Dodaj do ulubionych

jedno pytanie

04.04.12, 12:45
i bardzo proste. Kolejna pani z dziećmi jęczy, że wpadła. Ile zrobiło na tym tle skrobankę bez jęczenia, pewnie trudno policzyć. I moje pytanie - mamy obok Czechy i Niemcy. Nie trzeba już robic nawet laparoskopii, po której tego samego dnia sie wychodzi ze szpitala, zastapił ją zabieg porównywalny do założenia spiralki. Mówię o sterylizacji, oczywiście. Czy tak trudno pomysleć, przewidzieć, wysilić się? pomijam już fakt, że w Polsce wazektomia jest jak najbardziej wykonywana, bo przecież Matka Polka swojego alfa misia nie skrzywdzi. Nie chce się, uważacie że się uda, skrobanka tańsza?
Ja po prostu nie rozumiem. Dlaczego jest masa kobiet żądających prawa do aborcji a nie ma kobiet żądających prawa do sterylizacji? To was nie obraża, że stado staruchów chce decydować o waszym ciele? A może feministki siedzą cicho, bo jak się okazało, są finansowane przez firmy zarabiające na sprzęcie do aborcji?
A moze po prostu wolicie skrobanki?
Obserwuj wątek
    • mariuszg2 Re: jedno pytanie 04.04.12, 12:49
      wybacz ale jesteś mało wiarygodna.... piszesz o jednym pytaniu a ja ich znalazłem 6 o ile dobrze policzyłem.... i wszystkie są bardzo trudne i niezrozumiale.... poprosze o jednopytanie bardzo proste które pozwoli mi rozladować moje napięcie jakie wywołuje u mnie klin atmosferyczny
    • qw994 Re: jedno pytanie 04.04.12, 12:51
      > A moze po prostu wolicie skrobanki?

No ba. KOCHAMY skrobanki.
      • mariuszg2 Re: jedno pytanie 04.04.12, 12:58
        heheh...koleżanka to również chyba krew ze skrobanki co? ...nocą się przyssywasz do obszaru skrobankowego i sterylizujesz ..... za dużo kaw dziś wypiłem....nosi mnie choć jestem otumaniony..... to okropne uczucie....
    • good_morning Re: jedno pytanie 04.04.12, 12:59
      twoj nick mnie powalil (w tlumaczeniu na norweski)
      • soulshunter Re: jedno pytanie 04.04.12, 13:01
        paczpani jak to trza uwzac na kazdym kroku. Nie dosc zeby nie wpac to jeszcze zeby nicka gupiego nie zrobic.
      • gulcia77 Re: jedno pytanie 05.04.12, 12:47
        Ale o ile przyjemniej wywrzeszczeć rumpe rumpe rumpe zamiast d... d.... d...., które to czasem wywrzaskuje jak mi się co 'rumpnie" ;)
    • kseniainc Re: jedno pytanie 04.04.12, 13:07
      A odpowiedz najpierw sama na zadane pytania;-p
    • light_in_august Re: jedno pytanie 04.04.12, 13:21
      Piękna alternatywa: aborcja albo skrobanka :/ Na szcęście istnieją jeszcze inne metody, żeby nie zajść w ciążę. Tak, naprawdę istnieją!
    • alpepe Re: jedno pytanie 04.04.12, 13:51
      w Niemczech kiedyś sterylizacja była legalna od 35 r.ż., znajoma się wysterylizowała, a ja się zastanawiam. Kobiety w tym wieku raczej i tak wpadek nie zaliczają.
      • znana.jako.ggigus jedne sie sterylizuja, a drugie skrobia 04.04.12, 14:53
        jak to mowia Niemcy - jedem Tierchen sein Pläsierchen (czyli dla kazdego cos dobrego)n i postronnym nic do tego.
    • znana.jako.ggigus wybory innych ludzi nic cie nie obchodza 04.04.12, 14:52
      jedna kobieta woli rodzic, a inna skrobac. taki lajf i swiat i tobie nic do tego.
      zawsze i wszedzie ludzie robia to, co nam samym sie niekoniecznie podoba, i czego bysmy nigdy w zyciu!, ale mozemy sie ugryzc w ... , widzac, jak postepuja inni. Dopoki nie naruszaja naszych granic.
      skrobanki innych pan nie naruszaja twoich granic.
      chyba ze masz jakies przeslanki, na podstawie ktorych ludzie powinni postepowac wg twoich regul, to odszczekam.
    • samuela_vimes Re: jedno pytanie 04.04.12, 14:55
      To, że ktoś dokonał aborcji np w wieku 15 lat, nie znaczy, że w wieku 30 nie będzie chciał mieć dziecka, a sterylizacja działa jednorazowo. Więc beznadziejnie nielogiczny wniosek wysnułaś.
    • triismegistos Re: jedno pytanie 04.04.12, 16:44
      Ale dlaczego zakładasz, że kobieta poddająca się aborcji nie chce mieć nigdy dzieci?
    • leniwy_pierog Re: jedno pytanie 04.04.12, 19:05
      Zajrzałam na konto. Nie widzę tam żadnych środków od firm produkujących sprzęt do aborcji. Jak jesteś taka zorientowana to powiedz mi, gdzie zgłosić się po kasę.
    • chcesztomasz Re: jedno pytanie 04.04.12, 19:08
      trafne spostrzeżenie, też mnie to zawsze zastanawiało jak kobieta, która nie chce mieć w ogole dzieci, bądz już nie chce dzieci nie wysterylizuje się. Piszą,że za drogo, że w PL nielegalnie, za dużo fatygi ale jak wpadnie to a) też trza zapłacić i to często za granicą, b) też trzeba zrobić to nielegalnie w PL lub legalnie za granicą, tez trzeba się pofatygować - wtedy jest siła, kasa, czas.
    • lew_ Re: jedno pytanie 04.04.12, 19:12
      A ty chcesz dzieci Tomasz?:)
    • moonogamistka Re: jedno pytanie 04.04.12, 21:49
      Wazektomia jest zakazana w naszym kraju. Teoretycznie mozna, ale malo kto sie odwazy legalnie, ze wzg na mozliwe klopoty.
      • b_a_n_s_h_e_e Re: jedno pytanie 05.04.12, 11:53
        Co Ty mówisz. Mój były dzwonił miesiąc temu do Krakowskiej kliniki, normalnie wykonują wazektomię bez żadnych problemów.
    • pimpus_sadelko93 Re: jedno pytanie 04.04.12, 22:13
      aborcję zwykle wykonują dziewczyny/kobiety, które nie chcą mieć dzieci w danym momencie, a nie w ogóle. podjęcie takiej decyzji przez 18-latkę albo 25-latkę byłoby skrajnym idiotyzmem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka