Gość: Madzia IP: *.protonet.pl 06.05.04, 08:17 Czy znacie jakieś sposoby na zminiejszenie opuchlizny na oku zwanej jęczmieniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klara Re: jęczmień na oku IP: *.crowley.pl 06.05.04, 08:41 Idz do apteki i poproś o Irgamid, bardzo skuteczna maść. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewunia Re: jęczmień na oku 06.05.04, 08:42 Może wyda się to śmieszne,ale mi pomogło pocieranie złota obrączką, zrobiłam to raz...możesz przemywać jeszcze herbatą...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: jęczmień na oku IP: *.crowley.pl 06.05.04, 08:53 Jak już, do obrączką natartą ówcześnie wełną(sweter), maść działa szybciej:) Odpowiedz Link Zgłoś
astrit Re: jęczmień na oku 06.05.04, 11:36 Nie ma się co śmiać, bo to na prawdę działa - przypuszczam, że chodzi o masaż lub przywrócenie w tym miejscu równowagi elementów śladowych - bo złoto występuje w organiźmie. Pocierać można obrączką, pierścionkiem lub jakimkolwiek gładkim złotym przedmiotem - ale to działa w początkowej fazie tworzenia się jęczmienia. Póżniej można ratować się okładami z mleka lub mocnej esencji - też sposób babci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: jęczmień na oku IP: *.protonet.pl 06.05.04, 08:52 a ile kosztuje ta maść? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: jęczmień na oku IP: *.crowley.pl 06.05.04, 08:54 Nie pamiętam dokładnie kojarzy mi się coś od 8 do 12 zł. Odpowiedz Link Zgłoś