Dodaj do ulubionych

Mój mąż upija naszego psa

07.09.11, 20:49
Co zrobić z tym idiotą? Ubzdurał sobie, że psy lubią piwo (podobno gdzieś przeczytał) i daje naszemu Labradorowi piwo. Kiedyś się chwalił że wypił całą puszkę. Kiedyś jak wróciłam z pracy to wisiał na płocie, a on się śmiał i uważał, że to zabawne.
Mówiłam mu, żeby tego nie robił, ale dla niego to zabawne, a ja często wracam późno z pracy, a wtedy on sobie kupuje piwo i daje psu. Nie zgłoszę przecież tego do ochrony zwierząt, bo mnie wyśmieją.
Obserwuj wątek
    • berta-death Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 20:52
      Jak to możliwe, że pies wypija takie gorzkie świństwo?
    • margie Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 20:54
      mozesz spokojnie zglosic do TOZ i strazy miejskiej. To jest dreczenie i robienie z psa uzaleznionego od alkoholu zwierzaka. Zadusilabym takiego ch....ja, ktory by mi psa rozpijal!!!!
    • moonogamistka Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 20:58
      Kocham takie problemy;-)))
      Na wytlumaczenie- moj biszkopt ma alergie od od jednej pchly i pipie...m z alergicznymi odczynami czesto, o kosztach nie pisze-/
    • samuela_vimes Genialne! 07.09.11, 21:29
      Napisz jeszcze, że Twój kot to narkoman i wykrada Ci z szafki leki?
      • iwona334 Re: Genialne! 08.09.11, 23:22
        samuela_vimes napisała:

> Napisz jeszcze, że Twój kot to narkoman i wykrada Ci z szafki leki?

no waleriana - to napewno :)
    • marguy Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 22:19
      Bylo za idiote nie wychodzic!
      Co zrobic? Wystrzelac po tym glupim, napranym pysku tak,z e mu sie do konca swiata i piwa i psa odechce.
      • leziox Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 22:25
        Psy lubia piwo.Szybko sie uzalezniaja.To fakt.Inna rzecz ze trzeba wtedy z takim psem wylazic 30 razy dziennie na spacer,no chyba ze ma sie ogródek .
        Nastrzelanie psa po pysku niewiele da ...
        • marguy Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 22:32
          nie psa prac po pysku, tylko meza, po glupiej gebie!
          psa szkoda!
          • raduch Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 09:15
            Po co od razu rękoczyny? Trochę subtelności, kobieto. Tu wystarczy raz i drugi całe mężowskie piwo wlać psu do michy. Niech ma dylemat.
    • dankaspanka Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 22:23
      jamnik znajomych uwielbia wino. dali mu parę razy spróbować gdy sami pili a ten cwaniak się rozsmakował :) więc poszli po rozum do głowy, że jak to będzie wyglądać gdy na imprezach będzie psisko żebrać od gości łyka wina i wdrożyli psu bezwzględną abstynencję.
    • 0ion Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 22:28
      Pies jak nie pracuje to pije. To naturalne. Tyle, że sam sobie nie kupi a kto postawi piwo psu?
    • 3.14-roman Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 22:30
      Następnym razem, kiedy będziesz brała psa do weterynarza, weź męża ze sobą.

Wcześniej wyjaśnij wetowi sytuację i poproś o solidny ochrzan dla małżonka. Najlepiej byłoby gdyby wet był solidnej postury i głosu tubalnego.
      • sootball Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 08:06
        Swoją drogą norwidzianka, nie?
    • jej_torebka Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 23:27
      ludzie to głupi jednak są.
      porada piromana bardzo dobra, moim zdaniem.
    • kosc_ksiezyca Re: Mój mąż upija naszego psa 07.09.11, 23:41
      Też mnie dziwi, że wypił, ale ze zwierzętami jak z ludźmi, różne mają upodobania. Mój na każdy alkohol się krzywi, odsuwa i robi zniesmaczoną minę. Aż kiedyś znajomi mieli akurat piwo niepasteryzowane (bodaj noteckie) i się zaczęło... Ed nie wypił dużo, ale wystarczająco, żeby był lekko poruszony. Od tego czasu ban totalny, chociaż mopies pewnie by chciał, ale nie ze mną te numery.

Czy to pana męża nie trafia, że może w ten sposób zabić (nie żartuję, nie zatruć, nie pochorować, ale ZABIĆ) ukochanego czworonoga?
      • remeti Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 08:13
        Na frasunek dobry trunek
    • uleczka_k Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 08:29
      A nie możesz mu na obiad podać pedigripal z marchewką? Podobno dobrze działa na brzuszek...
      • uleczka_k Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 08:35
        Mężu znaczy, nagotować tego pedigripala.
        • aneta-skarpeta Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 08:40
          sluchalam w radiu kolor jakies audycji przypadkowo o psiej karmie i pasztetach

okazalo sie, ze statystycznie karma dla psow ma w sobie wiecej miesa niz wszelkiego rodzaju pasztety i mielonki dla ludzi;)
          • varia1 Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 10:16
            no
            i niech oba śpią na jednym legowisku:)
          • uleczka_k Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 10:39
            Statystycznie, to wiesz, ja i mój kot mamy po trzy nogi. Ja tam na liście składników tych kociopsich przysmaków (przeciętnych, oczywiście) widzę b. małe ilości mięsa (żeby nie powiedzieć śladowe) i to raczej złej jakości... :P
    • zed-is-dead Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 10:30
      No, ma Twój małżonek fantazję, nie powiem. Macie jeszcze jakieś inne zwierzaki?
    • mypandka Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 11:18
      You make my day

Żeby zwierzakowi piwa żałować, mój były kot wolał mocniejsze trunki i nie wyobrażam sobie żebym mu skąpiła.
      Jak maż ma pić przy waszym psie? Buruś pewnie robi psie oczy...

Może powiedz żeby psu kupował tańsze, jak mu tak żałujesz. Może zwierzak się nie skapnie.
    • six_a Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 11:19
      widocznie innych kumpli nie ma.
      aaaale mam dobrą wiadomość dla Twojego psa:

artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=237
    • wersja_robocza Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 11:21
      Co za zdziczenie. Pies się upija i wisi na płocie. To co robiłby w takiej sytuacji kot?
      Proponuję nauczyć psa samemu otwierać sobie piwo.
    • rozczochrany_jelonek Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 21:32
      nie psuj imprezy, też się napij i nie zrzędź ;)
      • wersja_robocza Re: Mój mąż upija naszego psa 08.09.11, 22:00
        Hahahah good idea.:D
    • malamelania To też jego sprawka? :/ 09.09.11, 11:15
      deser.pl/deser/1,111857,10253200,Pijany_____los_utknal_na_drzewie__Tak__naprawde_byl.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka