Dodaj do ulubionych

noworodek i wesele

11.07.11, 09:24
powiedzcie czy pojechałybyście na wesele( 300 km ) z 2 miesięcznym noworodkiem? spanie w hotelu.
Obserwuj wątek
    • wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:30
      a nie mozesz go spowrotem schowac do macicy?
      • mal-sia Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:37
        wiesz co- to nie mój noworodek....wiec po co tak się wypowiadasz,to śmieszne...
        • wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:45
          skoro nie twoj to po kiego grzyba sie pytasz?
          nie masz innych problemow?
        • zuzann-a Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:25
          mal-sia napisała:

> wiesz co- to nie mój noworodek....wiec po co tak się wypowiadasz,to śmieszne...

a to widać bo gdyby był Twój to byś wiedziala, że to nie noworodek a niemowlę:-)
    • aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 11.07.11, 09:54
      ja z 2 miesiecznym noworodkiem pojechalam na wczasy i spalam w hotelu

wszystko zalezy od dziecka i całej sytuacji

w kazdym bądź razie nie jest to dla mnie szokujący pomysł
      • ursyda Re: noworodek i wesele 11.07.11, 11:57
        wczasy to co innego
        po co ciągnąć dzieciaka na wesel?
        • tygrysio_misio Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:01
          w imie ideologii chustkowej, ktora mowi, ze dzieciak musi byc caly czas przy matce

ja bym zadala inne pytanie... po co zapraszac matke, ktora zamiast sie bawic na weselu bedzie siedziala w hotelu?
          • ursyda Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:21
            czyli matek na wesele nie zapraszamy, czy jak?
            • wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:27
              taka swiezo po porodzie to i tak bezuzyteczna bo sie jeszcze goi... :-/
            • tygrysio_misio Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:31
              nawiedzonych matek...

ogonie uwazam, ze nie ma sensu zapraszac na wesle ludzi o ktorych wiadomo, ze ... chetnie przyjda na wesele, zjedza cos i wyjda... a przyjda tylko popatrzec i zlapac temat do plotkowania

to nie musza byc matki.. ale tez wszelakie nietowarzyskie zołzy...
              • aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:46
                a to nie mozna miec 2 miesiecznego dziecka na reku i lubi sie dobrze bawic, rozmawiac smiac sie i czasem zatanczyc?
        • aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:45
          ursyda napisała:

> wczasy to co innego
          > po co ciągnąć dzieciaka na wesel?

bo dziecko jest mocno mobilne, taki maja model zycia, ze korzystaja z jego urokow z dzieciem na reku, bo nie maja z kim zostawic, bo wszystkie ciotki i babki są na tym samym weselu, a nie maja nikogo innego zaufanego

moj syn, zreszta jak ja, byl wychowywany imprezowo- nie mial 4 miesiecy a jezdzilam z nim na imprezy, spal jak zabity w wozku, muzyka grała, smiechy i halasy byly, ja sie bawilam

osobiscie bym dziecka na wesele nie brala, bo lubie tanczyc, ale jak dziecko jest przyzwyczajone do gwaru a wesele podzielone na sale taneczna i jadalną- gdzie jest duzo ciszej to ja nie widze problemu

jako mloda matka pamietam ez ze lubilam isc do ludzi, pogadac, posmiac sie- jak nie mialam z kim zostawic dziecka to szłam z nim

fakt- takie zachowanie szybko zweryfikowało mi znajomych i zostali tylko Ci, ktorym moje wlasne dziecko nie przeszkadza w zabawie
    • devilyn Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:02
      Nie. Bo albo zabawa albo opieka.
      • wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:30
        a w co sie lubisz bawic? ;)
        • devilyn Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:57
          No fiesz.. :>
          • wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 11:09
            oesu wessie...
            nawet sie spytac normalnie nie mozna.
            • devilyn Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:08
              Można...można...ale możesz sie zarumienić :D
              • wez_sie Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:47
                albo znieszmaczyc ;-)
                • devilyn Re: noworodek i wesele 11.07.11, 20:02
                  No w zależności co lubisz :>
                  • wez_sie Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:48
                    no to wymieniaj, a ja bede mowil "tak" lub "nie" :)
    • izabellaz1 Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:19
      Nie, bo i tak bym się nie bawiła.
      A z babcią nie może zostać?
      • 83kimi Re: noworodek i wesele 11.07.11, 10:38
        Ja bym pojechała. Jeśli jest na miejscu hotel, to nie ma problemu. Można troszkę posiedzieć na imprezie, a potem iść do pokoju.
      • deodyma Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:47
        tygrysio_misio napisała:

> nawiedzonych matek...
        >
        > ogonie uwazam, ze nie ma sensu zapraszac na wesle ludzi o ktorych wiadomo, ze .
        > .. chetnie przyjda na wesele, zjedza cos i wyjda... a przyjda tylko popatrzec i
        > zlapac temat do plotkowania
        >
        > to nie musza byc matki.. ale tez wszelakie nietowarzyskie zołzy...
        >

moze babcia tez bedzie na weselu i rodzice beda zmuszeni zabrac ze soba dziecko?
        sama mialam taka sytuacje 2 lata temu, kiedy to moja siostra wychodzila za maz, na weselu byla cala rodzina, nasze blisko 2 letnie dziecko bylo z nami.
      • grassant Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:42
        babcia mu cyca da?
    • mechantloup Re: noworodek i wesele 11.07.11, 11:04
      Zostawiałym pod opieką np. babci (akurat mam ten komfort).
      Na weselę jadę się bbawić, a nie warować przy wózku.
      Poza tym alkohol, hałas i zamieszanie raczej nie idą w parze z DOBRĄ opieką.
    • mmagi Re: noworodek i wesele 11.07.11, 12:48
      taak,pewnie ze wlokłabym sie 300 km zeby sie przespac z ewentualnie rozdartym noworodkiem w hotelu:/
    • merda Re: noworodek i wesele 11.07.11, 16:43
      Pomijajajc 300km dla mnie to poroniony pomysl zabierac noworodka na wesele.
      Chyba,ze ktos koniecznie chce w danym weselu uczestniczyc i nie ma nikogo, kto moze z dzieckiem zostac. Pozatym zalezy tez od charakteru malucha.
    • a1ma Re: noworodek i wesele 11.07.11, 16:52
      Jeśli chciałabym być na tym weselu, to bez wahania.
      Jeśli nie chciałabym, to użyłabym niemowlaka jako wymówki, owszem.
    • berta-death Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:03
      To zależy czy przywleką ze sobą nianię do tego noworodka czy nie. Nie wyobrażam sobie trzymania niemowlaka na sali biesiadnej, pełnej podpitych albo i całkiem nawalonych osób, głośnej muzyki, oparów alkoholu a być może i papierosów, przeciągów, bo raz się zrobi gorąco a raz ktoś otworzy okna, żeby się wywietrzyło. O tańczącej gawiedzi, która nie zawsze kontroluje gdzie skacze i na kogo może wpaść, nie wspomnę. Podobnie jak o kelnerach noszących gorące dania. A siedzenie w pokoju hotelowym mija się z celem. Chyba, że zamkną niemowlaka w pokoju, jak rodzice pana Jodzia, i pójdą się bawić.
      • erillzw Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:25
        Nie zebym była za niemowlakami na takich imprezach ale malo ktore niemowle wytrzyma do 20-21 kiedy zaczyna byc widac, ze goscie sobie popili by jakos szczegolnie przeszkadzalo.
        na ogol jest tak, ze wesele jest na 18, pierwsza wodka idzie w okoloicuy 19.30 i trzeba byc niezlym zawodnikiem by sie zaprawic tak szybko po dosc tlustym obiedzie i nagle wpadac na dziecko w wozku do tego, bo raczej srednio mi sie widzi by niemowlak szalal po parkiecie i mial byc staranowany.

Jakkolwiek bylabym za tym, zeby dziecka tak malego na takie imprezy nie zabierac. Meczy sie dziecko, mezczy sie matka, mezcza sie mlodzi i goscie tak naprawde jesli dziecko nie jest z tych spokojnych ktore szybko zasypiaja i nikomu nie przeszkadzaja.

A przewiezienie go w ogole te 300km to tez dla mnie nie lada hardcore.
      • grassant Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:48
        Chyba, że zamkną niemowlaka w pokoju,

Eee tam, można zostawić w szatni, albo na recepcji.
    • lulu_oi Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:42
      Jeśli dziecko ma spędzić choć część czasu na sali weselnej - zdecydowanie nie.

Dzieci w tym wieku słyszą w najszerszym paśmie, tzn. dźwięki odbierają jako dużo bardziej intensywne, i prawdę mówiąc nigdy później nie będą mieć tak wrażliwego słuchu, jak w niemowlęctwie. Zafundujecie mu hardcore akustyczny.
    • six_a Re: noworodek i wesele 11.07.11, 17:59
      dwumiesięczny noworodek? to chyba jakiś zleżały mocno.

niemowlak nie zniesie głównie nagłośnienia na sali, a w nocy w hotelu będzie się rozchodziło łup łup z wesela i pijackie zapiewy z imprezy tak zwanej integracyjnej, tak że matce już dziś możemy złożyć wyrazy współczucia.
      • izabella1991 Re: noworodek i wesele 11.07.11, 18:08
        A po jakiego diabla?
        Noworody i insze plody(pisze tak celowo) tudziesz ich matki niech na 4-ech literach siedza i nie tluka sie jak nienormalne .300 km-szkoda,ze nie wiecej?
        Coz za klab szmat w mozgu trzeba miec,zeby wpasc na taki durny pomysl?
        Masz male dziecko(dzieci) to nie szwendaj sie ,jak Beduin,tylko sie dzieckiem zajmij!
        Albo rybka,albo rower-niestety!
        No,ale rozplodowcy maja takie durne pomysly:z noworodem do samolotu,na impreze,do pubu,niedlugo i do domu publicznego jeden z drugim/jedna z druga tez poleza!
      • aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:49
        nie no kazde wesele to pijackie przyspiewki i zataczajacy sie goscie:D

no i to tupanie w drewnianej budzie co sie niesie na pol wsi:D
    • kolor_purpury Re: noworodek i wesele 11.07.11, 18:58
      2 miesięczny to już raczej nie noworodek?
      ja bym postarała się zorganizować opiekę dla dziecka i pojechała bez. z dzieckiem to spore ryzyko, że całą zabawę będzie trzeba przesiedzieć w hotelu, bo nie wiadomo jak takie małe dziecko zareaguje na głośną muzykę. nawet gdyby dziecko super zniosło hałasy to i tak zabawa skończyłaby się wcześnie, bo chyba nie planujesz zostawić śpiącego dziecka samego w pokoju hotelowym.
    • raszefka Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:36
      Żeby targać malucha tyle km dla własnej uciechy to trzeba mieć nawalone w głowie. I zabierać tak małe dziecko na wesele - takoż.

Ale ja jestem matka wariatka, do domu wracałam z dzieckiem przed 19 i do końca 9 miesiąca nie zostawiałam z nikim na noc.
    • deodyma Re: noworodek i wesele 11.07.11, 19:42
      nie.
    • 3artka Re: noworodek i wesele 11.07.11, 20:15
      Ja pojechałam z 3-miesiącznym niemowlakiem na wesele. Spanie było w hotelu, sala weselna tuż obok. Wcześniej jednak zalatwiłam sobie opiekunkę na kilka godzin w nocy. Właściwie to była dziewczyna załatwiona przez rodzinę panny młodej. Zależało mi, zeby to nie była osoba anonimowa. Podbiegałam do pokoju jak było trzeba. Nie było źle.
      • mariela1987 Re: noworodek i wesele 11.07.11, 21:39
        zatrudnij opiekunkę, niech zostanie w hotelu z dzieckiem. Innego wyjścia nie widzę. Jak chcesz zabrać dziecko ,,na imprezę" to szczerze ci powiem...oszalałaś: hałas, alkohol, dym papierosowy itd. Wytrzyma może z godzinę czy dwie a potem będzie tylko krzyk
        • aneta-skarpeta Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:55
          jak zyje to na zadnym weslu nie bylo palenia na sali- a byłam na wielu weselach

do tego sa wesela z podzialem sal, wtedy w jadalnej jest duzo ciszej- hałas zwyklej nasiadówki, domowki- jasli dziecko jest wychoywwane w gwarze, przy muzyce itd to nie widze problemu

bylam swiadkiem sytuacji gdzie maluch zasnal ok 20-21, spal w wozku obok rodzicow, wczesniej tanczyli na zmiane, potem jak spalo to tanczyli oboje, ktos tylko zerkal na wozek
          okm 12 sie zmyli
    • lacido Re: noworodek i wesele 12.07.11, 00:43
      2miesięczniak to nie taki NOWOrodek :)

pl.wikipedia.org/wiki/Noworodek
      • grassant Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:44
        Ty musisz wszystko sprawdzić i zweryfikować?? :))))))
        • lacido Re: noworodek i wesele 13.07.11, 22:23
          to się wie :)

link był dla tych co mi nie wierzą ;)
    • qw994 Re: noworodek i wesele 12.07.11, 07:46
      A w życiu. Umęczyć siebie i dziecko, fajna sprawa.
      • mal-sia Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:32
        macie racje.Jest jednaj jedna osoba w rodzinie-teściowa co mówi ze spokojnie.....wszyscy się dzieckiem zajmą.STRASZNE!
    • grassant Re: noworodek i wesele 12.07.11, 09:39
      tak. wzięlibyśmy jeszcze mamkę z nami.
    • mireckieasy Re: noworodek i wesele 13.07.11, 11:14
      tak zabierz ze soba wszystkie akcesori wózek i te sprawy aby maluszkowi nic nie zabrakło
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka