Dodaj do ulubionych

Na fali reklamy Biedronki

29.03.11, 09:19
Ostatnio za sprawą premiera i dążącego do stołka premiera popularności nabierają sklepy Biedronki. Ex premier stwierdził że to sklepy dla najuboższej sfery społeczeństwa.
Ale chodzi mi o reklamę Biedronki a reklamę PKO BP i występującego w reklamie Szymona Majewskiego.
Reklamy Biedronki bardzo mi się podobają, według mnie są wesołe, ciekawe, czasem zaskakujące a przedewszystkim według mnie nie irytujące.
No szlak mnie trafia jak leci spot PKO PB z Majewskim!
Nie żebym mu zazdrościła kasy za te wygłupy z piłką ale uważam, że za taki gniot płacimy my wszyscy posiadający konto w tym banku. Szanowna agencja reklamowa mogłaby się bardziej wysilić przy wymyślaniu kampani reklamowej bo czasem same znane nazwisko nie wystarczy aby zachęcić ludzi do otwierania konta w tym banku a w tym przypadku to chyba raczej odstrasza. Pan Majewski roztrzepany, szybki, zaganiany, wyluzowany na szybko, wyrzucający z siebie proste frazy nie zachęci mnie do korzystania z czegokolwiek co reklamuje swoją osobą.
Nie odnosi się to jednak do jego programu w TVN bo ten z przyjemnością oglądam, ale tej reklamy zdecydowanie nie trawię.

A jak jest u Was?
Obserwuj wątek
    • tymczasowaola Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 09:23
      No nie dziwię się Twojej irytacji, bo ja z przyemnością sfinansowałam reklamę z Antonio Banderasem:)
    • minasz Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 09:33
      mi sie reklama podoba :)
      cieszy mnie ze szymon gra w kosza (chciałbym zeby kosz i jazda na deskorolce stały sie duzo bardziej popularne i sa pewne symptomy ktore na ten trend wskazuja:)
      • chersona Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 10:12
        kosz ok, ale deskorolka nie bardzo. jest to sport, w którym jedna połowa ciała dominuje nad drugą. nie jest to sport wskazany dla dzieci z asymetrią ciała i napięciem mięśni.
        • minasz Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 10:47
          to rower tez nie wskazany
          • chersona Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 10:51
            z tego, co pamiętam, rower ortopeda zalecał.
            • minasz Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 16:18
              ale tu tez jedna połowa ciała dominuje nad druga dodatkowo obciaza kolana pewnie tez staw biodrowy zreszta koszykówka tez nie jest zdrowa dla kolan czy kregosłupa hehe
              • chersona Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 17:40
                każdy jest albo prawo albo leworęczny i w tym sensie zawsze jedna połowa ciała jest silniejsza, ale nie o to dokładnie chodzi. rower jest super i pływanie też.
                byłam dziś pierwszy raz na rolkach na dworze!
                • minasz Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 21:17
                  to gratulacje ja swoich jeszcze nie ruszyłem i pewnie poczekam az bedzie cieplej -najbardziej podoba mi sie jazda na stegnach (pole mokotowskie kiepskie, nad wisła mozna troche pojezdzic jak nie ma remontów, alejka z wilanowa do powsina srednia mozna tez w strone dawnego ateku czy aleja na wyscigi konne ) jak znajdziesz jakas fajna miejscówke to daj znac
    • six_a Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 09:41
      >ale uważam, że za taki gniot płacimy my wszyscy posiadający konto w tym banku.
      to chyba źle uważasz, konto w banku, to nie udział w przedsiębiorstwie.
      zmień konto na takie z fajnymi reklamami i od razu wróci radość życia;)
      • noemi123 Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 09:46
        nie o zmianę banku mi chodzi, według mnie treść reklamy jest skonstruowana na szybko, bez dobrego pomysłu z myślą, że ludzie kupią wszystko co on reklamuje i w jaki sposób to robi.
        Ale to moje zdanie.
        • minasz Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 09:53
          jak by była skonstruowana kiepsko to byc o niej nie dyskutowała na forum chyba ze jestes pracowniva banku
        • six_a Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 10:06
          nie znam się aż tak na reklamie, żeby wiedzieć, czy jest dobrze skonstruowana. ze dwa razy ją widziałam zresztą. jakoś mnie szczególnie nie mierzi. ale to pewnie dlatego, że majewskiego dobrze znoszę.
    • izabellaz1 Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 09:57
      Ja w ogóle nie lubię tych błazenad z Majewskim w roli głównej a reklamę PKO BP uważam za zwyczajnie niedopracowaną i bez pomysłu. Ale takich jest większość.
      Nic mi do Jego konta, gaży itp. a reklamy mogę zwyczajnie nie oglądać co zresztą czynię :)
    • ha_nuta Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 11:11
      Nie, Szymon mnie jakoś nie razi. Lubię jego sposób bycia, to jak pajacuje :)
      W ogóle zauważyłam, że zwiększyła się moja tolerancja dotycząca reklam. Nie przeszkadzają mi. Nawet te polsatowskie i tefałenowskie, podczas filmu, w sumie dobrze, że są bo można sobie zrobić przerwę na faję, kanapkę czy siku :P
      Mam swoją ulubioną reklamę. Strasznie głupia i nie wiem czemu mi się podoba. A jednak uwielbiam ją. Jest to reklama podpasek Always ;)
      • pompeja Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 18:33
        Wszystko na tip top? Szminka makijaż, wszystko na tip top :D
    • lacido Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 12:49
      Mnie reklamy Biedronki rozwalają, niekiedy są śmieszne gry słowne widać że ktoś się wysilił :) Ananas wyszedł z puszki, kapusta z mięsem gruchająca jak dwa gołąbki itp :)
    • tygrysio_misio Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 13:57
      reklamy-perełki to rzadkość.. reklamy Biedronki do takich należą. Jedną z moich ulubionych jest ta o przyborach szkolnych, ale też i "Czerwone jabłuszko" z ryżem na koniec jest super. Ta ze spalonym też błyskotliwa...

Reklama z Majewskim to zwykła odbębniona robota, powstała w wyniku "burzy mózgów" przewartościowanych reklamowców... takich jest cała masa... a to, że frajerstwo wydało na gniot tyle kasy... ich strata
    • ylfeth szlag Cię trafia a nie szlak 29.03.11, 14:23
      n/t
    • eat.clitoristwood Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 14:50
      Kontrolowane "przecieki" na temat wysokości gaży rzeczonego komika też są częścią reklamy.
    • masher Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 15:13
      wyrzuc telewizor z zycia i bedzie ci lepiej sie zylo :] pozbawilem sie pudla juz x lat temu i jest mi z tym znaaaaaaaaacznie lepiej. ksiazki sa znacznie ciekawsze niz te pieprzenia madrych glow z telewizrow. jak chce poczytac kretynizmy i sie powpieniac to wystarczy ze wlacze przegladarke i juz mozna ku...kow dostac lol telewizor to zlo :]
    • princessjobaggy Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 16:16
      Pierdoly.

A wiesz kiedy mnie szlag trafia? Gdy moj wspanialy bank obraca moimi oszczednosciami, a sama mam z tego jakies ochlapy ponizej inflacji.

W tym samym czasie bankowe szychy wyplacaja sobie milionowe bonusy, trwonia kase na glupie reklamy i, za moje pieniadze, sponsoruja wszelkiego rodzaju imprezy. Jak sie kiedys wkurze, to wszystkie pieniadze bede trzymac pod poduszka.
      • simply_z Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 16:27
        jak w kazdym banku ,chyba byla nawet jakas afera z WBK w zwiazku ze sprzedażą danych osobowych.
        • princessjobaggy Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 16:59
          > jak w kazdym banku

To mialo byc pocieszenie? ;)
    • sid-the-sloth Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 16:38
      A reklama z Banderasem?:)
      Cleese'a nie przebija, ale chyba lepsza niż z DeVito i o niebo lepsza niż chłam z Depardieu.
      Reklam Biedrony nie kojarzę. Ta z Szymonem ujdzie w tłoku. Ja tęsknię za throught-sru.:)
    • pompeja Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 18:34
      Biedronka ma spoko te reklamy, ale fajniejsze są mBanku - tam to dopiero rombią :P
    • asdfhjkl Re: Na fali reklamy Biedronki 29.03.11, 18:34
      Majewski w reklamie banku to brzmi dosc zniechecajaco. Facet ktory robi ze wszystkiego jaja na mniej lub bardziej wysokim poziomie, ma zachecic do banku? Ktory przynajmniej dla mnie ma byc instutucja wzbudzajaca zaufanie przede wszystkim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka