Dodaj do ulubionych

jaki puder wybrac

06.07.11, 01:32
Hej! nie znam sie zbytnio na tych kosmetykach bo do tej pory uzywalam tylko podkladu ew. bronzera, teraz chcialabym kupic puder sypki, ktory naklada sie na podklad, matujacy albo matujaco-rozswietlajacy.
slyszalam ze pudry mineralne sa dobre, ale nie wiem czy one nie maja dzialac jak podklad sam w sobie - czyli ze naklada je sie tylko na krem?
no i jaki wybrac, transparentny czy w kolorze? w kulkach czy sypki? nie znam sie juz zupelnie:(
prosze poleccie cos. chce czegos naprawde dobrego, trwalego, matujacego, lekkiego i nadajacego piekny odcien cerze. cena nie gra roli.
z gory dziekuje za pomoc:)
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 01:33
      wybierz ten dobry i niedrogi.
      • amelie_poulain Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 01:41
        no dobrze ale ja sie nie znam, nie wiem na co patrzec czego szukac. nie chce podkladu tylko cos do wykonczenia, zmatowienia i nadania promiennego wygladu.
        • wiarusik Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 01:47
          wypróbuj messerschmitt illusionist ultra pouder
        • martola80 Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 08:49
          dobry seks, spanko, zdrowe śniadanko w miłym towarzystwie i promienny wygląd gwarantowany:)
          • martola80 Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 08:51
            A jak nie ma perspektyw na seks to zostaje tylko przejście na buddyzm....
            • pmorphy Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 08:57
              https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTP-g0k2nRWgC6_Cx2gSkp1apx-93XwTkNvWGdHsSswMWMwnWUmDQ
    • raohszana Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 09:30
      amelie_poulain napisała:

> prosze poleccie cos. chce czegos naprawde dobrego, trwalego, matujacego, lekkie
      > go i nadajacego piekny odcien cerze. cena nie gra roli.
      *
      Photoshop.
    • balbina_alexandra Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 15:23
      To pytanie na Urodę w zasadzie, ale skoro już... mineralny "prawdziwy" używa się solo. Mineralny taki nieco na niby można nakładać na podkład. Skoro cena nie gra roli, polecę Ci moje 2 ulubione sypkie: nr 1 Armani, nr 2 Dior. Bardzo ładnie matuja, lekko rozświetlają (nie znoszę takiego płaskiego, sztucznego matu, twarz wygląda b. nienaturalnie), są trwałe.
      Co do odcienia - bierz takie w zbliżonym do skóry, ew. lekko jaśniejszym, bo nawet transparentne lekko oksydyzują z czasem. Przyciemnić zawsze lekko możesz pudrem brązującym, b. dużo kobiet ma obiektywnie za ciemny podkład/puder niestety, a one jeszcze się lekko utleniają.
    • kochanic.a.francuza Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 15:39
      Shiseido ma taka serie pudrow w sztyfcie, ktore kryja perfekcyjnie, matuja, nie oksyduja, mozna uzywac bez kremu pod spodem i nie potrzeba przysypywac pudrem.
      Chyba bardzo zalezy Ci na zmatowieniu cery. Jesli masz bardzo tlusta to puder tyko Cie oszpeci mieszajac sie z tluszczem w ciagu dnia wygada okropnie. Lepiej poszukac innego produktu przeznaczonego tyko do matowienia. Mam takie cos, ale to nie jest miedzynarodowa marka, wiec w Polsce takiego samego nie dostaniesz. Ale mozesz popytac w wiekszych drogeriach, powinienno byc cos podobnego. Klade to lekko na podkladzie, pory znikaja, buzka niemowlaka:)
    • best.yjka Re: jaki puder wybrac 06.07.11, 15:45
      Nie używam pudru od lat kilku. Bo mi nie jest potrzebny, dobry podkład wystarczy. Używam podkład mineralny IsaDora mineral foundation powder.
    • amelie_poulain Re: jaki puder wybrac 08.07.11, 08:55
      Hej! dzieki za odpowiedzi:)
      mam cere mieszana w kier. tlustej, tzn. strefa T bardzo tlusta, ale policzki nadal bardzo! suche:( ciezko jest mi dlatego wybrac kosmetyki ogolnie. ogarniam to jednak i nie jest jakas bardzo problematyczna, udaje mi sie ja normalizowac. zalezy mi na zmatowieniu tylko strefy T, nie chce nic kryjacego ani koloryzujacego, bo chce uzywac tego pudru na podklad. ma to byc sypki puder (nie podchodza mi kompakty).
      poleccie cos dobrego z kazdej polki jesli znacie. moze max factor, loreal ze sredniej? sama nie wiem. dzieki:)) milego dnia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka