Dodaj do ulubionych

Pizza w wigilię

23.12.11, 21:19
Moje dzieci spędziły dzisiaj dzień u eksia, kiedy ja przygotowywałam różne przepyszne smakołyki świąteczne. Wróciły kiedy akurat przyrządzałam farsz na pierogi, córka widząc to powiedziała, że ona chce hamburgera w święta. Spytałam się jej skąd jej to przyszło do głowy, a ona że ciocia K. (siostra ex) na swojej wigilii serwuje pizzę, hamburgery, chipsy i colę.
Zbaraniałam, ale eksio potwierdził.

A mnie refleksja naszła, jak można w ogóle? Jakim leniwym człowiekiem trzeba być, jak niedojrzałym i nieodpowiedzialnym, żeby zamiast wysilić się i coś zrobić, chociaż raz w roku to wysypać misę chrupek. Ja rozumiem, nie każdy musi smażyć karpia i kleić uszka, ale fast foody w wigilię? Współczuję jej partnerowi, miejmy nadzieję że facet szybko się zorientuje z czym ma do czynienia.
Obserwuj wątek
    • six_a Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 21:23
      sklej se uszy i nie przynudzaj.
      koszyczek, spamiaro.
    • samuela_vimes Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 21:24
      I znowu kolejna odsłona dramatycznych i szokujących wydarzeń Poli. W tym odcinku poruszymy trudne kwestie żywienia oraz podejście wspaniałej Poli do tradycji. Momentem kulminacyjnym programu będzie heroiczna pieśń o karpiu i jego gorączkowe przemyślenia w tych ostatnich chwilach.
      • pola.koala Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 21:31
        Jak masz na mnie uczulenie to nie czytaj, wracaj do swoich słodkich rozrywek :))
    • maitresse.d.un.francais że co uszka? 23.12.11, 21:34
      u nas uszka się kupuje. Takie już sklejone, nie do decoupage`u. ;-)
    • lacido Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 21:41
      to ile Ty z tym eksiem byłaś że dopiero teraz dokonałaś odkrycia?
    • soulshunter Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 21:43
      wigilia to pikus. Znajoma byla na weselu na Florydzie gdzie pojechano McDonaldsem jako daniem glownym.
    • samentu Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 21:59
      Współczuję jej partnerowi, mi
      > ejmy nadzieję że facet szybko się zorientuje z czym ma do czynienia

a co? wpadł w oko?:P
      • pola.koala Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 22:10
        Nie znam gościa, ale nikomu nie życzę takiej baby :)
        • resident_troll Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 23:13
          A to dlaczego? Wszak może jest zaradna życiowo i empatyczna?
          • korelacja_1 Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 14:29
            A do tego dobra w łóżku ;]
    • raohszana Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 22:35
      A dlaczego niby każdy ma psi obowiązek gotować/piec cuda na jakieś pogańskie święta, a? I dlaczego niepodporządkowywanie się terrorowi wpierniczania na święta wymyślności to objaw lenistwa i w ogóle wszystkiego najgorszego?
    • berta-death Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 22:36
      Może na co dzień jedzą ultra zdrowo i tradycyjnie, to raz w roku mogą w ramach święta najeść się wszystkiego co wysokokaloryczne i niezdrowe.
      • mariela1987 Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 22:51
        popieram. Może dzieci raz na rok tak jedzą..
        • berta-death Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 00:08
          Tak czy owak, dość ekstrawagancki pomysł. Widok min starszyzny rodzinnej bezcenny. ;D
          • kochanic.a.francuza Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 14:30
            jaki ekstrawagancki? Moze prowadza cistkatrnie lub inny ineres, w ktorym zarabia sie w swieta jak za caly rok? Wtedy nie ma czasu na ekstrawagancje typu "swiateczne smakolyki". Sama wiele at pracowalam najintynsywniej wlasnie w swieta (takich zawodow jest ogrom, troche wyobrazni) i zdazalo sie zapomniec o swietach. Mc Donaldsa moze nie bylo, ale smakolykow tez nie.
            Ludzie to nie konic swata, ze jkiesj czerwonej zupy nie byo na stole 24-ego grudnia. Opanujcie sie.
          • akle2 Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 15:39
            :D Podchwytuję
    • fuks0 Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 22:49
      > Jakim leniwym człowiekiem trzeba by
      > ć, jak niedojrzałym i nieodpowiedzialnym, żeby zamiast wysilić się i coś zrobić
      > , chociaż raz w roku to wysypać misę chrupek.

Co ma serwowanie burgerów i chipsów w wigilię do niedojrzałości i nieodpowiedzialności?
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 10:30
        Dawanie fast foodu dzieciom jest nieodpowiedzialne, rozumiem, że w ogóle, a nie tylko w Wigilię;)
        • fuks0 Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 15:47
          Jak raz na jakiś czas zjedzą, to nic się im nie stanie ;)
    • senseiek Z ja bede mial kotlet schabowy z kasza :D 23.12.11, 22:52
      Z ja bede mial kotlet schabowy z kasza i 400 gramow surowek (buraczki, seler z rodzynkami, i warzywka).

Oburza Cie to? :)
      • resident_troll Re: Z ja bede mial kotlet schabowy z kasza :D 23.12.11, 23:12
        Za mało fastfudowe.
        No chyba, że kotlet ze stoiska garmażeryjnego w jakim hipermarkecie, a surówki to gotowiec z plastikowego pudełeczka. Wtedy też może będziesz się kwalifikować na pozycję niedojrzałego i nieodpowiedzialnego.
        • senseiek Re: Z ja bede mial kotlet schabowy z kasza :D 23.12.11, 23:52
          > Za mało fastfudowe.

Nie twierdzilem, ze moje posilki sa fastfoodowe.. ;)

> No chyba, że kotlet ze stoiska garmażeryjnego w jakim hipermarkecie, a surówki
          > to gotowiec z plastikowego pudełeczka. Wtedy też może będziesz się kwalifikować
          > na pozycję niedojrzałego i nieodpowiedzialnego.

Schabowy wlasnej produkcji :D
          A salatki warzywne produkcji firmy ZPH Witamina.
          Mozesz mnie kwalifikowac jak Ci sie zywnie podoba, mam to w d... ;)
          • resident_troll Re: Z ja bede mial kotlet schabowy z kasza :D 24.12.11, 14:05
            W zasadzie też mógłbym skwitować rzecz całą stwierdzeniem, że mam w głębokim poważaniu Twoje opinie na temat moich opinii, ale z racji Świąt jestem w pogodnym nastroju i przepełnia mnie chrześcijańska miłość bliźniego, więc się pohamuję. Pozwolę sobie za to na wyrażenie szczerej nadziei, że na co dzień nie jesteś aż tak strasznym tłukiem, mości Senseiku ("mistrzuniu"? ho,ho...). Najwyraźniej nie załapałeś do czego i do kogo piłem (a nie do Ciebie osobiście, bynajmniej), a to - w kontekście wypowiedzi autorki wątku - już naprawdę wymaga albo problemów z przetwarzaniem danych, albo złej woli. A o to drugie - z racji Świąt, niosących wszak pokój ludziom dobrej woli - nie śmiałbym Cię posądzać.
      • koham.mihnika.copyright chyba sie przysiade ;-{) nt 24.12.11, 01:20

• my_favourite_axe Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 23:28
      Weź go uratuj może? Nie będzie się całkiem sprawny chłop marnował z jakąś dziamdzią co to nawet pierogów nie potrafi ulepić. Taka nie zasługuje nawet na spojrzenie Mężczyzny.
      • grzeczna_dziewczynka15 Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 10:32
        Nie taka, tylko takie coś;)
    • triismegistos Re: Pizza w wigilię 23.12.11, 23:29
      Ej, dlaczego nie spacerujesz romantycznie pod gwiazdami trzymając sie za ręce z tym nowym facetem, tylko nam doopy zawracasz?
    • bez-nikowa Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 01:15
      pola.koala napisała:
      > Współczuję jej partnerowi, mi
      > ejmy nadzieję że facet szybko się zorientuje z czym ma do czynienia.

Zamiast mu wspolczuc zaproponuj, zeby sam ruszyl siedzisko i przygotowal/kupil cos lepszego, Bozia rączki dala. A tak mozna mniemac, ze menu wszystkim odpowiada i nikt poza toba nie wiaze zawartosci talerza z niedojrzaloscia i nieodpowiedzialnoscia.
    • jamesonwhiskey Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 03:13
      pizza czy hamburgery moga byc tak przygotowanie ze twoje rozne przepyszne smakolyki ewentualnie moga robic za smutne tlo
    • sundry Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 10:43
      Mam nadzieję, że wspułczujesz też jej dziecią. Idealny wątek na emamę.
    • charles_chaplin Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 12:40
      Żyj i daj żyć innym. Proste.
    • lonely.stoner Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 13:02
      jesli ona samodzielnie te burgery lepi z miesa, smazy i potem wklada w bulke to smiem twierdzic ze nie jest to fast food, podobnie jak pizza :)
      • resident_troll Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 14:12
        Otóż to. Dobry burger, zrobiony ze świeżej wołowiny (ew. innego mięsa, jak kto lubi, ale klasyka wymaga jednak wołowinki) to na pewno nie jest fast food. BTW Ciekawe, czy autorka wątku uznałaby za fast food również tradycyjne w polskiej kuchni (choć niekoniecznie bożonarodzeniowej) kotlety mielone. Wszak to z grubsza to samo...
        Podobnie z pizzą.
        • kochanic.a.francuza Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 14:37
          Ja spedze 25-ego w ekskluzywnej restauracji francuskiej, beda jadla "de bocostam" z lesmirablesczyjakostam". Czy tez jestem niedojrzala? Mam nadzieje, ze cena uratuje moja twarz;)
          • resident_troll Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 14:43
            To raczej pytanie do autorki wątku - jako osoba o wyrobionym (czego dowodem niniejszy wątek) poczuciu smaku na pewno autorytatywnie rozstrzygnie, czy załapujesz się na niedojrzałość, czy jednak musisz jeszcze nad tematem popracować ;)
          • azjaodkuchni Re: Pizza w wigilię 24.12.11, 14:46
            A ja jadłam w Wigilię sushi ... i takie śmieszne ciasto trochę do naszej rolady podobne o smaku tortu na zdjęciu tu:
            azjaodkuchni.blogspot.com/2011/12/wesoych-swiat.html
            Był opłatek i kolędy. Wigilia to nie tylko ryba w galarecie. :)
            • lonely.stoner Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:04
              hej Azja, zajrzalam na Twojego bloga- fajny jest, napisalas ze sie z Lwem wyprowadzilas- ale chyba nie z tym lwem -ktory na forum pisze? Ciezko by mi bylo uwierzyc, bo ten lew forumowy jest po prostu kretynem..
              • azjaodkuchni Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 18:09
                Nie to nie jest lew z forum tylko Singapur to miasto lwa. Mój mąż fajny jest i dzieciak też. :)
                • lonely.stoner Re: Pizza w wigilię 26.12.11, 18:56
                  hehe, wlasnie dzis doczytalam na blogu i faktycznie skojarzylam ze mowa o symbolu a nie o osobie hahaha, a wzielam pomysl stad ze przeczytalam jedno zdanie: ' opuszczamy miasto lwa' hehe, glupek ze mnie ;P
          • wez_sie Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:16
            > Ja spedze 25-ego w ekskluzywnej restauracji francuskiej, beda jadla "de bocosta
            > m" z lesmirablesczyjakostam". Czy tez jestem niedojrzala? Mam nadzieje, ze cena
            > uratuje moja twarz;)

nie. ty jestes osobna kategoria.
    • kbjsht Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 02:34
      what the f*ck?!?! pizza?!
    • mumia_ramzesa Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:19
      Smieszne jest takie oburzanie sie: "jak mozna w wigilie jesc pizze?", "jak mozna spac do dziesiatej?" itp. Ano mozna!
      • wez_sie Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:26
        no ale JAK? ;)
        • mumia_ramzesa Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:42
          Na wznak.
          • wez_sie Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:45
            pokasz
    • akle2 Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:28
      Widocznie ciocia K. nie lubi fałszu i obłudy towarzyszącej całodziennemu staniu przy garach akurat w ten dzień i składaniu sztucznych, wymuszonych życzeń. Chociaż dziecko mogłaby poczęstować jabłkiem albo surówką, na pewno byłoby zdrowiej niż chipsy.
    • gobi05 Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:40
      > Moje dzieci spędziły dzisiaj dzień u eksia, kiedy ja przygotowywałam różne prze
      > pyszne smakołyki świąteczne. Wróciły kiedy akurat przyrządzałam farsz

> A mnie refleksja naszła, jak można w ogóle? Jakim leniwym człowiekiem trzeba by
      > ć, jak niedojrzałym i nieodpowiedzialnym, żeby zamiast wysilić się i coś zrobić
      > , chociaż raz w roku

No popatrz, jak ja doskonale cię rozumiem, Święta Bożego Narodzenia powinny być rodzinne. Moje dzieci przygotowują kolację razem z mamą, chociaż prawdopodobnie zrobiłaby sama wszystko szybciej. Twoje też mogły trochę popichcić razem z ciocią.

A właściwie, to dlaczego pozbyłaś się dzieci na czas przygotowań? Trzeba było je wysłać na czas rozpakowywania prezentów.
      • moonogamistka Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 17:45
        Pierdzielisz Malenka.
        Zycze Ci wielkomyslnie z okazji Swiat, abys nigdy nie musiala sie zastanawiac z kim Mlode spedza swieta w tym roku. I jesli myslisz, ze Ciebie to nie dotyczy, powiem:-) malo wiesz Malenka;_)
    • chat_calin Re: Pizza w wigilię 25.12.11, 19:44
      Przesadzasz. Dzieci pewnie byly zachwycone i mialy prawdziwe swieta, dostaly co lubia.
      Jak raz w roku zjedza niezdrowe jedzenie, to nic im sie nie stanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka