Dodaj do ulubionych

To przecież tylko lekarz

24.08.11, 14:10
Musiałem iść do urologa na zabieg usunięcia hemoroida. Cały zabieg trwał krótko ale musiałem bez niczego od pasa w dół położyć się na stole ginekologicznym z rozstawionymi nogami. Było to dla mnie dosyć nowe doświadczenie. Gdy powiedziałem żonie, że najgłupsze było to, że lekarz mial dwie siuśkowate asystentki, które przez cały czas stały tuż obok niego gapiąc się w moje krocze, powiedziała, że jestem głupi bo to przecież u lakarza i nie ma się czego wstydzić. Gdy ją spytałem, czy gdyby lekarka ginekolog miała dwóch siuśkowatych asystentów (17-18 lat) gapiących się w jej krocze podczas zabiegu, to czy nie było jej głupio, to nic nie odpowiedziała. Ot i całe równouprawnienie.
Obserwuj wątek
    • wartosc.energetyczna Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:13
      17-letnie asystentki gapiły ci się na siusiaka?? albo dostałeś głupiego jasia albo hańba fotela ginekologicznego cię zamroczyła. mam nadzieję że nie strzeliłeś niczym w oko lekarzowi
    • berta-death Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:13
      Urolog nie usuwa hemoroidów. I w wieku 17-18 lat nie jest się asystentem lekarza. Trzeba najpierw jakąś szkołę skończyć, chociażby policealne studium pielęgniarskie, gdzie nauka trwa ze 2-3 lata zanim się dyplom dostanie.
      • aneta-skarpeta Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:16
        od kiedy przy jednym badaniu gin ogladało mnie stado studentow- niczego sie juz nie wstydze:D
        • jasna_olera Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:18
          ja rodziłam dupą w stronę drzwi... jak sprzątaczki zaglądały do sali w trakcie partych, w końcu wku...ona powiedziałam "proszę wejść, proszę się nie krępować".
          • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:18
            trzeba było jeszcze pokazać plamę na podłodze:)
            • aneta-skarpeta Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 20:15
              i powiedziec " tylko %$%&*, zeby czysto było!!!!!":D
        • berta-death Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:31
          > od kiedy przy jednym badaniu gin ogladało mnie stado studentow- niczego sie juz
          > nie wstydze:D

Powinniśmy mieć najwybitniejszych ginekologów na świecie. A przynajmniej spośród lekarzy wszystkich specjalności, ginekolodzy powinni być najlepiej wyszkoleni w swoim fachu. Na żadnym innym stażu i żadnej innej praktyce studenci nie mogą tak swobodnie gapić się na pacjentów ani ich badać. Jedynie na ginekologii tak ich do wszystkiego dopuszczają.
          Zajrzałam kiedyś na forum dla studentów medycyny i tam właśnie był wątek dotyczący praktycznej nauki zwodu. Przyszli ginekolodzy nie wypowiadali się, mowa była o innych specjalizacjach, również zabiegowych takich jak chirurgia czy urologia. Żaden z nich pacjenta na oczy nie widział. Jeszcze w ramach praktyk studenckich czy stażu to by jakoś uszło. Ale nawet jak delikwent jest lekarzem w trakcie robienia specjalizacji to ostro się musi nagłówkować, żeby się czegoś w praktyce nauczyć, bo zazwyczaj jest dopuszczany jedynie do kart pacjentów a żeby się nie nudził to daja mu papierkowa robotę.
          • odcienie.szarosci bzdury opowiadasz! 25.08.11, 22:03
            To zalezy gdzie i u kogo odbywasz np staz wakacyjni. Czasami chirurdzy Cie bardzo duzo naucza, a ginekolodzy na Ciebie czasu nie maja, czasami odwrotni. Czasami tu i tu Cie sporo naucza, a czasami nigdzie. Czasami na pediatriii, czasami na pogotowiu, czasami w przychodni. Wszystko zalezy od konkretnego czlowieka ile chce Ci pokazac.
            • nglka Re: bzdury opowiadasz! 26.08.11, 01:40
              Zgadza się. Nigdy nie zdarzyło mi się, by gapiło mi się w krocze stado studentów.Raz zostałam zapytana o zgodę ale jako wstydliwa siedemnastka - automatycznie odmówiłam.
              Za to na chirurgii szczękowej studenci kręcili się całymi dniami, dwukrotnie na zabiegowym stado głów wisiało nad moją.

Jednak trzymając się wątku głównego - bawi mnie niezmiernie jak ochoczo autor całe równouprawnienie ocenia na podstawie wypowiedzi jednej kobiety.
              Autorze wątku, gdyby wszyscy faceci byli twojego pokroju to zabiłaby was głupota :)

A myślisz, że jak kobieta rodzi, to nikt Jej nie zagląda między nogi? Przychodzi do szpitala - dzień dobry, proszę się położyć i poczekać aż zacznie się poród? Hehe, co chwilę badał mnie iny lekarz (lekarz - nie lekarka), pomagały mu młode pielęgniarki i (tak!) młodzi pielęgniarze. I co?
              Twój post świadczy jedynie o braku poszanowania kobiet i ich dojrzałości do sprawy. Bo to JEST tylko lekarz.
      • xtaki No to może były ze dwa lata starsze Co to zmienia? 24.08.11, 14:24
        berta-death napisała:

> Urolog nie usuwa hemoroidów.

No to zasusza czy co tam. Dostałem zastrzyk potężną igłą w sam środek d… Teraz dobrze?

> I w wieku 17-18 lat nie jest się asystentem lekarz a. Trzeba najpierw jakąś szkołę skończyć,

Niech ci będzie. Może były starsze. Wyglądały jednak strasznie siuśkowato, na jakieś 17-18 lat.
        • berta-death Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 14:32
          Od hemoroidów jest proktolog nie urolog. Ewentualnie chirurg. To nie jest działka dla urologa.
          • xtaki Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 14:37
            O kurcze kobieto aleś ty przemądrzała! Jak ten twój facet z tobą wytrzymuje?
            Byłem u urologa a zabieg nazywał się (o ile mnie pamięć nie myli) proktologia. Teraz już dobrze?
            Czy urolog nie może mieć równocześnie uprawnień proktologa?
            • best.yjka Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 19:30
              xtaki napisał:

> O kurcze kobieto aleś ty przemądrzała! Jak ten twój facet z tobą wytrzymuje?

Wszystkie kobiety powinny być głupie i w dodatku nie powinny pracować w służbie zdrowia. Wszędzie te wstrętne baby.
        • ursyda Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 14:32
          xtaki napisał:

Dostałem zastrzyk potężną igłą w sam środek d… Teraz dobrze?

Jeśli tobie było dobrze to nam też!:D
          • xtaki Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 14:40
            Nie było mi dobrze bo zapiekło jak diabli a te dwie siuśki zupełnie mnie zbiły z tropu.
            Następnym razem spytam, czy nie może zostawić ich za drzwami. Przecież tą strzykawę i inne utensylia, które mi wciskał do tyłka może sobie sam wziąć ze stoliczka. Korona mu chyba nie spadnie.
            • berta-death Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 14:44
              Pociesz się, że inni mają gorzej. Np metroseksualny facet, który chce być piękny jest zdany na korzystanie z usług wyłącznie personelu kobiecego. Nawet jak chce sobie tyłek wydepilować. Mężczyźni do branży kosmetycznej się jakoś nie pchają. A kosmetyczka to panna po zawodówce, więc spokojnie może mieć 17-18 lat. A nawet mniej jak jest uczennicą na praktyce.
              • xtaki Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 14:51
                Chcieć to co innego niż musieć.

Ja nie chcę być piękny (bo wystarczająco jestem) tylko musiałem się pozbyć tego hemoroida bo mnie bolał.
          • berta-death Re: No to może były ze dwa lata starsze Co to zmi 24.08.11, 14:50
            Się nie śmiej z Ólo z kolegi forumowego. To dla niektórych poważny problem. Jest takie forum o stulejce, stulejka.pl czy jakoś tak. I tam panowie opisują swoje wspomnienia z zabiegu obrzezania wymieniają się namiarami na lekarzy itp. I jeden się skarżył, że jak wszedł do gabinetu to powitała go pielęgniarka, która kazała mu sie przebrać w koszulkę szpitalną. I jak się zawahał podczas ściągania majtów, to mu powiedziała, żeby spokojnie ściągał ona nie będzie patrzeć. A potem na sali operacyjnej cały czas stała za lekarzem i się wgapiała w to co ten lekarz robił. Taka kłamczucha z niej była.
        • maitresse.d.un.francais Wyglądały jednak strasznie siuśkowato 24.08.11, 18:44
          Nie rozumiem, chcesz im zabronić praktyk, bo za młodo wyglądają?
    • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:15
      Na drugi raz zażądaj usunięcia hemoroidów przez gardło.
      • stephanie.plum Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:17
        :~D
      • princess_yo_yo Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:20
        najlepiej u dentysty
        • grassant Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 18:20
          wybrałbym laryngologa.
      • varia1 Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:20
        Óló, tak się nie robi koleżankom z foruma! kawę piłam:D
      • wez_sie Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:20
        to wtedy migdalki usuwa sie przez....?
        • varia1 Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:23
          no, ma się rozumieć że przez rurę wydechową!
          • wartosc.energetyczna Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:34
            varia1 napisała:

> no, ma się rozumieć że przez rurę wydechową!

a asystują gimnazjalistki
            • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:37
              wartosc.energetyczna napisała:

> a asystują gimnazjalistki
              >

puszyste.
              • wartosc.energetyczna Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:38
                ursyda napisała:

> wartosc.energetyczna napisała:
                >
                > > a asystują gimnazjalistki
                > >
                >
                > puszyste.

no nie wiem czy xtaki by chciał żeby go puszysta gimnazjalistka obmacywał na fotelu ginekologicznym.. chociaż nigdy nie wiadomo co w ludziach siedzi
                • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:45
                  wartosc.energetyczna napisała:

>> no nie wiem czy xtaki by chciał żeby go puszysta gimnazjalistka obmacywał na fo
                  > telu ginekologicznym.. chociaż nigdy nie wiadomo co w ludziach siedzi
                  >
                  Ja mogę mieć tylko nadzieję, że puszysta nie chciałaby obmacywać xtakiego.
    • jasna_olera Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:19
      no ktoś musiał podtrzymywać te opadające na odbyt worki co nie?
    • six_a Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:21
      trzeba się było kształcić na siuśkowatego asystenta, a nie teraz marudzić, że baby cię oglądają.

ale pewnie za mało płaco na wysokie męskie wymagania, żeby se tym kalać ręce, nie?
    • bar.anek Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:36
      A gdzie się miały gapić na oczy?
      Jak już byłeś znieczulony trzeba było sobie pedicure strzelić przy okazji
      • xtaki Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:42
        To było bez znieczulenia. Tylko jedno ukłucie, które wcale miało nie boleć a piekło jak jasna ch..
        • bar.anek Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:50
          xtaki napisał:

> To było bez znieczulenia. Tylko jedno ukłucie, które wcale miało nie boleć a pi
          > ekło jak jasna ch..
          no to 'bądź bohaterem w swoim domu"
    • malamelania Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:43
      powiedział
      > em żonie, że najgłupsze było to, że lekarz mial dwie siuśkowate asystentki, któ
      > re przez cały czas stały tuż obok niego gapiąc się w moje krocze

Gdyby asystentki były w Twoim wieku, byłoby Ci lżej?
      • xtaki Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:47
        malamelania napisała:

> Gdyby asystentki były w Twoim wieku, byłoby Ci lżej?

Chyba tak. Dojrzała kobieta z jako takim doświadczeniem to jednak co innego niż takie dzieciaki. Choć i to byłoby poniżające.
        • kosc_ksiezyca Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 15:04
          Poniżające? Jezusie.

Typowe, stereotypowe męskie postrzeganie męskich 'powinności' - jaja mi od hemoroida odpadną, ale nie, nie pójdę, bo się będzie kobieta w dupę gapić.

Nie życzę Ci innych chorób, bo jak nie daj bóg będziesz musiał do szpitala pójść, to Twoja duma może tego nie wyczymić.
    • best.yjka Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:49
      E tam. Nie martw się. Siuśkowate, ale wiele już na oczy widziały. Taka praca.
      • xtaki Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:55
        Ale tu nie chodzi o siuśkowate tylko o mnie i moje zranione poczucie ludzkiej godności.
        • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 14:59
          Słuchaj, ja nie wiem czy ci to pomoże ale my tu np. wcale siuśkowate nie jesteśmy więc dawaj fotę to sobie popatrzymy a i tobie będzie lżej.
        • best.yjka Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 15:00
          U lekarza, to godność można sobie w buty wsadzić. Mam na myśli państwową opiekę medyczną. Jak chcesz poszanowania godności, to to lecz się prywatnie. Gorzkie, ale prawdziwe.
          • berta-death Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 18:45
            U prywaciarzy to jeszcze więcej siuśkowatego personelu. Bo oni też oszczędzają na personelu jak mogą. A im kadra młodsza i mniej doświadczona tym mniej sobie liczy. I jeszcze ma więcej energii, często nie ma jeszcze rodziny, więc można ją naciągnąć na dowolną ilość słabo opłacanych, albo w ogóle nieopłacanych nadgodzin. Zerknij sobie na strony prywatnych przychodni czy szpitali. Zazwyczaj są tam zamieszczone zdjęcia personelu. Stare pielęgniarki to głównie w państwowej służbie zdrowia są. Albo zagranicą jak dodatkowo są odpowiednio wykwalifikowane i znają język.
        • grassant Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 18:23
          i co? nie dałbyś takiej siuśkowatej do ręki? urażona ambicja?
        • maitresse.d.un.francais Ale tu nie chodzi o siuśkowate 24.08.11, 18:46
          No właśnie pisałeś, że chodzi.
    • akle2 Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 18:40
      No wiesz, studentki muszą sie na kimś nauczyć. Z prawie stu procentową pewnością orzekam, że nie byłeś pierwszym pacjentem, którego sobie obejrzały. A jak czegoś jest w nadmiarze, to się wpada w rutynę i zaciekawienia nie ma żadnego. Pocieszyłam?
    • krwawa_orlica Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 19:23
      Jak miałeś u urologa usuwany hemoroid? To ty w penisie masz odbyt?

No i te młode siksy, Ty na pewno u lekarza byłeś, a nie w jakiejś fetyszystycznej agencji towaezyskiej? :D
      • xtaki Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 18:22
        Można spytać orlico, z czego właściwie krwawisz?
    • tarantinka Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 19:54
      Rozumiem, to jest okropne - jak rodziłam miałam pielgrzymki oglądaczy - jest ból trzeba się skupić, skoncentrować tak mentalnie zebrać w sobiel - a ten tłum po prostu rozprasza. Wiem jedno, sam poród mnie nie przerażał, byłam przygotowana wewnętrznie na ból, ale nie byłam przygotowana na takie przedmiotowe traktowanie. Powinna być jakaś dekalaracja do uzupełnienia przed takim intymnymi zabiegami - i możliwość wyboru, może nie każdemu przeszkadza ten brak intymnosci, mi bardzo przeszkadzał i mam jakąs tam traumę po tym. Robię reguralne badania typu cytologia - ale tylko prywatnie -u lekarze gdzie wiem że jest parawan, łazienka i wiem że nie bedzie żadnych komnetarzy które mogły by mnie zniesmaczyć.
    • moonogamistka Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 19:58
      Ja to nie wiem...cale zycie skrzywiona medycznie i lece na lekarzy;-))
      Te 2 asystentki bym obadala wzrokowo, czy mam lepszy tylek i biust i juz;_))
      Proste;_)
      • xtaki Re: To przecież tylko lekarz 24.08.11, 22:50
        moonogamistka napisała:

> Te 2 asystentki bym obadala wzrokowo, czy mam lepszy tylek i biust i juz;_))
        > Proste;_)

Tyłek mam niczego sobie ale do tej pory jakoś nie wpadłem na to, żeby go porównywać. Biustu niestety nie mam.

Co byś porównywała, gdyby (przez analogie) przy twoim badaniu było dwóch chłopaczków gapiących się na twoje krocze?

• moonogamistka Re: To przecież tylko lekarz 26.08.11, 01:10
          Obecna;_))
          Moje krocze jest rewelacyjne, wiec mam w d, czy dwoch czy trzech sie na nie gapi;-)
          Ale zrozum, ze Twoje krocze jest kolejnym w serii;_)) Sorki;-)
    • sid-sid Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 18:00
      A co mają hemoroidy do równouprawnienia, tego nie wiem.
      • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 18:16
        że taki hemoroid doopy nie wybiera! męska, damska-bez różnicy
        • sid-sid Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 18:20
          Aaa, no to słowa uznania dla hemoroida!
      • xtaki Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 18:21
        sid-sid napisała:

> A co mają hemoroidy do równouprawnienia, tego nie wiem.

Nie hemoroidy tylko całokształt problemu. To, że kobiety mogą na wszelkich komisjach, operacjach, badaniach oglądać gołych facetów jest normalne „bo lekarz“. Jak to jest „normalne“ to widać dopiero wtedy, gdy miałoby być na odwrót, tzn. wtedy, gdy młodzi sanitariusze lub asystenci mieliby oglądać gołe kobiety.
        Nierówność i dyskryminacja i tyle.
        • sid-sid Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 18:25
          Problem z doopy wzięty.
        • six_a Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 19:02
          >tzn. wtedy, gdy młodzi sanitariusze lub asystenci mieliby oglądać gołe kobiety.

a nie oglądają? to jak w ogóle tymi ginekologami zostają czy sanitariuszami, tylko facetów im dają do obróbki?
    • disa Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 19:19
      Kiedyś pewnie by mnie to ruszyło, ale aktualnie ... chyba za stara jestem na przejmowanie się czy jestem dzisiaj 2 czy 50 pacjentem widzianym nago/w tej sytuacji

Tak samo traktuje kosmetyczki i masażystki/masażystów.
      Co raz doprowadziło do śmiesznej sytuacji na rehabilitacyjnym masażu ;]
      Weszłam przedstawiłam się dałam swoją kartę. Pan pokazał mi łózko i kazał się rozebrać i zadawał pytania.
      No więc się rozbierałam i odpowiadałam, skończyłam to stałam w samych matkach i gadam....
      Pan mnie masował drżącymi rękami 20minut dłużej niż mi fundusz przyznał ;] i tak miałam przez 2 tygodnie HAHAHAHA ;]
      Dla mnie kazdy lekarz jak dentysta .. ide on robi co ma robić i wychodzę
      • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 19:21
        disa, podoba ci się ten kapelutek?
        https://e4.pudelek.pl/p2905/446034350004d1404e5630eb
        • six_a Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 19:26
          a to nie ex-kulczykowa rzuca talerzem w konkurencję?
          • ursyda Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 20:22
            tego nie przewidziałam, ale to może być prawda
            • six_a Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 21:33
              talerz - mistrz prawie drugiego planu.

a ta bluzeczka co taka przykusa?
              • vandikia Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 22:11
                nie przykusa, tylko niedoszyta
                jakaś moda może wsadzić na łeb cokolwiek głupiego i iść nie do końca ubranym na bankiet?
                • six_a Re: To przecież tylko lekarz 26.08.11, 00:07
                  po dłuższej obserwacji, stwierdzam, że płaszcz jej się skurczył na deszczu. i jeszcze tym talerzem dostała.
                  ale nie załamała się, spójrzmy na ten optymizm bijący z twarzy.
                  :)
        • disa Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 23:32
          ło matko
          czy to odbiera telewizję N ???
      • vandikia Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 22:09
        disa napisała:

> Pan mnie masował drżącymi rękami 20minut dłużej niż mi fundusz przyznał ;]

disa czytam Cię ogólnie z przyjemnością, bo masz dosc lekkie pióro ale czasem tak przeginasz pałę, że trace szacunek do siebie jako do czytelnika :)
    • vandikia Re: To przecież tylko lekarz 25.08.11, 22:06
      nie chce mi się czytać całego wątku ale ja na poważnie
      a gdzie mają się nauczyć jak nie na praktyce ci asystenci?
      jak asystenci byli problemem trza było dalej chodzić z bolacą dupą
      no naprawdę nie wiem w czym masz problem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka