Dodaj do ulubionych

8 marca WIELKA MANIFA

IP: 212.244.29.* 06.03.02, 18:34
Przygotowana po raz czwarty przez Porozumienia Kobiet 8 Marca odbywa się w tym
roku pod hasłem: MOJE ŻYCIE - MÓJ WYBÓR
3 razy tak: TAK dla edukacji seksualnej
TAK dla antykoncepcji
TAK dla prawa do aborcji
Warszawa, 8.03, Pomnik Kopernika, godz. 15.00

W programie między innymi:
* Piosenki zespołu DULDUNG,
* Happeningi: "Wchodzimy do Europy" i "Kroniki Domowe", "Biskup i Beton
Feministyczny", "Radykalne Cheerleaderki"
*Stanowisko Porozumienia Kobiet w kwestii prawa kobiet do samostanowienia.

Żyjemy w kraju biedy, bezrobocia i hipokryzji. Kobiety w najtrudniejszym
życiowym położeniu są postawione poza prawem, poniżone i napiętnowane. Brakuje
nam w Polsce nie tylko rzetelnej edukacji seksualnej, taniej antykoncepcji,
legalnej i bezpiecznej aborcji. Brakuje nam publicznej dyskusji o prawie
kobiety do samostanowienia, o jej doświadczeniu i odpowiedzialności. Na
kolejnej Wielkiej Manifie 8 Marca spotykają się ci, którzy nie chcą żyć w
państwie wyznaniowym. Nie chcemy, aby III Rzeczpospolita była kolejnym "piekłem
kobiet".

Zapraszam wszystkich bardzo serdecznie
pio
Obserwuj wątek
    • Gość: XXL Nie ma ciąży bez ciumciania !!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 18:41
      Każde ciumcianie może prowadzić do ciąży !!!!!!

Twoje życie - Twój wybór

Aborcji nasze stanowcze NIE
      • ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 06.03.02, 18:45
        co to za słowo?!?
        tak a'propos: żadna antykoncepcja nie jest w 100% skuteczn
        do seksu trzeba 2 osób
        a gwałt to nie jest wbrew temu co się mówi "nagła niespodziewana przyjemność"
        • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 18:52
          ptasia napisał(a):

> co to za słowo?!?

No fajne słowo, a co nie podoba się ?? :-)

> tak a'propos: żadna antykoncepcja nie jest w 100% skuteczn
          > do seksu trzeba 2 osób

No nie jest, ale trzeba sobie zdawać sprawę z konsekwencji.
          Aborcja to nie jest antykoncepcja.

PS
          A tak na wszelki przypadek to odradzam przebywanie
          w pobliżu jednostek wojskowych podczas silnego wiatru.
          No wiesz, nigdy nie ma 100% pewności......
          :-)
          • ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 06.03.02, 18:59
            >> Aborcja to nie jest antykoncepcja.
            Ale nikt tak nie twierdzi. Nie wierzę, żeby dla jakiejkolwiek kobiety aborcja
            była czymś jak, powiedzmy, wydmuchanie nosa. Trzeba mieć jednak możliwość wyboru -
            gwałt, seks wymuszony, choroba itd, itp. A tu wyboru nie ma. Nie uważam, żeby
            aborcja była czymś dobrym, ale powinna być możliwość jej dokonania legalnie, w
            godziwych warunkach, nie płacąc majątek jakiemuś znachorowi. To ciekawe, że głosy
            w sprawie aborcji są często podzielone wg. płci i wieku...
            A tych żołnierzy zostawię bez komentarza...

• Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 19:19
              ptasia napisał(a):

> Ale nikt tak nie twierdzi. Nie wierzę, żeby dla jakiejkolwiek kobiety aborcja
              > była czymś jak,powiedzmy, wydmuchanie nosa.Trzeba mieć jednak możliwość wyboru -
              > gwałt, seks wymuszony, choroba itd, itp.

No to może też poważnie :
              Przy gwałcie ( co to jest sex wymuszony - gwałt ? )i w przypadku choroby
              grożącej życiu aborcja jest LEGALNA i bezpłatna.
              A wybór jest szeroki, antykoncepja jest dostępna, literatura w każdej
              księgarni, tysiące bezdzietnych małżeństw czeka na adopcję, można
              się też nie ciumciać. Więc o co chodzi ?????
              A o to, że zdecydowana większość przypadkowych ciąż bierze się
              z beztroski i głupoty, oraz to, że w przypadku aborcji konsekwencje
              ponosi osoba tzrecia.
              Jak się jedzie po pijanemu samochodem to się też trzeba liczyć
              z konsekwencjami, ale tu się nikt (o dziwo ) nie oburza. Moje życie-mój wybór.

> A tu wyboru nie ma. Nie uważam, żeby
              > aborcja była czymś dobrym, ale powinna być możliwość jej dokonania legalnie, w
              > godziwych warunkach, nie płacąc majątek jakiemuś znachorowi.To ciekawe,że głosy
              > w sprawie aborcji są często podzielone wg. płci i wieku...

No jasne, preciwko sądom i policji najbardziej protestują złodzieje.

• ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 06.03.02, 19:34
                > Przy gwałcie ( co to jest sex wymuszony - gwałt ? )i w przypadku choroby
                > grożącej życiu aborcja jest LEGALNA i bezpłatna.
                aha. w teroii może i jest. tylko jest też taki zapis o sumieniu lekarskim jeśli
                chodzi o skierowanie na aborcję, a także okazuje się, że różnie rozumie się
                choroby zagrażające życiu matki. to samo tyczy badań prenat. sprawa wygląda
                inaczej w dużych miastach i typie placówki.
                > A o to, że zdecydowana większość przypadkowych ciąż bierze się
                > z beztroski i głupoty, oraz to, że w przypadku aborcji konsekwencje
                > ponosi osoba tzrecia.
                Samo wyrażenie "przypadkowa ciąża" zakłada pojęcie beztroski. Czasem taki
                beztroski jest mąż, który gwałci żonę, a mają już kilkoro dzieci. Słyszałeś coś o
                udowadnianiu gwałtu w małżeństwie?

No jasne, przeciwko sądom i policji najbardziej protestują złodzieje.
                Chyba trochę sobie pojechałeś za daleko. A ja nie wierzę, żeby za "sądami i
                policją" byli ci, co mają nieskazitelnie czyste sumienie. Często się okazuje, że
                Ci, co najgłośniej krzyczą za karą, powinni może zamilknąć. Ale to pewnie miło
                tak sobie myśleć o własnej osobie i z tej wyższości osądzać innych według swojej
                własnej "nieskazitelności". A może trochę jednak zbyt pochopnie? Zbyt
                jednostronnie?

• Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 20:18
                  ptasia napisał(a):
                  > aha. w teroii może i jest. tylko jest też taki zapis o sumieniu lekarskim jeśli
                  > chodzi o skierowanie na aborcję, a także okazuje się, że różnie rozumie się
                  > choroby zagrażające życiu matki. to samo tyczy badań prenat. sprawa wygląda
                  > inaczej w dużych miastach i typie placówki.

Zapis o sumieniu dotyczy wykonania aborcjii a nie skierowania.
                  Przy skierowaniu na aborcje ( tę dopuszczoną ) nie ma rejonizaji,
                  można wybrać szpital, miasto.

> Samo wyrażenie "przypadkowa ciąża" zakłada pojęcie beztroski. Czasem taki
                  > beztroski jest mąż,który gwałci żonę, a mają już kilkoro dzieci.Słyszałeś coś o
                  > udowadnianiu gwałtu w małżeństwie?

Jasne jest nawet sporo wyroków skazujących ( w Polsce !!! )

> No jasne, przeciwko sądom i policji najbardziej protestują złodzieje.
                  > Chyba trochę sobie pojechałeś za daleko. A ja nie wierzę, żeby za "sądami i
                  > policją" byli ci, co mają nieskazitelnie czyste sumienie.Często się okazuje, że
                  > Ci, co najgłośniej krzyczą za karą, powinni może zamilknąć. Ale to pewnie miło
                  >tak sobie myśleć o własnej osobie i z tej wyższości osądzać innych według swojej
                  > własnej "nieskazitelności". A może trochę jednak zbyt pochopnie? Zbyt
                  > jednostronnie?

No trochę przesadziłem z porównaniem, ale chodziło mi tu o przedstawienie
                  sytuacji, że za aborcją są też określona grupa społeczna.
                  Naturalnie świat nie jest tylko czarno-biały, ale NIE można
                  przyjmować, że za moją beztroskę i przyjemności konsekwencje
                  ponosi INNA osoba ta nienarodzona. Skoro powołaliśmy do istnienia
                  nową osobę to dajmy jej szansę istnienia. Bezdzietni czekają.....

• ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie 06.03.02, 20:34
                    Cytat z tego słynnego (i kontrowersyjnego) artykułu w WO: "Kilka miesięcy temu
                    ówczesny krajowy konsultant ds. ginekologii i położnictwa, szef Instytutu Matki
                    i Dziecka, prof. Bogdan Chazan, publicznie oświadczył, że w jego klinice nie
                    będzie się wykonywać aborcji, nawet gdy ciąża jest wynikiem gwałtu lub zagraża
                    życiu kobiety". Prof. Chazan potem odpowiedział na ten atykuł na łamach Obcasów
                    i powiedział jasno, że sumienie lekarza obejmuje także skierowanie na aborcję.
                    Skierowanie trzeba najpierw DOSTAĆ, a dopiero potem znaleźć kogoś kto ci wykona
                    zabieg.
                    • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.echostar.pl 06.03.02, 20:56
                      teoretycznie :
                      - ja się nie dziwię, jeżeli przysięgał ratować życie a ma wydać wyrok
                      śmierci ? Jego sumienie, nikt nie może go do tego zmusić.

praktycznie :
                      - nie on jeden jest. Jeżeli łamie prawną ustawę to może to zrobić ktoś inny.

wizualnie :
                      - mogę ci podać parę linków do stron ze zdjęciami aborcji. Jeżeli masz
                      silne nerwy. Aborcja, moje życie, moja sprawa tak to łatwo powiedzieć.......
                      • Gość: Nell Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 21:02
                        Widzialam te zdjecia i plody w formalinie, nie robia na mnie wiekszego wrazenia niz plody kotow,
                        psow itd.
                        • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.echostar.pl 06.03.02, 21:08
                          Gość portalu: Nell napisał(a):

> Widzialam te zdjecia i plody w formalinie, nie robia na mnie wiekszego wrazenia
                          > niz plody kotow, psow itd.

Hmmm, na tych z pogotowia w Łodzi zwłoki ludzkie też nie robiły wrażenia.
                          Kwestia wrażliwości i sumienia.
                          Kat też się w końcu przyzwyczaja .........

• Gość: Nell Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 21:12
                            Jestem wegetarianka, dla mnie , kazdy, kto je mieso to morderca. To tak odnosnie twojej
                            wg ciebie wyzszosci plodu ludzkiego nad kocim.
                            • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.echostar.pl 06.03.02, 21:26

> Jestem wegetarianka, dla mnie , kazdy, kto je mieso to morderca.

Ale jak zabija płód i go nie je to już nie jest mordercą ???????
                              Ciekawa moralność.......
                              Wegetariańska rzec by można.

> To tak odnosnie twojej
                              > wg ciebie wyzszosci plodu ludzkiego nad kocim.
                              • Gość: Nell Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 09:41
                                Gość portalu: XXL napisał(a):

> Gość portalu: Nell napisał(a):
                                >
                                > > Jestem wegetarianka, dla mnie , kazdy, kto je mieso to morderca.
                                >
                                > Ale jak zabija płód i go nie je to już nie jest mordercą ???????
                                > Ciekawa moralność.......
                                > Wegetariańska rzec by można.
                                >
                                > > To tak odnosnie twojej
                                > > wg ciebie wyzszosci plodu ludzkiego nad kocim.

Wszystko zalezy od punktu widzenia. Zreszta nie chce sie tu powtarzac, wszystko wyluszczylam w innych
                                postach. Jezeli cos jest zlepem komorek i plynow(chyba lekcje biologii omijalas szerokim lukiem), nie
                                mozna dokonac na tym morderstwa, mozna jedynie wykonac sztuczne poronienie, tak jak to organizm
                                kobiety czesto robi samoistnie. Wiec jezeli kobieta poroni samoistnie to wg ciebie tez morderstwo, tylko
                                nie zamierzone??
                                • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.echostar.pl 07.03.02, 23:34

> Wszystko zalezy od punktu widzenia. Zreszta nie chce sie tu powtarzac,wszystko
                                  > wyluszczylam w innych
                                  > postach. Jezeli cos jest zlepem komorek i plynow(chyba lekcje biologii omijala
                                  > s szerokim lukiem), nie mozna dokonac na tym morderstwa,

Dziewczyno nie stosuj podwójnej moralności, w zależności jak ci wygodnie.
                                  Każdy organizm, nawet twój jest zlepkiem komórek i płynów, i ten
                                  ŻYJĄCY organizm można zabić. I to obojętnie psa, kota czy człowieka czy płodu.
                                  I to jest FAKT a nie punkt widzenia.
                                  A o podejściu do różnicy płodu ludzkiego a psiego to mogę tylko ręce rozłożyć.

> mozna jedynie wykonac sztuczne poronienie, tak jak to organizm
                                  > kobiety czesto robi samoistnie. Wiec jezeli kobieta poroni samoistnie to wg cie
                                  > bie tez morderstwo, tylko nie zamierzone??

Boże, ludzie, psy i koty też umierają samoistnie i czy to jest morderstwo ?????
                                  A jeśli się im trochę ( tak o 30 lat ) przyspieszy tą śmierć to co,
                                  można czy nie ???? Przecież oni czasm w tym wieku też samoistnie kończą życie....
                                  • Gość: Nell Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 10:45

"Boże, ludzie, psy i koty też umierają samoistnie i czy to jest morderstwo ?????
                                    A jeśli się im trochę ( tak o 30 lat ) przyspieszy tą śmierć to co,
                                    można czy nie ???? Przecież oni czasm w tym wieku też samoistnie kończą życie...."

Wiesz co to znaczy, ze kobieta poronila samoistnie?? Czesto, to nie jest wina plodu, ze zostaje
                                    wyrzucony z brzuszka mamusi...Nie mowie tu o "smierci samoistnej", jak bylas laskawa to okreslic,
                                    tylko o PORONIENIU, juz sama nazwa wskazuje, co ono oznacza. Kobiety, ktore wyrzucaja z swych
                                    brzuszkow czasami calkiem dobrze rozwijajace sie plody, to wg. ciebie morderczynie?

• Gość: Nell Do XXL IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.03.02, 11:12
                                      Zreszta moze nie odpowiadaj na powyzszy post...
                                      Sama poronilam calkiem naturalnie w 5 tygodniu ciazy, nie wiedzac, ze jestem w ciazy, palilam i
                                      pilam :))) No i wreszcie po 11 dniach spoznienia dostalam okres, bardzo silny, nie zauwazylam
                                      zadnego zarodka, sorry czlowieka, poprostu on, w tym okresie jest bardzo niewielki, a kratke w
                                      splywie wanny mam nie za gesta.....Bylo to poronienie, ale calkiem o tym nie wiedzialam...Dlatego
                                      zupelnie nie wzruszaja mnie sztuczne poronienia do 12 tygodnia..Sorry. Mnie tez uwazasz za
                                      morderczynie taka niezamierzona? To nie byla wina zarodka, tylko moja...za duzo wypilam na
                                      urodziny..:))))
                                      • Gość: XXL Re: Do Nell IP: *.echostar.pl 09.03.02, 00:15
                                        Każde poronienie ma PRZYCZNĘ.
                                        Albo leży po stronie płodu (wady rozwojowe) albo po stronie
                                        zdrowotnej organizmu matki.

I nie opowiadaj bajek, od alkoholu i papierosów raczej trudno
                                        poronić.
                                        Także trudno nie zauważyć 3 miesięcznego płodu.

A poza tym dziękuje za barwny opis i gratuluje dobrego humoru
                                        z powodu poronienia. No cóż wrażliwość ludzka....
                                        www.abortionismurder.org/notconvinced.shtml
                                        • Gość: Ptasia Re: Do Nell IP: *.wcp.pl 09.03.02, 14:28
                                          Każde poronienie ma PRZYCZNĘ.
                                          > Albo leży po stronie płodu (wady rozwojowe) albo po stronie
                                          > zdrowotnej organizmu matki.
                                          >
                                          > I nie opowiadaj bajek, od alkoholu i papierosów raczej trudno
                                          > poronić.
                                          > Także trudno nie zauważyć 3 miesięcznego płodu.
                                          Alkohol może wydatnie pomóc w poronieniu, może czasem, choć rzadko, być jego
                                          przyczyną.
                                          Nell napisała: aborcja DO 12 tyg. Niektóre kobiety mają b. nieregularne
                                          miesiączki. Absolutnie jestem w stanie uwierzyć, że można nie zauważyć np. 2
                                          miesięcznego płodu.
                                          • Gość: Nell Re: Do Nell IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 13:00
                                            Gość portalu: Ptasia napisał(a):

> Każde poronienie ma PRZYCZNĘ.
                                            > > Albo leży po stronie płodu (wady rozwojowe) albo po stronie
                                            > > zdrowotnej organizmu matki.
                                            > >
                                            > > I nie opowiadaj bajek, od alkoholu i papierosów raczej trudno
                                            > > poronić.
                                            > > Także trudno nie zauważyć 3 miesięcznego płodu.
                                            > Alkohol może wydatnie pomóc w poronieniu, może czasem, choć rzadko, być jego
                                            > przyczyną.

Przyczyna poronienia w fazie do paru tygodni po zaplodnieniu, moze byc tez kapiel w za goracej wodzie...,
                                            to tez wywoluje "miesiaczke"..:) Nasz badz nasza XXL jeszcze malo wie...:))) Juz prawie slysze XXL jak
                                            krzyczy- zbrodniarki!!! morderczynie!!!

> Nell napisała: aborcja DO 12 tyg. Niektóre kobiety mają b. nieregularne
                                            > miesiączki. Absolutnie jestem w stanie uwierzyć, że można nie zauważyć np. 2
                                            > miesięcznego płodu.

• Gość: XXL Re: Do Nell IP: *.echostar.pl 11.03.02, 19:58
                                            Gość portalu: Ptasia napisał(a):

> Alkohol może wydatnie pomóc w poronieniu, może czasem, choć rzadko, być jego
                                            > przyczyną.
                                            Może np. przyspieszyć, jeśli poza tym są inne czynniki. Przecież nie było by
                                            całego krzyku o aborcje, jeśli było by to takie proste.

> Nell napisała: aborcja DO 12 tyg. Niektóre kobiety mają b. nieregularne
                                            > miesiączki. Absolutnie jestem w stanie uwierzyć, że można nie zauważyć np. 2
                                            > miesięcznego płodu.

Nawet w czasie początkowego okresu ciąży może wystąpić krwawienie.
                                            Ale trudno nie zauważyć płodu wraz łożyskiem wielkości pięści !!!!
                                            Poronieniu towarzyszy krwotok, skrzepy itp.
                                            Nie chce mi się już dyskutować, przecież Nell opowiada bzdury.
                                            • Gość: Nell Re: Do Nell IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 20:45

> Gość portalu: Ptasia napisał(a):
                                              >
                                              >
                                              > > Alkohol może wydatnie pomóc w poronieniu, może czasem, choć rzadko, być je
                                              > go
                                              > > przyczyną.
                                              > Może np. przyspieszyć, jeśli poza tym są inne czynniki. Przecież nie było by
                                              > całego krzyku o aborcje, jeśli było by to takie proste.
                                              >
                                              > > Nell napisała: aborcja DO 12 tyg. Niektóre kobiety mają b. nieregularne
                                              > > miesiączki. Absolutnie jestem w stanie uwierzyć, że można nie zauważyć np.
                                              > 2
                                              > > miesięcznego płodu.
                                              >
                                              > Nawet w czasie początkowego okresu ciąży może wystąpić krwawienie.
                                              > Ale trudno nie zauważyć płodu wraz łożyskiem wielkości pięści !!!!
                                              > Poronieniu towarzyszy krwotok, skrzepy itp.
                                              > Nie chce mi się już dyskutować, przecież Nell opowiada bzdury.

Oki. pisze bzdury:))))
                                              Powiem ci jedno, trudno rozmawiac z nieukiem , ktory nie ma o niczym pojecia...Wiesz, kiedy tworzy sie
                                              np. lozysko ?? Odpowiem ci, bo pewno ksiazki omijasz szerokim lukiem, tak jak wszelkie inne zrodla
                                              edukacji: jest to poczatek 4 miesiaca. Jest to juz 13 tydzien( jezeli nie potrafisz sobie policzyc).
                                              Oslabiasz strasznie.
                                              pa i koniec dyskusji z toba, porozmawiaj sobie z podobnymi tobie, bo dla mnie rozmowa z toba to zenada.
                                              • Gość: XXL Re: Do Nell IP: *.echostar.pl 11.03.02, 23:46

>> Oki. pisze bzdury:))))

Wiesz dobrze o co chodzi, a czepiasz się słów...

> pa i koniec dyskusji z toba, porozmawiaj sobie z podobnymi tobie, bo dla mnie r
                                                > ozmowa z toba to zenada.

Dokładni to miałem na myśli o dyskusji z tobą
                                                pa
                      • ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! - sumienie 06.03.02, 21:08
                        > praktycznie :
                        > - nie on jeden jest. Jeżeli łamie prawną ustawę to może to zrobić ktoś inny.
                        co to za rozumowanie?! "jeśli ktoś łamie prawo, to nic, inni będą czynić zgodnie
                        z prawem" - tzn. odwalą brudną robotę? coś sobie przeczysz. jego sumienie nie
                        pozwala mu zabić dziecka, ale pozwala zabić matkę. I skazać narodzone dziecko na
                        krótkie życie pełne cierpienia.
                        to nie jest tak proste i nie można tego ujmować tylko "moje życie, moja sprawa".
                        ja tego tak nie ujmuję. ale też nie straszę cię zdjęciami noworodków na
                        śmietnikach, samobójczyń, kalekich dzieci. fajnie, że wiesz, że to nigdy nie
                        będzie "twoja sprawa", także z przyczyn czysto biologicznych. a ja tego nie wiem.
                        a co do ceny środków antykoncepcyjnych - kiedyś były ulgi, od dawna ich nie ma i
                        nie wiem, chyba nie wszystkich stać na to by wydawać przyn. 20 zł na pigułki.
                        Zaznaczam, że nikt nie mówił, że wszystkich stać na alkohol i papierosy.
              • Gość: pio Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: 212.244.29.* 06.03.02, 19:36

> ptasia napisał(a):
                >
                >> Przy gwałcie ( co to jest sex wymuszony - gwałt ? )i w przypadku choroby

Ja:
                Czyzby??? Przeczytaj sobie artykul w Wysokich Obcasach na temat kobiety, ktora
                mogla stracic zycie rodzac dziecko i nie dostala zgody na aborcje, mimo ze w
                takim przypadku jest legalna.W Polsce odmawia się pacjentkom aborcji nawet wtedy,
                gdy ciąża zagraża im życiu. Takie są fakty. Publikacje na ten temat sa tez
                dostępne w Federacji na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny www.federa.org.pl.

Ptysia:
                A wybór jest szeroki, antykoncepja jest dostępna, literatura w każdej
                > księgarni, tysiące bezdzietnych małżeństw czeka na adopcję, można
                > się też nie ciumciać. Więc o co chodzi ?????

Ja:
                O to chodzi, ze srodki antykoncepcyjne sa potwornie drogie i niedostępne dla
                kobiet o niskich zarobkach, zas wiedza na temat antykoncepcji i seksualności jest
                na żenujaco niskim lub żadnym poziomie (gdzie Ty masz dostepna literature na ten
                temat, rzetelna w dodatku i napisana przystepnym jezykiem, bez kataloickiego
                wmawiania, ze tylko naturalne metody sa dobre?)

Ptysia:
                > A o to, że zdecydowana większość przypadkowych ciąż bierze się
                > z beztroski i głupoty,
                Bierze sie z niewiedzy i braku dostepu do antykoncepcji przede wszystkim, z braku
                edukacji seksualnej. Bierze sie tez z tego, ze kobiety nawet przez swoich mezow
                sa zmuszane do stosunku i rodza nichciane dzieci.
                Zyjemy, Ptysiu, w kraju biedy, bezrobocia i hipokryzji. I za tym co piszesz kryje
                sie mysl, ze kobieta jest istota (ze swej natury, jak by powioedzieli XIX wieczni
                medrcy) bezmyslna, nieodpowiedzialna i rozpustna, ktora panstwo musi przywolac do
                porzadku.
                >
                Ptysia:
                > Jak się jedzie po pijanemu samochodem to się też trzeba liczyć
                > z konsekwencjami, ale tu się nikt (o dziwo ) nie oburza. Moje życie-mój wybór.
                > Tez sie oburza, ale wybacz nie mozna przyrownywac jezdzenia samochodem do
                aborcji.

Pozdrawiam
                pio

• ptasia Re: do pio - nie te cytaty, tzn. nie ten autor! 06.03.02, 19:37
                  • ptasia Re: do pio - nie te cytaty, tzn. nie ten autor! 06.03.02, 19:39
                    zacytowane teksty należą do XXL-a. Odpowiadałam z funkcją "odp cytując". Jeśli
                    spojrzysz na kolejne wątki "ciumcianie???!!!", to zobaczysz o co chodzi.
                    Zgadzam się i wiem (odn. tekstów do nie moich cytatów). No i Ptasia, nie
                    Ptysia :-))))
                    • Gość: pio Re: do pio - nie te cytaty, tzn. nie ten autor! IP: 212.244.29.* 06.03.02, 19:44
                      Przepraszam Ptasiu, poniewczasie sie zorientowalam, ze to nie te cytaty i nie
                      ten autor (ka).
                      To bylo oczywiscie do XXL.
                      pio
                • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 20:44
                  Gość portalu: pio napisał(a):

> Ja:
                  > Czyzby??? Przeczytaj sobie artykul w Wysokich Obcasach na temat kobiety, ktora
                  > mogla stracic zycie rodzac dziecko i nie dostala zgody na aborcje, mimo ze w
                  >takim przypadku jest legalna.W Polsce odmawia się pacjentkom aborcji nawet wtedy
                  > gdy ciąża zagraża im życiu. Takie są fakty. Publikacje na ten temat sa tez
                  > dostępne w Federacji na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny www.federa.org.pl.

Jeżeli była taka chora, jeżeli wiedziała, że ciąża może zagrażać jej życiu
                  to nie mogła się zabezpieczyć ??????
                  Tak bywa różne, ale jeżeli są przypadki łamania ustawy antyalkoholowej
                  i sprzedaje wódkę dzieciom, to jeszcze nie znaczy, że trzeba zezwolić
                  na wolną sprzedaż alkoholu dla wszystkich.

> O to chodzi, ze srodki antykoncepcyjne sa potwornie drogie i niedostępne dla
                  >kobiet o niskich zarobkach,zas wiedza na temat antykoncepcji i seksualności jest
                  >na żenujaco niskim lub żadnym poziomie (gdzie Ty masz dostepna literature na ten
                  > temat, rzetelna w dodatku i napisana przystepnym jezykiem, bez kataloickiego
                  > wmawiania, ze tylko naturalne metody sa dobre?)

Nie przesadzajmy, nie są wcale potwornie drogie. A z drugiej strony
                  stać nas na inne używki, papierosy, alkohol itp. a nagle środki
                  antykoncepcyjne są potwornie drogie. Literatura jest w prawie każdej,
                  księgarni i w setkach "babskich" i młodzieżowych czasopism.

To fakt, że świadomość spraw sexu jest niska, ale z drugiej strony
                  co robią feministyczne organizacje aby to zmienić ????
                  Tylko manifestacje propagujące aborcję, dużo hałasu efekt niewielki.
                  A jak by tak szeroką sieć poradni, spotkania, prelekcje. A jak by tak
                  pojechać na wieś, zorganizować coś ????? Na to pozostaje już
                  nie wiele sił. Niestety tylko bicie piany, a pracy organicznej niewiele.

pozderawiam
                  • Gość: Nell Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 20:59
                    Gość portalu: XXL
                    >
                    > Jeżeli była taka chora, jeżeli wiedziała, że ciąża może zagrażać jej życiu
                    > to nie mogła się zabezpieczyć ??????
                    > Tak bywa różne, ale jeżeli są przypadki łamania ustawy antyalkoholowej
                    > i sprzedaje wódkę dzieciom, to jeszcze nie znaczy, że trzeba zezwolić
                    > na wolną sprzedaż alkoholu dla wszystkich.
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    >
                    > Nie przesadzajmy, nie są wcale potwornie drogie. A z drugiej strony
                    > stać nas na inne używki, papierosy, alkohol itp. a nagle środki
                    > antykoncepcyjne są potwornie drogie. Literatura jest w prawie każdej,
                    > księgarni i w setkach "babskich" i młodzieżowych czasopism.
                    >
                    > To fakt, że świadomość spraw sexu jest niska, ale z drugiej strony
                    > co robią feministyczne organizacje aby to zmienić ????
                    > Tylko manifestacje propagujące aborcję, dużo hałasu efekt niewielki.
                    > A jak by tak szeroką sieć poradni, spotkania, prelekcje. A jak by tak
                    > pojechać na wieś, zorganizować coś ????? Na to pozostaje już
                    > nie wiele sił. Niestety tylko bicie piany, a pracy organicznej niewiele.
                    >
                    >
                    > pozderawiam

Czytam te bzdury i ogarnia mnie coraz wieksze zdumienie...
                    Dziewczyno, TYS SIE Z CHOINKI URWALA!!
                    • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 21:15

> Czytam te bzdury i ogarnia mnie coraz wieksze zdumienie...
                      > Dziewczyno, TYS SIE Z CHOINKI URWALA!!

Oglądaj dalej BB, sitcomy i czytaj "Wielki świat- kuchenny blat"
                      powodzenia
                      • Gość: Nell Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 21:20

> Gość portalu: Nell napisał(a):
                        >
                        > > Czytam te bzdury i ogarnia mnie coraz wieksze zdumienie...
                        > > Dziewczyno, TYS SIE Z CHOINKI URWALA!!
                        >
                        > Oglądaj dalej BB, sitcomy i czytaj "Wielki świat- kuchenny blat"
                        > powodzenia

Kpisz kotku, czy o droge pytasz?? Z tego konkluzja taka, ze wg ciebie kazdy kto jest przeciwko zakazowi
                        aborcji, oglada BB i wielki swiat -cos tam...
                        Ciekawa teoria...smiem twierdzic, ze ciebie godna.
                      • ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 06.03.02, 21:29
                        ty to lubisz obrażać, co?
                        • ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 06.03.02, 21:29
                          to ostatnie było do XXL, nie do Nell.
                        • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 21:35
                          Nie lubię, ale co odpowiedzieć na argument typu : bzdury ????
                          • ptasia Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 06.03.02, 22:00
                            Cóż: jak można się przekonać po prześledzeniu wątków, bzdura rzecz względna. a
                            wysnuwanie o kimś, kogo się nie zna, b. daleko idących wniosków (BB?! sitcomy?!
                            co to ma do...) to naprawdę co innego.
                            • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 22:18
                              ptasia napisał(a):

> Cóż: jak można się przekonać po prześledzeniu wątków, bzdura rzecz względna. a
                              > wysnuwanie o kimś, kogo się nie zna, b. daleko idących wniosków (BB?! sitcomy?!
                              > co to ma do...) to naprawdę co innego.

No wiesz tysiące ludzi uwielbia BB i sitcomy :-))))
                              Cholera, dziś to już właściwie nie wiadomo co komu można zaproponować
                              aby się nie obraził.
                              Czy "Zbrodnie i karę", czy "Władcę Pierścieni" czy "Tezy na VII zjazd KPZR"
                              Trzeba być szalenie ostrożnym.

Pozdrawiam sennie

• Gość: pio Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: 212.244.29.* 07.03.02, 11:18

> >
                    > Jeżeli była taka chora, jeżeli wiedziała, że ciąża może zagrażać jej życiu
                    > to nie mogła się zabezpieczyć ??????

Nie ma zadnego srodka antykoncepcyjnego, ktory daje 100 procentowa pewnosc. To po
                    pierwsze. Pod rugie, jak juz pisalam, niestety w Polsce wiedza na temat
                    antykoncepcji jest b. niska. Poza tym KK (kosciol Katolicki) propaguje wspolzycie
                    dla prokreacji po zawarciu zwiazku malzenskiego i tylko naturalne metody
                    antykoncepcyjne, ktore sa bardziej niz zawodne. Jesli wiec ta kobieta miala taka
                    wiedze na temat antykoncepcji, jak wiekszosc Polek, to niestety nie mogla sie
                    uchronic.
                    >
                    >
                    > Nie przesadzajmy, nie są wcale potwornie drogie.
                    Wiesz ile kosztuja srodki antykoncepycjne? Nawet jesli trzeba wydac miesiecznie
                    50 zl, to dla niektorych kobiet jest to baaardzo duzo. Ja wiem, ze Ty nie masz
                    takiego problemu i takich wydatkow i nie bedziesz mial, ale dla wielu kobiet to
                    jest decyzja - czy wydac 50 zl na ksiazki do szkoly dla dzieci lub jedzenie czy
                    na srodki antykoncepcyjne. Nie wiesz naprawde w jakim kraju zyjesz.

>

> co robią feministyczne organizacje aby to zmienić ????Tylko manifestacje
                    propagujące aborcję, dużo hałasu efekt niewielki. A jak by tak szeroką sieć
                    poradni, spotkania, prelekcje. A jak by tak pojechać na wieś, zorganizować
                    coś ????? Na to pozostaje już
                    > nie wiele sił. Niestety tylko bicie piany, a pracy organicznej niewiele.

Skad Ty bierzesz takie informacje i piszesz to takim pewnym i pouczajacym tonem.
                    W Polsce jest tak, ze to wlasnie organizacje feministyczne zajmuja sie edukacja,
                    organizowaniem spotkan, prelekccji, zajmuja sie kobietami, ktore musialy urodzic
                    dzieci i nie maja z czego zyc, albo nie moga zyc w swoim domu, bo maz pije i bije.
                    M.in. wspomniana juz Federacja na Rzecz kobiet i Planowania Rodziny i wiele
                    jeszcze innych, takze na wsiach (zajrzyj wpierw na np. strony www.oska.org, gdzie
                    sa wymienione organizacje kobiece w calej Polsce, ktore wlasnie takimi sprawami
                    sie zajmuja). Piszesz kompletne bzdury nie znajac faktow ani pracy
                    organizacji feministycznych. To wlasnie feministki robia wiele, gdy Panstwo nie
                    dba o kobiety, nie robi nic, by takim kobietom pomoc.

> >
                    >
                    > pozderawiam

ja tez
                    pio

• goga.74 Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 09.03.02, 00:40

> Nie przesadzajmy, nie są wcale potwornie drogie. A z
                    drugiej strony
                    > stać nas na inne używki, papierosy, alkohol itp. a
                    nagle środki
                    > antykoncepcyjne są potwornie drogie. Literatura jest w
                    prawie każdej,
                    > księgarni i w setkach "babskich" i młodzieżowych czasopism.
                    >
                    Dla niektorych kobiet pigulki co miesiac to jest wydatek.
                    O ile rzecz jasna lekarz laskawie przepisze. Mnie kiedys
                    gizekolog zaskoczyl pytaniem "A czy Pani jest mezatka". A
                    co mu do tego?

> To fakt, że świadomość spraw sexu jest niska, ale z
                    drugiej strony
                    > co robią feministyczne organizacje aby to zmienić ????
                    > Tylko manifestacje propagujące aborcję, dużo hałasu
                    efekt niewielki.

Te manifestacje nie propaguja aborcji. Czlowieku, Ty
                    chyba nic nie rozumiesz.

• Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 09.03.02, 00:54
                      goga.74 napisał(a):

> Dla niektorych kobiet pigulki co miesiac to jest wydatek.
                      > O ile rzecz jasna lekarz laskawie przepisze. Mnie kiedys
                      > gizekolog zaskoczyl pytaniem "A czy Pani jest mezatka". A
                      > co mu do tego?

No właście co mu do tego ...

> Te manifestacje nie propaguja aborcji. Czlowieku, Ty
                      > chyba nic nie rozumiesz.

No to proszę dokładnie jeszcze raz przeczytać post
                      z początku. No to co ma propagować to 3 x TAK ????

• goga.74 Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! 09.03.02, 14:10

>
                        > > Te manifestacje nie propaguja aborcji. Czlowieku, Ty
                        > > chyba nic nie rozumiesz.
                        >
                        > No to proszę dokładnie jeszcze raz przeczytać post
                        > z początku. No to co ma propagować to 3 x TAK ????
                        >
                        Domaganie sie prawa do aborcji nie jest propagowaniem
                        aborcji. Umiem czytac, Ty najwyrazniej masz problemy z
                        interpretacja tego co czytasz.
                        • Gość: XXL Re: ciumciania ?????!!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 11.03.02, 20:06
                          Jeśli uważasz, że wiec na którym domaga się
                          legalnej i taniej aborcji pod hasłem "Moje życie, Mój wybór"
                          nie jest propagandą aborcji to właściwie nie ma o czym dyskutować......
                          • goga.74 to sa dwie inne sprawy!!! 11.03.02, 22:47

> Jeśli uważasz, że wiec na którym domaga się
                            > legalnej i taniej aborcji pod hasłem "Moje życie, Mój
                            wybór"
                            > nie jest propagandą aborcji to właściwie nie ma o czym
                            dyskutować......

Nie rozruzniasz dwoch problemow.
                            Czym innym jest czyjsc stosunek do aborcji a czym innym
                            stosunek do legalizacji aborcji.
                            Tzn. mozna miec swiatopoglad taki, ze uwaza plod juz za
                            czlowieka a aborcji by sie nie zrobilo (zwlaszcza jak sie
                            jest mezczyzna, ktory w ciaze i tak nie zajdzie). Prosze
                            bardzo. Jednoczesnie nalezy innym przyznac prawo do
                            innych pogladow niz jedynie slusznie. Jak mogles sobie
                            poczytac kwestia kiedy zaczyna sie zycie jest kwestia
                            sporna i to co czlowiek przyjmuje za jego poczatek
                            zalezey od jego prywatnego swiatopogladu. Nie chodzi o
                            nawolywanie, propagande aborcji. Chodzi o danie kobietom
                            prawa do aborcji.
                            Ze wiec propaguje aborcje to jest nadinterpretacja.
              • Gość: Ignac O spójność IP: 195.94.207.* 11.03.02, 15:12
                > Przy gwałcie ( co to jest sex wymuszony - gwałt ? )i w
                przypadku choroby

A niesłusznie. Bo co winne dziecko, że pochodzi z gwałtu?
                Albo w przypadku zagrożenia życia - trzeba je ratować, a
                nie przerywać.
                Aborcja jest złem, ot cała tajemnica. Wszelkie wyjątki
                powodują, że stanowisko staje się niespójne, wewnętrznie
                sprzeczne i nie da się go racjonalnie obronić.
                Twoje życie - twój wybór. Życie dziecka - nie twój.
                • Gość: dala Re: O spójność IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 11.03.02, 16:36
                  Gość portalu: Ignac napisał(a):

> A niesłusznie. Bo co winne dziecko, że pochodzi z gwałtu?

---a co jest winna kobieta, że została zgwałcona?
                  > Albo w przypadku zagrożenia życia - trzeba je ratować, a
                  > nie przerywać.
                  -
                  • Gość: Ignac Re: O spójność IP: 195.94.207.* 12.03.02, 09:47
                    Allahu ekber!

Gość portalu: dala napisał(a):

> > A niesłusznie. Bo co winne dziecko, że pochodzi z gwałtu?
                    > ---a co jest winna kobieta, że została zgwałcona?

Nie napisałem, że kobieta jest czemukolwiek winna.
                    Przeciwnie - jest głęboko skrzywdzona. Ale to jej nie
                    upoważnia do zabijania dziecka. To są dwie różne sprawy.

> > Albo w przypadku zagrożenia życia - trzeba je ratować, a
                    > > nie przerywać.
                    > -
      • Gość: Nell Re: Nie ma ciąży bez ciumciania !!!!!!!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 18:49

> Każde ciumcianie może prowadzić do ciąży !!!!!!
        >
        > Twoje życie - Twój wybór
        >
        > Aborcji nasze stanowcze NIE
        To sie nie "ciumciaj", a normalnym kobietom pozostaw prawo wyboru!

• Gość: XXL Re: Nie ma ciąży bez ciumciania !!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 06.03.02, 18:55

> To sie nie "ciumciaj", a normalnym kobietom pozostaw prawo wyboru!

Oczywiście, że mają prawo wyboru !!!!!
          Normalnie mogą się nie ciumciać ........

Albo liczyć z konsekwencjami.
        • Gość: RKK Re: Nie ma ciąży bez ciumciania !!!!!!!!! IP: 213.25.31.* 08.03.02, 16:01

> Gość portalu: XXL napisał(a):
          >
          > > Każde ciumcianie może prowadzić do ciąży !!!!!!
          > >
          > > Twoje życie - Twój wybór
          > >
          > > Aborcji nasze stanowcze NIE
          > To sie nie "ciumciaj", a normalnym kobietom pozostaw prawo wyboru!
          czyli "szklanka wody zamiast"?
          A tak nawiasem, jakie konsekwencje ponosi facet? Wiem oczywiście ze w ciążę nie
          zajdzie, ale jak XXL zapatrywałby się na ustawę zobowiązującą każdego ojca
          (oczywiście "udowodnionego" odpowiednimi badaniami) do zajmowania się w pełni
          swym potomkiem przez 2 tygodnie w miesiącu do osiągnięcia przez dziecko minimum
          18 roku życia? na razie panowie musza ( a i tak jest z tym bardzo różnie) płacić
          alimenty, zresztą zwykle w śmiesznie niskiej wysokości. Może taka ustawa
          zobowiązałaby do większej odpowiedzialności także mężczyzn - przecież kobiety nie
          zachodzą w ciążę samodzielnie.

Wiem oczywiście że to nierealne - ale szkoda ...

A poza tym popieram Ptasię i Nell. Który ginekolog z decyduje się na przerwanie
          ciaży w szpitalu, za darmo i jawnie (czyli narażając się na pikiety
          Radiomaryjniaków) jeśli może to zrobić w spokoju własnego gabinetu i jeszcze
          skasować miesięczną pensyjkę za 1 zabieg.

---

Czytając ten wątek widzę, ze osobą najbardziej ziejącą nienawiścią (zwłaszcza w
          stosunku do Agnieszki Graf- to już chyba obsesja) jest Paw Daddy.
          Mam pytanie do Panów twierdzących -z czym zresztą się w pełni zgadzam - że mają
          równe prawo jak matka do decydowaniu o urodzeniu dziecka, czy byliby gotowi
          przejąć nad nimi pełną opiekę do 18 roku życia? Znakomita większość panów bowiem,
          i ile nie jest zaobrączkowana, ogranicza się - i to w najlepszym wypadku - do
          płaceniu alimentów i weekendowych odwiedzin. Cały trud wychowania spada na
          kobiety.

• Gość: XXL Re: Nie ma ciąży bez ciumciania !!!!!!!!! IP: *.echostar.pl 09.03.02, 00:27
            Gość portalu: RKK napisał(a):

>> A tak nawiasem, jakie konsekwencje ponosi facet? Wiem oczywiście ze w ciążę nie
            > zajdzie, ale jak XXL zapatrywałby się na ustawę zobowiązującą każdego ojca
            > (oczywiście "udowodnionego" odpowiednimi badaniami) do zajmowania się w pełni
            > swym potomkiem przez 2 tygodnie w miesiącu do osiągnięcia przez dziecko minimum
            > 18 roku życia?

Jak najbardziej za !!!!!!!
            Ja to się zastanawiam na kogo głosują
            i kogo popierają w wyborach kobiety ?
            A potem lament, że oświaty brak, że
            antykoncepcja taka droga....

> Wiem oczywiście że to nierealne - ale szkoda ...

A dlaczego ? Głosu na wyborach nie macie ???

• Gość: RKK Re: Nie ma ciąży bez ciumciania !!!!!!!!! IP: 213.25.31.* 11.03.02, 11:57
              >
              > Jak najbardziej za !!!!!!!
              > Ja to się zastanawiam na kogo głosują
              > i kogo popierają w wyborach kobiety ?
              > A potem lament, że oświaty brak, że
              > antykoncepcja taka droga....
              Kobiety mogą głosować tylko na kandydatów przedstawionych na listach wyborczych,
              którzy (ach, zo za zbieg okoliczności!) są przewaznie facetami i nie są
              zainteresowani zwiększaniem swej odpowiedzialności. Tak się jakos składa (no
              niesamowite, nieprawdaż?) ze ani aborcja ani antykoncepja nie leży specjalnie w
              strefie ich zainteresowań. Przed ostatnimi wyborami czytalam wypowiedź dwoch
              mlodych liberalow (bodajze z PO), ktorzy stwierdzili ze kwestia pozostawienia
              handlu w niedziele jest dla kraju wazna, natomiast dostepnosc oswiaty seksualnej
              i aborcja to tematy jak najbardziej zastepcze...
              > > Wiem oczywiście że to nierealne - ale szkoda ...
              >
              > A dlaczego ? Głosu na wyborach nie macie ???
              Mialam na mysli - oprocz nieprawdopobienstwa uchwalenia takiej ustawy z powodow
              jak wyzej - ze ie bylaby ona mozliwa do wprowadzenia w zycie. Podobnie jak ustawa
              antaborcyjna - kobiety dysponujace ok 1500 PLN maja aborcje na zyczenie, inne
              musza rodzic czesto takze z narazeniem zdrowia i zycie
              >

• Gość: Nell Re: 8 marca WIELKA MANIFA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 18:51
      Szkoda, ze mieszkam tak daleko..:(((
      Z checia bym tam sie zjawila..
      • goga.74 Re: 8 marca WIELKA MANIFA 09.03.02, 00:35

> Szkoda, ze mieszkam tak daleko..:(((
        Tez mieszkam daleko.
        Tak w ogole to masz moj podziw ze chce Ci sie pisac te
        mail-e, tlumaczyc. Mnie te wszystkie argumenty
        przeciwnikow legalizacji aborcji tak zwalaja z nog swoja
        nielogicznoscia ze z reguly sie nie wypowiadam bo nie
        widze sensu dyskusji.
    • bird_man Re: 8 marca WIELKA MANIFA 06.03.02, 18:55
      popieram zaocznie bo:
      -mieszkam za granica
      -unikam tlumow i demonstracji (taki juz mam uraz)

ale jestm ZA!!
      • yak-ona Re: 8 marca WIELKA MANIFA 06.03.02, 19:30
        bird_man napisał(a):

> popieram zaocznie bo:
        > -mieszkam za granica
        > -unikam tlumow i demonstracji (taki juz mam uraz)
        >
        > ale jestm ZA!!

ja tez!!!
        i tez popieram!!!!

• Gość: savena Re: 8 marca WIELKA MANIFA IP: *.turboline.skynet.be 06.03.02, 23:57
          czytajac niektore posty sprawdzam date czy to naprawde zostalo napisane w 2002r
          czy 200 lat wczesniej.
          dziewczyny manifestujcie, dusza jestem z wami.
    • hando Re: 8 marca WIELKA MANIFA 07.03.02, 02:37
      Takie wątki tylko mi uświadamiaja w jakiej sztucznej genderowo nadmuchanej
      bańce mydlanej sie na co dzień poruszam. Niestety poglądy XXL wyglasza
      większosc w tym kraju. Wkurza mnie to i irytuje, bo widze jak rzeczowe
      argumenty Nell, pio i Ptasi sa kwitowane krzykiem i pokretnymi manipulacjami,
      mieszanina swietego oburzenia i poplatania z pomieszaniem. No bo nawet łamać
      prawo wolno jeśli jakis fanatyk jak Chazan sobie tak wymyśli. I jak okiem
      sięgnąć prawie nikt nie widzi jak straszny ma to wydźwiek, że to stawia kobiety
      POZA PRAWEM!!!
      na manifę mam za daleko ale będę sercem i uczczę ten dzień chodząc w mojej
      feministycznej koszulce :))
      • bird_man Re: 8 marca WIELKA MANIFA 07.03.02, 11:28
        hando ..
        czy masz cos pod ta koszulka ?????
        miam... miam... miam...
        :-)))))
        • agick Re: 8 marca WIELKA MANIFA 08.03.02, 11:33
          qrde.. poczytałam to i normalnie włos mi się zjeżył....
          XXL - człowieku, napij się wody, weź proszek na uspokojenie, pośpij, pobiegaj -
          zrób coś ze sobą bo normalnie przerażasz ludzi!
          jak to środki antykoncepcyujne nie są drogie..????? a wizyta po receptę u
          ginekologa..?? państwowi nie zawsze ją wypiszą..
          Twoje poglądy są tak bzdurne, że nie masz pojęcia..
          podłe i agresywne.
          Boże, skąd się biorą tacy ludzie...
          • Gość: Jaceq Re: 8 marca WIELKA MANIFA IP: 212.33.92.* 10.03.02, 18:25
            agick napisał(a):

> qrde.. poczytałam to i normalnie włos mi się zjeżył....

Mnie też się zjeżył, niestety więcej jest takich.

> XXL - człowieku, napij się wody, weź proszek na uspokojenie, pośpij, pobiegaj -

Próżny trud - nic mu nie pomoże.

A tu wygląda na to, że lsd robi jakieś potajemne interesy z episko i Wasze, Panie, interesy może
            przehandlować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka