Dodaj do ulubionych

jaka rasa psów wam się podoba...?

07.05.12, 21:42
i jaką macie?
podobno mężczyźni preferują rasy typu obronne, duże psiska rasowe jak wilczury( owczarki niemieckie) amstafy czy tam pitbule; a my kobiety?:)
Obserwuj wątek
    • sabrilla Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:44
      Owczarki niemieckie.
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:53
        masz takiego? ja mam stara suczke juz, lubi wodę, pływać a te małe kudłacze- nie :P
        • sabrilla Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:59
          A mam. Długowłosa sunia, lat cztery. Wodę uwielbia i w ogóle naprawdę kumaty z niej pies. Bardzo towarzyski i dobrze ułożony.
    • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:44
      Wszystkie takie które sięgają powyżej kolana. Te które sięgają poniżej muszą być wyglądać jak małe, paskudne koksy z siłowni. :)
      • varna771 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:48
        sznaucery
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:58
        mam takie małe dwa ale nie rasowe :)
      • emikko Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 09:59
        Jak bylam mala dziewczynka z kucykami, to marzylam o dogu niemieckim, koniecznie olbrzymim. Zdecydowanie siega powyzej kolana ;D

https://2.bp.blogspot.com/-Y3gJ0ktZDGk/TVq5Ks0SiGI/AAAAAAAAMFU/IoW12Ukfih4/s1600/GCH+CH+Lobato%2527s+Jitterbug+Man.jpg
    • kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:49
      chichuachua lubiam;-)
      Mojemu podobają się sitsu (ciotka ma i jest zauroczony ynteligencjom) a oprócz sitsu Pit Bull RED NOSE
      • kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:05
        ................aaaaaaaa..............i mopsy są słodkie, choć charczą.
        • jola-kotka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 00:32
          Mam yorka suczke innej rasy nie chce miec ta jest super.
    • good_morning Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:49
      my kobiety z sevres preferujemy wodolazy
      • mojemieszkanie24 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:51
        chichuachua, cocker spaniel
    • margie Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:49
      sznaucer sredni. o taki:[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/7/hc/ef/szij/i9lOG0K43qMWKPvC4B.jpg
    • zbyfauch Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 21:59
      zetka50 napisała:
      > i jaką macie?
      > podobno mężczyźni preferują rasy typu obronne, duże psiska rasowe jak wilczury(
      > owczarki niemieckie) amstafy czy tam pitbule; a my kobiety?:)

Mówisz chyba o drechach i innych pajacach.
      Osobiście lubię małe i średnie kundle. Raczej okrągłe i przyjazne.
      Z rasowych podobają mi się ostatnio mopsingi.

P.S.
      W Niemczech psy "obronne" nazywają się bardziej odpowiednio, "bojowe".
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:04
        słyszałam że prawdziwy mężczyzna musi mieć duzego psa ale nie wiem, to tylko słuchy były:)
      • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:16
        Jestem dresem i pajacem od urodzenia zatem. Hallelujah. Przerobiłam już dobermana, rottwailera i amstaffa z "bojówek". :)
        • zbyfauch Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:20
          jazzify napisała:
          > Jestem dresem i pajacem od urodzenia zatem. Hallelujah. Przerobiłam już doberma
          > na, rottwailera i amstaffa z "bojówek". :)

Ile lat miałaś każdego z nich?
          Znaczy czy "do końca".
          • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:24
            Doberman nam spindolił za suką i ślad po nim zaginął (masowa akcja poszukiwawcza spełza na niczym), rotek nam zdechł w wyniku choroby, a amstaff mnie pogryzł i wrócił do schoroniska w wyniku czego nabawiłam się chyba lęku do bojówek obecnie.
            • zbyfauch Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:29
              jazzify napisała: (...)

W takim razie przepraszam za podejrzenia. :)
            • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:39
              Amstaffkę przygarnęłam 1,5 roku temu z bidula i serce mi się krajało przy jej oddawaniu (po tygodniu). Ale dostałam takiej blokady przez to ugryzienie, że nie mogłam jej u siebie zatrzymać.
              Swoją drogą "szacun" dla domów tymczasowych za kłamliwe opisywanie psów. Aszka przedstawiana była jako pies kanapowiec i lizak zawodowy ludzkich mord, a trafił do mnie pies z agresją lękową którego atakowało w jej psim łbie dosłownie wszystko (ot choćby światło z okna).
              • kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:42
                No przegięcie-dobrze że do tragedyji nie doszło.Ludzie jednak nieodpowiedzialni są i niepoważni.
                • lusseiana Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:49
                  No niestety - schronisko to też jakiś tam biznes i niestety większości ludzi chodzi albo o to, żeby się szybko bydląt pozbyć (a więc wszystkie są cacy, spokojne, idealne dla dzieci i kanapowe), albo wręcz przeciwnie, komplikują sprawę bardziej, niż gdybym dziecko chciała adoptować... Takie to moje smutne wnioski wyciągnięte po zwiedzeniu kilku schronisk w okolicy :/ Dlatego też schroniskowego sobie daruję - jak się jakaś bida sama napatoczy, to starym zwyczajem przygarnę, ale w żadnej okolicznej Sodomie (czyt. schronisku) moja noga raczej już nie postanie.
                  • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:03
                    Do mnie psiury się w zasadzie garną jak pszczoły do miodu więc podwójnie to przeżyłam i autentycznie płakałam jak ją oddawałam na nowo do schronu. Przed adopcją przez bite dwa tygodnie do niej grzałam na dawanie smaczków, wyprowadzanie na spacery i tarmoszenie żeby się ze mną wstępnie oswoiła i jak najlżej przeżyła szok związany z odejściem z tymczasu. Pisura trafiła do mnie w stanie jak wyżej pisałam. Ponad to okazało się, że pies jest kompletnie zdziczały, nie potrafi chodzić na smyczy ani w kagańcu i każdorazowy spacer kończył się niesieniem jej na rękach (25 kg) bo lala się ze strachu czołgała po glebie na żabę i szarpała. Aż w końcu mnie ugryzła.
                    • kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:11
                      nie wiem jak bym postąpiła.Może bym zawalczyła o psa, a może i tak jak Ty z wielkim zalem jednak oddała. Jest to rasa o dość agresywnym usposobieniu, więc nie miej wyrzutów sumienia-pewnie trochę masz;-)
                      • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:20
                        Mam, a jakże. Ostatnio spotkałam przypadkowo tymczas na mieście. Psiura dalej tam siedzi, bez żadnego progresu i polepszenia. :(
                    • lusseiana Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:18
                      Widocznie ktoś musiał ją ostro lać smyczą, albo paskiem - pies nieprzyzwyczajony szarpie się i tarza, ale nie leje pod siebie. Widocznie chciałaś za szybko ją "oswoić"... Z resztą, nie będę bawić się w proroka, ani Ciebie, ani psicy na oczy nie widziałam ^^ Niemniej nie dziwię się takiej, a nie innej decyzji - też nie wiem, czy byłabym w stanie zatrzymać psa, który mnie ugryzł. Niezależnie, jak wielka byłaby w tym moja wina - to naturalne, że po pogryzieniu pojawia się strach, a domowników się bać niepodobna.
                      • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:31
                        Ponoć właśnie nie. To był wsiowy pies. Biegał po wsi od zawsze aż w końcu tymczas go złapał do siebie. I na tymczasie też biegał tyle, że po ogrodzie. Rok czasu siedziała na tym tymczasie i nie ogarnęli nawet tego żeby nauczyć psa chodzenia na smyczy ani w nawet najmniejszym stopniu jakoś zsocjalizować? Nie wiem już sama. Być może mogłam zawalczyć jeszcze - to sobie pewnie będę wyrzucać do końca. I może bym zawalczyła gdyby nie to cholerne ugryzienie. Emocje potem były już tak duże, że bałam się nawet nawet jej pogłaskać. Ja się nakręciłam ze strachu, pies podwójnie i poszło.
                        No ale nic, jak tylko będę miała warunki ponownie to pewnie nie przepuszczę jakiejś bidzie i przygarnę. :)
                        • lusseiana Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:35
                          "PONOĆ" jest tutaj kluczowe. Bo ponoć miał to być przemiły kanapowiec i lizus, prawda? Jak na mój gust opisane zachowanie sugeruje co innego, niż twierdzono w dt, ale teraz to już i tak dywagacje - niczego nie zmienią. Tylko psa szkoda, bo obawiam się, że jego psychoza będzie się pogłębiać, aż będzie trzeba go uśpić.
                          • rikol Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 00:26
                            Mysle, ze gryzacy i paranoiczny amstaf powinien byc uspiony. To zbyt niebezpieczny pies. Gdyby to byl jamnik, pewnie nie wyladowalby w schronisku, nawet gdyby gryzl. Po drugie, choroby psychhiczne u psow mozna leczyc, choc oczywiscie nie tak skutecznie jak u ludzi. W kazdym razie agresja psa chorego psychicznie to powod do uspienia. Mysle, ze trzeba bylo sie poradzic weterynarza. W schronisku lepiej temu psu nie bedzie na pewno, a raczej stan jego sie pogorszy.
    • cherry-cherry Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:02
      Buldog francuski, o taki :

https://v3.petite-annonce-gratuite.com/images/321274_2242dicUjEPczEnI_large.jpg
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:05
        O, jaki miluśki szczeniak :)
        • to.niemozliwe Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 21:36
          W milusiej klateczce. :-D
          • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 21:38
            no żeby nie psocił :)
            • to.niemozliwe Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 05.06.12, 21:57
              I pod paszką się nie spocił...
    • stephanie.plum Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:02
      labrador
      flat coated retriver
      berneńczyk
      dog de Bordeaux
      wielki dog niemiecki
      wyżeł waimarski
      nowofunland
      leonberger

czyki ogólnie głownie wielkie, kłapciastouche poczciwce
      :~)
      • jan_hus_na_stosie Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:36
        jeszcze tylko Rhodesiana do kolekcji Ci zabrakło :)
    • akle2 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:06
      Żadna.
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:10
        dlaczego? nie lubisz psów ?
    • sundry Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:09
      Labradory i golden retrievery, ale każdego chętnie pogłaszczę:)
    • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:09
      mam zamiar kupić takiego:
      https://3.bp.blogspot.com/_B070YnnYOIA/TDldlAwzBqI/AAAAAAAAAMM/V2duroW3INM/s400/golden-retriever.jpg
      • jazzify Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:14
        Dog niemiecki
        Buldog angielski
        Nowofunland
        Leonberger

Zasadniczo to jak w wizytówce, każdemu psu sprzedaję buziaka na ulicy i kocham wszystkie :).
      • zbyfauch Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:15
        zetka50 napisała:
        > mam zamiar kupić takiego: (...)

Małżonka powiadają, że to pies dla starych panien.
        Podobno łasy na głaskanie, kładzie łeb na kolanach i poza tym patrzy w oczy z rozmarzonym uwielbieniem.
        • piesfafik Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 00:45
          mam takiego goldena chociaz nie jestem stara panna :). Super sympatyczny pies - uwielbia ludzi i latwo sie uczy. Ale trzeba mu poswiecic troche czasu bo jest duzy - wiec nieszkolony moze narobic szkod, kudlaty (wiec trzeba go czesto czesac) i nie lubi samotnosci - zawsze sie kladzie gdzies blisko ludzi i jak jest dlugo sam to wpada w depresje.
      • kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:16
        może adoptuj zecia-dobry uczynek spełnisz, Ty zadowolona i pies z nowego domu szczęśliwy;-)
        • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:21
          a jak by był taki w schronisku to zaraz ale nie ma:(
          • kitek_maly Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:39
            Oj Zetka.
            A taki 'husky' Ci się nie podoba? :)
            schroniskopromyk.pl/nuk/
            • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:44
              ja lubię, kocham wszystkie psy co nie groźne są, hasky również ale one w naszym klimacie się męczą.
    • kass_1 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:14
      Podoba mi się sznaucer miniaturowy, a mam mieszankę jamnika z kundelkiem (jakoś nie mogłam go nie przynieść do domu tylko dlatego, że nie ma brody ;) )
    • irmina_anastazja Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:15
      mam kundelka, raczej wole brac ze schroniska. ale podobaja mi sie alaskan malamuty, husky, dobermany, charty afganskie i jamniki :p Nie lubie yorków
      • irmina_anastazja Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:19
        sorry, w sumie mam teraz nie kundelka, tylko raczej skundlonego jamnika, tulow jamnika, charakter jamnika, pyska jamnika i dlugie lapy, w skrocie mowie ze to jamnik :p
    • szrama_z_szarm Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:16
      Nowofundland.
      Był idealny-on sam i w połączeniu ze mną.
    • lusseiana Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:23
      Mam 14-letnią kundelkę, mała, łaciata, trochę do welsh corgi podobna, tylko ogon ma normalny i podwozie nieco wyższe. Jak odejdzie, planuję sprawić sobie coś wielkiego, kudłatego i zębatego - jak kaukaz albo azjata na przykład. Podobają mi się też mastify (tybetan albo pirenejski), owczarki anatolijskie, sarplaninace (jak z resztą większość górskich molosów) i kilka ras krótkowłosych (dog niemiecki, dog kanaryjski, argentyński, tosa, rodezjan i dalmatyńczyk), ale tych ostatnich ze względów praktycznych raczej sobie nie zafunduję :) Pozostaje podziwiać.
      • szrama_z_szarm Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:29
        Zanim podejmiesz decyzje- pamiętaj, że te rasy, które wymieniłaś (zwłaszcza molosy) obarczone są ryzykiem chorób (stawy, serce) oraz...bardzo krótko żyją. Im większa rasa-tym krótszy (stosunkowo) żywot.
        I jeszcze coś- taki pies to ponad 60kg. Musisz mieć pewność, że w razie czego będzie ci miał kto pomóc.Sama za chiny nie dasz rady.
        • lusseiana Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:36
          Wiesz, troszkę się roześmiałam, ale doceniam mimo wszystko troskę - ludzie bywają lekkomyślni, krótkowzroczni i zaślepieni słitaśnymi szczeniaczkami... Spokojnie, wiem na co mam zamiar się porwać. Zdaję sobie sprawę co mnie może czekać i mam warunki na takiego psa.
    • best.yjka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:29
      wilczarz irlandzki

https://simonthongwh.files.wordpress.com/2011/06/irishwolfhounds.jpg

bokser

https://www.pies.pl/cms_a/upload/image/galeria/bokser1.jpg

dog niemiecki

https://www.darmid.republika.pl/images/dog.jpg

• headvig Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:32
      Samojed
    • soulshunter Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:41
      mnie sie podoba pies figa. Wlasciwie ta figa - ona.
    • jan_hus_na_stosie Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:41
      ja lubię mieszańce, takie kundle :)
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:45
        ja mam 2 takie :)
    • georgia241 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:42
      Podobają mi się: szpice, husky, goldeny, foxteriery
      Mam kocura burego.
      • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:47
        georgia241 napisała:

> Mam kocura burego.

a ja kotkę :)
        • kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:49
          Ja 2 czorne kicury obecnie posiadam-koty sa jednak mniej wymagające, a ja na 2 domy z czego w jednym na 10 pietrze.Uznaję , że psiaki w blokach się męczą(zwłaszcza te duże). Miałam psy-niewiele, bo zawsze traktowałam je jak członków rodziny, czyli z miłością i szacunkiem;-)
          • georgia241 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:52
            Miałam sunię bokser, ale to było wówczas, gdy zamieszkiwałam parterowy domek z ogródkiem. Zmarła jako 8-latka na chorobę zakaźną.
          • zetka50 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:54
            moje psiaki i kot wychodzące nie nocują w domu, kot przed godziną poszedł sobie bo teraz ciepło na dworze to mu się nie chce z nami siedzieć, pies jeszcze drzemie ale za chwilę na dwór, bo chłop z psem się nie pogodzi :))
    • kbjsht Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:43
      kocham husky, no i beagle też, ale w sumie to żadnemu nie mogłabym się oprzeć, wszystkie są takie bezbronne, kochane.. ;))
      • lusseiana Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 22:52
        Husky bezbronny... no ciekawe xD Widocznie nie widziałaś takiego psa w akcji z sarną, w kurniku, albo w szopce z królikami...
    • zetka50 może mi jeszcze doradźcie:) 07.05.12, 23:09
      doradźcie bo się nie znam; suczka moja od samego początku dostała zastrzyki hormonalne, czy dalej szczepić czy nie, bo wyczytałam w necie ze ropomacicza moze dostać.
      • lusseiana Re: może mi jeszcze doradźcie:) 07.05.12, 23:23
        To zależy ile ma lat i od ilu te zastrzyki dostaje. Jeśli długo i dobrze reaguje, to nie widzę przeciwwskazań.
        • zetka50 Re: może mi jeszcze doradźcie:) 07.05.12, 23:27
          zaszczepiłam jak miała 7 miesięcy, 2 razy dostała.zrobiła się spokojniejsza.
          • lusseiana Re: może mi jeszcze doradźcie:) 07.05.12, 23:37
            Hmmm... a to nie lepiej wysterylizować, jak taka młoda? Jakby nie patrzeć likwiduje to za jednym zamachem wszelkie niedogodności związane z posiadaniem suki...
    • hamerykanka Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:19
      Serozercze dobermany (wszystko zrobia za kawalek sera)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/mj/bb/5mg5/hb8rmBp4oy0WprE41B.jpg
      • lusseiana Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 07.05.12, 23:26
        Kurde, fajne pieśce :D

Moja sucz też ostatnio upodobała sobie sery - zwłaszcza oscypka i camembert z grila xd
        • marguy Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 00:24
          To chyba oczywiste, ze najbardziej podobaja mi sie owczarki szetlandzkie!
          Mile, nieagresywne, inteligentne, troche uparte, bardzo lubia dzieci.
          Oto moj Jazz, najpiekniejszy pies na swiecie ;)

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ie/gf/mxda/lhMSjk2o8otiUk5UoX.jpg
          • kseniainc Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 10:54
            marguy-oczywiste, oczywiste.Slyczniasty pies o nieczęsto spotykanym umaszczeniu chyba, ja bynajmniej pierwszy raz takiego widzę;-)
      • majenkir Re: 06.06.12, 21:57
        Moje bydleta maja taki sam kocyk (ten zielony) :)
    • ognista.potwora Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 00:46
      Moje ukochane to owczarki niemieckie, miałam cudowną "owczarzycę" :) Generalnie wolę czworonogi średnie i te ciut większe. Nie dla mnie yorki i inne "cziłały" - to parodia psa i strach po domu chodzić, jeszcze się to do kapcia przylepi ;)
      • lizzy1 Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 05:45
        Turysta pyta bacę:
        - Baco, dlaczego wywiesiliście przed drzwiami tabliczkę "Uwaga pies", skoro macie małego pieska?
        - A bo już trzy razy mi go zdeptali!
        • ognista.potwora Re: jaka rasa psów wam się podoba...? 08.05.12, 23:40
          lizzy1 napisała:
          > Turysta pyta bacę:
          > - Baco, dlaczego wywiesiliście przed drzwiami tabliczkę "Uwaga pies", skoro ma
          > cie małego pieska?
          > - A bo już trzy razy mi go zdeptali!

Idealnie oddane sedno sprawy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka