qw994 11.03.12, 19:06 Czy ktoś mógłby mi coś polecić, bo mam fazę? :) Coś mniej znanego, w sensie - nie leciało w kinie w zeszłym roku? Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggpie Re: Film-horror 11.03.12, 19:10 "Kwiaty na poddaszu" "Zejście" (okropny, nie dla zbyt wrażliwych, ale mocny i wciąga) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:15 "Kwiaty" czytałam, "Zejście" widziałam, ale dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszg2 Re: Film-horror 11.03.12, 19:11 słyszałem o nowym projekcie nad którym pracują ale zbrakło im krwi z grupy AB RH minus..a dawców coraz mniej...i brak im honoru Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:16 Raczej nie slashery, raczej nie gore (chyba że pastisz). Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Film-horror 11.03.12, 19:14 Q, nas już nie jest łatwo zaskoczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:16 No właśnie, a ja potrzebuję świeżej krwi (nomen omen) :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Film-horror 11.03.12, 19:14 Egzorcysta, Martwe zło, Martwica mózgu, Lśnienie, Ring. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:17 W mordę jeża, chyba wszystko widziałam :) Thx :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Film-horror 11.03.12, 19:20 qw994 napisała: > W mordę jeża, chyba wszystko widziałam :) No mówiłam :D Ale ostatnio coś oglądałam czego chyba nie widziałaś, tylko muszę sobie przypomnieć tytuł :) Odpowiedz Link Zgłoś
maggpie Re: Film-horror 11.03.12, 19:19 Dopowiem, że "Martwica..." jest w jednym kawałku na YT, próbowałam to oglądać, ale nie zdzierżyłam po kilku początkowych scenach ;] Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Film-horror 11.03.12, 19:22 a Cannibal Holocaust (1980) widziala? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:27 Nie, ale to chyba ten, gdzie są prawdziwe sceny zabijania zwierząt, prawda? No to tego nie zdzierżę. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:30 E, raczej się nie skurzę, chociaż wiem, że to klasyk - jestem programowo przeciw takim akcjom. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:34 Nie. W sumie to mogłabym obejrzeć jedynkę, chociaż, jak napisałam powyżej, akurat ten gatunek niespecjalnie mnie kręci :) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Film-horror 11.03.12, 19:33 A "Widmo", wersja tajlandzka? Mój ukochany :>. Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: Film-horror 11.03.12, 19:47 Hmm.... "Drabina Jakubowa" "Egzorcyzmy Emily Rose" "Stygmaty" "Pozwól mi wejść" - wersja przez Szwedów zrobiona Kurcze, nie wiem jaki typ horrorów lubisz. Ja najbardziej coś w stylu "Inni" czy "Kobieta w czerni"... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:54 Dzisiaj właśnie szukałam "Drabiny jakubowej" w Wielkiej Internetowej Wypożyczalni, ale nie znalazłam :) A bardzo chciałabym obejrzeć. Pozostałe wymienione widziałam, chyba z wyjątkiem "Stygmatów", chociaż coś mi się kojarzy, że widziałam to częściowo, tylko mi się nie spodobało. Bardzo lubię takie klimaty, jak w "Innych" (do "Kobiety" się przymierzam, chyba do kina pójdę) :) Ale lubię i inne, generalnie praktycznie wszystko oprócz gore i slasherów (chyba że pastisz, jak napisałam powyżej) :) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Film-horror 11.03.12, 20:02 Kobiete w czerni widzialam... taki sobie film. Trudno mi powiedziec czy straszny- ale nie jest najgorszy, mi sie podobal bo ladnie nakrecony. Ja najstraszniejsze co do tej pory ogladalam to byl Ring i Egzorcysta- chyba tylko po tych 2 filmach sie naprawde balam spac przez pare miesiecy hehe. A z takich nietypowych to ' Cloverfield' tez polecam - jeden z moich ulubionych. I wszystkie wlasciwie czescie Obcego- zwlaszcza te pierwsze. Ale to juz jak ktos lubi taki gatunek. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:38 O, tego nie widziałam. Do sztambucha. Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Film-horror 11.03.12, 19:45 Dobra! Chcesz horror? Pragniesz nowości? To masz: www.vismaya-maitreya.pl/zakryte_zagadki_dziwne_dzwieki_na_calym_swiecie_napisy_pl_video.html I to na żywo! Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Film-horror 11.03.12, 19:47 hostel to jest wg mnie typowe gore, obrzydliwe a za to wcale niestraszne... ja polecam: Egzorcyzmy Emily Rose (chociaz dla mnie niestraszne tez, ale niektorzy uwazaja ze straszniejsze niz Egzorcysta...), z tego klimaty The Rite (Rytual) z Anthonym Hopkinsem- tez o egzorcyzmach ale w bardziej wysublimowanej formie. Poza tym mi sie podobal film 'Case 39' - tylko nie czytaj sobie spoilerow bo zepsujesz sobie caly efekt haha, a to najfajniejszy i najstraszniejszy z tych wszystkich horrorow. I calkiem niezly tez byl 'Insidious' i 'The uninvited'. Nie znam polskich tytulow niestety, ale pewnie znajdziesz gdzies on line. Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Film-horror 11.03.12, 19:49 jeszcze z 2005 r taki film byl fajny: 'Hide and Seek' z Robertem De Niro. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:59 Ja wszystkich wymienionych nie widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Film-horror 11.03.12, 20:09 A to sorki. Ale jakby był jakiś super, to na pewno bym ci poleciła :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:12 Właśnie, nie zapominaj o mnie, jak coś fajnego wpadnie ci w ręce :) Odpowiedz Link Zgłoś
salma75 Re: proponuje przyspilic wątasa 11.03.12, 20:49 Nie przyszpilą. Kiedyś założyłam podobny wątek i też o to poprosiłam. Otrzymałam info, że jest jeden zbiorczy wątas "kulturalny" na górze. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 19:56 Dead End jest tez mocny. Ten pierwszy ma fajny klimat, zdjecia, dobre aktorstwo, ale nie straszy, a Dead End ma mocne momenty. horror.com.pl/filmy/soc.php Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 19:59 Oglądałam, to jeden z ulubionych moich i Izabelli :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:07 Nie, ale kojarzę ten film, dzięki za przypomnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 20:11 To nie ogladaj. Obrzydliwy, bez sensu, naciagany filozoficzny belkot. Chociaz prawie zszedlem w poczatkowej scenie w ciemnym pokoju. brrr Troche klasyki. The Entity z 1982 roku i The Changeling z 1980 widzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:25 > The Entity z 1982 roku i The Changeling z 1980 widzialas? The Entity nie widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Film-horror 11.03.12, 20:35 No i widać, że można zaimponować kobiecie! :D Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Film-horror 11.03.12, 20:08 Ja widziałam. Podobał mi się. Był ciekawy. Tak jakbym dwa różne filmy oglądała :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 20:16 Byl taki jeden francuski film z panna, ktora w wypadku stracila dzieciaka, a pozniej robila zadyme. Pisalem juz o nim tutaj kiedys, ale zapomnialem tytul. Jest tam jedna koncowa scena, ktora zmiazdzyla mi system. Tylko, ze to film gore, ale muzyka w nim wymiata. Moze sobie przypomne tytul. Pandorum - zapewne widzialyscie. Lekko Obcym zalatuje. D@bbe widzialas? Mam ten film, ale sie troche boje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Film-horror 11.03.12, 20:18 Tego ostatniego nie widziałam. A czemu się boisz? :) A za gore nie przepadam :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:29 Pandorum sobie wczoraj ściągnęłam :) Dabbe nie widziałam, ale przeczytałam recenzję i brzmi interesująco. Poza tym jako turecki horror to już samo w sobie ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
princessjobaggy Re: Film-horror 11.03.12, 23:08 > D@bbe widzialas? Mam ten film, ale sie troche boje. :) Wg mnie szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Film-horror 12.03.12, 15:53 kombinerki.pinocheta napisał: > Dead End jest tez mocny. > Ten pierwszy ma fajny klimat, zdjecia, dobre aktorstwo, ale nie straszy, a Dead > End ma mocne momenty. > > horror.com.pl/filmy/soc.php Kąbi, oglądasz takie straszne filmy a potem mówisz, że jesteś niemęski. No coś mi tu nie pasi. :P Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: Film-horror 11.03.12, 20:01 A może taki quasi-horror jak "Mgła" wg Kinga? Albo "Blady strach" na kanwie "Intensywności" Koontza? Paranormal Activity, Rec jeśli lubisz takie niby-to-autentyczne. Ewentualnie klasyka: "Coś", "Egzorcyzmy Emily Rose", "Dziecko Rosemary". Albo nostalgicznie" Krzyki". Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:04 Na "Bladym strachu" jakoś nie dotrwałam do końca, za to chyba w końcu skuszę się na REC, chociaż pewnie nieźle mnie to przerazi :) Odpowiedz Link Zgłoś
poprostu_basia Re: Film-horror 11.03.12, 20:25 ja nie zaczęłam bo książki nie doczytałam nawet do połowy:P Ale Rec w przeciwieństwie do PA i Blair Witch Project mi się podobał:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:31 Mnie tak wystraszył trailer REC, że filmu nie miałam odwagi obejrzeć :) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Film-horror 11.03.12, 20:05 Rec jest fajny, ale lepszy film z tych zombie klimatow to jest jednak '28 weeks later'... i '28 days later'. Ja ogladalam oba w napieciu, Rec natomiast pod koniec mnie troche nastraszyl. A Paranormal Activity bylo natomiast zupelnie nudne... Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Film-horror 11.03.12, 20:09 a, przypomnialo mi sie- sporo hiszpanskiej grzoy ( w tym zdaje sie Rec) mozna za darmo (i legalnie) obejrzec na stronie iplex.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:32 Ja mam złoma, a nie komputer, więc na opcja chwilowo odpada :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Taka lista mi się przypomniała 11.03.12, 20:21 "Klucz do koszmaru" "Obudzony duch" "Dom ducha" (azjatycki) "Duch Aatma" Delikatna Diabelska plansza 9 sesja reinkarnacja/rinne (2005) - japonia the haunted school (2007)- chiny/Hongkong The Bunker (2001) The Devil's Backbone (El Espinazo del diablo) (2001) Darkness (2002) Long Time Dead (2002) Rose Red (2002) They (2002) Beneath Still Waters (2005) Fragile (Fragiles) (2005) The Woods (2006) Beneath (2007) Dead Silence (2007) The Abandoned (2007) Wind Chill (2007) Mirrors (2008) Silk (Gui Si) (2006) Część znasz, ale może czegoś nie widziałaś :) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Taka lista mi się przypomniała 11.03.12, 20:35 Częściowo widziałam, ale sporo nie :) "Session 9" dzisiaj szukałam i nie znalazłam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Film-horror 11.03.12, 20:23 głosy (white noise) aaaaale pewnie już było Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:36 Było, było... :) To znaczy widziałam. W wątku jeszcze nie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
mojemieszkanie24 Re: Film-horror 11.03.12, 20:38 inkarnacja polecam chociaz jak ogladasz dużo horrorów jak ja to przeiwdywalne zakończnie. Ja też się podłączam do wątku. Póki co to wszytskie wymienione filmy widziałam. Nie lubie krwi- wole się bardziej bać niż byc obrzydzona widokiem flaków Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:47 A mnie "Inkarnacja" zupełnie nie podeszła, film był dobry do połowy, ale potem popadł w taką bzdurność, że aż mi było żal :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Film-horror 11.03.12, 20:46 aaaha, to jeszcze mam stareńką zemstę po latach (the changeling) i 1408 wg kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 20:51 Też widziałam :) A jeśli chodzi o "1408", to wolę oryginalne opowiadanie. Czytałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Film-horror 11.03.12, 20:57 niestety, wyrosłam chyba z czytania horrorów, a mam tego całą masę. egzorcystę przeczytałam ze 20 razy najmarniej, a film góra pińć razy oglądałam;) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:03 A, no to polecam, chociażby dla porównania :) Jest w zbiorze "Wszystko jest względne". Moim zdaniem opowiadanie jest niesamowite, niepokojące, widać od razu, że inspirowane Lovecraftem. A film to po prostu straszydło, zgubił się cały klimat. Zresztą opowiadanie jest moim zdaniem nie do sfilmowania. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:04 "Moim zdaniem", "moim zdaniem"... Chyba zaczyna mi doskwierać późna jak na mnie godzina, więc sorry za styl :) Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 21:06 A moim zdaniem film jest 100 razy lepszy. Przeciez w opowiadaniu autor zdolal ledwo przedstawic caly zarys, a juz wszystko sie skonczylo i z tego co pamietam zakonczenie bylo szczesliwe. Film do momentu zalania pokoju przez morskie wody byl idealny, a motyw z dzieciakiem na samym koncu tez nie do podrobienia. Moim zdaniem film byl lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:11 Zależy, co kto lubi. Ja uważam, że opowiadanie miało mroczny i niesamowity klimat, a film nie. Zresztą ja w ogóle lubię motyw popadania w szaleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 21:13 >Zresztą ja w ogóle lubię motyw popadania w szaleństwo. "Smetarz..." lezy na biurku od 3 miesiecy i nawet nie ruszylem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Film-horror 11.03.12, 21:12 no prosz, a ja mam tego lovecrafta, zbiór opowiadań, tomisko spasła, a nudzi mnie to niemożebnie. i tak jest ze wszystkim łącznie z kingiem, którego normalnie u-wiel-bia-łam. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:16 Ale "1408" jest inspirowane Lovecraftem, a nie "czyta się jak Lovecrafta" :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Film-horror 11.03.12, 21:21 no wiem, ale ja ostatnio ziewam nad cujo:) może jak skończę:) Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:25 Akurat ziewaniu na Cujo to się wcale nie dziwię, bo mistrzostwo świata to to nie jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
six_a Re: Film-horror 11.03.12, 21:28 no tak trochę z sentymentu, bo czytałam kiedyś i mi się podobało. może w oryginale zacznę czytać, to przynajmniej jakaś dodatkowa atrakcja;) Odpowiedz Link Zgłoś
facettt coorva zje ? 11.03.12, 20:47 www.spirituosenworld.de/produkte/cognac/details/courvoisier_xo.html a tym masz czas na ogladanie tej fazy ? Przychodzi Dama z Panem do knajpy. a na to kelner: - Moze Corvouisier ? (dla niekumatych wymawia sie toto: qoorva zje) a na to Dama: Qoorva i zje i wypije. No to po jednym. www.spirituosenworld.de/produkte/cognac/details/courvoisier_xo.html Odpowiedz Link Zgłoś
lazy.eye Re: Film-horror 11.03.12, 21:00 Nie oglądam horrorów ale moge polecić Pandorum. Bardziej film akcji ale ma mroczny klimat. The Caller - horror dla kobiet The girl with the dragon tatoo. Kryminał dla feministek, mroczny klimat Battleground klasyczny horror chyba Transit też w sumie dla kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
lazy.eye Re: Film-horror 11.03.12, 21:13 No wpleciona love story, prześladowane kobiety, feministki, atrakcyjni aktorzy, super woman walcząca ze złem, matka ratująca rodzinę itp Jeszcze mi się przypomniało: The lonely place to die. The thing. Devil the Pulse Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:17 > No wpleciona love story, prześladowane kobiety, feministki, atrakcyjni aktorzy, > super woman walcząca ze złem, matka ratująca rodzinę itp Masz naprawdę dziwne wyobrażenie gustu kobiet :) > Jeszcze mi się przypomniało: > The lonely place to die. > The thing. > Devil > the Pulse Dzięki, dwóch z nich nie widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lazy.eye Re: Film-horror 11.03.12, 21:27 A co Twoim zdaniem powinno być w dobrym horrorze? Które widziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:42 > A co Twoim zdaniem powinno być w dobrym horrorze? Ciężko powiedzieć, to zależy od gatunku horroru. Cenię sobie grozę i szeroko pojęty klimat. > Które widziałaś? Chyba za wiele, żeby wymieniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
lazy.eye Re: Film-horror 11.03.12, 22:24 To jeszcze: The Resident Red riding hood Walled in Priest Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 21:24 Obowiazkowo jak lubisz humor w stylu evil dead, zombieland, doghouse czy lesbian vampire killers. Odpowiedz Link Zgłoś
o_p_d Re: Film-horror 12.03.12, 15:44 musze ci podziękować (sarkastycznie) wpisałam w Google i wyszlo cos obrzydliwego, ze mi serce zamarło dziekuje! kombinerki.pinocheta napisał: > Dead Snow widzialas? Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 21:17 A wlasnie QW przypomnialo mi sie cos o co mialem spytac. Kiedys na forum byl taki popularny gosc co lubil koty. I on przyjechal do Polski bodajze z Wysp i umowil sie z jakas panienka, ale cos im nie wyszlo i w tym samym dniu chcial sie umowic z toba. Kojarzysz typa? Wyszlas za niego? Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Film-horror 11.03.12, 21:18 Nie wiem kompletnie, o kim mówisz, w ogóle nie pamiętam takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 21:26 Moze pomylilem nicki. Taki Czesiek w okularkach, ktory chcial sie spotkac z jedna babka i tty o tym wiedzialas, ale im nie wyszlo i jeszcze tego samego wieczoru chcial sie spotkac z toba. Jestem na 90% pewny, ze chodzi o ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Film-horror 11.03.12, 21:58 izabellaz1 napisała: > Może to ja byłam? :D Znaczy fsęsie, że ja się chciałam z tobą umówić! :D Odpowiedz Link Zgłoś
kombinerki.pinocheta Re: Film-horror 11.03.12, 22:16 Chcialabys. :) Byla taka historia? To byly czasy. Avital byla dziewica i jak typowa Polka podkochiwala sie w obcokrajowcach, Wiarus byl prawiczkiem, ja sie wtedy nawet wstydzilem pisac, wiec tylko czytalem, a Menka miala w avatarze swoje zdjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Film-horror 11.03.12, 21:33 ja ci mogę zrobić horror na forum, tylko poprosić :) Odpowiedz Link Zgłoś
lonely.stoner Re: Film-horror 11.03.12, 22:01 ja sama ostatnio szukalam jakis horrorow i nie ma nic ciekawego, ani w sumie nic nowego. A pamietam czasy jak sie balam na filmie o ziemnych potworach ;) , kojarzycie?? Odpowiedz Link Zgłoś
bcde Re: Film-horror 11.03.12, 23:09 Tremors (Wstrząsy) to raczej świetna komedia przygodowa, jeśli o tym samym filmie myślimy. Spróbuj obejrzeć "Human centipede", choć to thriller, a nie horror. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielna-diablica Re: Film-horror 11.03.12, 23:14 babyblues mnie trząchnęło bo jak oglądałam to akurat miałam noworodka w domu Odpowiedz Link Zgłoś
o_p_d a 12.03.12, 15:39 pokoj 1408 taki fajny:) horror, podcohdzaxy pod horror. Bardzo realistyczny Odpowiedz Link Zgłoś