grube kupiłaś, czy cienkie?
                                          • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:57
                                            grassant napisał:

> muszę sie pomacać.

i jak i jak? no i no i?;)

niby tak jest w klasycznych. teraz nie trzymają się tego -
                                            > styl unisex.
                                            > grube kupiłaś, czy cienkie?

Cienkie. Czyli teraz wszyscy mają na prawo? Bo chyba wszystkie inne mam na lewo dlatego jak założyłam te na prawo to mi jakoś coś nie pasowało;)
                                            • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:07
                                              i jak i jak? no i no i?;)
                                              wporzo, zapewniam Cię;)
                                              >
                                              > Cienkie. Czyli teraz wszyscy mają na prawo? Bo chyba wszystkie inne mam na lewo
                                              > dlatego jak założyłam te na prawo to mi jakoś coś nie pasowało;)
                                              >
                                              nie wiem, czy wszystkie, czy jest to standard ue, ale faktem jest, ze lepiej zsuwa sie od prawej. masz je na codzień, czy na randki?
                                              • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:22
                                                grassant napisał:

> i jak i jak? no i no i?;)
                                                > wporzo, zapewniam Cię;)

:D
                                                >
                                                > nie wiem, czy wszystkie, czy jest to standard ue, ale faktem jest, ze lepiej zs
                                                > uwa sie od prawej. masz je na codzień, czy na randki?

A to zależy kto zsuwa i z którego kierunku. No bo na przykład jeśli na przeciwko kobiety stoi facet to jemu byłoby łatwiej prawą ręką taki suwak rozpinany od lewej:P
                                                Oraz na randki i na co dzień. Właściwie to nie mam oddzielnych ubrań na randki, Ty masz?
                                                • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:30
                                                  A to zależy kto zsuwa i z którego kierunku. No bo na przykład jeśli na przeciwk
                                                  > o kobiety stoi facet to jemu byłoby łatwiej prawą ręką taki suwak rozpinany od
                                                  > lewej:P
                                                  > Oraz na randki i na co dzień. Właściwie to nie mam oddzielnych ubrań na randki,
                                                  > Ty masz?

masz słuszną. jednak większość facetów jest praworęczna. Też nie mam oddzielnych, ale czasem zastanawiam się, co załozyć :)
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:42
                                                    I co zakładasz?
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:49
                                                    czasem wystarczą bokserki ;)
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:54
                                                    grassant napisał:

> czasem wystarczą bokserki ;)

hehe
                                                    ale te takie bardziej luźne czy obcisłe?:P
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 18:59
                                                    gdy chcę przyszpanować od razu, to obcisłe, luźne, gdy nieco później.
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 19:11
                                                    grassant napisał:

> gdy chcę przyszpanować od razu, to obcisłe, luźne, gdy nieco później.

:DDDDDD
                                                    A dlaczego czasem wolisz nieco później?;)
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 19:21

> grassant napisał:
                                                    >
                                                    > > gdy chcę przyszpanować od razu, to obcisłe, luźne, gdy nieco później.
                                                    >
                                                    > :DDDDDD
                                                    > A dlaczego czasem wolisz nieco później?;)

gdy wolę najpierw np. odsłuchać najnowszych plotek. to rodzaj perwersyjnej gry wstępnej ;)
                                                    >
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 20:01
                                                    grassant napisał:

>
                                                    > gdy wolę najpierw np. odsłuchać najnowszych plotek. to rodzaj perwersyjnej gry
                                                    > wstępnej ;)

Znam tę grę;) Ja też czasem jestem żądna plotek!
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 20:04
                                                    znasz jeszcze jakieś gry i zabawy?
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 20:17
                                                    grassant napisał:

> znasz jeszcze jakieś gry i zabawy?

Wielę wielę i jako inteligentna feministka stawiam na edukację na wciąż
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 20:21
                                                    To daje nadzieje na lepszą przyszłość.

A Ty na randki w jeansach ganiasz?
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 20:32
                                                    grassant napisał:

> To daje nadzieje na lepszą przyszłość.
                                                    >
                                                    > A Ty na randki w jeansach ganiasz?

Ale o jeansach to było tam wyżej, o tam o.
                                                    Oraz ja nie ganiam, ja sobie na luzie chodzę;)
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 20:36
                                                    dbaj o ośrodek przyjemności, nie przezięb go. ;)
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 21:00
                                                    grassant napisał:

> dbaj o ośrodek przyjemności, nie przezięb go. ;)

To ja pójdę zadbać, dobra?
                                                    pozdr!
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 21:02

> To ja pójdę zadbać, dobra?
                                                    > pozdr!
                                                    >
                                                    Rozgrzej go. Ciao :D
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 21:22
                                                    grassant napisał:

>
                                                    > Rozgrzej go. Ciao :D

Zboczeniec:P
                                                    I przyszlam tylko maila napisac ale ide juz no
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 21:26
                                                    napisz, napisz. adres znasz. ;)
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 22:31
                                                    grassant napisał:

> napisz, napisz. adres znasz. ;)

napisalam, napisalam. adres znam swietnie i nawet na pamiec-óla@gazeta.pl:P
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 22:47
                                                    ze sobą korespondujesz?
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 22:51
                                                    grassant napisał:

> ze sobą korespondujesz?

Z Ólą Ursydą no:P
                                                  • grassant Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 23:04
                                                    no dobra noc:D
                                                    >
                                                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 23:06
                                                    grassant napisał:

> no dobra noc:D
                                                    > >

;)
                                                    No pa!
    • lolcia-olcia Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:34
      Duże 36 małe 38, ja takie noszę
      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:38
        lolcia-olcia napisała:

> Duże 36 małe 38, ja takie noszę

O właśnie, dzięki:)
        • lolcia-olcia Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:40
          proszę :)
          • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:42
            lolcia-olcia napisała:

> proszę :)

Lolcia? A ile masz w pasie? Jak nie chcesz tu to napisze na @;)
            • lolcia-olcia Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:44
              Jakieś 73 cm w zależności od tego ile zjem ;p
              • princess_yo_yo Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:48
                numeracja tak na prawde zalezy tez od marki i kroju :-)
                • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:58
                  princess_yo_yo napisała:

> numeracja tak na prawde zalezy tez od marki i kroju :-)

Ja wiem ale ja chcialam tak orientacyjnie;)
                  • princess_yo_yo Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:07
                    napisalam bo mnie to strasznie drazni ze jakims dziwnym cudem cale roznych firm maja inna wartosc :-)
                    • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:11
                      princess_yo_yo napisała:

> napisalam bo mnie to strasznie drazni ze jakims dziwnym cudem cale roznych firm
                      > maja inna wartosc :-)

A, rozumiem i też mnie to wkurza. Ja to w sumie jeszcze chwile temu wchodziłam w 34, 36 i 38 w zależności od sklepu i ubrania. Teraz już tylko w 36 i 38;)
              • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:57
                lolcia-olcia napisała:

> Jakieś 73 cm w zależności od tego ile zjem ;p

• lolcia-olcia Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:02
                  no brutalne, ale prawdziwe :D
                  • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:05
                    lolcia-olcia napisała:

> no brutalne, ale prawdziwe :D

Ja wiem, naprawdę. Mnie prawie wszystko idzie w brzuch więc rozumiem świetnie;) Ale ale-od jutra ćwiczę:D
                    • lolcia-olcia Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:10
                      a ja dietę dorzucę :)
                      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:33
                        lolcia-olcia napisała:

> a ja dietę dorzucę :)

Nie wiem nie wiem:D
                  • ziereal Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 19:36
                    a ja muszę kupować 29, bo niestety biodra.. (w pasie 68, jak juz piszemy).

ale zawsze tak miałam, nawet jak byłam smarkata, chuuuda i w ogóle, to biodra 92 , i rozmiar jeansów 26/27
    • kombinerki.pinocheta Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:44
      Czasami wymiar podaje sie w calach, a czasami w cm. Rocco ma np 23 cm, a taki John Holmes mial od 10 do 13 cali. Latwo sobie przeliczyc. Glowa do gory, bedzie dobrze.
    • ursyda Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:50

> Moze ktoś zdąży odpowiedziec zanim admin wywali:P
      admin z sumy pewnie jeszcze nie wrocił
      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:16
        A zauwazyłaś, że wątek wciąz jest? Czy to nie dowód, że tu się jednak inteligencje promuje?:P
    • chersona Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 16:52
      ja noszę big star 25/30 (odpowiednio size i lenght, albo waist i lenght). Taki rozmiar pasuje na babkę o wzroście 160 i rozmiarze 34. Z tego, co wiem, 30 to najkrótsze, jakie big star produkuje, dla niektórych modeli zaczynają dopiero od 32. pewnie co firma, to różnice w numeracji.
      Przy kupowaniu dżinsów zawsze zalecają kupno mniejszych, bo w chodzeniu się rozłażą.
      • asystentka_prezesa_zarzadu Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:32
        chersona napisała:

> ja noszę big star 25/30 (odpowiednio size i lenght, albo waist i lenght). Taki
        > rozmiar pasuje na babkę o wzroście 160 i rozmiarze 34. Z tego, co wiem, 30 to n
        > ajkrótsze, jakie big star produkuje, dla niektórych modeli zaczynają dopiero od
        > 32. pewnie co firma, to różnice w numeracji.
        > Przy kupowaniu dżinsów zawsze zalecają kupno mniejszych, bo w chodzeniu się roz
        > łażą.

Dziękuję za info:) No ja właśnie pamietam, że jak byłam super szczupła to wchodziłam w 25 i probowałam teraz wyczaić w co wejdę aktualnie i jak te rozmiary mają się do tych 36, 38, 40 itd
        • e-no-kolego Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:35
          Ale to chyba jest zupełie niezależne od producentów... chyba że producentów szynki... ;DD
        • chersona Re: numeracja jeansów-wiecie moze? 20.02.11, 17:41
          no to tak, jak już napisano 28, to jakieś 36/38
    • hejterzyna masz super figure 20.02.11, 17:44
      wyslij mi swoje foto w bikini

BŁAGAM
      • ursyda Re: masz super figure 20.02.11, 17:49

tu w Swinoujsciu
        z prezesem
        https://www.iswinoujscie.pl/im/artykuly/10555_100820093.jpg
        • grassant Re: masz super figure 20.02.11, 17:53
          od lewej: asystentka-prezes-ursa
          • asystentka_prezesa_zarzadu Re: masz super figure 20.02.11, 17:55
            :DDDDDDDDDDD
            • hejterzyna Re: masz super figure 20.02.11, 17:59
              teraz daj w samych jeansach
          • ursyda Re: masz super figure 20.02.11, 20:35
            między asystenką a ursydą - prezio grass
        • hejterzyna Re: masz super figure 20.02.11, 17:54
          splawiamy prezesa i robimy trojkat
          • ursyda Re: masz super figure 20.02.11, 20:35
            zostawym prezia i zróbmy czworokąt!
        • happy_end Re: masz super figure 20.02.11, 19:49
          Love twoj czepek, ursyda :)
          Jakis wyjsciowy chyba, bo asystentka ma taki mniej pokazny?
          • ursyda Re: masz super figure 20.02.11, 20:37
            moj był oryginalny - z Odry a asystętka to musiala od kucharki z sanatorium pożyczyć:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka