Gość: patrysia IP: *.client.attbi.com 03.03.02, 05:03 Przeczytalam na jednej ze stron, ze bedziemy zyc 200 lat i nie bedziemy sie stazec. Jak to zrobic? patrysia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Natural Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.02, 08:33 Gość portalu: patrysia napisał(a): > Przeczytalam na jednej ze stron, ze bedziemy zyc 200 lat i nie bedziemy sie > stazec. Jak to zrobic? patrysia Hej Patrysia! Milo mi cie poznac. Mnie ineresuja tez te tematy juz od dluzego czasu. Co to byla za stronka? Masz jeszcze jakies materjaly? Co do kwestji starzenia i przedluzenia zycia to prowadzone sa coraz intensywniejsze badania nad terapia genatyczna, ktora przynosi juz teraz rewelacyjne osiagniecia, ale dopiero w labolatoriach. Tak ze jezeli nie jestes staruszka to masz duze szanse sie zalapac. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady krotko, a umrzemy na choroby neurologiczne 03.03.02, 12:03 spowodowane "zdrowymi hiszpanskimi" warzywkami czy "belgijskimi" kurczakami. a bajki o pogodnej starosci i szczesliwym zyciu po 50 to pierdu pierdu gazet, ktore zyja z mlodych singli i probuja ich w taki stanie utrzymac. no przynajmniej do kiedy maja kase... Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: jak dlugo bedziemy zyc? 03.03.02, 12:03 Z długością życia jest związanych kilka problemów. Po pierwsze degeneracja mózgu, czyli ciągłe zmniejszanie się ilości komórek mózgowych. Do niedawna myślano, że neurony wyłącznie umierają, zaś nie powstają nowe. Ostatnio okazało się, że powstają, jednak w liczbie niewspółmiernej do wymierających. Przezwyciężenie tego problemu będzie dużym krokiem naprzód. Po wtóre serca ssaków mają określoną wytrzymałość. Nie pamiętam dokładnej liczby uderzeń, jednak po pewnym czasie serca nasze zaczynają pracować niesprawnie. Mięśnie sercowe nie kurczą się tak, jak powinny, poza tym występują rozmaite inne anomalie. Po trzecie mamy niezdrowy tryb życia, który skraca żywotność naszych organizmów. Nadzieje w tym względzie pokłada się w nanotechnologii, umożliwiającej konstruowanie nmikroskopijnych robotów usuwających na przykład miażdżycę. Jednak najistotniejszym problemem jest śmiertelność komórek ciała. Znane są przypadki komórek "nieśmiertelnych" - są to komórki rakowe. Żeby nie dopuścić do zrakowacenia tkanek, trzeba zapewnić ciągłą wymienialność komórek. Jednak przy każdym podziale komórki skraca się długość telomerów zakończeń chromosomów. Ogranicza to liczbę możliwych podziałów komórkowych, po przekroczeniu której komórka umiera bezpotomnie... Tak więc nie ma prostego rozwiązania. Trzeba ominąć mnóstwo trudności byśmy mogli żyć dłużej... pozdrawiam, .y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natural Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.02, 14:54 ydorius napisał(a): > > Z długością życia jest związanych kilka problemów. Po pierwsze degeneracja > mózgu, czyli ciągłe zmniejszanie się ilości komórek mózgowych. Do niedawna > myślano, że neurony wyłącznie umierają, zaś nie powstają nowe. Ostatnio > okazało się, że powstają, jednak w liczbie niewspółmiernej do wymierających. > Przezwyciężenie tego problemu będzie dużym krokiem naprzód. > Po wtóre serca ssaków mają określoną wytrzymałość. Nie pamiętam dokładnej > liczby uderzeń, jednak po pewnym czasie serca nasze zaczynają pracować > niesprawnie. Mięśnie sercowe nie kurczą się tak, jak powinny, poza tym > występują rozmaite inne anomalie. Po trzecie mamy niezdrowy tryb życia, który > skraca żywotność naszych organizmów. Nadzieje w tym względzie pokłada się w > nanotechnologii, umożliwiającej konstruowanie nmikroskopijnych robotów > usuwających na przykład miażdżycę. > Jednak najistotniejszym problemem jest śmiertelność komórek ciała. Znane są > przypadki komórek "nieśmiertelnych" - są to komórki rakowe. Żeby nie dopuścić > do zrakowacenia tkanek, trzeba zapewnić ciągłą wymienialność komórek. Jednak > przy każdym podziale komórki skraca się długość telomerów zakończeń > chromosomów. Ogranicza to liczbę możliwych podziałów komórkowych, po > przekroczeniu której komórka umiera bezpotomnie... > > Tak więc nie ma prostego rozwiązania. Trzeba ominąć mnóstwo trudności byśmy > mogli żyć dłużej... > > pozdrawiam, > .y. Hei Ydorius! Znam te sprawy o ktorych piszesz. Podeslal bym ci troche nowych publikacji na ten temat ale jak znasz niemiecki. Polskich niestety niemam. Jestes K czy M bo szukam Panienki ktora interesuje sie podobnymi tematami. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius Re: jak dlugo bedziemy zyc? 04.03.02, 15:09 a) Nie umiem po szwabskiemu b) jestem z Marsa (to widać) .y. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_b odpowiedz 03.03.02, 13:09 zajrzyj tu (jest rowniez po polsku) wwwstud.wiso.uni-erlangen.de/~prkraczk/german.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_b Re: odpowiedz 2 03.03.02, 13:11 albo od razu: wwwstud.wiso.uni-erlangen.de/~prkraczk/polish.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrysia Re: odpowiedz 2 IP: *.client.attbi.com 03.03.02, 17:59 Ciekawe to co piszecie, ale na tej stronie co odwiedzam, jeszcze wiecej nowych tematow mozna przeczytac. Jest to strona jasnowidza, opisuje jak bedzie wygladal swiat po koncu swiata. Mnie to interesuje, a zwlaszcza reinkarnacja. patrysia Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_b Re: odpowiedz 2 03.03.02, 18:23 Gość portalu: patrysia napisał(a): > Ciekawe to co piszecie, ale na tej stronie co odwiedzam, jeszcze wiecej nowych > tematow mozna przeczytac. Jest to strona jasnowidza, opisuje jak bedzie > wygladal swiat po koncu swiata. Mnie to interesuje, a zwlaszcza reinkarnacja. > patrysia ******************************* Patrysiu !!!!!!!!!!!!!!!! ja tez chce wiedziec jak bedzie wygladal "swiat po koncu swiata" To brzmi tak cudownie.... A do tego jeszcze reinkarnacja........ I jeszcze ten jasnowidz.... Proze cie, prosze.. podaj mi ta strone....... :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
janusz_b Re: jak dlugo bedziemy zyc? 03.03.02, 18:48 patrysiu...... gdzie ty moje sloneczko? co z ta strona ? MUSZE wiedziec jak bedzie wygladal swiat "po koncu swiata" PROSZE............ :-)))) janusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vagin Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.astercity.net / 10.131.130.* 03.03.02, 19:38 ŻYĆ BĘDZIEMY DO ŚMIERCI A KIEDY ONA NASTĄPI ZALEŻY W OGROMNEJ MIERZE OD NAS SAMYCH. OD NASZEGO STYLU ŻYCIA ORAZ OD TEGO CO MAMY ZAPISANE W GENACH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrysia Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.client.attbi.com 04.03.02, 14:26 Nie wiecie nazwy tej strony, a oglasza sie wszendzie? To wkrotce sie dowiecie. Narazie nie podaje, bo moj kolega chcial sie przekonac i zakpil sobie z niego, a co sie potem dzialo to opisze wkrotce. Podaje ten jasnowidz, zeby odmawiac modlitwy przy zamnknietych oczach, ja zaczelam to praktykowac i otrzymuje widzenia, polecam. Nieraz zastanawiam sie skad ja to miejsce znam a wiem, ze nie bylam tutaj, albo spotykam nowych ludzi i nawiazuje z latwoscia kotakt. Napisalam do tego jasnowidz z tym problemem. Odpisal i udzielil dla mnie jeszcze innych wskazowek, ktore zaczynaja sie sprawdzac. patrysia Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 2 pytania: 04.03.02, 14:33 1. kiedy bedziemy zyc po 200 lat? - czy tego dozyje. 2. po co bedziemy zyc 200 lat? - nie jestem pewien czy chcialbym koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agick Re: 2 pytania - do bukosia 04.03.02, 14:50 bukoś - jak będziesz pił tyle ile pijesz z neonem i zdradzał kasiulę to długo nie pożyjesz... o tych 200 to zapomnij od razu.. jak pociągniesz jeszcze z 10 to i tak będzie sukces.. a teraz - do wioseł na sabmarinie !! Odpowiedz Link Zgłoś
ydorius To ja... 04.03.02, 15:08 Ci podaję naukowe wyjaśnienia, z pierwszych szpalt "Sajenifik Amerikan" i "Wiedzy i Życia", a Ty o jasnowidzeniach..? Ech... .y. Odpowiedz Link Zgłoś
neona Re: To ja... 04.03.02, 15:14 ciemno to widzę będziemy żyć póki Polska nie zginęła albo jak to mawiał ojciec Różewicza byle do dwóch siekierek a potem to już zleci (77) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natural Re: anty-aging-terapi IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.02, 15:49 ydorius napisał(a): > > Ci podaję naukowe wyjaśnienia, z pierwszych szpalt "Sajenifik Amerikan" > i "Wiedzy i Życia", a Ty o jasnowidzeniach..? > Ech... > > .y. Ja tu cos znalazlem co troche do tematu pasuje ale z 96. Masz moze jakies nowsze publikacje zanotowane u siebie dotyczace nainowszxh osiagniec w terapii genowei (anti-aging-terapi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natural Re: anty-aging-terapi IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.02, 15:53 Gość portalu: Natural napisał(a): > ydorius napisał(a): > > > > > Ci podaję naukowe wyjaśnienia, z pierwszych szpalt "Sajenifik Amerikan" > > i "Wiedzy i Życia", a Ty o jasnowidzeniach..? > > Ech... > > > > .y. > > Ja tu cos znalazlem co troche do tematu pasuje ale z 96. > Masz moze jakies nowsze publikacje zanotowane u siebie dotyczace nainowszxh > osiagniec w terapii genowei (anti-aging-terapi) sorry zapomnialem tn link tu wlozyc www.wiedzaizycie.pl/96092500.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natural Re: anty-aging-terapi IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.02, 16:22 Gość portalu: Natural napisał(a): > ydorius napisał(a): > > > > > Ci podaję naukowe wyjaśnienia, z pierwszych szpalt "Sajenifik Amerikan" > > i "Wiedzy i Życia", a Ty o jasnowidzeniach..? > > Ech... > > > > .y. > > Ja tu cos znalazlem co troche do tematu pasuje ale z 96. > Masz moze jakies nowsze publikacje zanotowane u siebie dotyczace nainowszxh > osiagniec w terapii genowei (anti-aging-terapi) sorry zapomnialem tn link tu wlozyc www.wiedzaizycie.pl/96092500.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angelos Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: 157.25.121.* 04.03.02, 15:20 87 lat Odpowiedz Link Zgłoś
kasia28 Re: jak dlugo bedziemy zyc? 04.03.02, 15:29 Tak długo, jak długo ludzie będą nas nosić w swojej pamięci. Są ludzie, których się pamięta kilkset lat, inni, o których zapomina sie po roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natural Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.02, 17:08 Gość portalu: patrysia napisał(a): > Przeczytalam na jednej ze stron, ze bedziemy zyc 200 lat i nie bedziemy sie > stazec. Jak to zrobic? patrysia Proponuje wszystkim zainteresowanym tym tematem, kontynuowac go dalej w dziale nauki GW, w specjalnie do tego celu stworzonym topicu informacyjnym pod tytulem ANTY-AGING-CLUB ktory znajduje sie tutaj: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=NAUKA&wid=1286384&aut=+Natural&aid=1286384 serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natural Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.02, 18:47 Gość portalu: patrysia napisał(a): > Przeczytalam na jednej ze stron, ze bedziemy zyc 200 lat i nie bedziemy sie > stazec. Jak to zrobic? patrysia Proponuje wszystkim zainteresowanym tym tematem, kontynuowac go dalej w dziale nauki GW, w specjalnie do tego celu stworzonym topicu informacyjnym pod tytulem ANTY-AGING-CLUB ktory znajduje sie tutaj: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=NAUKA&wid=1286384&aut=+Natural&aid=1286384 serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natural Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.dip.t-dialin.net 04.03.02, 20:41 Gość portalu: patrysia napisał(a): > Przeczytalam na jednej ze stron, ze bedziemy zyc 200 lat i nie bedziemy sie > stazec. Jak to zrobic? patrysia Proponuje wszystkim zainteresowanym tym tematem, kontynuowac go dalej w dziale nauki GW, w specjalnie do tego celu stworzonym topicu informacyjnym pod tytulem ANTY-AGING-CLUB ktory znajduje sie tutaj: www.gazeta.pl/alfa/home.jsp? dzial=0511&forum=NAUKA&wid=1286384&aut=+Natural&aid=1286384 serdecznie zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
lastka Re: jak dlugo bedziemy zyc? 05.03.02, 11:33 Zapewne będziemy żyć aż do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrysia Re: jak dlugo bedziemy zyc? IP: *.client.attbi.com 06.03.02, 06:03 Z punktu widzenia nauki i medycyny to jest to co jest i nic wiecej. Wracajac do tej strony, ktora naprawde mnie interesuje to jest innaczej z tym naszym zyciem. Teraz gdy otrzymuje widzenia, zaczynam wiele zeczy rozumiec i pojmowac. To nie jest tak jak opisuja naukowcy, moge nazwac to co opisuja w ksiazkach, ze to jest mydlenie oczu. patrysia Odpowiedz Link Zgłoś