Dodaj do ulubionych

jaki zawód

17.07.11, 22:17
mam pytanie dotyczące zawodu. Otóż co ważniejsze zawód wyuczony czy wykonywany. Miałam ostatnio problem gdy zapytano mnie o zawód. Liceum handlowe - handlowiec, studia - ekonomista, praca w biurze - pracownik administracyjno - biurowy - koordynator.Które najważniejsze? podawać wszystkie trzy zawody? U mnie to jeszcze w zasadzie krąży wokół podobnej branży, ale np. ktoś skończył zawodówkę np. ślusarz, poszedł do technikum mechanicznego (tech. mechanik), a potem jeszcze studiował marketing i zarządzanie (licencjat) i dopiero szuka pracy. To który zawód podaje? wszystkie czy tylko ten ostatni. Ja napisałam pracownik biurowy, ale może powinnam podać wszystkie ( sytuacja była urzędowa)
Obserwuj wątek
    • triismegistos Re: jaki zawód 17.07.11, 22:21
      Ee, aktualny? Gdybym miała wymieniać wszystkie branże, którymi się trudniłam....
      • varia1 Re: jaki zawód 18.07.11, 10:17
        triis, ty jednak chyba jesteś moją siostrą bliźniaczką:)
    • erillzw Re: jaki zawód 17.07.11, 23:08
      Wykonywany. Tym szczegolniej jesli studia skonczylo sie kilka ladnych lat temu i pracuje w calkowicie innej branzy.
      jak Cie dopytaja o wyksztalcenie to co innego, ale na pytanie o zawod mowisz o tym w ktorym masz doswiadczenie.
    • ka-mi-la789 Re: jaki zawód 18.07.11, 00:01
      Ja w takich sytuacjach wymieniam czynność, z której w danej chwili pochodzi największa część moich dochodów.
    • vag-auto Re: jaki zawód 18.07.11, 00:08
      Polecam zawód - matka. Najważniejszy zawód świata, bardzo prestiżowy i ważny społecznie.

Pozdrawiam.
      • kolor_purpury Re: jaki zawód 18.07.11, 07:32
        a sam wpisujesz zawód: forumowy troll? bo widzę, że aktualnie w to wkładasz najwięcej wysiłku.
    • kileck Re: jaki zawód 18.07.11, 08:05
      Podaj wszytkie, lepiej na to spojrzą. Lepiej być wszechstronnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka