martaszaniawska1991 20.04.11, 19:23 Co polecacie na bardzo wrażliwą i spierzchniętą skórę dłoni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krwawa_orlica Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:06 (_._), a nawet wielka (_O_) , Neutrogena gówienko pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 19:33 Krem Eucerin na ręce w aptece do kupienia. Ew. Kamil w sieci rossman ten z zieloną pompką. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka.pl Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 19:37 Bardzo dobra na sucha skore jest cala "czerwona" seria firmy Garnier (czerwona, poniewaz opakowanie jest tego koloru), a krem do rak pomaga nawet na zrogowacienia. Powinnas wyprobowac kilka kremow, a wtedy na pewno znajdziesz ten odpowiedni dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
landrynka.pl Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 19:38 ups! zrogowacenia (mialo byc) Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 19:44 Akurat to beznadziejna seria już lepsze nivea... Odpowiedz Link Zgłoś
varia1 Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 19:39 ciepły kompres z rozgotowanego ziemniaka z odrobiną oliwy z oliwek i ewentualnie mleka (takie puree, tylko bez soli, bo podrażnia), trzeba z tym posiedzieć z 15-20 minut i spłukać letnią wodą a w ogóle to uzupełniać witaminy i minerały Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 19:48 ostatnio stwierdziwszy przy okazji alergicznego prezentu, że tylko emolienty do czegokolwiek się nadają, tak więc mogę polecić emolium krem - do wszystkiego hurtem, nawet jako krem do twarzy się nadaje;) ale balsam do rąk pat&rub też mogę polecić - głównie dlatego, że nie zawiera agresywnej chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 19:58 Neutrogena i czerwony garnier przy bardzo suchej skórze tylko powodują dalsze wysuszanie. Polecam wizytę w aptece i kupno jakiegoś dobrego specyfiku. Z nieaptecznych na moje suche ręce dobrze działa dove i wszystko co nie zawiera na pierwszym miejscu w składzie oleju parafinowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:05 sa specjalne masci z mocznikiem... ponoc dobre... ale mozesz tez zastosowac stara metode prababc: nasiusiac sobie na sere... potrzymac chwile i umyc Odpowiedz Link Zgłoś
mallwia Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:07 Polecam właśnie z mocznikiem Pilarix krem.Dobry zarówno do rąk jak i stóp. www.youtube.com/watch?v=LfCwskd8ero Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:27 Eucerin równiez posiada w składzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:06 Kup w aptece jakis krem do rak z emolientami (jest tego sporo, np. Eucerin, Emolium, Iwostin). Odpowiedz Link Zgłoś
martaszaniawska1991 Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:37 tylko najgorsze jest to, że znam wszystkie te kremy stosowałam i mnie uczulają;/ a Garnierze i Neutrogenie mam jeszcze gorsze ręce;] domowe receptury pomagają ale na krótko w taką wiosenną wietrzną pogodę nawet na chwilę nie mogę zdjąć rękawiczek. Odpowiedz Link Zgłoś
martaszaniawska1991 Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:38 trochę to uciążliwe, jest trochę nowości na rynku ale chyba mam dość kombinowania. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:44 no poleć już ten krem, reklamiaro i nie marudź. forum.gazeta.pl/forum/w,211,118866838,124516262,Re_ciemne_lokcie.html Odpowiedz Link Zgłoś
mumia_ramzesa Re: Problemy z dłońmi! 20.04.11, 20:44 Popros w aptece o probki bezplatne kremow dla skory atopowej (takie prep. nie zaw. konserwantow i pachnidel). Z emolientami sa jeszcze serie Oilatum i Balneum. Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 09:21 Jeżeli nie masz uczulenia na lanolinę, to smaruj po prostu Dermosanem. A może po prostu wazeliną? Albo jeszcze lepiej - maścią nagietkową. Bardzo dobrze goi pęknięcia skóry. Czasem takie proste środki są skuteczniejsze od nowych, wyszukanych kosmetyków. Odpowiedz Link Zgłoś
yannika Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 05:03 Ziaję oliwkową. Najlepiej nasmarować na grubo, włożyć stare rękawiczki i iść spać. A doraźnie neutrogena do torebki i smarować jak potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
to.niemozliwe Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 13:06 Ziaja, ale oliwkowe masło do ciała, a nie tylko krem nawilżający. Co do tych rękawiczek, to nie praktykowałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maddalena81 Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 10:39 La Roche-Posay Lipikar Xerand Odpowiedz Link Zgłoś
jael53 Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 11:14 Skorzystałabym z apteki. Na pewno krem do bardzo suchej skóry atopowej. W ciężkich sytuacjach sprawdza mi się Galenic, krem odżywczo-regenerujący do rąk, z olejem arganowym. Na bardzo skomplikowane okoliczności (sucha skóra + roboty ogródkowe) mam sam olej arganowy (raczej ze sklepików internetowych, bo w aptekach jest strasznie drogi) - którego używam też na noc, pod bawełniane rękawiczki. Na absolutną katastrofę - czyste masło karite, tylko na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 12:10 Kremy firmy Mincer są rewelacyjne albo Dove ten z niebieskiej serii z wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
martaszaniawska1991 Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 20:16 dzięki wielkie wzięłam parę próbek z apteki będę testować, chyba gorzej być nie może;] Odpowiedz Link Zgłoś
vatika Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 13:58 Gdybys zobaczyla moje dlonie jeszcze 2 miesiace temu...Ze wzgledu na charakter mojej pracy poprostu mi sie odmrozily ( cale czerwone, spierzniete do tego stopnia, ze skora pekala i nawet delikatnie krwawila) Naszczesie teraz jest duzo lepiej i moje dlonie mozna powiedziec, sa juz zupelnie normalne. Polecam przede wszystkim uzywanie kremow w hurtowej ilosci ( jak najwiecej i jak najczesciej sie da) rano, w srodku dnia, a najlepiej zaaplikowac na noc. Ja uzywalam wszystkiego: Neutrogena, Dove, Garnier. Mysle, ze najlepsza do tej pory jest Neutrogena. Najwazniejsze jest to, aby nie narazac dloni na zmiany temperatur, czyli zawsze uzywac w zimie rekawiczek i dbac o dlonie. Odpowiedz Link Zgłoś
moonogamistka Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 22:09 Tez mam sucha skore dloni, odkrylam bardzo tani i genialny krem z mocznikiem w Rossmannie. Seria ISANA. ten czerwony "najgestszy".Lepsze niz garniery a za grosze:) Odpowiedz Link Zgłoś
miskaaaa86 Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 22:20 Wiem, że bardzo dobrze na problemy z suchą i starzejącą się skórą działa woda kokosowa. Czytam o tym dużo, bo sama miałam swego czasu tego typu problemy. I przyznam, że oprócz kremów silnie nawilżających, bardzo dobrze na mnie wpłynęła. Cieszę się, bo jest dodatkowo bardzo smaczna i chętnie ją piję. Polecam, działa:) pozdrawiam, miśka86 wodakokosowa.wordpress.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 22:43 Wg mnie świetnie spisuje się na bardzo suche dłonie fioletowe isana z rossmanna, z olejem arganowym. Kiedyś ten krem był w bordowej tubce do złudzenia przypominającej dove anty age. Pózniej zmienili opakowanie na biało-fioletowe. Kosztuje chyba 4 zł, a jest super. Jest jeszcze dobry eris z serri dostępnej tylko w ich salonach kosmetycznych, ale ten kosztuje kilkadziesiąt zł, a jest porównywalny jakościowo. Odpowiedz Link Zgłoś
marguy Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 23:48 Popros lekarza o recepte na krem Dexeryl, choc nie wiem czy go znajdziesz w polskich aptekach, bo produkuje go francuska firma Pierre Fabre Médicaments. Krem jest doskonaly. Przekonalam sie o tym na wlasnych dloniach. Odpowiedz Link Zgłoś
katiko Re: Problemy z dłońmi! 21.04.11, 23:55 1) zwykla wazelina kosmetyczna - czyni cuda poza tym warto nosic przy sobie bo nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda :) 2) jak masz tak powazenie spierzchniete dlonie, ze prawie krwawia to: Wez wazelina wymieszana z witamina A, albo oliwa z oliwek lub olej z pestek winogron i leciutkio nacieraj tym dlonie. Wazelina z wit A mozesz nasmarowac porzadnie dlonie i wlozyc je w plastikowe rekawiczki. A do tego w rekawiczki zimowe na pol godziny-pare godzin. To co po tym zostaje zmyc delikatnie mydlem i nasmarowac kremem, najlepiej jakims dla atopikow. 2) jak juz natluszczysz porzadnie dlonie i nie bedziesz miala ranek, to mozesz potem przeprowadzic peeling na bazie kawy i oliwy. mozesz dodac troszke soku z granatu. Taki peeling powtorz po 2 dniach, a potem nie czesciej niz na tydzien. 3) kupuj produkty nawilzajace dla atopikow 4) mozesz kupic tez wosk na cieplo - moja kumpela tego uzywa i jest zachwycona Mam nadzieje, ze szybko Ci przejdzie. Wiem co to spierzchniete dlonie az tak, ze krwawia. Wspolczuje i polecam to o czym pisalam. Ps. po pierwszym razie moze sie okazac, ze jestes na cos uczulona. Jednak nie myl reakcji alergicznej z lekkim pieczeniem ktorego przyczyna moze byc zwyczajnie podrazniona skora a nie alergia. Odpowiedz Link Zgłoś