Dodaj do ulubionych

Wygląd, waga i ocenna mężczyzny.

18.09.11, 11:30
Witam, jestem tutaj nowa, i myślę iż moje pytanie zadane na ``dziale`` kobieta jest dobrym miejscem.
A więc, jestem młodą kobietą mam 175cm zwrostu, ważę 63/65kg noszę rozmiar 38. Ubieram się schludnie, i jak to się mówi staram się podążać za `nowinkami mody` lecz i bez przesady ;) Mam włosy do ramion...nie wiem co dalej dopisać. No mogę dodać iż biust to 75D.
Czy waszym zdaniem jest to opis kobiety grubej? Wiem, że ten krótki opis to mało, ale nie będę opisywać siebie w każdym calu ;)
Moje pytanie powstało na skutek kilku niemiłych komentarzy od kolegów z pracy
Od zawsze byłam nieśmiała, trochę zamknięta w sobie, a poczucie własnej wartości jest dosyć niskie.
Obserwuj wątek
    • jan_hus_na_stosie Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:30
      poka fotę
    • triismegistos Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:37
      Z samego opisu wynika, że możesz być co najwyżej lekko pulchnawa. Koledzy w pracy robią ci takie uwagi? Odgryź się. Im ostrzej tym lepiej.
      • zona-ex Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:41
        Przy wzroście 175 masz rozmiar 38, to jesteś normalna a nawet szczupła, bym powiedziała. Nie przejmuj się gadaniem, a co chcesz być szkieletem?
      • sid-sid Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:53
        > Z samego opisu wynika, że możesz być co najwyżej lekko pulchnawa.

A tak poza tym to dobrze się czujesz?
        • triismegistos Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:58
          Tak, dobrze się czuję. Opis autorki wskazuje na to, ze jest raczej szczupła, ale ludzie mają różną budowę. Teoretycznie autorka może być lekko pulchnawa. Mało prawdopodobne, ale jednak.
          • sid-sid Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:03
            Teoretycznie może być też chuda jak patyk. Mało prawdopodobne, ale jednak.
            • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:35
              No nie, autorka może sprawiać wrażenie pulchnej, bo sama waga nie mówi nic o składzie ciała. Może więc mieć (jak to u kobiet zazwyczaj bywa) niewiele mięśni i (biologiczna norma) sporo tłuszczu, a co za tym idzie nawet przy rozmiarze 38 sprawiać wrażenie tłustawej. Bardzo szczupła to mogłaby być, gdyby te proporcje były odwrotne (dużo mięśni, mało tłuszczu), ale słowa nie ma o uprawianiu sportu, więc to wątpliwe. To zresztą nie ma wielkego znaczenia, bo w życiu nie chodzi chyba o to, żeby kształtować swoje ciało na wizerunek pożądany przez kolegów z pracy. Ludzie są różni i dlatego życie jest interesujące. Nie ma nic gorszego niż kobiety na wiecznej diecie, ciągle łypiące w lustro i przyglądające się pozostałym, czy aby nie są od nich szczuplejsze - a może, hurra!, grubsze. Niedobrze mi się robi, gdy znajduje się w towarzystwie kobiet, których życie się sprowadza do takich zagadnień.

Życie jest gdzie indziej! Jesteś gruba? To, ku..., sobie bądź!
              • sid-sid Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 18:08
                Ludzie, rzeczywistość puka. 65 kg przy 175 cm to nie jest dużo. A jak to się rozkłada u konkretnej osoby, to rzeczywiście inna sprawa, ale jakoś nie mam automatycznego skojarzenia, że dziewczyna może "sprawiać wrażenie pulchnej". 38 przy 175 cm to MAŁY rozmiar.
                • tomelanka Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 12:27
                  jak ma podwojny podbrodek albo pucolowata twarz, taka okragla, to na pierwszy rzut oka moze sprawiac wrazenie pulchnej-to tylko pierwsze wrazenie, ale zazwyczaj wystarczy
                • alienka20 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 12:30
                  Jestem ciut niższa i przez ostatni rok miałam r. 42. Niedawno wróciłam do 38, także chuda jestem :).
            • triismegistos Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:37
              Oczywiście. Mam koleżankę, która przy niskim wzroście i sporej wadze jest chuda. Ma dużo mięśni i grube kości.
          • deodyma Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 08:43
            triismegistos napisała:

> Tak, dobrze się czuję. Opis autorki wskazuje na to, ze jest raczej szczupła, al
            > e ludzie mają różną budowę. Teoretycznie autorka może być lekko pulchnawa. Mało
            > prawdopodobne, ale jednak.

sorry, ale wyobrazni to Ty nie masz za grosz.
            rozumiem, ze przy wzroscie 164cm i wadze 53/54 kg, tez jestem pulchnawa?

• deodyma Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 08:41
        triismegistos napisała:

> Z samego opisu wynika, że możesz być co najwyżej lekko pulchnawa. Koledzy w pra
        > cy robią ci takie uwagi? Odgryź się. Im ostrzej tym lepiej.

co Ty za glupoty wypisujesz, dziewczyno?
        przy 175cm/63kg, pulchnawa???
        pulchnawa to ona by byla, gdyby przy takim wzroscie wazyla jakies 76/77kg, ale takiej wadze, no bez jaj...

• grassant Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:50
      pobiegaj spaślaku, o ile nieśmiałość Ci pozwoli.
      • lacido Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:46
        ugryzło Cie coś? ;/
        • lidka_77 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 19:55
          może zazdrości ;)
          • grassant Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 09:03
            75D? :)
        • grassant Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 09:04
          czyrak mi wykwitł ;))
    • suomi6 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:50
      jesteś wysoka, więc taka waga moim zdaniem jest ok.
    • sid-sid Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 11:52
      <ściana>
    • samuela_vimes Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:11
      A koledzy, to sami modele po 190 cm wzrostu z kaloryferem na brzuchu, a ich dziewczyny to modelki z rozmiarem 0 przy wzroście 180, że się takich komentarzy dopuszczają?
    • princess_yo_yo Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:12
      nie wiem co za burackie komentarze slyszysz w pracy ale przejmowanie sie zdaniem ludzi nie wychowanych jest bez sensu.
      zawsze mozesz odplacic pieknym za nadobne, kazdy ma jakies wady, a to za niski, za malo atletyczny, problemy z uzebieniem i przedwczesnym lysieniem to zazwyczaj standard - reakcja owszem prostacka ale w takim otoczeniu nikogo nie zdziwi.
    • wzorowa.uczennica Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:22
      Moim zdaniem wagę masz idealną, ja mam 162 cm i 60 kg i moim zdaniem wyglądam ok, więc tym bardziej Ty. I napewno nie jestes lekko pulchnawa, jak to ktoś "zyczliwy" tu napisał. Może koledzy mówią tak, gdyż biust masz z tego co widzę duży, a jak znów Ci ktoś tak powie, to się odgryź porządnie
    • qw994 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:23
      > Od zawsze byłam nieśmiała, trochę zamknięta w sobie, a poczucie własnej wartośc
      > i jest dosyć niskie.

I dlatego sobie pozwalają. Jedna cięta riposta wujka Staszka i będziesz miała spokój.
      PS. Jesteś szczupła.
    • killarney5 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:23
      Ktoś, kto o wysokiej kobiecie noszącej rozmiar 38 mówi, ze jest gruba, ma problem ze wzrokiem - bądź po prostu chce jej dokuczyć, a przy obecnej obsesji chudości uważa taką metodę za najskuteczniejszą. Przełam nieśmiałość i powiedz mu z czarującym uśmiechem, że dziękujesz za bezinteresowną złośliwość, ale powinien postarać się lepiej, jeśli chce zrobić na Tobie wrażenie.
    • rejestracja_konta_gazeta.pl Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:23
      Skup się raczej na swoim zachowaniu i cechach charakteru. Gruba czy niegruba - to nie ma wielkiego znaczenia. Baty zbiera ten, kto daje po sobie jeździć i jeszcze się tym przejmuje. Zauważ, że można być przebojową, interesującą grubaską albo pulchną szarą myszką, która da sobie wejść na głowę. Która z tych dwóch postaci będzie siedzieć w domu i nerwowo zastanawiać się nad tym, że ktoś puścił jakiś chamski komentarz, niszcząc sobie nastrój i odbierając energię na zrobienie czegoś pożytecznego? Kurwa, dziewczyno, jutro możesz umrzeć, a zamartwiasz się tym, co ci ktoś tam powiedział. To mamy jakiś obowiązek bycia szczupłym/chudym w tym kraju?
    • lonely.stoner Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 12:58
      moim zdaniem jestes pewnie bardzo ladnie zbudowana i na pewno nie gruba, koledzy z pracy to jakies knury niedorobione ze ci tak dokuczaja, a pewnie ich zony i dziewczyny to kuzwa same miss polonie sa co ;P hehe
      • akei5 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 13:05
        Ale się uśmiałam :D Ja mam 172 cm, 73 kg, biust D. Wyglądam dobrze, atrakcyjnie, jestem zgrabna i mam zachowane proporcje. Widzę jak się mężczyźni za mną oglądają na ulicy.Kolegom się podobam :) Dobrze się czuję ze sobą. Mam rozmiar 40 i w ogóle nie czuję potrzeby żeby chudnąć do 38.
        • senseiek jestes bufonem.. 18.09.11, 18:39
          > Ale się uśmiałam :D Ja mam 172 cm, 73 kg, biust D. Wyglądam dobrze, atrakcyjnie
          > , jestem zgrabna i mam zachowane proporcje.

No ja tez sie usmialem, ale z ciebie...

Jak mozna mowic o sobie ATRAKCYJNA i ZGRABNA przy takich parametrach?!?

Mowienie przez ciebie sama na siebie w ten sposob to pokazanie ze jestes bufonem..

Spojrz sobie na np. Karoline Wozniacka, ma 177 cm wzrostu i wazy 58 kg.. Ona jest atrakcyjna. Spojrz jakie ma miesnie, przy wiekszym wzroscie od ciebie, i 15 kg mniej:
          gwizdek24.se.pl/s/photos/thumbnails/102347/Karolina_Wo_niacka_640x480.jpg
          i.pinger.pl/pgr160/dd43f1f80022ebd34cb579c7/caroline_wozniacki_china_open_75.jpg
          ps. a teraz zastanow sie gdzie masz te 15 kg wiecej..
          • akei5 Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 19:01
            Parametry o niczym nie mówią.... cyferki nie odzwierciedlają tego jak się wygląda. Mam koleżanki ktore są mojego wzrostu, mają 10 kg mniej, a róznicy pomiędzy nami znaczącej nie widać.Co z tego, że koleżanka ma 38, ale nikt się za nią nie obejrzy? Co najlepsze- nikt mi nie chce wierzyć, że tyle ważę ;) można być zgrabnym mając nawet rozmiar 42 i wyglądac lepiej niż niejedna 38 - dzięki proporcjom.

Mam 172 cm, długie zgrabne nogi, jędrny, duży biust.... trochę za dużo mam może w udach czy na biodrach, ale ubieram się tak , ze jest to na plus i mężczyznom bardzo się podoba :) do tego ładna twarz. W sumie niczego bym nie chciała w sobie zmienić. Jeśli uważasz, że parametry określaja, czy ktoś wyglada atrakcyjnie czy nie, myślisz jednowymiarowo
          • akei5 Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 19:05
            Własnie zobaczyłam tę Karolinę..... ona to jest przy kości! nie chce mi się wierzyć , że ma 177 cm i 58 kg! Ja mam szczuplejsze nogi i rece! ja wyglądam o wiele szczuplej od niej- wiec jak widzisz parametry i waga nie są wyznacznikiem niczego, wiec nie myśl w tak prosty sposob ;) moga byc dwie osoby o tych samych parametrach, a wygladac zupelnie inaczej. Jak można tego nie wiedziec? :P
            • senseiek Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 19:46
              > Własnie zobaczyłam tę Karolinę..... ona to jest przy kości!

Przy kosci? Przy kosci oznacza kogos grubego, tlustego. A ona ma same miesnie.
              Tu masz wiecej fotek:
              https://2.bp.blogspot.com/_RqkZ-3TwUoA/TL7wHm7P4eI/AAAAAAAAEOc/yKT8c7B8oe8/s1600/Caroline-Wozniacki-Bikini.jpg
              https://1.bp.blogspot.com/_RqkZ-3TwUoA/TL7wHXXHdWI/AAAAAAAAEOU/KAhx1tUwb5g/s1600/caroline-wozniacki3.jpg
              https://1.bp.blogspot.com/_RqkZ-3TwUoA/TL7v85XlECI/AAAAAAAAEN0/Eoa_vkxpX1I/s1600/caroline+wozniacki.jpg

> nie chce mi się wie
              > rzyć , że ma 177 cm i 58 kg! Ja mam szczuplejsze nogi i rece! ja wyglądam o wie
              > le szczuplej od niej- wiec jak widzisz parametry i waga nie są wyznacznikiem ni
              > czego, wiec nie myśl w tak prosty sposob ;) moga byc dwie osoby o tych samych p
              > arametrach, a wygladac zupelnie inaczej. Jak można tego nie wiedziec? :P

A swistak siedzi i zwija sreberka.. ;)

Musiala bys miec kosci ze stali. Bo gdzies te kg sie musza znajdowac, nie ma zmiluj sie. Miesnie sa bardzo ciezkie, szczegolnie dobrze wycwiczone, takie jak u Karoliny albo u mnie.

Ja waze "tylko" 5 kg wiecej od ciebie. A jestem wyzszy o 14 cm..
              • sid-sid Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 19:54
                Mam 163 cm wzrostu, ważę 55 kg, a jestem od niej szczuplejsza.
              • akei5 Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 20:30
                Tak, Ty najlepiej wiesz jak wyglądam ;) trwaj dalej w tym przekonaniu ;) jeśli cyfra jest dla Ciebie pewnym wyznacznikiem jak ktoś wygląda , to naprawdę nie masz pojęcia o tym.
                Nie wiem gdzie mi idzie, mam duzy biust, trochę więcej w udach może, ale niewiele tak jak Ta Karolina w bikini, i trochę może na biodrach. Już teraz wiem, dlaczego lekarze każą mi 2x na wagę wchodzić ;) Koledzy określają mnie jako zgrabną i apetyczną, sama też tak się czuję i widzę, jak wyglądam :) więc nie masz pojęcia jak ktoś wygląda, mając tylko parametry. I nie porównuj meskiej sylwetki do kobiecej ;)
              • akei5 Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 20:37
                186 cm i waga 79 kg? Jak Ty musisz wyglądac? Chudy, nieapetyczny i same kości. Oj, na takiego faceta bym nie spojrzała :P
                • anaisanais96 Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 21:13
                  On po prostu ma kompleksy i dlatego musi mieć chudzielca by nie wyglądać przy normalnej kobiecie jak z Oświęcimia.
                  • senseiek Ja po prostu lubie piekne kobiety.. ;) 19.09.11, 06:23
                    > On po prostu ma kompleksy i dlatego musi mieć chudzielca by nie wyglądać przy n
                    > ormalnej kobiecie jak z Oświęcimia.

Ja po prostu lubie piekne kobiety.. ;)
                    Jedna moja kochanka miala przed urodzeniem 50 kg przy wzroscie 168 cm, biust bardzo duzy jak na nia. Po ciazy przytyla do 58 kg.
                    Druga 58 kg przy wzroscie 178 cm. Teraz troche sie zaniedbala i ma 62 kg. Ale ona zawsze nie lubila sportu ani tanca. A to zle wrozy na przyszlosc.

Kompleksy maja osoby ktore zle wygladaja.. Jesli ja zle wygladam, to rownie dobrze mozesz mowic ze David Haye zle wyglada (ten po prawej)
                    https://m.onet.pl/_m/07ca96f106edcde2066b78f27c54888f,10,1.jpg

w lipcu wygladalem bardzo podobnie do niego z tego zdjecia jak bylem opalony.
                    • princessjobaggy Re: Ja po prostu lubie piekne kobiety.. ;) 19.09.11, 10:04
                      > w lipcu wygladalem bardzo podobnie do niego z tego zdjecia jak bylem opalony.

To niezle musiales sie przysmalic.

• potworski Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 21:24
                  akei5 napisała:

> 186 cm i waga 79 kg? Jak Ty musisz wyglądac? Chudy, nieapetyczny i same kości.

Chyba coś ci się w głowie poprzestawiało.
                • kitek_maly Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 21:49
                  > 186 cm i waga 79 kg? Jak Ty musisz wyglądac?
                  > Oj, na takiego faceta bym nie spojrzała :P

Oj widzisz, a ja bym właśnie się za takim obejrzała. Mój typ.
                • senseiek Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 05:53
                  > 186 cm i waga 79 kg? Jak Ty musisz wyglądac? Chudy, nieapetyczny i same kości.

73+5= 78 kg

mnie mozna podsumowac dwoma slowami: same miesnie ;)

40+ cm biceps, kazdy miesien, nawet te o ktorych nigdy nie slyszalas jest widoczny, kaloryferek na brzuchu..

ale ja trenuje od 19 lat karate i inne sztuki walki wschodnich. codziennie 500 pompek, 150 brzuszkow, hantle na triceps 300, hantle na biceps 300, setki kopniec karate itd. itp.

dlatego mnie szokuje, wiedzac jak ja wygladam z zaledwie 5 kg wiecej od ciebie, jak mowisz o sobie z takim zachwytem jaka to ty nie jestes wspaniala..

> Oj, na takiego faceta bym nie spojrzała :P

Jakos dziewczyny o wygladzie modelek na plazy sie na mnie gapia caly czas.. ;)
                  • takajatysia Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 08:41
                    o boshe senseiek, to żeś popuścił wodze wyobraźni :DDDDD
                    mam mężczyznę trochę niższego od Ciebie i trochę lżejszego, jest bardzo wysportowany i jedno co mogę stwierdzić, że kaloryfer itp ma, ale jest ultra mega super szczupły. Jest chyba najszczuplejszą osobą bez zaburzeń jedzenia jaką znam. Nie uwierzę, że wyglądasz jak ten ze zdjęcia, chyba że masz 179 a nie 189, to może....
                  • potworski Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 09:03
                    senseiek napisał:

> ale ja trenuje od 19 lat karate i inne sztuki walki wschodnich. codziennie 500
                    > pompek, 150 brzuszkow, hantle na triceps 300, hantle na biceps 300, setki kopni
                    > ec karate itd. itp.

Kur#wa już chyba siedemnasty raz czytam o tym=że robisz 500 pompek, 150 brzuszków i trenujesz karate. Mam wrażenie, że masz to zdanie w notatniku i na chybił-trafił wklejasz w losowo wybrane posty. Niebawem zaczniesz tak odpowiadać w wątkach o kupnie opon zimowych do Opla Zafiry.
                    • senseiek Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 09:22
                      > Niebawem zaczniesz tak odpowiadać w wątkach o kupnie opon zimowych do Opla Zafiry.

Jaki bieznik opony lubisz najbardziej? ;)
                      • potworski Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 09:27
                        senseiek napisał:

> Jaki bieznik opony lubisz najbardziej? ;)

Ten o zapachu truskawki.
                        A ty które to karate trenujesz? Kyokushin czy Shotokan?
                        • senseiek Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 09:33
                          > A ty które to karate trenujesz? Kyokushin czy Shotokan?

Nie zmieniaj tematu.. ;)

Oyama, i Tae Kwon Do.

• potworski Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 10:50
                            senseiek napisał:

> Oyama, i Tae Kwon Do.

Jednocześnie? Jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego=tak mawiają.
                            • senseiek Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 11:19
                              > Jednocześnie?

Nie mam maszyny do podrozy w czasie, zebym w tej samej sekundzie byl w dwoch miejscach..

> Jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego=tak mawiają.

Jak ktos tanczy rumbe to nie moze za pare godzin/minut tanczyc czaczy albo tanga?

Poza tym roznice sa mikroskopijne, abstrahujac od kata.
                              np. inne ulozenie stopy podczas kopniecia mawashi geri jodan i jego taekwondo'wego odpowiednika.

co innego np. karate vs kung-fu albo capoeira. Tutaj juz jest sporo roznic.
                  • anaisanais96 Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 16:03
                    Jeszcze 4 lata temu ważyłam 68kg przyz wzroście 171cm. Jeny, jakie ja miałam wtedy powodzenie. Duże piersi, wąska talia i zaokrąglone biodra. NIe lubie sie tak chwalić, ale gdy szłam ulicą nie było faceta który by sie za mną nie obejrzał. Chude koleżanki nie miały szans.

Jesteś facetem , który ma fioła na punkcie ciała bez grama tłuszczu i takiej kobiety tez szukasz. I ja to nawet rozumiem, ale kobiety lekką nadwagą jeśli są proporcjonalnie zbudowane sa niezwykle piękne.
              • liza_s Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 09:51
                Naprawdę wierzysz w dane podane na stronie WTA? Według nich Maria Szarapowa w ciągu ostatnich 8 lat urosła 5 cm, ale nie przytyła ani grama (59 kg przy 188 cm wzrostu!), Serena Williams przy swojej masywnej sylwetce przy 175 cm wzrostu waży zaledwie 68 kg (kiedyś nawet utrzymywano, że 59 kg), a Jelena Dokić już od kilkunastu lat utrzymuje wagę 60 kg przy 175 cm wzrostu, choć wiadomo, że jej waga ulegała w tym czasie znacznym wahaniom i dzisiaj daleko jej do figury nastolatki. Parametry Woźniackiej są równie "wiarygodne", a jej atrakcyjność to kwestia gustu, a nie prawda objawiona.
              • princessjobaggy Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 10:29
                Zacznijmy od tego, iz nie jest tajemnica, ze w przypadku tenisistek waga podana kilka lat wstecz czesto nie jest uaktualniana, wiec takie wrzucanie przypadkowych fotek jest bez sensu.

Zreszta Wozniacki miala juz w swoim zyciu przerwe w treningach i wtedy niezle przytyla.

Na zdjeciu nr 3 ona na 100% wazy zdecydownie wiecej niz 58kg.

Spojrz na Azarenke, ktora wazy 60kg przy 180cm. W to jestem w stanie uwierzyc. Nie widzisz roznicy?

images.supersport.co.za/Victoria-Azarenka-forehand-Gbg.jpg
                • senseiek Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 11:22
                  Przez pare lat mialem kochanke co miala 58 kg przy wzroscie 178 cm, czyli tylko 1 cm wyzsza od Karoliny. Wiec mam pewne doswiadczenie co do wygladu kobiety o tych parametrach. Wygladala prawie identycznie do tych fotek (abstrahujac od koloru wlosow). Z tym ze nie byla az tak umiesniona, za to troszke grubsza w talii. Gdyby przeniesc to co miala w talii na uda i ramiona, pod wplywem cwiczen, to by wygladaly identycznie. Wniosek- podana waga moze byc prawdziwa.

to jest z sierpnia 2010:
                  https://crackbillionair.files.wordpress.com/2010/08/cw-bik2.jpg?w=510&h=789

> Zacznijmy od tego, iz nie jest tajemnica, ze w przypadku tenisistek waga podana
                  > kilka lat wstecz czesto nie jest uaktualniana, wiec takie wrzucanie przypadkow
                  > ych fotek jest bez sensu.

ale wyobraz sobie teraz kogos kto jest nizszy 4 cm a wazy 15 kg wiecej i jest duuuzo mniej wysportowany... czyli 73/58=1,25 = 25% wiecej wagi.
                  zauwaz, ze nasza kolezanka, przez ktora zaczela sie ta dyskusuja, nie zajaknela sie oni slowkiem o tym ile kilometrow dziennie przebiega, ani ile cwiczy na silowni, albo o jakims innym sporcie ktory dzien w dzien uprawia. O Karolinie mozemy uslyszec i przeczytac wiec jest niejako pewnym wyznacznikiem na ktorym mozna sie oprzec. Inna nasza czolowa zawodniczka Otylia, ma 187 cm wzrostu przy 69 cm, co daje BMI 19,7. Jest zbyt wysoka do porownywania jej do naszej rozmowczyni.
                  wiec sie tylko pytalem, bo wyobrazic sobie tego nie moglem znajac anatomie podobnych kobiet, gdzie sie te 25% ciala znajduja, ze ona mowi o sobie "atrakcyjna, zgrabna i proporcjonalnie zbudowana"...
                  • sid-sid Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 17:26
                    Widać, że masz jakąś jazdę na mięśnie u kobiet, ale zaprawdę powiadam ci - to że miałeś kochankę nie znaczy, że znasz się na kobiecych sylwetkach. Bo poza wartościami ekstremalnymi, często cyferki symbolizujące wagę i wzrost nie mówią wiele o figurze.
          • anaisanais96 Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 21:10
            Mam nadzieję, ze to marna prowokacja. Bo jeśli nie to nie jesteś do końca normalny/na
            • akei5 Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 21:16
              Pewnie prowokacja, a jeśli nie- chudzi mężczyźni sami źle się czują i dlatego nie lubią kobiecych kształtów, tylko deski ;) Mężczyzna zazwyczaj lubi kobiece ciało ;)
              • potworski Re: jestes bufonem.. 18.09.11, 21:22
                akei5 napisała:

> Pewnie prowokacja, a jeśli nie- chudzi mężczyźni sami źle się czują i dlatego n
                > ie lubią kobiecych kształtów, tylko deski ;) Mężczyzna zazwyczaj lubi kobiece c
                > iało ;)

O ile jest smukłe i szczupłe zapomniałaś dodać.
              • grassant Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 09:26
                lubi skwierczący tłuszcz, cellulitowe uda i słoniowe łydy.
          • takajatysia Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 08:34
            E... miałam kiedyś podobne wymiary, i mam wrażenie, ze mężczyznom wtedy najbardziej ślinka ciekła. Choć określiłabym swoją figurę wtedy jako BUJNĄ. Taka klepsydra z naprawdę dużym biustem i foremną pupą. I owszem byłam również atrakcyjna i foremna.
            Nie sądzę, sesnseiek, ze jest się z kogo śmiać...
            • senseiek Re: jestes bufonem.. 19.09.11, 09:02
              > Choć określiłabym swoją figurę wtedy jako BUJNĄ.

No wlasnie..
              Ty masz bardziej zdrowe podejscie do tego.

> Nie sądzę, sesnseiek, ze jest się z kogo śmiać...

Smiech nie jest efektem wygladu osoby, tylko tego jak ktos siebie postrzega. Jesli mam doczynienia (realny przyklad sprzed paru lat) z np. dziewczyna ktora ma wzrost 155 cm, przy ciezarze ciala prawie takim jak ja i ona do mnie mowi sama o sobie "spojrz jaka jestem piekna" (oczekujac potwierdzenia i poklasku).. to to jest przynajmniej dla mnie szokujace, jakie ona ma o sobie wygorowane i nieadekwatne do rzeczywistosci mniemanie o sobie..
    • ankh_morkpork Kolegom się odpowiada następujacym tekstem: 18.09.11, 13:08
      "Ja zawsze mogę schudnąć, jeśli będę chciała, ale twój mały fiu...k już Ci ani o centymetr nie urośnie". Ewentualnie "... ale Ty nie zmądrzejesz", "... ale Tobie klasy i kultury nie przybędzie"
      • kochanic.a.francuza Re: Kolegom się odpowiada następujacym tekstem: 18.09.11, 18:16
        Widzisz jakie fajne forum???
        Dolaczam kilka wlasnych ripost:
        "Spojrz lepiej na swooj tlusty (chudy, maly, nieproporcjonalny-do wyboru)tylek.
        Jedynka u gory ci prochnieje od srodka, zaboruj zanim Ci wyrwa. I kup sobie odswierzacz mietowy do ust.
        No przyjrzyj im sie. Idealow nie ma, na pewno maja cos co i ich ukluje.

Kobiety to glupie jednak sa, nie wiem skad to sie bierze, tez taka byam w liceum, wielkie przejmowanie sie, nawet jak nikt nic nie mowi. Zycie spedzone w poscigu za idealnym wygladem dla obcych burakoe, jest nudne.
        Ale taki jest efekt reklamy. Buraczani koledzy swojej brzydkiej geby nie widza, a swiat chcieliby idealny. Niestety facetom tez sie percepcja zmienia: szkieet to jest szczyt urody dzisiaj i normalna kobieta jest gruba, po prostu.
    • liza_s Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 18:49
      Nie zazdroszczę kolegów. Z pewnością nie jesteś gruba. Ale muszę się do czegoś przyczepić - czy osoba gruba nie może mieć włosów do ramion, ubierać się schludnie i podążać za nowinkami mody? :)
      • takajatysia Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 08:44
        ja myślę, że oni jej dokuczają, bo ma sposób wypowiedzi jak starsza Pani.
    • lidka_77 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 19:54
      nie jesteś gruba, czego dowodzi m.in. Twój biust - 75D jest idealne. Nie daj sobie wmowić, że jestes gruba. A jeśli chcesz sie poczuć lepiej, bardziej świadoma ciała, bardziej pewna siebie zapisz się na jakieś zajęcia ruchowe - albo zacznij sie ruszac sama - naprawdę, to pomaga. Może masz coś w sylwetce niepewnego, garbisz się czy coś. To się zmieni.

a koledzy jakim prawem komentują Cie sylwetkowo? jakies gó...arskie zachowania, dowodzące, że sami są niepewni siebie i czują się lepiej jak mogą dowalić dziewczynie
      najlepiej ich zignoruj, bo - jeśli jestes neipewna siebie to jak będziesz sie próbowała odgryźć to może Ci nie wyjść, a poza tym zachęcisz ich do dalszych komentarzy. A jak raz i drugi spojrzysz na nich z politowaniem to może coś do nich dotrze.
      • doral2 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 20:37
        lidka_77 napisała:

> nie jesteś gruba, czego dowodzi m.in. Twój biust - 75D jest idealne..."

a moim zdaniem to po prostu źle dobrany biustonosz.
        proponuję przymierzyć 65F lub 70E.
    • moonogamistka Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 18.09.11, 20:32
      Nie wiem co to "ocenna" ale jak na moje normy, jestes super kobieca i seksy:-)
    • georgia241 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 08:03
      Myślę, że dogryzają ci, bo jakoś durnowato reagujesz. Ja tam zawsze przez kolegów uważana jestem za laskę, choć nie mam świetnej figury. Trzeba umieć tuszować mankamenty i mieć dystans.
    • piotr-wwa Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 08:57
      Wymiary w sam raz.
      Kobieta w sam raz, tylko ja dla mnie troszkę za wysoka, bo obcasów już nie założysz.
    • wez_sie 65kg to spoko waga, 19.09.11, 09:40
      ale dla kobiety w 6 miesiacu ciazy
      • anaisanais96 Re: 65kg to spoko waga, 19.09.11, 16:13
        TY jesteś nastolatkiem, twojego zdania nikt nie bierze pod uwagę.
    • six_a Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 10:32
      wpisz sobie to do kalkulatora bmi i nie zawracaj dupy.
      a koledzy komentujący twój wygląd to jakieś buraki i lepiej sobie wymyśl ciętą ripostę wujka staszka, zanim ci wlezą na głowę.
    • paco_lopez Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 11:00
      trudno powiedziec , bo rysów twarzy nie opisałas. przy odrobinie myslenia życzeniowego byłabys super laska. ja sie na modzie nie znam i mam x ray w oczach, takze dla mnie kobieta podobajaca sie to nawet w worku i kaloszach mogłaby występować
    • malwina8282 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 16:29
      Nie przejmuj się! Inni postrzegają Cie tak jak TY siebie postrzegasz. Nawet jakbyś ważyła dużo więcej, ale byłą pewna siebie i zadbana- faceci oglądaliby się za Tobą!!
    • organza26 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 17:49
      Z tego co piszesz wynika, żeś zgrabna, biuściasta i szmagła kobita. Może koledzy tak nieumiejętnie Cię adorują a Ty z powodu swoich kompleksów i nieśmiałości odbierasz to jako dogryzanie?
    • asiu_3 Re: Wygląd, waga i ocenna mężczyzny. 19.09.11, 18:05
      Oczywiscie ciezko ocenic na podstawie samej wagi i wzrostu, ale jak to czytalam to przyszla mi na mysl kobieta moze i nie gruba, ale... potezna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka