Dodaj do ulubionych

Facet który wysysa dusze

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.11, 08:24
Mąż zmienny jak wiatr, nie wiem co się dzieje z człowiekiem, bo albo kocha, nosi na rękach, kupuje mi prezenty, pomaga w domu, zakupy, gotuje a jak coś go strzeli dostaje jakiejś amby. Lecą wyzwiska, machanie mi przed nosem pięścią. Ostre słowa. Potem karuzela wraca przeprosiny na kolanach, mówi że żałuje , że to ostatni raz, że jestem z dziećmi najważniejsza, że nie chciał itd. Nabierałam się na to, obiecał pójdę na terapię bo sam nie wiem co we mnie wstępuje. Ale to za długo trwa, muszę odciąć się pomyśleć o sobie. Nie chcę więcej słyszeć obelg, to się staje nie do zniesienia. Ale boje się że znowu zmięknę, w życiu podejmuje różne wyzwania a tu daje się manipulować!

Obserwuj wątek
    • babyboy4 Re: Facet który wysysa dusze 08.07.11, 14:19
      a to przed ślubem nie wiedziałaś, że taki właśnie jest?? a może udawał, przed ślubem kogoś kim tak naprawdę nie jest, a po ślubie pokazał swoje prawdziwe "ja". Tak bardzo często bywa!Gość ma zachwianą równowagę psychiczną to na pewno, terapia terapia i jeszcze raz terapia
      • elito Re: Facet który wysysa dusze 07.08.11, 14:36
        Taki facet sie nie zmieni ,mam kolezanke ktora ma takiego meza przed slubem byl grzeczny ,poukladany a teraz tyran domowy ,nie licz na to ze sie zmieni bo tak nie bedzie z biegiem czasu bedzie coraz gorzej on powinien sie leczyc nic innego nie pomoze.
    • domza2 Re: Facet który wysysa dusze 08.08.11, 16:15
      POczytaj o osobowości typu borderline, jest forum tutaj na gazecie. Sądząc po tej zmiennosci, o której piszesz możesz mieć do czynienia właśnie z takim problemem. Terapia to jedyny pomysł, który może (choć trochę) uratować tę sytuację. Zakładam, że każdy, komu zależy, terapię podejmuje. MOże postaw veto: albo terapia, albo rozstanie. Niezależnie od wszystkiego staraj się myśleć o sobie, o tym, co dobre dla Ciebie, o tym, co odczuwasz, nie spychaj swoich odczuć, sprawiaj sobie przyjemności, zdystansuj się - wiem, że to trudne, ale to chyba jedyne wyjście, by bolało mniej, póki mąż nie wyleczy się (nie zasięgnie porady specjalisty), pozdr
    • nammkha Re: Facet który wysysa dusze 09.08.11, 14:56
      Zgadzam sie z koleżankami i jeszcze dodam, że mechanizm ktory zachodzi w twoim małzeństwie jest obustronny - ty pozwalasz i wybaczasz, on to wykorzystuje. Bądź silna, podejmij decyzje, czekaj na jego reakcję i być może mąż postara sie rozwiazac swoj problem. Nie zmieniaj zdania trzymaj sie tego co postanowisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka