Dodaj do ulubionych

kobieta kształcąca się

31.08.11, 17:46
czy 4-dniowy kurs wypełniania wniosków unijnych coś daje, czy też można go sobie wsadzić?

gdyby ktoś wiedział, będę wdzięczna za informacje
Obserwuj wątek
    • piotr_57 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:01
      maitresse.d.un.francais napisała:

> czy 4-dniowy kurs wypełniania wniosków unijnych coś daje, czy też można go sobi
      > e wsadzić?
      >
      > gdyby ktoś wiedział, będę wdzięczna za informacje

Można go sobie wsadzić. Byłem na takim kursie z MP i wiem, że to nic nie daje. Jak chcesz się trochę zapoznać z tematyka, to raczej studia podyplomowe. Byłem na takich na UŁ. Ale też nie byłem zachwycony przez pierwszy semestr. Dopiero w drugim mieliśmy zajęcia praktyczne z taka młodą dr z Poznania, dopiero przy niej czegoś się nauczyłem. Sporo zależy od wykładowcy, ale 4 dni to stanowczo za mało. Chyba że za darmo, w niezłym ośrodku i z niezłym cateringiem. :D
      • maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:02
        Za darmo, ośrodek mi się podoba, cateringu nie ma.
        • piotr_57 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:07
          maitresse.d.un.francais napisała:

> Za darmo, ośrodek mi się podoba, cateringu nie ma.

Ja bym zaryzykował :) w domu też musisz coś jeść :D
          Ale nastaw się na pobyt towarzyski :)
          • maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:07
            piotr_57 napisał:

> maitresse.d.un.francais napisała:
            >
            > > Za darmo, ośrodek mi się podoba, cateringu nie ma.
            >
            > Ja bym zaryzykował :) w domu też musisz coś jeść :D
            > Ale nastaw się na pobyt towarzyski :)

Toteż zaryzykuję, skoro darmo dają. :-P
    • ipone123 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:03
      daje nie daje, lepiej zrob sobie porzadny kurs 'Ptaki Litwy' albo 'Magia dla poczatkujacych'.
      Chcesz sie przez 4 dni uczyc, jak wypelniac jakies papiery? :)))
      • maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:07

> Chcesz sie przez 4 dni uczyc, jak wypelniac jakies papiery? :)))

nie wiem, co w tym śmiesznego, skoro poszukuje się ludzi właśnie do wypełniania takich papierów
    • berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:10
      Można go sobie wsadzić. Wypełnianie wniosku unijnego nie jest trudniejsze od wypełniania dowolnego formularza urzędowego. A nawet łatwiejsze biorąc poprawkę na to, że każdy wniosek ma szczegółową instrukcję obsługi, gdzie punkt po punkcie jest napisane co gdzie trzeba wpisać. A dodatkowo w każdym unijnym urzędzie są urzędasy, które za darmo pomagają wypełniać takowe wnioski.
      • ipone123 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:17
        szkoda, ze na tym forum nie ma guzika 'like' :) bo wlasnie sie chcialam zgodzic z berta i w poprzednim moim komentarzu mialam na mysli wlasnie to, co ona tu napisala.
        Dla mnie jest to smieszne, ze ludzie traca czas na tego typu 'kursy' :)
        Inny wniosek: w recesji chyba dobrze jest zalozyc sobie szkole i prowadzic rozne takie durnowate kursy, a ludzie przyjda z nadziejami :/ troche to w sumie smutne.
      • piotr_57 Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:22
        :D:D:D
      • six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:41
        >A dodatkowo w każdym unijnym urzędzie są urzędasy, które za darmo pomagają wypełniać takowe wnioski.

no toż chyba to jest kurs dla "urzędasa", a nie dla składających wnioski???
        • maitresse.d.un.francais Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 21:30
          no toż chyba to jest kurs dla "urzędasa", a nie dla składających wnioski???

Takiż, dla urzędasa właśnie.
          • berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:29
            Wypełnianie wniosku to jak splunięcie. Cała trudność z tymi wnioskami polega na prawidłowym przygotowaniu załączników. Czyli np zrobieniu analizy finansowej przedsiębiorstwa i wyprostowaniu wszystkich nieścisłości w księgach rachunkowych. I tego nie sposób się nauczyć w ciągu 4-dniowego kursu. W firmach, które zajmują się pozyskiwaniem funduszy, takimi rzeczami zajmują się najczęściej wykwalifikowani księgowi i finansiści po ekonomicznych uczelniach. I z co najmniej kilkuletnim stażem pracy, bo sama teoria zazwyczaj nie wystarcza, żeby umieć przedstawić sytuację finansową i prognozy firmy tak jak potrzeba. To dlatego, między innymi, tyle kasy kosztuje zlecenie komuś wypełnienia wniosku. Za wypełnienie formularza, czego można się nauczyć w ciągu 4 dni, nikt nie zapłaciłby nikomu 20tys PLN. A tyle, albo nawet więcej, może kosztować przygotowanie wniosku wraz z załącznikami.
        • berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:20
          Ale urzędasy mają swoje własne wewnętrzne szkolenia organizowane przez urząd.
          • six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:22
            a jak jeszcze nie są?

anyway, nie chodzi o kurs dla wnioskodawców.
            • berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:36
              To trzeba zobaczyć na wymagania dla danego stanowiska. I jak się okaże, że jakiś dokument potwierdzający, że delikwent ma jako takie pojęcie o funduszach ue, jest niezbędny to nie ma o czym dyskutować, tylko trzeba na kurs iść. Jak nie, to nie ma co sobie głowy tym zawracać. Jak będzie taka potrzeba to urząd sam pracownika wyszkoli we wszystkim co potrzebne.
              • six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:43
                niemożliwa jesteś.
                • berta-death Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:53
                  Przecież cały czas o budżetówce jest mowa. Tam nie za kwalifikacje ani odbyte kursy dostaje się robotę, więc nie ma sensu w ogóle sobie zawracać głowy rekrutacją. Ważne, żeby formalne warunki spełnić.
                  • six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:58
                    a konkretnie to skąd wiesz, że o czym jest mowa, skoro było pytanie tylko o kurs?
                    • six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 22:59
                      tfu: skąd wiesz, że mowa o budżetówce?
    • hotally Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 18:29
      Za niecałe 2lata ma być rozłam Łunii Jewropejskiej, więc nie warto się w to bawić :))))
      • iwona334 to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:21
        ma spasc i rozlamac te Unie ?
        • sumire Re: to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:26
          a to nie w grudniu 2012?
          mogliby ustalić, mieszkanie chciałam pomalować...
          • jej_torebka Re: to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:32
            kurczę, ja też. czekam a info.
          • maly.jasio Re: to przez tego meteora, co w 2013 tym ? 31.08.11, 20:36
            nie ma zgody, czy trafi w Ziemie, czy nie, ani nawet kiedy przyleci.

ta nauka po upadku ZSRR stala sie jakas taka malo dokladna.

tamci wiedzieli wszystko najlepiej.

• spawacz.drewna Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:36
      wszystko co ma 4 dni mozna sobie wsadzic
      • g.r.a.f.z.e.r.o Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:41
        spawacz.drewna napisał:

> wszystko co ma 4 dni mozna sobie wsadzic

A 4 dniowy wypad na wódkę?
      • six_a Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 20:42
        jak np. 4-dniową orgię u nerona.
    • grassant Re: kobieta kształcąca się 31.08.11, 23:54
      wsadź sobie. w przyszłości zaskoczysz kogoś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka