Dodaj do ulubionych

Mercilon-pomozcie

IP: *.iweb.pl 16.11.01, 19:37
dzien dobry,
mam wielka prosbe do pani doktor, otoz 2 tygodnie temu rozpoczelam
antykoncepcje hormonalna, lekarz przepisal mi mercilon jako ze jest to tabletka
o niskiej zawartosci hormonow ja mam 20 lat i jeszcze nie rodzilam , to jest
moje pierwsze opakowanie tabletek w zyciu wiec nie wiem jak ma sie zachowac
organizm, jestem jednak zaniepokojona poniewaz mimo iz miesiaczka powinna
skonczyc sie juz tydzien temu nadal mam lekkie plamienia , bola mnie pirsi i
czasem lekko zaboli brzuch tak jak w trakcie miesiaczki , w sumie to wyglada
jak lekka miesiaczka wszystkiego po trochu, prosze pomozcie mi i powiedzcie czy
to jest normalne ze tak sie dzieje ?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Mercilon-pomozcie 18.11.01, 13:49
      Na poczatku stosowania pigułek, zwłaszcza od pierwszego sdnia miesiaczki moga
      pojawić sie podobne objawy, które powinny zniknąc w kolejnym cyklu. Jeśli
      krwawienie nasili loby się- wskazana jest konsultacja u Pani ginekologa. W
      kazdym razie tak na poczatku moze byc, nie ma powodu do obaw, a mimo tych
      objawów jest Pani zabezpieczona przed ciażą.AM
    • Gość: kila Re: Mercilon-pomozcie IP: *.iweb.pl 19.11.01, 18:59
      dziekuja berdzo za odpowiedz
      mam jeszcze jedno pytanie czy te tabletki moga spowodowac zaburzenia trawienia
      lub jakies inne dolegliwosci pokarmowe np nudnosci , bole zoladka itp poniewaz
      ja zauwazylam u siebie juz od kilku dni takie problemy , a jesli mam takie
      klopoty to czy jestem zabezpieczona w pelni przed ciaza?
      pozdrawiam
      • Gość: kafka Re: Mercilon-pomozcie IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 10.12.01, 18:11
        jezeli wymiotujesz lub masz biegunke po zazyciu pigulki to na wszelki wypadek
        lepiej wziac jeszcze jedna. wtedy antykoncepcja jest okay i pigulki dzialaja.
        zeby sie wchlonela pigulka musi uplynac jakies 3-4 godziny. ja stosuje
        mercillon ponad pol roku i czuje sie po nim super smile
        • Gość: kila Re: Mercilon-pomozcie IP: *.iweb.pl 10.12.01, 21:48
          dziekuje bardzo za odpowiedz ale niestety mam kolejny problem, tak jak pisalam
          w pierwszym miesiacu brania pigulek mialam lekkie plamienia i bole piersi
          jednak po pierwszej malo obfitej i bezbolesnej miesiaczce uwierzylam ze to
          jednak naprawde dziala !!!
          teraz jest 15 dzien drugiego cyklu zarzywania tebletek a u mnie poijawily sie
          objawy dni plodnych typowych dla normalnego cyklu tzn bole piersi , rzadki sluz
          i czasami lekki bol brzucha , nie wiem czy to narmalne ale wydawalo mi sie ze
          przy stosowaniu tabletek nie ma czegos takiego ,
          prosze pomozcie bo nie wiem co mam o tym myslec , boje sie wspolzyc z moim
          chlopakiem bez dodatkowego zabezpieczenia mimo wiary w tabletki
          pozdrawiam
          • Gość: Karola Re: Mercilon-pomozcie IP: 192.168.11.* 11.12.01, 10:29
            Ja kiedy przyjmowałam Mercilon a potem Dianę-35, miałam również w środku cyklu
            objawy jajeczkowania, czyli ciągnący śluz, lekkie bóle jajników, zwiększony
            apetyt na seks itd. Nie wiem czy były to owulacje, lecz na wszelki wypadek
            zawsze podczas tych kilku dni używałam dodatkowo prezerwatywy, pomimo zapewnień
            lekarza, że owulacja podczas antykoncepcji hormonalnej jest niemożliwa,
            wolałam "dmuchać na zimne", przecież ten mały procent kobiet które zachodzą w
            ciążę pomimo łykania pigułek istnieje....
            • damona Re: Mercilon-pomozcie 11.12.01, 11:13
              ja bralam Mercilon prawie dwa lata. Po odstawieniu tabletek pojawil mi sie
              okropny trądzik, ktory wyleczyłam dopiero po roku. Oczywiscie nie każdy ma
              takie predyspozycje i po innych tabletkach też tak się dzieje ale mi się
              ogólnie cera pogorszyla. Pozdrawiam.
              • Gość: lusia Re: Mercilon-pomozcie IP: *.iweb.pl 11.12.01, 19:28
                witajcie
                ja rozniez stosuje marcilon dopiero 2 cykle i juz w pierwszym cyklu mialam
                objawy dni plodnych lecz sadzilam ze to dlatego ze pierwszy raz wiec czy bedzie
                tak zawsze ? i czy to napewno sa tylko objawy bez owulacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka