Dodaj do ulubionych

Polskie tasiemce

21.03.11, 14:08
rozmawialam wczoraj z moim facetem o tym ktory z polskich tasiemcow jest lepszy: Klan czy Plebania

zadnego z nich nie ogladamy jednak zdazalo sie nam widziec je...

moj facet nie moze zniesc Klanu, a Plebanie jakos przebolewa... ja jestem uczulona na Plebanie, Klan moge jeszcze obejrzec jak musze

Co to oznacza dla naszego zwiazku?
Jak okresla nas samych i czym wrozy nam na przyszlosc?
Obserwuj wątek
    • soulshunter2 Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 14:14
      w zasadzie oboje nie macie racji. Bo widzisz, taka Plebania to jest jeden wielki Klan.
      • ursyda Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 14:25
        a taki Klan to jedna wielka Plebania
        • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 14:31
          mysle,ze najciekawiej prezentowaloby sie sie zestawienie "Plebania to jedna wielka Moda na sukces" ;]
    • hejterzyna uzbrojone czy nieuzbrojone? 21.03.11, 14:15
      j.w.

klan jest spoko, bozenka lubicz jest super <3
    • bar.anek Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 14:41
      ja to myślałem, że z facetem to albo o cyckach albo o seksie, a tu proszę takie miłe zaskoczenie - o tasiemcach rozmowa :)
    • wersja_robocza Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 14:43
      >
      > Co to oznacza dla naszego zwiazku?
      > Jak okresla nas samych i czym wrozy nam na przyszlosc?

Może: jakie rozważania, taki związek?
      • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 14:54
        ja jednak wole "jakie poczucie humoru taka inteligencja" ;]
        • wersja_robocza Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 15:06
          A nie odwrotnie?
          • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 15:23
            zalezy czy mowimy o kwestiach przyczyna-skutek.. czy moze rozpoznanie-diagnoza
            • wersja_robocza Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 18:05
              tygrysio_misio napisała:

> zalezy czy mowimy o kwestiach przyczyna-skutek.. czy moze rozpoznanie-diagnoza
              >
              >

Chwilka. Nie poznałam się na Twoim dowcipie, bo nie grzeszę inteligencją. Bo dowcip to oznaka inteligencji.
              Tak? Czy nie? A jak nie to... wyjaśnij. A jak nie to wyjdźmy na zewnątrz i załatwmy to jak mężczyźni.:>
      • jan_hus_na_stosie Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 16:45
        wersja_robocza napisała:

> >
        > > Co to oznacza dla naszego zwiazku?
        > > Jak okresla nas samych i czym wrozy nam na przyszlosc?
        >
        > Może: jakie rozważania, taki związek?

jak widać dzień bez dopie.rdolenia komuś bez powodu na FK to dla ciebie dzień stracony...
        • wersja_robocza Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 18:03
          jan_hus_na_stosie napisał:
          >
          > jak widać dzień bez dopie.rdolenia komuś bez powodu na FK to dla ciebie dzień s
          > tracony...

Ty nie masz prawa nikomu zwracać uwagi odnośnie czyjejś kultury. Zrzekłeś się go biorąc pod uwagę twoją forumową historię (te widoczną i tę wykasowana przez administrację).
          • jan_hus_na_stosie Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 18:20
            wersja_robocza napisała:

> Ty nie masz prawa nikomu zwracać uwagi odnośnie czyjejś kultury.

oczywiście, że mam prawo :)

> Zrzekłeś się
            > go biorąc pod uwagę twoją forumową historię (te widoczną i tę wykasowana przez
            > administrację).

administracja na FK to głupki i nie stanowi ona żadnego wyznacznika czegokolwiek :)
            • wersja_robocza Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 18:33
              jan_hus_na_stosie napisał:

> > Zrzekłeś się
              > > go biorąc pod uwagę twoją forumową historię (te widoczną i tę wykasowana
              > przez
              > > administrację).
              >
              > administracja na FK to głupki i nie stanowi ona żadnego wyznacznika czegokolwie
              > k :)

Nie administracja stanowi wyznacznik tylko to, co ty tu popisałeś. To z jaką chęcią i przyjemnością plujesz na forum. I ty śmiesz komuś zwracać uwagę? Najpierw w lustro popatrz. Chociaż może nie. Bo jak mniemam oczywiście nie masz sobie nic do zarzucenia. Ale na życzenie mogę ci odświeżyć pamięć. Wyszukiwarka działa.
    • maitresse.d.un.francais Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 16:35
      No nie wiem... mnie w Plebanii zraża zdecydowanie tańcowanie wszystkich wokół księdza i atmosfera sekty tegoż księdza uwielbiającej

no i fakt, że jest to właściwie serial "Jak Ksiądz Każdemu Dobrze Doradzi, a Zło Zostanie Natychmiast Ukarane"
      • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 20:18
        mnie zrazaja 3 kwestie: pierwsza to to co opisalas... druga to ksztaltowanie serialu tak aby spelnial role dydagtyczne rzywcem z poradnika mlodego sympatryka Radia MaRyja.... trzecia to miernosc charakteryzacji postaci, gry aktorskiej, tego jak ciegnie sie akcja

moj facet z koleji nie bardzo potrafil powiedziec co mu sie tak niepodoba w Klanie... jedynie o lini reklamowej (Klan ponoc zarabia najwiecej kasy za wsadzanie w serial pseudo reklam)

tak sie zastanawialam nad roznicam w naszychi w ulubionych serialach, filmach itpe.. przy takich zestawienia latwo wychodzi jakie ludzie maja poglady,nastawienie... to nawet ciekawe jest psychologicznie ;]
        • maitresse.d.un.francais Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:38
          tygrysio_misio napisała:

> mnie zrazaja 3 kwestie: pierwsza to to co opisalas... druga to ksztaltowanie se
          > rialu tak aby spelnial role dydaktyczne rzywcem z poradnika mlodego sympatryka
          > Radia Maryja.... trzecia to miernosc charakteryzacji postaci, gry aktorskiej, t
          > ego jak ciegnie sie akcja
          >
          > moj facet z koleji nie bardzo potrafil powiedziec co mu sie tak niepodoba w Kla
          > nie... jedynie o lini reklamowej (Klan ponoc zarabia najwiecej kasy za wsadzani
          > e w serial pseudo reklam)

oj tak, jak kiedyś Elżunia vel Bursztynowicz tańcowała pół godziny wokół reklamy środka na wzdęcia, to absurdalne było

Tygrycha: nie pisz "MaRyja", proszę
          • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:44
            dobra.. nie bede pisac

musze przyznac,ze gdybys mnie nie zacytowala to nie zauwazylabym ortografa w swojej wypowiedzi ;]
            • maitresse.d.un.francais Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:53
              tygrysio_misio napisała:

> dobra.. nie bede pisac

dzięki
              >

>
      • zeberdee24 Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 20:28
        Przynajmniej w Plebanii zło zostaje ukarane - w Klanie zło się panoszy i zawsze zwycięża, jak w baśniach Andersena.
    • zeberdee24 Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 20:26
      Ja podobnie jak Twój facet nie znoszę klanu - ponieważ ten serial wydaje mi się mroczny, psychodeliczny i a losy jego bohaterów zdają się mówić "porzućcie wszelką nadzieję, życie to nieszczęście które ciągnie się latami i stopniowo każdego wyniszcza". Nawet jak tam jest coś niby wesołego, to jest to jakiś taki niepokojący rodzaj poczucia humoru.
      • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 20:40
        nie wglebialam sie tak mocno w ten serial, ale z tego co pare lat temu mialam okazje ogladac to chyba rzeczywiscie masz racje.. pamietam z Klanu same nieszczescia i brak jkiejkolwiek radosci

jednak mimo wszytsko i tak wole to od Klanu

obce sa mi Barwy szczescia (dopiero ostatnio dowiedzilam sie,ze istnieja), M jak milosc tak moze z 3 odcinkow znam ... doskonale znalam kiedys Pierwsza milosc (z winy mojej babci :-)...

nie widze w Polsce takiego czegos jak Moda na Sukces... bezprzecznie fenomenalnego tasiemca... ktory po 20 paru latach bodajze wciaz trzyma w miare ten sam poziom (polski Klan chyba znaczaco obnizl loty, Plebania nie ma z czego schodzic)... byc moze kluczem do sukcesu jest takie natychmiastowe przejscie miedzy problemami w przeciagu 2-3 odcinkow, nastepnie zapominanie o starych zawilosciach i ciagniecie czegos przez pare miesiacy po czym znow nastapi zmiana w zaledwie 2-3 odcinki... mozna sie z tego nasmiewac, ale przepis na sukces jest fenomenalny
        • zeberdee24 Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 20:51
          No z m jak miłość to przesadziłaś - bo sama ukułaś termin Q jak Qurestwo:P Ja to kiedyś próbowałem obejrzeć ale to jest pojebane - jacyś ludzie gotują zupę, jakiś kmiotek chodzi w marynarce bo ma sołtysem zostać(czyli łazić po domach i podatki zbierać), jakiś kolo z brodą wdupia sałatę i rysuje po ścianach we własnym mieszkaniu. Moda na Sukces przerasta te wszystkie badziewia - tam jest Ridge, a nikt tak nie przemawia i nikt tak nie kroczy jak Ridge.
          • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 20:57
            nie pamietalam o Q jak Qrestwo;].... z tego serialu pamietam jeden odcinek obejrzany z ciekawosci o tym, ze Mucha miala starszego faceta jakies na boku..

a co do Ridża.. Ridż wymiata.. a teraz jak w MnS zaczeli siadac czasem (kiedys wszytskie rozmowy, rozmyslania odbywaly sie na stojaco) to uz calikiem super jest..tak realistycznie ;]
            • zeberdee24 Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:08
              Ja kiedyś widziałem jak Ridż się śmiał - Ridż nawet kiedy się śmieje nie traci dostojeństwa Forresterów. Boję się myśleć co będzie kiedy Ridż umrze.
              • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:19
                widziales kiedys naga klate Ridża? to dopiero cos ;]
                • zeberdee24 Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:28
                  Mnie interesuje naga klata Bruk:P To jest dopiero MILF:P
    • chersona Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:01
      ja lubiłam 'W labiryncie'
      • tygrysio_misio Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:31
        ponure bylo, ale jeszcze jeszcze... chyba nie mialo byc typowym tasiemcem na pare lat

z Polskich seriali uwielbiam Kariere Nikodema Dyzmy.. ostatnio ogladalam znow 3 odcinek... nigdy nie widzilam 1 i ostatniego... musze sciagnac z interneta ;]

8 odcinkow to jest to co króliczki lubia najbardziej... Nawet Twin Peaks byl dla mnie za dlugi, choc go uwielbialam
    • swiergotek_drzewny Re: Polskie tasiemce 21.03.11, 21:49
      To znaczy, że za 10 - 15 lat on odejdzie do młodszej, a ty zostaniesz sama!
    • kakt-us15 Re: Polskie tasiemce 22.03.11, 11:50
      Może czas najwyższy przerzucić się z seriali na filmy? :D

Szkoda czasu na Klan czy Plebanię....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka