Dodaj do ulubionych

mamy pomocy - wszy

IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 11:41
Prosze o pomoc wszystkie mamy. Moje dziecko notorycznie przynosi ze szkoly
wszy.Koszmar. Zadne wszampony nie dzialaja. Kiedys slyszalam, ze pomaga
nafta. Pytanie tylko, czy moze byc kosmetyczna czy zwykla. Mam juz seredcznie
dosyc a chcialabym uniknac strzyzenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: atta Re: mamy pomocy - wszy IP: *.proxy.aol.com 26.05.04, 14:12
      up
      • liloom Re: mamy pomocy - wszy 26.05.04, 14:25
        musisz poruszyc problem w szkole, bo taka akcje musza zrobic wszyscy w klasie
        rownoczesnie inaczej bedzie tak jak teraz tzn. w kolko
        • Gość: siwa Re: mamy pomocy - wszy IP: 217.20.201.* 26.05.04, 15:41
          o srodek na wszy najlepiej zapytac pielegniarke szkolna albo w osrodku zdrowia.
          jednak jednorazowe zlikwidowanie ich u twojego dziecka nic nie da, jezeli ktos
          w klasie ma wszy i ciagle nimi "zaraza". trzeba ten problem zglosic u
          wychowawcy lub na zebraniu klasowym.
    • Gość: onionka Re: mamy pomocy - wszy IP: 217.137.89.* 26.05.04, 15:59
      Przezylam podobny problem, tyle, ze dawno. Moja corka ma bardzo bujna fryzurke
      i tropienie wszy u niej bylo koszmarem. Pomogl preparat zakupiony w aptece. Nie
      byl to szampon, raczej zel do wcierania. Po kilku minutach zmywalo sie to
      ciepla woda. Nie smierdzialo i wystarczylo dwukrotne uzycie. Powtorka konieczne
      ze wzgledu na stadium rozwoju larwy. Bardzo skuteczny byl ten preparat ale
      niestety nazwy podac Ci nie moge bo nie pamietam. To bylo kilkanascie lat temu.
      Popytaj w aptekach. O koniecznosci zawiadomienia szkoly juz pisano i nie bede
      sie powtarzac.
      Trzymam kciuki.
      • moniorek1 Re: mamy pomocy - wszy 26.05.04, 17:50
        Odpowiednie preparaty znajdziesz w aptece.Po co chcesz robic jakas miksture z
        nafty skoro mozna kupic cos gotowego i skutecznego. KUracje bedziesz musiala
        przeprowadzic co najmniej dwa razy zeby wytruc wszy ,ktore sie wylegna z gnid.
        • Gość: atta Re: mamy pomocy - wszy IP: *.proxy.aol.com 27.05.04, 00:20
          szampony za nic nie pomagaja. problem w tym, ze szkola jest w londynie, w
          bardzo bogatej dzielnicy (sic!)i wydaje sie, ze tro jest zjawisko powszechne.
          moja mama przyjezdza za kilka tygodni i mam nadzieje, ze bedzie mi mogla cos ze
          starej dobrej polskiej apteki przywiezc, bo tutejsza sluzba zdrowia i okolice
          to koszmar.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka