Dodaj do ulubionych

Kobieta 35+ powinna zakrywać biust

12.05.11, 15:47
Dzisiaj przeczytałam, że w gdzieś tam zapytali kobiety w jakim wieku kobiety powinny zakrywać biust i one odpowiedziały, że po 35 roku życia. Wydaje mi się, ze kobieta chyba ma długo dłużej na tyle ładne piersi by mogła je eksponować. Ale może tu też nie chodziło o wygląd biustu, ale o to czy wypada. A wy jak sądzicie?
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 15:52
      To nie jest kwestia wieku. Widziałam zarówno nastolatki z okropnymi naleśnikami, jak i czterdziechy ze ślicznym, jędrnym biustem.
    • wicehrabia.julian Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 15:52
      anaisanais96 napisała:

> A wy jak sądzi
      > cie?

ja sądzę, że należy zakrywać te części ciała, które nie zasługują na pokazanie

główna księgowa w mojej fabryce ma fantastyczne cycki i ku uciesze męskiego personelu nie boi się ich eksponować, a ma już ponad 40 lat :)
      • soulshunter2 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 15:54
        wicek, daj jej nr komorki
        • wicehrabia.julian Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 16:34
          soulshunter2 napisał:

> wicek, daj jej nr komorki

lubisz milfy? :D
          • soulshunter2 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 19:01
            a co, jej sie juz nic od zycia nie nalezy?
    • six_a Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 15:54
      a to w buszu te reguły czy gdzie? bo ja nie widziałam, żeby chodziły z gołymi cyckami w mojej wsi.
      • maitresse.d.un.francais Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 16:31
        six_a napisała:

> a to w buszu te reguły czy gdzie?

w buszu panie po 35 roku życia nie zakrywają, więc nie ;-)
        • piotr_57 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 16:34
          maitresse.d.un.francais napisała:

> six_a napisała:
          >
          > > a to w buszu te reguły czy gdzie?
          >
          > w buszu panie po 35 roku życia nie zakrywają...

....pewnie nie ma takich dłuuugich liści :D:D:D
          • lilola Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 17:25
            piotr_57 napisał:

> maitresse.d.un.francais napisała:
            >
            > >
            > > w buszu panie po 35 roku życia nie zakrywają...
            >
            > ....pewnie nie ma takich dłuuugich liści :D:D:D
            >

są, ale przykrywają obwisłe tyłki męzczyzn:D
          • maitresse.d.un.francais Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 21:06
            ....pewnie nie ma takich dłuuugich liści :D:D:D

Baaardzo zabawne. Są, owszem, liśćmi palmowymi można zakryć całą sylwetkę. Po prostu nie ma takiego obyczaju.
            • piotr_57 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 21:46

> ....pewnie nie ma takich dłuuugich liści :D:D:D
              >
              > Baaardzo zabawne. Są, owszem, liśćmi palmowymi można zakryć całą sylwetkę. Po p
              > rostu nie ma takiego obyczaju.

:D:D:D:D A odkąd to w buszu palmy rosną??
              pl.wikipedia.org/wiki/Busz
              • maitresse.d.un.francais Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 23:45

>
                > :D:D:D:D A odkąd to w buszu palmy rosną??
                > pl.wikipedia.org/wiki/Busz
                >
                Odkąd czytam B.P. i wszystko mi się z dżunglą amazońską kojarzy. :-P

Faktycznie, nie ma. Dlatego też nie zakrywają liśćmi męskich zwiędłych fiutków.
                • piotr_57 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 07:10

> Odkąd czytam B.P. i wszystko mi się z dżunglą amazońską kojarzy. :-P

To jest jakieś wytłumaczenie:)
                  >
                  > Faktycznie, nie ma.

To pierwsza oznaka, że zaczynamy dyskutować. Chyba pierwszy raz widzę, że wzięłaś na poważnie argument interlokutora:), a jest to podstawowym warunkiem prowadzenia dyskusji.

Dlatego też nie zakrywają liśćmi męskich zwiędłych fiutków.

Napisz taki wątek, roztrybimy go :), ten jest o 35+letnich piersiach:)
                  • maitresse.d.un.francais Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 16:16

>
                    > To pierwsza oznaka, że zaczynamy dyskutować.

Oj chłopcze - dziś źle z Twoim rozumowaniem. Taka oznaka już była w innym wątku.

Chyba pierwszy raz widzę

Zmień okulary. :-P Bez urazy, sama noszę.

, że wzięł
                    > aś na poważnie argument interlokutora:)

Argumenty interlokutora biorę na serio bardzo często. Twoje - od wątku o samotnej matce. Więc cóś niedowidzisz, powtarzam. :-P
                    • piotr_57 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 16:22

... powtarzam. ...

Powtarzasz.
                      • maitresse.d.un.francais Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 17:01
                        piotr_57 napisał:

>
                        > ... powtarzam. ...
                        >
                        > Powtarzasz.
                        >
                        A to jest argumentum ad hominem.

Nie widzę natomiast ustosunkowania się do meritum.
                        • piotr_57 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 20:08
                          >
                          > Nie widzę natomiast ustosunkowania się do meritum.

Co do meritum zgadzamy się : W buszu nie ma takich długich liści, które przykryłyby wymiona podstarzałych autochtonek :), wspólne stanowisko zamyka dyskusję :)
                          • maitresse.d.un.francais Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 20:48
                            piotr_57 napisał:

> >
                            > > Nie widzę natomiast ustosunkowania się do meritum.
                            >
                            > Co do meritum zgadzamy się :

Tu jest to meritum, do którego się nie ustosunkowałeś:

forum.gazeta.pl/forum/w,16,125134175,125168969,Re_Kobieta_35_powinna_zakrywac_biust.html

> łyby wymiona podstarzałych autochtonek :)

kobieta ci się z krową kojarzy, że piersi nazywasz wymionami?
                            • piotr_57 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 21:04

> Tu jest to meritum, do którego się nie ustosunkowałeś:
                              >
                              > forum.gazeta.pl/forum/w,16,125134175,125168969,Re_Kobieta_35_powinna_zakrywac_biust.html

Nie, nie, to nie jest meritum naszej rozmowy, to tylko jeden z argumentów, który pomijam jako, w mojej ocenie, nieistotny w dyskusji. ( a jeżeli nawet nie jako nieistotny, to jako argument "ad personam", a więc element sporu a nie dyskusji)
                              >
                              > > łyby wymiona podstarzałych autochtonek :)
                              >
                              > kobieta ci się z krową kojarzy, że piersi nazywasz wymionami?

Dlaczego kobieta z krową? Gruczoły mleczne wszystkich ssaków, kojarzą mi się tylko i wyłącznie z karmieniem osesków. O ile pamiętam z zoologii to taki narząd u saków zwie się wymieniem, ale mogę się mylić, nie mam się za mądrego w tej dziedzinie. Naukę biologii zakończyłem w roku 1968. W technikum budowlanym biologii już nie było.
                              • maitresse.d.un.francais Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 21:08
                                /w,16,125134175,125168969,Re_Kobieta_35_powinna_zakrywac_biust.html</a>
                                >
                                > Nie, nie, to nie jest meritum naszej rozmowy, to tylko jeden z argumentów, któr
                                > y pomijam jako, w mojej ocenie, nieistotny w dyskusji.

To ciekawe, że nie pominąłeś go jednak, ale skomentowałeś. W dodatku złośliwie.
                                > >
                                > > kobieta ci się z krową kojarzy, że piersi nazywasz wymionami?
                                >O ile pamiętam z zoologii to taki narząd
                                > u saków zwie się wymieniem

Źle pamiętasz. U niektórych ssaków, głównie jeleniowatych i koniowatych.

W technikum budowlanym biolog
                                > ii już nie było.

To wiele wyjaśnia.

Ja naukę biologii zakończyłam w roku 1993 oceną bardzo dobrą z tejże biologii na maturze, więc myślę, że z nas dwojga orientuję się w tej nauce lepiej.
                                • piotr_57 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 21:25

> To ciekawe, że nie pominąłeś go jednak, ale skomentowałeś. W dodatku złośliwie.

Bo ja już take bydle jezdem złośliwe :D
                                  > > >
                                  >
                                  > Źle pamiętasz. U niektórych ssaków, głównie jeleniowatych i koniowatych.

Ale to też ssaki, czyli pamiętam nie tyle źle co niedokładnie :) (moja babcia mawiała : Wie, że dzwonią, tylko nie wie w którym kościele:D)
                                  >
                                  > Ja naukę biologii zakończyłam w roku 1993 oceną bardzo dobrą z tejże biologii n
                                  > a maturze, więc myślę, że z nas dwojga orientuję się w tej nauce lepiej.

Nie poddaję tego w wątpliwość. Nie napisałem, że tak jest, tylko, że mnie się tak to kojarzy. Pocieszam się tylko tym, że prawdopodobnie wiem więcej od Ciebie, na temat budowy elektrowni i przemysłu.
                                  A co do tego, że kobiety też posiadają taki narząd, to dowiedziałem się o tym, jak żona, po urodzeniu dziecka, dostała zapalenia tegoż, a mnie zleciła "zadobycie" przyrządu o nazwie ściągaczka :D:D:D
                                  A był to okres późnego Gierka kiedy zdobycie czegokolwiek oprócz herbaty i octu stwarzało problemy:)
    • allerune a podobno dekolt starzeje się wolniej niż twarz :D 12.05.11, 16:48
      Ostatnio usłyszałem, że skóra na twarzy starzeje się dużo szybciej niż na dekolcie. Czy to oznacza, że skoro delkolt zasłaniać mają 35 latki, to twarz powinny zasłaniać 30sto latki ? :)
      • lacido Re: a podobno dekolt starzeje się wolniej niż twa 12.05.11, 18:43
        a nie starzeje się tak szybko bo... nie jest wystawiony na działanie warunków atmosferycznych w takim natężeniu jak twarz :)
        • chersona Re: a podobno dekolt starzeje się wolniej niż twa 12.05.11, 19:00
          poza tym twarz ma mimikę, a dekolt nie.
          • lacido Re: a podobno dekolt starzeje się wolniej niż twa 12.05.11, 19:09
            otóż to :)
    • tanebo Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 17:37
      Niech ręka boska broni je przed zakrywaniem ostatniego atutu.
      • doral2 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 18:52
        a niektóre kobiety poniżej tego wieku powinny zakrywać swój mózg...
    • minasz Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 19:03
      powinny zakrywac wszak słonce niezdrowe a na cycuszkach skpora jakby delikatniejsza
    • nagialeniedokonca Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 19:06
      znam co najmniej dwie kobiety 35+ których biust chętnie bym odsłonił więc...

Dziewczyny, pozdrawiam ;)
      • minasz Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 19:13
        a nie uwazasz ze powinny dbac o swoje cycuszki i nie wystawiac ich na swiat ło słoneczne?
        • nagialeniedokonca Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 19:36
          oj tam ;)
        • izabellaz1 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 20:23
          Ależ mogą je odsłonić w świetle świec.
          • nagialeniedokonca Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 23:48
            mam kurzą ślepotę, wolę przy żarówkach :D
    • mumia_ramzesa Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 19:39
      Takie uogolnianie to mozna o kant d. potluc, bo wyglad piersi kobiety zalezy od ich wielkosci, skokow wagi w przeszlosci, tego czy rodzila i czy karmila piersia.
      Poza tym co to znaczy zakrywac: nie pokazywac sie na plazy topless?
      • chersona Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 19:44
        cały temat o kant dupy potłuc. co to znaczy powinna, nie powinna? tak, jakby w dzisiejszych czasach ktoś się przejmował, co wypada a co nie.
        • mumia_ramzesa Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 20:10
          No przeciez w dobie kultu pieknego i mlodego ciala nie powinno sie w ogole przyjmowac do
          wiadomosci, ze istnieje starosc czy choroby. Defektow urody miec nie wypada, wiec stosuje sie rozne wstrzykiwania i odsysania.
          • rach.ell Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 20:18
            a czy przed 35 rokiem zycia trzeba sie koniecznie obnazac?
        • soulshunter2 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 20:53
          no ja sie np przejmuje tym co wypada a co nie.
          • izabellaz1 Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 21:15
            Zapnij rozporek!
          • chersona Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 21:38
            soulshunter2 napisał:

> no ja sie np przejmuje tym co wypada

wypada, nie wyfruwa? to taki z niego zdechlak?!
        • lacido Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 21:21
          jasne w końcu zawsze można po prostu puścić pawia ;)
          • lonely.stoner Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 12.05.11, 21:23
            mi sie wydaje ze w sytuacjach codziennych to chyba kazda babka powinna zakrywac biust :) chyba autorce watku chodzilo o dekolt?? bo jakos z golym cycem nie wyobrazam sobie zeby kobiety zaczely chodzic...hehe
    • sumire Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 07:24
      oczywiście - po 30. urodzinach przecież należy spalić bluzki z dekoltem, bojówki, trampki i szorty, a zakupić buty do trumny.
      myślę, że jeśli coś jest atrakcyjne (biust, nogi, obojętnie), można to eksponować niezależnie od wieku, byle z gustem. słowa 'wypada' wyjątkowo nie znoszę.
    • vandikia Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 16:34
      pewnie ankietowani byli z pokolenia 50+ wtedy obowiązywały jeszcze inne zasady
      zupełnie inne jest pokolenie dzisiejszych 30latków, a jeszcze inne dzisiejszych maturzystów
      mam wrażenie, że przestaje się zwracać uwagę na takie rzeczy jak kolor skóry, włosów czy ubiór
      dziś popularne szafiarki w moim pokoleniu 30latków w czasach licealnych uznawane były za dziwadła, teraz są top trendy
      moja mama gdy po ślubie byłam z nią na zakupach i przymierzałam mini uznała, ze już mi nie wypada kupować takich spódniczek (wyszłam za mąż mając 22 lata), więc ja się nie dziwię takim opiniom, tak zostali wychowani i tak mają utrwalone
    • lewania ankieta dla Brytyjek 13.05.11, 16:51
      tez czytalam ten artykul. ta ankieta zostala przeprowadzona w UK i wiekszosc z odpowiadajacych byla ponizej 30 roku zycia. Jakbyscie sie mnie zapytali jak mialam 15 lat to tez bym wam powiedziala, ze takie stare jak 35 to nie powinny sie eksponowac bo to stare ;) a teraz? jak sie ma to sie pokazuje ;)

zreszta, moze niech te brytyjkki sie juz bardziej nie eksponuja, co? :)
      • mumia_ramzesa Re: ankieta dla Brytyjek 13.05.11, 19:04
        Brytyjki eksponuja nawet brzuchy ciazowe: kobieta w zaawansowanej ciazy potrafi zalozyc legginsy, kusa bluzeczke i ma caly brzuch na wierzchu.
        • maitresse.d.un.francais Re: ankieta dla Brytyjek 13.05.11, 21:31
          mumia_ramzesa napisała:

> Brytyjki eksponuja nawet brzuchy ciazowe

Rodaczki też.
    • kochanic.a.francuza Re: Kobieta 35+ powinna zakrywać biust 13.05.11, 17:12
      Mozna eksponowac wszystko, jesli to dobrze wyglada. Dobry wyglad cieszy kobiete, poprawia samopoczucie, dodaje checi do zycia. Zawsze to lepsze niz myslenie: "stara jestem, tego i tamtego juz mi nie wypada, zycie sie skonczylo" itp.
      Kiedys mowiono, ze mezatkom nie wypada sie stroic chyba po to by nie robily konkurencji pannom. Pozbawic jakas panne szansy na zamazpojscie (poprzez zwodzenie czy romansowanie z kandydatem) rownalo sie pozbawienie jej srodkow do zycia. Same sie przeciez nie utrzymywaly. Bo kiedys miec meza, to jak zyc albo nie zyc.
      Poza tym kamuflujace sie dojrzale kobiety sa smutne, nie lubie patrzec. Natomiast zadbane, eksponujace to co tam maja atrakcyjnego kobiety, budza optymizm i same wygladaja zdrowo i tak sie zapewne czuja.
    • yoko0202 no jasne 13.05.11, 18:34
      najlepiej już tak ok. 29 l. zacząć kopać dół, żeby do 30-ki zdążyć, położyć się i przykryć liściami (liśćmi ?:)
      • maitresse.d.un.francais Re: no jasne 13.05.11, 21:08
        yoko0202 napisała:

> najlepiej już tak ok. 29 l. zacząć kopać dół, żeby do 30-ki zdążyć, położyć się
        > i przykryć liściami (liśćmi ?:)
        >
        > Liśćmi, liśćmi.
        • rannie.kirsted Re: no jasne 14.05.11, 18:19
          ew. listowiem
    • zawsze_o_co_kaman Eksponować!!! nie wywalać na wierzch 13.05.11, 20:04
      Jesli jest ładny to eksponować ale nie wywalać na wierzch a jeśli nie jest ładny to kupić dobry stanik i też eksponować :)
      • anaisanais96 Re: Eksponować!!! nie wywalać na wierzch 14.05.11, 17:46
        Podoba mi się ta odpowiedź:)!
      • koronkowa_kokardka Re: Eksponować!!! nie wywalać na wierzch 15.05.11, 15:22
        zawsze_o_co_kaman napisała:

> Jesli jest ładny to eksponować ale nie wywalać na wierzch a jeśli nie jest ładn
        > y to kupić dobry stanik i też eksponować :)

Nic dodac nic ujac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka