mal-sia 11.07.11, 09:24 powiedzcie czy pojechałybyście na wesele( 300 km ) z 2 miesięcznym noworodkiem? spanie w hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:30 a nie mozesz go spowrotem schowac do macicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:37 wiesz co- to nie mój noworodek....wiec po co tak się wypowiadasz,to śmieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:45 skoro nie twoj to po kiego grzyba sie pytasz? nie masz innych problemow? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzann-a Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:25 mal-sia napisała: > wiesz co- to nie mój noworodek....wiec po co tak się wypowiadasz,to śmieszne... a to widać bo gdyby był Twój to byś wiedziala, że to nie noworodek a niemowlę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:54 ja z 2 miesiecznym noworodkiem pojechalam na wczasy i spalam w hotelu wszystko zalezy od dziecka i całej sytuacji w kazdym bądź razie nie jest to dla mnie szokujący pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: noworodek i wesele 11.07.11, 11:57 wczasy to co innego po co ciągnąć dzieciaka na wesel? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:01 w imie ideologii chustkowej, ktora mowi, ze dzieciak musi byc caly czas przy matce ja bym zadala inne pytanie... po co zapraszac matke, ktora zamiast sie bawic na weselu bedzie siedziala w hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
ursyda Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:21 czyli matek na wesele nie zapraszamy, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:27 taka swiezo po porodzie to i tak bezuzyteczna bo sie jeszcze goi... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:31 nawiedzonych matek... ogonie uwazam, ze nie ma sensu zapraszac na wesle ludzi o ktorych wiadomo, ze ... chetnie przyjda na wesele, zjedza cos i wyjda... a przyjda tylko popatrzec i zlapac temat do plotkowania to nie musza byc matki.. ale tez wszelakie nietowarzyskie zołzy... Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:46 a to nie mozna miec 2 miesiecznego dziecka na reku i lubi sie dobrze bawic, rozmawiac smiac sie i czasem zatanczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:45 ursyda napisała: > wczasy to co innego > po co ciągnąć dzieciaka na wesel? bo dziecko jest mocno mobilne, taki maja model zycia, ze korzystaja z jego urokow z dzieciem na reku, bo nie maja z kim zostawic, bo wszystkie ciotki i babki są na tym samym weselu, a nie maja nikogo innego zaufanego moj syn, zreszta jak ja, byl wychowywany imprezowo- nie mial 4 miesiecy a jezdzilam z nim na imprezy, spal jak zabity w wozku, muzyka grała, smiechy i halasy byly, ja sie bawilam osobiscie bym dziecka na wesele nie brala, bo lubie tanczyc, ale jak dziecko jest przyzwyczajone do gwaru a wesele podzielone na sale taneczna i jadalną- gdzie jest duzo ciszej to ja nie widze problemu jako mloda matka pamietam ez ze lubilam isc do ludzi, pogadac, posmiac sie- jak nie mialam z kim zostawic dziecka to szłam z nim fakt- takie zachowanie szybko zweryfikowało mi znajomych i zostali tylko Ci, ktorym moje wlasne dziecko nie przeszkadza w zabawie Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 11:09 oesu wessie... nawet sie spytac normalnie nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:08 Można...można...ale możesz sie zarumienić :D Odpowiedz Link Zgłoś
wez_sie Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:48 no to wymieniaj, a ja bede mowil "tak" lub "nie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:19 Nie, bo i tak bym się nie bawiła. A z babcią nie może zostać? Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:38 Ja bym pojechała. Jeśli jest na miejscu hotel, to nie ma problemu. Można troszkę posiedzieć na imprezie, a potem iść do pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:47 tygrysio_misio napisała: > nawiedzonych matek... > > ogonie uwazam, ze nie ma sensu zapraszac na wesle ludzi o ktorych wiadomo, ze . > .. chetnie przyjda na wesele, zjedza cos i wyjda... a przyjda tylko popatrzec i > zlapac temat do plotkowania > > to nie musza byc matki.. ale tez wszelakie nietowarzyskie zołzy... > moze babcia tez bedzie na weselu i rodzice beda zmuszeni zabrac ze soba dziecko? sama mialam taka sytuacje 2 lata temu, kiedy to moja siostra wychodzila za maz, na weselu byla cala rodzina, nasze blisko 2 letnie dziecko bylo z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
mechantloup Re: noworodek i wesele 11.07.11, 11:04 Zostawiałym pod opieką np. babci (akurat mam ten komfort). Na weselę jadę się bbawić, a nie warować przy wózku. Poza tym alkohol, hałas i zamieszanie raczej nie idą w parze z DOBRĄ opieką. Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:48 taak,pewnie ze wlokłabym sie 300 km zeby sie przespac z ewentualnie rozdartym noworodkiem w hotelu:/ Odpowiedz Link Zgłoś
merda Re: noworodek i wesele 11.07.11, 16:43 Pomijajajc 300km dla mnie to poroniony pomysl zabierac noworodka na wesele. Chyba,ze ktos koniecznie chce w danym weselu uczestniczyc i nie ma nikogo, kto moze z dzieckiem zostac. Pozatym zalezy tez od charakteru malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: noworodek i wesele 11.07.11, 16:52 Jeśli chciałabym być na tym weselu, to bez wahania. Jeśli nie chciałabym, to użyłabym niemowlaka jako wymówki, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:03 To zależy czy przywleką ze sobą nianię do tego noworodka czy nie. Nie wyobrażam sobie trzymania niemowlaka na sali biesiadnej, pełnej podpitych albo i całkiem nawalonych osób, głośnej muzyki, oparów alkoholu a być może i papierosów, przeciągów, bo raz się zrobi gorąco a raz ktoś otworzy okna, żeby się wywietrzyło. O tańczącej gawiedzi, która nie zawsze kontroluje gdzie skacze i na kogo może wpaść, nie wspomnę. Podobnie jak o kelnerach noszących gorące dania. A siedzenie w pokoju hotelowym mija się z celem. Chyba, że zamkną niemowlaka w pokoju, jak rodzice pana Jodzia, i pójdą się bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:25 Nie zebym była za niemowlakami na takich imprezach ale malo ktore niemowle wytrzyma do 20-21 kiedy zaczyna byc widac, ze goscie sobie popili by jakos szczegolnie przeszkadzalo. na ogol jest tak, ze wesele jest na 18, pierwsza wodka idzie w okoloicuy 19.30 i trzeba byc niezlym zawodnikiem by sie zaprawic tak szybko po dosc tlustym obiedzie i nagle wpadac na dziecko w wozku do tego, bo raczej srednio mi sie widzi by niemowlak szalal po parkiecie i mial byc staranowany. Jakkolwiek bylabym za tym, zeby dziecka tak malego na takie imprezy nie zabierac. Meczy sie dziecko, mezczy sie matka, mezcza sie mlodzi i goscie tak naprawde jesli dziecko nie jest z tych spokojnych ktore szybko zasypiaja i nikomu nie przeszkadzaja. A przewiezienie go w ogole te 300km to tez dla mnie nie lada hardcore. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:48 Chyba, że zamkną niemowlaka w pokoju, Eee tam, można zostawić w szatni, albo na recepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
lulu_oi Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:42 Jeśli dziecko ma spędzić choć część czasu na sali weselnej - zdecydowanie nie. Dzieci w tym wieku słyszą w najszerszym paśmie, tzn. dźwięki odbierają jako dużo bardziej intensywne, i prawdę mówiąc nigdy później nie będą mieć tak wrażliwego słuchu, jak w niemowlęctwie. Zafundujecie mu hardcore akustyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:59 dwumiesięczny noworodek? to chyba jakiś zleżały mocno. niemowlak nie zniesie głównie nagłośnienia na sali, a w nocy w hotelu będzie się rozchodziło łup łup z wesela i pijackie zapiewy z imprezy tak zwanej integracyjnej, tak że matce już dziś możemy złożyć wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
izabella1991 Re: noworodek i wesele 11.07.11, 18:08 A po jakiego diabla? Noworody i insze plody(pisze tak celowo) tudziesz ich matki niech na 4-ech literach siedza i nie tluka sie jak nienormalne .300 km-szkoda,ze nie wiecej? Coz za klab szmat w mozgu trzeba miec,zeby wpasc na taki durny pomysl? Masz male dziecko(dzieci) to nie szwendaj sie ,jak Beduin,tylko sie dzieckiem zajmij! Albo rybka,albo rower-niestety! No,ale rozplodowcy maja takie durne pomysly:z noworodem do samolotu,na impreze,do pubu,niedlugo i do domu publicznego jeden z drugim/jedna z druga tez poleza! Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:49 nie no kazde wesele to pijackie przyspiewki i zataczajacy sie goscie:D no i to tupanie w drewnianej budzie co sie niesie na pol wsi:D Odpowiedz Link Zgłoś
kolor_purpury Re: noworodek i wesele 11.07.11, 18:58 2 miesięczny to już raczej nie noworodek? ja bym postarała się zorganizować opiekę dla dziecka i pojechała bez. z dzieckiem to spore ryzyko, że całą zabawę będzie trzeba przesiedzieć w hotelu, bo nie wiadomo jak takie małe dziecko zareaguje na głośną muzykę. nawet gdyby dziecko super zniosło hałasy to i tak zabawa skończyłaby się wcześnie, bo chyba nie planujesz zostawić śpiącego dziecka samego w pokoju hotelowym. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:36 Żeby targać malucha tyle km dla własnej uciechy to trzeba mieć nawalone w głowie. I zabierać tak małe dziecko na wesele - takoż. Ale ja jestem matka wariatka, do domu wracałam z dzieckiem przed 19 i do końca 9 miesiąca nie zostawiałam z nikim na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
3artka Re: noworodek i wesele 11.07.11, 20:15 Ja pojechałam z 3-miesiącznym niemowlakiem na wesele. Spanie było w hotelu, sala weselna tuż obok. Wcześniej jednak zalatwiłam sobie opiekunkę na kilka godzin w nocy. Właściwie to była dziewczyna załatwiona przez rodzinę panny młodej. Zależało mi, zeby to nie była osoba anonimowa. Podbiegałam do pokoju jak było trzeba. Nie było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
mariela1987 Re: noworodek i wesele 11.07.11, 21:39 zatrudnij opiekunkę, niech zostanie w hotelu z dzieckiem. Innego wyjścia nie widzę. Jak chcesz zabrać dziecko ,,na imprezę" to szczerze ci powiem...oszalałaś: hałas, alkohol, dym papierosowy itd. Wytrzyma może z godzinę czy dwie a potem będzie tylko krzyk Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:55 jak zyje to na zadnym weslu nie bylo palenia na sali- a byłam na wielu weselach do tego sa wesela z podzialem sal, wtedy w jadalnej jest duzo ciszej- hałas zwyklej nasiadówki, domowki- jasli dziecko jest wychoywwane w gwarze, przy muzyce itd to nie widze problemu bylam swiadkiem sytuacji gdzie maluch zasnal ok 20-21, spal w wozku obok rodzicow, wczesniej tanczyli na zmiane, potem jak spalo to tanczyli oboje, ktos tylko zerkal na wozek okm 12 sie zmyli Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: noworodek i wesele 12.07.11, 00:43 2miesięczniak to nie taki NOWOrodek :) pl.wikipedia.org/wiki/Noworodek Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:44 Ty musisz wszystko sprawdzić i zweryfikować?? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lacido Re: noworodek i wesele 13.07.11, 22:23 to się wie :) link był dla tych co mi nie wierzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: noworodek i wesele 12.07.11, 07:46 A w życiu. Umęczyć siebie i dziecko, fajna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
mal-sia Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:32 macie racje.Jest jednaj jedna osoba w rodzinie-teściowa co mówi ze spokojnie.....wszyscy się dzieckiem zajmą.STRASZNE! Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:39 tak. wzięlibyśmy jeszcze mamkę z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
mireckieasy Re: noworodek i wesele 13.07.11, 11:14 tak zabierz ze soba wszystkie akcesori wózek i te sprawy aby maluszkowi nic nie zabrakło Odpowiedz Link Zgłoś