Dodaj do ulubionych

lancze w pracy a romanse

23.11.11, 17:01
Pracuje 4 msc. w nowej firmie, gdzie dziewczyn jest dosłownie kilka. Jako, że rzadko gotuję chodzę na obiady w okolicy. Jeden z kolegów z pracy często proponuje, żebyśmy szli razem, ale pytamy też dużo innych osób czy idą z nami.
Nie jesteśmy z tego samego działu ale zdarza nam się dużo rozmawiać np. na kawie. wszytsko oczywiście jawnie i bez poddtekstów.
On ma narzeczoną i jest fajnym człowiekiem do rozmowy ale nic poza tym. Niestety w naszym otoczeniu śmichy chichy na temat tego, że romansujemy się już rozniosły.
Wkurza mnie to i nie wiem co zrobić. Za niedługo pewnie będę musiała jeśc sama;( jakieś konstruktywne rady?
Obserwuj wątek
    • wicehrabia.julian Re: lancze w pracy a romanse 23.11.11, 17:07
      lotta.loko napisała:

> Za niedługo pewnie będę musiała jeśc sama;
      > ( jakieś konstruktywne rady?

co jest złego w samotnym jedzeniu? nie chcesz plotek to zamykaj się z lunchem w schowku na mopy
      • khadroma Re: lancze w pracy a romanse 23.11.11, 17:16
        Jesli o kims nie mowia, to albo jest bardzo nieciekawy albo od dawna nie żyje.
        • znana.jako.ggigus Re: lancze w pracy a romanse 23.11.11, 17:22
          dobre!!!
    • alpepe DoRoSNĄĆ 23.11.11, 17:08
      Podśmiechajki są, były i będą, więc zmień swoją reakcję, bo ludziom gęby nie zamkniesz.
    • znana.jako.ggigus olej 23.11.11, 17:23
      w koncu nie masz romansu. a jakbys miala, to co im do tego?
      jak powiedziala Liv Ulmann - dlaczego mam sie przejmowac tym, co mowia o mnie inni ludzie, skoro nie wiem, czy dozyje jutra.
    • joovittka Re: lancze w pracy a romanse 23.11.11, 17:55
      Właśnie to jest najgorsze - martwić się opiniami innych, tym co ludzie o nas myślą zamiast żyć własnym życiem a to co ktoś o nas myśli mieć w głębokim poważaniu. Tylko wtedy człowiek może być szczęśliwy. Gdy robi to co uważa za słuszne a nie to co inni ludzie mu sugerują.
    • samuela_vimes Re: lancze w pracy a romanse 23.11.11, 18:40
      Normalka.
      Zamknij im gęby i następnym razem powiedz, że idziecie na szybki numerek. Szybko przestaną Ci dogryzać.
    • kora3 Konstruktywna rada: mieć w d.... 23.11.11, 22:11
      jesli sprawa wygląda jak mówisz, nic sie nie dzieje. Kolegów i kolezanki moizna normalnie mieć, nic w tym dziwnego, ani złego :)
      ja zawszer miałam wiecej kolegów niż kolezanek i bywały z tego tytułu rózne "domysły" hoho:) z reguły ustawały, gdy ludziska przywyli, ze sie kumplujemy. W zadnym wypadku sie sie czaj i nie tłumacz nikomu.
      Ja mam taką sytuację :), ze regularnie jadam w pobliskim mojej i kolegi z innej "firmy" barku - niemal codziennie. Po prostu pracujemy niedaleko, znamy sie i lubimy pogadać. Nie mam zamiaru sie ukrywać, ani tłumaczyć nikomu z tego, ze w publicznym miewjscu jadam sobie z gosciem.:) no jeszcze czego. U mnie w firmie nikt by o takie coś nie zapytał, ale on ponoć miał okazje usłyszeć zapytanie na temat :) Otwartym tekstem powiedział ..."aaaa pani Kora, tak, no zakochałem sie w niej" - po tym stwierdzeniu ustały wszekkie pytania :) Zarykiwaliśmy sie z tego w trójkę z moim facetem, jak to opowiedział.
      Dodam, ze podczas spotkań firmowych w centrali mej firmy na tzw. "integracji" wiekszosc czasu spedzam z innym kolegą, tudziez jak ja zajetym i tudziez zadne z nas sie z tego nie tłumaczy. Nie, zaden romas, po prostu się lubimy, a rzadko, bo tylko podczas tych spotkań mamy okazje gadac face to face vi nie tylko o zawodowych sprawach.
      Wrzuc na luz, mysl o sobie i nie przejmuj sie głupimi ludźmi:)
    • tehuana Re: lancze w pracy a romanse 24.11.11, 00:11
      Gdybys byla zakochana, to bys juz gotowala i przynosila mu te obiadki w pudeleczku.
    • tymczasowaola Re: lancze w pracy a romanse 24.11.11, 07:19
      Ilekroć widzę ten post wydaje mi się, że ktoś zrobił błąd w wyrazie "łącze".
      • harry_callahan Re: lancze w pracy a romanse 24.11.11, 08:58
        Myślałem, że chodzi o buty do przebrania w pracy, czyli tzw. laczki lub "lacze". Ze ktoś ma problem czy może przebierać buty w pracy na laczki i że takie lacze mają jakiś związek z romansami w pracy.
    • wez_sie Re: lancze w pracy a romanse 24.11.11, 09:25
      kanapki se przynos i jedz jak pozadny pracownik nad klawiatura
      ale nie, obiadkow sie zachcialo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka