Dodaj do ulubionych

4 dni głodówki

20.05.11, 08:29
4 dni głodówki i nawet na krupnik mam ochotę:)

czyjaś babcia mawiała, ze nie ma niesmacznych potraw, są tylko za wcześnie podane
i ten właśnie krupnik na ten przykład był zawsze o 4 dni za szybko podany :)

lubicie głodówki? Ja nie !
Obserwuj wątek
    • wszedlem Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 08:46
      bez sensu. i tak nic nie schudniesz, a jesli nawet schudlas to zaraz wrocisz do stanu poczatkowego - organizm sie spina w takich sytuacjach i magazynuje jak leci na "ciezkie czasy". lepiej sie naucz jesc piec razy dziennie po trochu.
      • nglka Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 10:02
        wszedlem napisał:

> bez sensu. i tak nic nie schudniesz, a jesli nawet schudlas to zaraz wrocisz do
        > stanu poczatkowego - organizm sie spina w takich sytuacjach i magazynuje jak l
        > eci na "ciezkie czasy". lepiej sie naucz jesc piec razy dziennie po trochu.

jeśli głodówka przeprowadzana jest od okiem lekarza to nie tylko schudnie ale i polepszy swój stan zdrowia
        organizm może się spinać ale kalorii z powietrza nie bierze
        oczywiście 4 dni to żadna dieta ale autorka nie napisała ile czasu się tę będzie stosować, moja mama stosowała ją miesiącami regularnie badając się - schudła 40kg i kilka lat trzymała wagę, póki sobie nie "pozwoliła" na powrót do nie dbania o to, co je
        • dzioucha_z_lasu Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 10:05
          Doczytajcie, to wymuszona głodówka. Autorka nie je nie dlatego, że nie chce, tylko dlatego, że nie może - no i wyraża tu swoje ubolewanie :)
          • nglka Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 10:26
            doczytałam ale odniosłam się do postu komentującego :)
          • nglka poprawka 20.05.11, 10:27
            doczytałam później :))))
        • vandikia Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 19:38
          ja znam opinie 2 szkoły i lekarz i dietetyczka twierdzą, że każda głodówka niszczy organizm
          niektóre komórki niszczy bezpowrotnie
    • wersja_robocza Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 08:49
      4 dni? A w jakim celu?
      • irutxeta Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 08:57
        detox?

chudniecie trochę bez sensu - bo teraz wróci i tylko woda zeszła,
        chociaż może chodziło o zamkniecie żołądka?

a lubię tylko to co lubię;)
        za inne rzeczy się nie biorę bo odpadam w pierwszych 5 minutach,
        • pomerencza Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 09:48
          nie detox żaden :)
          ósemkę chirurgicznie wyrwałam, nie mam wyjscia, szczękę mi scisnęło, i nawet jakby mnie nie bolało, to i tak tylko jogurt przez słomkę potrafię wypić bo buzię na 1cm otwieram
          poza tym chyba nie odważyłabym się nic zjeść przrz te szwy i opuchliznę ogromną
          • dzioucha_z_lasu Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 09:52
            Aaaa, no chyba, że siła wyższa - to współczuję. Ale pomyśl o tym, jak wszystko będzie wspaniale smakowało, jak już będziesz mogła jeść.. :D Może na razie po prostu miksuj zupę i ciągnij przez słomkę?
            • wersja_robocza Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 10:07
              Plus jogurty i soki.
              Jak dobrze, że ja nie muszę głodować.:D
            • pomerencza Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 10:10
              próbowałam gorszkową
              ale po zmiksowaniu wyglądała jak...
              pozostanę przy jogurcie na obiad :)
    • alpepe Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 08:56
      ja nie robię, i więcej jak dzień bym nie pościła. A dobry krupnik nie jest zły.
    • dzioucha_z_lasu Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 09:28
      A po cholerę ta głodówka?
    • jej_torebka Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 10:05
      ja do dziś pamięta smak hamburgera w górskim schronisku po długiej i męczącej wyprawie.
      po wielu godzinach łażenia prawie bez jedzenia to było królewski posiłek ;)
    • kochanic.a.francuza Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 16:03
      Przypomniala mi sie scena z Pianisty Romana Polanskiego. Wyglodnialy bohater palcem wylizyal dzem ze sloika z ekstaza na twarzy. Kurcze, chyba sie poglodze, bo cos nie mam ostatnio apetytu.
    • mumia_ramzesa Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 20:47
      Przeciez mozna jesc (znaczy pic) mnostwo rzeczy: rzadka kasza manna na mleku, rosol, pomidorowa, zupy-kremy, soki, roztarty banan i rozbeltany z mlekiem albo jogurtem.
    • hotally Re: 4 dni głodówki 20.05.11, 20:54
      robisz czyszczenie wątroby???
    • zuza_m_zuza_m Re: 4 dni głodówki 21.05.11, 19:46
      Raczej nikt normalny nie lubi głodówek. Ale oczyszczają organizm, więc nie ma tego złego... :) Zdrowiej szybko!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka