Dodaj do ulubionych

no i ukradli! ...

05.06.11, 17:23
... rower z balkonu.
Jestem taka wsciekła ze mogłabym gnide obesr.aną gołymi rękami zabić!
Z I piętra! nie mam piwnicy ani garażu a w domu brak miejsca na rower.
Nie wiem, psa mam sobie zamontować na tym balkonie? Myslalam ze na I pierto raczej sie ni pofatygują..
az mnie nosi z tej bezsilnej złości!! wrrrr
Obserwuj wątek
    • maitresse.d.un.francais Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 17:31
      No, z psem to różnie bywa.

Lepiej mocować rower do balustrady balkonu.

Ukradziono mi w dzieciństwie kilka rowerów, łączę się w bólu.
    • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 17:36
      marzaca napisała:

> ... rower z balkonu.

Łeeee, myślałem, że księżyc :D:D:D
    • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 17:38
      marzaca napisała:

> Nie wiem, psa mam sobie zamontować na tym balkonie?

Lepiej nie!
      Przywiążesz się i będzie Ci go żal jeszcze bardziej niż roweru.(gdy go ukradną:D:D:D)
      • black-sandra Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 17:40
        Słyszałam , że ukradzino nawet z siódmego pietra rowerek , więc piersze pięterko dla nich to pestka . Tez bym była wściekła na maxa !
        • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 17:43
          black-sandra napisała:

> Słyszałam , że ukradzino nawet z siódmego pietra rowerek

2 linki z haczykiem i z dachu lub z wyższego balkonu.

, więc piersze pięterk
          > o dla nich to pestka .

To gnojki:D , trochę dla roweru, trochę "dla szpanu".

• maitresse.d.un.francais Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:37
            piotr_57 napisał:

> black-sandra napisała:
            >
            > > Słyszałam , że ukradzino nawet z siódmego pietra rowerek
            >
            > 2 linki z haczykiem i z dachu lub z wyższego balkonu.
            >
            > , więc piersze pięterk
            > > o dla nich to pestka .
            >
            > To gnojki:D , trochę dla roweru, trochę "dla szpanu".

Znawca, zarówno technik, jak i grup złodziejskich.
            >
            • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:39
              maitresse.d.un.francais napisała:
              >
              Znawca, zarówno technik, jak i grup złodziejskich.

Więzienie to niezły uniwersytet. Chociaż i uniwersytet to niezłe więzienie.
              > >
              • maitresse.d.un.francais Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:43
                piotr_57 napisał:

> maitresse.d.un.francais napisała:
                > >
                > Znawca, zarówno technik, jak i grup złodziejskich.
                >
                > Więzienie to niezły uniwersytet.

a egzamin z którego paragrafu?
                • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:46

> a egzamin z którego paragrafu?

Nie ma go już w aktualnym programie nauczania.
                  • maitresse.d.un.francais Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:50
                    piotr_57 napisał:

> maitresse.d.un.francais napisała:
                    >
                    >
                    > > a egzamin z którego paragrafu?
                    >
                    > Nie ma go już w aktualnym programie nauczania.

Nie szkodzi, chętnie zapoznam się z dawnym programem.
                    • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:59
                      > >
                      > Nie szkodzi, chętnie zapoznam się z dawnym programem.

We dwóch coś ględzili o jakimś systemie "kierowanej dystrybucji", o "chwilowych niedoborach", "paskarskich cenach", "żerowaniu na cudzym niedostatku" itp. Ale pletli tak okropnie, że ze śmiechu, nie bardzo mogłem zakumać o co mu chodzi :)
          • marzaca [...] 05.06.11, 18:43
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • piotr_57 [...] 05.06.11, 18:50
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:59
                Posłuchaj mądralo
                Nawet gdybym ten rower zostawiła na noc przed klatką ,niezapięty , to żadna gnida, niezależnie ile ma lat, nie ma prawa palcem tknąć mojej własności. I niezależnie jak mało przezorna byłabym zostawiając rower w garażu, na balkonie czy spod sklepem, kradzież to kradzież.
                Jesli chodzi o mojego syna, nie wychowywałabym go na złodzieja, miałby wpajane że kradzież to przestępstwo. I gdyby mimo to ukradł i został na tym złapany, usłyszałby ode mnie "teraz radź sobie sam". Tyle.

• piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:05
                  marzaca napisała:

> Posłuchaj mądralo

Dziękuję za komplement:)

> Nawet gdybym ten rower zostawiła na noc przed klatką ,niezapięty , to żadna gni
                  > da, niezależnie ile ma lat, nie ma prawa palcem tknąć mojej własności.

A czy oni zadzwonili do Ciebie domofonem z twierdzeniem, że takowe prawo mają/??

I niezal
                  > eżnie jak mało przezorna byłabym zostawiając rower w garażu, na balkonie czy sp
                  > od sklepem, kradzież to kradzież.

A złodziej to człowiek!!

> Jesli chodzi o mojego syna, nie wychowywałabym go na złodzieja,

Bdecisz, widać, że nie masz ani dzieci, ani pojęcia co potrafią, szczególnie w pewnym wieku, wymyślić.

miałby wpajane
                  > że kradzież to przestępstwo.

I co z tego ?? Czy myślisz, że wszystkim narkomanom rodzice od urodzenia wpajali, ze maja być narkomanami??

I gdyby mimo to ukradł i został na tym złapany, u
                  > słyszałby ode mnie "teraz radź sobie sam". Tyle.

Skoro tylko tyle masz do zaoferowania, to nie kupuj nawet psa. Nie wykazujesz kwalifikacji moralnych by się nim zajmować.
                  >
                  • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:29
                    > marzaca napisała:
                    >
                    > > Posłuchaj mądralo
                    >
                    > Dziękuję za komplement:)

hmmm... no dobra, następnym razem bardziej łopatologicznie ironię wyrażę.
                    (...)
                    > A złodziej to człowiek!!
                    tak, skoro człowiek, a nie np.zwierz, to za czyny swe odpowiada (z pewnymi wyjątkami). Więc i konsekwencje powiniem też ponosić.
                    (...)
                    > I co z tego ?? Czy myślisz, że wszystkim narkomanom rodzice od urodzenia wpajal
                    > i, ze maja być narkomanami??
                    I co z tym fantem zrobić? Bidulki niech np.kradną,bo na głodzie?
                    Albo na odwyk, albo do pierdla (i tez na odwyk).

(...)
                    > Skoro tylko tyle masz do zaoferowania, to nie kupuj nawet psa. Nie wykazujesz k
                    > walifikacji moralnych by się nim zajmować.
                    hehehe :))
                    i kto tu mówi o "kwalifikacjach moralnych" ?
    • 0ffka Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 18:50
      heh.. współczuję!
      :(
    • mechantloup Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:00
      Gdyby mój hipotetyczny 17 letni syn ukradł cokolwiek, a obcinali by za to u nas różne członki, sama bym go na obcięcie zaprowadziła.
      Skurw...syństo, to skur...syństwo, niezależnie od koligacji rodzinnych.
      • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:07
        mechantloup napisała:

> Gdyby mój hipotetyczny 17 letni syn ukradł cokolwiek, a obcinali by za to u nas
        > różne członki, sama bym go na obcięcie zaprowadziła.

Całe szczęscie, że tylko hipotetyczny. I niech tak zostanie.

> Skurw...syństo, to skur...syństwo,

A kretynizm to kretynizm.
        • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:16
          Widze Piotrze ze dla Ciebie kradzież to żadne przestępstwo. Błahostka, którą zawsze jakoś można usprawiedliwić (a to złodziej młody i płochy, a to towarzystwo tak wpływa, może rodzice zawalili... itd).
          A jeśli to jeszcze Twój/mój synuś sie przestępstwa dopuścił, no niiieeeee no jaka kara!!? że niby dlaczego ma być ukarany, przecież on nie winien! to INNI są temu winni...
          jasne!
          Za kradzież ma być kara dla złodzieja i już.
          • policjawkrainieczarow Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:46
            marzaca napisała:

> Widze Piotrze ze dla Ciebie kradzież to żadne przestępstwo.

sam to między wierszami zasugerował, kiedy opisywał, jak zarabiał za czasów komuny na priorytetowych budowach.
            • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 20:08
              policjawkrainieczarow napisała:

> marzaca napisała:
              >
              > > Widze Piotrze ze dla Ciebie kradzież to żadne przestępstwo.
              >
              > sam to między wierszami zasugerował, kiedy opisywał, jak zarabiał za czasów kom
              > uny na priorytetowych budowach.

Nic nie wiesz o tamtych czasach, więc lepiej sie nie wypowiadaj.
              >
              • policjawkrainieczarow Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 21:41
                > Nic nie wiesz o tamtych czasach, więc lepiej sie nie wypowiadaj.

znakomita odpowiedz w stylu "nie mogę zaprzeczyć".
                • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 21:55
                  policjawkrainieczarow napisała:
                  >
                  > znakomita odpowiedz w stylu "nie mogę zaprzeczyć".

To nie jest miejsce do dyskusji na ten temat. Ale uważaj sobie co chcesz, nie podlegam Twojemu osądowi.
                  >
                  • marguy Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:21
                    Doskonale pamietam tamte czasy oraz wiekszych i mniejszych kombinatorow i nie przeszkadza mi to wcale w nazwaniu kradziezy kradzieza, a zlodzieja zlodziejem.
                    Nie kombinowalam, nie kradlam, nie "pozyczalam" bo tak mnie wychowano.
                    Jednak za najgorsze uwazam dorabianie ideologii patriotyczna-meczenskiej do wlasnego zlodziejstwa czyli "kradlim, bo walczylim".

A takich cwaniaczkow bylo sporo. Najgorsze, ze sie rozmnozyli wszczepiajac potomkom swa podwojna moralnosc i skutki sa takie jeaki sa.
                    • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:30
                      marguy napisała:

> Doskonale pamietam tamte czasy oraz wiekszych i mniejszych kombinatorow i nie p
                      > rzeszkadza mi to wcale w nazwaniu kradziezy kradzieza, a zlodzieja zlodziejem.

A nazywaj sobie jak chcesz :D:D:D Kogo to obchodzi ?

> Nie kombinowalam, nie kradlam, nie "pozyczalam"

Bo byłaś głupia, ale to nie mój problem.

bo tak mnie wychowano.

Różne błędy ludzie popełniają.

> Jednak za najgorsze uwazam dorabianie ideologii patriotyczna-meczenskiej do wla
                      > snego zlodziejstwa czyli "kradlim, bo walczylim".

?????? Jakiś kretyński wniosek. Nigdzie nie twierdziłem, że kradłem bo walczyłem.
                      Nigdy nie miałem zamiaru walczyć z ustrojem, ja tylko wykorzystywałem jego głupotę.
                      Z ustrojem walczył mój ojciec. Jeden bohater na dwa pokolenia wystarczy, dla mnie rodzina była ważniejsza.
                      >
                      > A takich cwaniaczkow bylo sporo. Najgorsze, ze sie rozmnozyli wszczepiajac poto
                      > mkom swa podwojna moralnosc i skutki sa takie jeaki sa.

Pierdoły. Człowiek po pierwsze powinien dbać o rodzinę, po drugie powinien dbać o rodzinę, a po trzecie powinien dbać o rodzinę.
                      Reszta to w 99% propaganda, nic więcej.
                      • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:35
                        no filozofia zyciowa ..cóż, na złodziejskim poziomie...
                        albo Kalego.

Więc sytuacja, kiedy ja kradne Ci np. samochod bo moja rodzina nie ma czym jezdzic, nie powinna wzbudzac Twojego sprzeciwu. Przecież wszystko jest w porządku,nie? Dbam o rodzine.

• piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:39
                          marzaca napisała:

> no filozofia zyciowa ..cóż, na złodziejskim poziomie...
                          > albo Kalego.
                          >
                          > Więc sytuacja, kiedy ja kradne Ci np. samochod bo moja rodzina nie ma czym jezd
                          > zic, nie powinna wzbudzac Twojego sprzeciwu.

A to niby skąd taki wniosek ???

Przecież wszystko jest w porządku,
                          > nie? Dbam o rodzine.

W porządku dbasz. Ale postępujesz wbrew prawu i ponosisz ryzyko. Jeśli jesteś gotowa ponieść konsekwencje, to kradnij. tylko dobrze kalkuluj czy to Ci się opłaci.
                          • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:51
                            no, w tej sytuacji wykorzystam Twoją głupotę, naiwność, brak przezorności... i co tam jeszcze raczyłeś wymyśleć jako powód kradzieży... no więc sam sie prosiłeś, więc teraz nie narzekaj.

Mówienie, że kradzieże i ogólnie łamanie prawa można wytłumaczyc dbaniem o rodzinę jest właśnie podwójną moralnością.
                            I szkoda, ze masz dzieci, bo pewnie wychowałeś je na kolejne pokolenie potencjalnych złodziejaszków, którzy szybko i łatwo znajdą usprawiedliwienie i wytłumaczenie dla swoich występków, jesli takowe popełnią.
                            • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 00:00
                              marzaca napisała:

> no, w tej sytuacji wykorzystam Twoją głupotę, naiwność, brak przezorności...

zawsze możesz spróbować...

i
                              > co tam jeszcze raczyłeś wymyśleć jako powód kradzieży... no więc sam sie prosił
                              > eś, więc teraz nie narzekaj.

Skąd pewność, że to ja będę narzekał, a nie Ty?
                              >
                              > Mówienie, że kradzieże i ogólnie łamanie prawa można wytłumaczyc dbaniem o rodz
                              > inę jest właśnie podwójną moralnością.

Łamanie prawa jest łamaniem prawa, to rzecz zdefiniowana. Natomiast moralność każdy ma własną. Nie widzę związku.

> I szkoda, ze masz dzieci, bo pewnie wychowałeś je na kolejne pokolenie potencja
                              > lnych złodziejaszków, którzy szybko i łatwo znajdą usprawiedliwienie i wytłumac
                              > zenie dla swoich występków, jesli takowe popełnią.

takie osobiste wycieczki w kierunku ludzi o których nic nie wiesz, są "niskie"(o ile wiesz co to oznacza).
                              • marzaca Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 00:10
                                sam zacząłeś
                                kilka postów wcześniej zarzuciłeś tekstem o moich niskich "kwalifikacjach moralnych", tez nie wiedzą o mnie nic, więc teraz lecimy na Twoim poziomie :/

i możesz używać wszyskich słów, jakie znasz... myśle że dam rade i rozumiem :P
                                • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 08:00
                                  marzaca napisała:

> sam zacząłeś

Nie sądzę.

> kilka postów wcześniej zarzuciłeś tekstem o moich niskich "kwalifikacjach moral
                                  > nych", tez nie wiedzą o mnie nic, więc teraz lecimy na Twoim poziomie :/

Nie. Ja pisałem o Tobie, Ty antycypujesz postępowanie mojej rodziny.
                                  Rozumiem, że nie widzisz różnicy, tyle, że ja nie umiem Ci pomóc.
                                  >

• marzaca Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 09:46
                                    > Nie. Ja pisałem o Tobie, Ty antycypujesz postępowanie mojej rodziny.
                                    > Rozumiem, że nie widzisz różnicy, tyle, że ja nie umiem Ci pomóc.
                                    > >

ależ ja też pisałam o Tobie (w trybie przypuszczającym zresztą) - o przykładzie jaki dajesz swoim dzieciom .
                                    No, pomocy nie oczekuję, więc może skończmy rozważania na temat różnic między złodziejstwem a złodziejstwem, bo jestes tu chyba jedynym, ktory takie różnice twidzi...
                                    Chyba nie ma to sensu..
                                    Howgh.
                                    • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 10:08
                                      marzaca napisała:

> > Nie. Ja pisałem o Tobie, Ty antycypujesz postępowanie mojej rodziny.
                                      > > Rozumiem, że nie widzisz różnicy, tyle, że ja nie umiem Ci pomóc.
                                      > > >
                                      >
                                      > ależ ja też pisałam o Tobie ...

I szkoda, ze masz dzieci, bo pewnie wychowałeś je na kolejne pokolenie potencjalnych złodziejaszków,
                              • marguy Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 00:11
                                To ty nawet ideologicznym zlodziejaszkiem nie jestes tylko drobnym cwaniaczkiem.
                                Zalosne.
          • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 20:07
            marzaca napisała:

> Widze Piotrze ze dla Ciebie kradzież to żadne przestępstwo.

Zupełnie nieuprawnione twierdzenie. Za to dla Ciebie kradzież roweru powinna skutkować obcięciem reki 17latkowi.

Różnimy się w poczuciu odpowiedzialności.
    • nglka Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:02
      No niestety.. coraz większa bezczelność; równie chętnie kradną wózki dziecięce (nawet te przypięte zabezpieczeniem do barierki czy rury, przecinają, żaden problem...) czy foteliki z samochodu (wybitne gnojstwo - by ukraść coś małemu dziecku...).
      Nigdy nie zostawiałam niczego na klatce (balkonu nie mam) mimo, że wózek przez półtora roku bardzo pomniejszał nam przedpokój. Nie i koniec.
      • maitresse.d.un.francais Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:18
        (wybitne gnojstwo - by ukraść coś małemu dziecku...).

To rodzice na to zarobili, nie dziecko.

Sprzedadzą potem - wedle twojego rozumowania, innemu dziecku.
        • nglka Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 19:20
          czepiasz się;
          dziecko użytkuje = dziecko będzie poszkodowane bo przez x czasu albo będzie w domu udupione; nie wszędzie kursują autobusy
          • nglka *bez "albo" - b/t 05.06.11, 19:21
          • maitresse.d.un.francais Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 20:11
            nglka napisała:

> czepiasz się;
            > dziecko użytkuje = dziecko będzie poszkodowane bo przez x czasu albo będzie w d
            > omu udupione;

no to trzeba mieszkać tam gdzie kursują
            • nglka Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 20:24
              :D :D :D
    • krwawa_orlica Przepraszam. 05.06.11, 19:53
      Ale rozbawiło mnie to, ale na zasadzie, że takie rzeczy, tylko w Polsce.

Żeby nie było mi też ukradli jowejek, ale z piwnicy.
      • jan_hus_na_stosie Re: Przepraszam. 05.06.11, 21:09
        mi też jak byłem mały, więc chyba to nagminne w Polsce :/
    • soulshunter2 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 21:08
      wspolczuwam. Zglos na policje, obserwuj allegro, przelec sie na jakis bazarek jesli macie. Swoja droga mialas jakies zdjecia tego pojazdu? Jesli tak, zrob ogloszenie, wklej zdjecie, zaoferuj jakas nagrode. Moze ktos cos widzial.
      • soulshunter2 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 21:14
        najwazniejsze: wrzuc informacje na grupe dyskusyjna usenet.gazeta pl.rec.rowery podajac najwiecej szczegolow dot. roweru ile sie da (marka, kolor, osprzet, rok produkcji, jakies znaki wyrozniajace) i zagladaj tam od czasu do czasu.
      • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 22:58
        dzieki
        na gielde juz pognalam dzisiaj, w przyszlym tyg.tez pojde...
        allegro tez przeszukalam...
        a pomysl z podlaczeniem balustrady do fazy - godny przemyslenia :) mienie sie uchroni i przy okazji uwolni społeczenstwo od jednego pasozyta...
        • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:09
          Ale sama dostaniesz 15 lat.
          • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:14
            ale za co? czy ja prosilam o wizyty przez balkon?
            se nie moge domowym sposobem podgrzewanej elektrycznie barierki na wlasnym balkonie zrobic? nie lubie jak mi sie lód zbiera.
            • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:22
              marzaca napisała:

> ale za co? czy ja prosilam o wizyty przez balkon?
              > se nie moge domowym sposobem podgrzewanej elektrycznie barierki na wlasnym bal
              > konie zrobic? nie lubie jak mi sie lód zbiera.

Dostaniesz 15 lat.
              Te pseudofilozofie opowiesz koleżankom spod celi.
              • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:26
                spoko
                umorzą za znikomą szkodliwość społeczną.
                • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:34
                  marzaca napisała:

> spoko
                  > umorzą za znikomą szkodliwość społeczną.

Skoro tak uważasz.
    • lacido Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 21:10
      Bogu dzięki za moją graciarnię ;)
    • masher Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 21:46
      hehe nie znasz polskich zwyczajow aby nic na niezabezpieczonym balkonie nie zostawiac? w swoim czasie to na parterowym okratowanym nie mozna bylo na noc prania zostawiac bo ginelo lol to sa jaja, wieczorem robisz pranie, rano niby powinno byc suche a tu nihuhu i gaci nie ma jak na d zalozyc hehe
      • soulshunter2 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 22:04
        to sie podlacza balustrade do fazy w gniazdku i nic nie ginie. Jakby co, to przebicie bylo.
        • lacido Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:02
          ale spinacze plastikowe prądu nie przewodzą :)
          • soulshunter2 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:06
            ale zeby wylezc na balkon cza sie barierki zlapac.
            • lacido Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:08
              na parterze? ściąga się po prostu :)
              • soulshunter2 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:09
                parter przewaznie jest meter, poltora nad ziemia (poziom posadzki) a prani wisi nad tym poziomem jeszcze 2 metry. Wiec zeby sciagnac ze sznurka trza wlezc na balkon, no chyba ze nie trza.
                • lacido Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:15
                  zależy od bloku :) w moi spokojnie można pościągać łapiąc za to co zwisa
      • mumia_ramzesa Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 22:15
        To dlatego Polacy nie zmieniaja codziennie gaci.
    • uleczka_k Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 22:27
      To ja znam lepszą historię: ukradli rower z balkonu na pierwszym piętrze tuż pod oknami komendy policji. Właścicielką była siostra policjanta. Roweru nie odnaleziono ;)
    • funny_game Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 22:29
      Ech :(
      Dlatego jednak mogę szafy gdańskiej nie posiadać, ale miejsce w domu na łoweł być musi!

Współczuję i życzę odzyskania.
      • agaoki Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 22:58
        po kiego grzyba kupować rower, który trzeba spłacać w ratach???? teraz używany można kupić za 200-300zł. tę opcję bym wybrała, gdybym nie miała gdzie trzymać roweru (poz balkonem oczywiście).
        złodziejstwo jest straszne i trochę mi cię jednak szkoda, ale ... sama się prosiłaś.
        • marzaca Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:00
          rower kupowany byl w czasach,kiedy parkowal w mieszkaniu.
          po przeprowadzce takiej mozliwosci nie mam.
          A taki uzywany to wiem, ze na gieldzie mozna kupic, przy odrobinie szczescia mozna na swój trafic >:/
          • soulshunter2 Re: no i ukradli! ... 05.06.11, 23:08
            pani, ja na swoj poluje juz 8 lat i nic. A taki był ładny, amerykański, szkoda!
    • fiigo-fago Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 01:02
      Psa też by ukradli. ;)
    • szanim Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 08:23
      pociesze cie mojemu koledze ukradli rower za około 15tys
      twoj pewnie był z 10 razy tanszy
    • bonnie79 Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 08:27
      ehh kradną co popadnie.....mój tata przygotowywał rower do sezonu i ledwo zdąrzył wprowadzić rower do piwnicy....wraca a tu stary taboret zniknął, na którym sobie siedział wycierająć ramę rowera.........:)
      • e-no-kolego Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 08:32
        współczuję. Dodam jeszcze, że gdyby koleś pośliznął się na Twym balkoniku i złamał nogę podczas kradzieży to mógby żądać odszkodowania od Ciebie. Przynajmniej kiedyś tak było...
    • grassant Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 10:10
      haha, popytaj tych, co klucz do mieszkania mają. może jaki pijaczek?
    • komorka25 Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 10:46
      Marzaca, wytrop piotra_57 i jego potomstwo. Jestem przekonana, że to któres z nich rąbneło twój rower, wyłacznie w celu dydaktycznym - żeby pokazać twój brak przezornosci.
      A co do obcinania złodziejskich kończyn - jestem za.
      • piotr_57 Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 10:52
        komorka25 napisał:

> Marzaca, wytrop piotra_57 i jego potomstwo.

To nie będzie trudne. Dwa lata za nik miałem nazwisko. A i zna mnie na forach gazety co najmniej ze 200 osób :D:D
    • maly.jasio think pink :) 06.06.11, 11:05
      mnie przez ostatnie 20 lat ukradli juz 4 :)
      • piotr_57 Re: think pink :) 06.06.11, 11:09
        maly.jasio napisał:

> mnie przez ostatnie 20 lat ukradli juz 4 :)

Jakiś niefartowny jesteś :D:D
        Mnie dwa razy ukradli samochód(oba ciężarowe). Ale "odnalazłem" je.
    • aeris Re: no i ukradli! ... 06.06.11, 21:09
      powiem Ci - glupei ale skuteczne - nic nie poradzisz ze ci ukradli. Wiec wyciagnij wnioski, nastepnym razem zrob inaczej, ale nie marnuj zycia na wkurw na pieprzonych zlodziei. roweru to nie wroci, tylko ci pogorszy humor na dluzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka