Dodaj do ulubionych

kobiecy kłopot...

21.05.12, 17:45
Czy jakaś Kobieta/Dziewczy na zechciałaby mi doradzić?

Problem jest taki: chyba się wykrwawię...bez żądnej przesady. Wiecie, o co chodzi..
niby powinnyśmy tracić w czasie tych kilku dni tak łyżkę stołową krwi, ja tracę..chyba butelkę na pewno nie mniej! Nie śmiejcie się, ale krwaiwenia są takie, że nawet pampers nie jest w stanie mnie zabezpieczyć.. za każdym razem co miesiąc ryzykuję utratę pracy, bo nie jestem w stanie wyjść z domu..dzis pół wanny było we krwi. Już 2 razy zemdlałam w ciągu 5 dni i nei zapowiada się na koniec..
u lekarza też już byłam ze 2 razy, powiedział, że to "taka uroda"..teraz znów się zapisałam do innego , ale najbliższy termin jest dopiero na 5- ego czerwca..co ja mam zrobić?
Nie wiadommo dlaczegow czasie okresu ciśnienie mi skacze do ponad 200 skurczowe, przez to mam cholerne migreny.. ja już nie wiem, co robić..
Obserwuj wątek
    • trusia29 Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 17:55
      Idz do dobrego ginekologa-endokrynologa, zrób też usg transwaginalne. To nie jest raczej kwestia "urody"... Moze mięśniaki macicy, może problemy hormonalne, a może jeszcze coś innego. Na forum raczej tego nie zgłębisz.
      • horpyna4 Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 18:00
        A doraźnie warto zastosować wyciąg z jemioły. Ponoć pomaga, przy okazji obniżając ciśnienie - to chyba dobrze? Powinien być w każdej aptece.
        • horpyna4 Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 18:01
          A jeżeli nie będzie w najbliższej aptece, to przynajmniej w takiej zielarskiej.
    • yoko0202 Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 18:19
      hemorigen (tabletki bez recepty na zmniejszenie krwawienia), poniżej 10 zł kosztują i pomagają, sprawdzone
      vegentalgin - działa przeciwbólowo i przeciwskurczowo.

jeżeli chodzisz po ścianach z bólu, to poproś lekarza dodatkowo o jakiś środek przeciwbólowy na receptę, są silniejsze i ogólnie lepsze, bo ja czasami to mogę się nawet wykąpać w wannie pełnej ibuprofenu a i tak nie pomaga.

może zastanów się nad tabletkami anty?
    • alpepe Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 19:09
      moja mama tak miała, przeszło po menopauzie. Hemorigen jest fenomenalny doraźnie, a poza tym, to łaź po lekarzach, aż któryś ci pomoże.
    • bez_przekazu rutyna 21.05.12, 19:24
      lykaj duzo rutinoscorbinu przed miesiaczka i w trakcie. dowiedzialam sie o tym od pielegniarki,rutyna obkurcza naczynia krwionosne.
    • lonely.stoner Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 20:34
      1. Zmien lekarza.
      2. 'Taka uroda'- to sie moze ze 100 lat temu mowilo i jakos zylo, dzis mozna np. zaczac przyjmowac pigulke hormonalna ktora sporo takich problemow minimalizuje, albo zaczac przyjmowac takie tabletki ktore obkurczaja naczynia krwionosne, nie pamietam jak sie nazywaja, ale mialam podobny problem i lekarz mi polecil te 2 metody. Zdecydowalam sie na hormony jako przy okazji antykoncepcje- i jest swietnie :)
      • lonely.stoner Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 20:35
        lonely.stoner napisała:

> 1. Zmien lekarza.
        > 2. 'Taka uroda'- to sie moze ze 100 lat temu mowilo i jakos zylo, dzis mozna np
        > . zaczac przyjmowac pigulke hormonalna ktora sporo takich problemow minimalizuj
        > e, albo zaczac przyjmowac takie tabletki ktore obkurczaja naczynia krwionosne,
        > nie pamietam jak sie nazywaja, ale mialam podobny problem i lekarz mi polecil t
        > e 2 metody. Zdecydowalam sie na hormony jako przy okazji antykoncepcje- i jest
        > swietnie :)

no moga tez byc rozne anatomiczne przyczyny, wtedy trzeba by USG zrobic. tu masz artykul:www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,90,krwotoczne-miesiaczki,box-spec#.T7qKz9xo28o
    • aizuz Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 20:41
      przyczyną może być niedobór magnezu
      polecam wizytę u lekarza
    • anna_sla żelazo uzupełnij kochanie 21.05.12, 20:44
      nie mówię, że to tylko taki powód może być, ale warto spróbować. Zbadaj poziom żelaza, od lekarza zażycz sobie wyliczenie odpowiedniej dawki i łykaj. U mnie obfitości są właśnie tego objawem i żelazo załatwia temat na przyszły miesiąc.
    • lilyrush Re: kobiecy kłopot... 21.05.12, 22:50
      Mirena jest podobno świetna na cos takiego

przede wszystkim zmień lekarza na takiego z naszego wieku a nie 19-go....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka