maitresse.d.un.francais 31.08.11, 17:46 czy 4-dniowy kurs wypełniania wniosków unijnych coś daje, czy też można go sobie wsadzić? gdyby ktoś wiedział, będę wdzięczna za informacje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr_57 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:01 maitresse.d.un.francais napisała: > czy 4-dniowy kurs wypełniania wniosków unijnych coś daje, czy też można go sobi > e wsadzić? > > gdyby ktoś wiedział, będę wdzięczna za informacje Można go sobie wsadzić. Byłem na takim kursie z MP i wiem, że to nic nie daje. Jak chcesz się trochę zapoznać z tematyka, to raczej studia podyplomowe. Byłem na takich na UŁ. Ale też nie byłem zachwycony przez pierwszy semestr. Dopiero w drugim mieliśmy zajęcia praktyczne z taka młodą dr z Poznania, dopiero przy niej czegoś się nauczyłem. Sporo zależy od wykładowcy, ale 4 dni to stanowczo za mało. Chyba że za darmo, w niezłym ośrodku i z niezłym cateringiem. :D Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:02 Za darmo, ośrodek mi się podoba, cateringu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_57 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:07 maitresse.d.un.francais napisała: > Za darmo, ośrodek mi się podoba, cateringu nie ma. Ja bym zaryzykował :) w domu też musisz coś jeść :D Ale nastaw się na pobyt towarzyski :) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:07 piotr_57 napisał: > maitresse.d.un.francais napisała: > > > Za darmo, ośrodek mi się podoba, cateringu nie ma. > > Ja bym zaryzykował :) w domu też musisz coś jeść :D > Ale nastaw się na pobyt towarzyski :) Toteż zaryzykuję, skoro darmo dają. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
ipone123 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:03 daje nie daje, lepiej zrob sobie porzadny kurs 'Ptaki Litwy' albo 'Magia dla poczatkujacych'. Chcesz sie przez 4 dni uczyc, jak wypelniac jakies papiery? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:07 > Chcesz sie przez 4 dni uczyc, jak wypelniac jakies papiery? :))) nie wiem, co w tym śmiesznego, skoro poszukuje się ludzi właśnie do wypełniania takich papierów Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:10 Można go sobie wsadzić. Wypełnianie wniosku unijnego nie jest trudniejsze od wypełniania dowolnego formularza urzędowego. A nawet łatwiejsze biorąc poprawkę na to, że każdy wniosek ma szczegółową instrukcję obsługi, gdzie punkt po punkcie jest napisane co gdzie trzeba wpisać. A dodatkowo w każdym unijnym urzędzie są urzędasy, które za darmo pomagają wypełniać takowe wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
ipone123 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:17 szkoda, ze na tym forum nie ma guzika 'like' :) bo wlasnie sie chcialam zgodzic z berta i w poprzednim moim komentarzu mialam na mysli wlasnie to, co ona tu napisala. Dla mnie jest to smieszne, ze ludzie traca czas na tego typu 'kursy' :) Inny wniosek: w recesji chyba dobrze jest zalozyc sobie szkole i prowadzic rozne takie durnowate kursy, a ludzie przyjda z nadziejami :/ troche to w sumie smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:41 >A dodatkowo w każdym unijnym urzędzie są urzędasy, które za darmo pomagają wypełniać takowe wnioski. no toż chyba to jest kurs dla "urzędasa", a nie dla składających wnioski??? Odpowiedz Link Zgłoś
maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 21:30 no toż chyba to jest kurs dla "urzędasa", a nie dla składających wnioski??? Takiż, dla urzędasa właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:29 Wypełnianie wniosku to jak splunięcie. Cała trudność z tymi wnioskami polega na prawidłowym przygotowaniu załączników. Czyli np zrobieniu analizy finansowej przedsiębiorstwa i wyprostowaniu wszystkich nieścisłości w księgach rachunkowych. I tego nie sposób się nauczyć w ciągu 4-dniowego kursu. W firmach, które zajmują się pozyskiwaniem funduszy, takimi rzeczami zajmują się najczęściej wykwalifikowani księgowi i finansiści po ekonomicznych uczelniach. I z co najmniej kilkuletnim stażem pracy, bo sama teoria zazwyczaj nie wystarcza, żeby umieć przedstawić sytuację finansową i prognozy firmy tak jak potrzeba. To dlatego, między innymi, tyle kasy kosztuje zlecenie komuś wypełnienia wniosku. Za wypełnienie formularza, czego można się nauczyć w ciągu 4 dni, nikt nie zapłaciłby nikomu 20tys PLN. A tyle, albo nawet więcej, może kosztować przygotowanie wniosku wraz z załącznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:20 Ale urzędasy mają swoje własne wewnętrzne szkolenia organizowane przez urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:22 a jak jeszcze nie są? anyway, nie chodzi o kurs dla wnioskodawców. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:36 To trzeba zobaczyć na wymagania dla danego stanowiska. I jak się okaże, że jakiś dokument potwierdzający, że delikwent ma jako takie pojęcie o funduszach ue, jest niezbędny to nie ma o czym dyskutować, tylko trzeba na kurs iść. Jak nie, to nie ma co sobie głowy tym zawracać. Jak będzie taka potrzeba to urząd sam pracownika wyszkoli we wszystkim co potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:53 Przecież cały czas o budżetówce jest mowa. Tam nie za kwalifikacje ani odbyte kursy dostaje się robotę, więc nie ma sensu w ogóle sobie zawracać głowy rekrutacją. Ważne, żeby formalne warunki spełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:58 a konkretnie to skąd wiesz, że o czym jest mowa, skoro było pytanie tylko o kurs? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:59 tfu: skąd wiesz, że mowa o budżetówce? Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:29 Za niecałe 2lata ma być rozłam Łunii Jewropejskiej, więc nie warto się w to bawić :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
iwona334 to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:21 ma spasc i rozlamac te Unie ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:26 a to nie w grudniu 2012? mogliby ustalić, mieszkanie chciałam pomalować... Odpowiedz Link Zgłoś
jej_torebka Re: to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:32 kurczę, ja też. czekam a info. Odpowiedz Link Zgłoś
maly.jasio Re: to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:36 nie ma zgody, czy trafi w Ziemie, czy nie, ani nawet kiedy przyleci. ta nauka po upadku ZSRR stala sie jakas taka malo dokladna. tamci wiedzieli wszystko najlepiej. ____________________________________ tak dobrze zygalo - i zdechlo. Odpowiedz Link Zgłoś
spawacz.drewna Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:36 wszystko co ma 4 dni mozna sobie wsadzic Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:41 spawacz.drewna napisał: > wszystko co ma 4 dni mozna sobie wsadzic A 4 dniowy wypad na wódkę? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:42 jak np. 4-dniową orgię u nerona. Odpowiedz Link Zgłoś
grassant Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 23:54 wsadź sobie. w przyszłości zaskoczysz kogoś. Odpowiedz Link Zgłoś