Dodaj do ulubionych

Zmiana stylu

01.07.12, 17:17
Dziewczyny mam problem w sumie mały ale dla kobiety to zawsze rosnie do rangi wielkiego ;-) Otóż muszę zmienić swój styl ubierania się , moze troszkę wygląda tylko problem w tym ,ze lubię ten swój styl jaki by nie był i nie bardzo wiem jak zmienić abym czuła się dobrze w nowym . A muszę zmienić bo zauważyłam ,że żona kolegi z pracy z , którym siedzimy razem biurko w biuro ma zbliżony styl ubierania się , wygląd do mojego albo ja do jej mniejsza z tym .Zauważyłam ,że jestesmy do siebie w jakimś tam stopniu podobne . Dziwnie to tak przynajmniej mnie z tym dziwnie .Nawet ktoś z wspracowników kiedyś tam zauważył "... o widziałem was jechaliście razem w zeszłą sobotę ale to było już pózno ..." i dziwny uśmieszek do tego . To na bank nie byłam ja bo nas łączy tylko wspólna praca , po pracy raczej nie utrzymujemy stosunków przyjacielskich każdy z nas ma swoje własne kółko przyjaciół a nie chcem aby plotki się poszerzały na ten temat. Wiem pierdoła na ty świecie większosć ludzi jest do kogoś tam w jakimś tam stopniu podobna ale kurcze jak to zmienić ? Jak znalesć zupełnie inny styl tak abym się dobrze w nim czułą ? No jak ???
Obserwuj wątek
    • highly.sceptical Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:25
      Może raczej popracuj najpierw nad stylem wypowiedzi pisemnych.
      • bosa_stokrotka Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:37
        spoko wakacje są każdemu się może zdażyć psze profesorze
        • maitresse.d.un.francais Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:42
          spoko wakacje są każdemu się może zdażyć psze profesorze

a poza wakacjami błędów nie robisz?

poza tym, skoro są wakacje, to może Berlin w tym czasie nie jest stolicą Niemiec? (bo tego uczą na geografii, a są wszak WAKACJE).
        • highly.sceptical Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:45
          > zdażyć

Nie ma takiego słowa, nie w języku polskim. Jesteś trollem, prawda?
    • six_a Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:29
      >a nie chcem aby plotki się poszerzały

to morze sprubuj je zwenzić.
    • zamysleniee Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:29
      zmień pracę o!
      • bosa_stokrotka Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:38
        taaa a prawa ! ale to nie tak łatwo w moim przypadku
        • maitresse.d.un.francais Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:43
          taaa a prawa !

bitte???
          • zamysleniee Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:48
            > taaa a prawa !
            >
            > bitte???

chyba "d" połknęła, ale kto ją tam wie :D
    • six_a Re: Zmiana stylu 01.07.12, 17:45
      a w ogóle to bądź asertywna i powiedz koledze, że jego żona ma zmienić styl.
    • lady-z-gaga Re: Zmiana stylu 02.07.12, 09:27
      >mam problem w sumie mały ale dla kobiety to zawsze rosnie do rangi wielkiego

A własnie, że nie zawsze.
      W sumie szkoda ;)
    • alpepe Re: Zmiana stylu 02.07.12, 09:53
      była kiedyś soap opera Różowa Dama, w której bohaterka codziennie chodziła na różowo. Jest to jakieś rozwiązanie?
    • asiu_3 Re: Zmiana stylu 02.07.12, 14:18
      Nic nie zrozumialam.
    • bosa_stokrotka Re: Zmiana stylu 02.07.12, 17:08
      kurcze rzuciał hasło, zdawkowo opisałam co i jak z dużą zawartością błędów stylistycznych , ortograficznych i gramatycznych ( moja wina , moja wina , moja bardzo wielka wina ) ale nie bardzo pojmuję dlaczego aż tak się czepiacie byków . Przeciez czasami można wrzucić " na luz" w koncu to forum a co za tym idzie -> swobodne wypowiedzi , wiem profesor Miodek na pewno by tego nie zdzierzył ale przecież to nie esej literacki . Czy "my" polacy musimy już tak mieć ,ze najlepiej się jest czepiać wszystkich i wszystkiego ? ( pytanie retoryczne)
      • swiete.jeze Re: Zmiana stylu 02.07.12, 18:24
        > Przeciez czasami można wrzucić " na luz" w koncu to forum a
        > co za tym idzie -> swobodne wypowiedzi , wiem profesor Miodek na pewno
        > by tego nie zdzierzył ale przecież to nie esej literacki .

Nie wierzę, że w jakiejkolwiek innej sytuacji umiałabyś napisać poprawnie nawet krótki tekst. Efekt jest taki, że potem od takich idiotów przychodzą urzędowe pisma albo tworzą oni firmowe strony internetowe na które nawet patrzeć się nie da.

Specjalnie dla ciebie: bykom-stop.avx.pl/
        • maitresse.d.un.francais Re: Zmiana stylu 02.07.12, 18:25
          Efekt jest taki, że potem od takich idiotów przychodzą urzędowe pisma albo tworzą oni firmowe strony internetowe na które nawet patrzeć się nie da.

I żeby chociaż ograniczali się do wysyłania pism z błędami ortograficznymi, ale nie - oni wysyłają bezsensowne pisma!
        • bosa_stokrotka Re: Zmiana stylu 03.07.12, 14:38
          Nie wierzę, że w jakiejkolwiek innej sytuacji umiałabyś napisać poprawnie nawet
          > krótki tekst. Efekt jest taki, że potem od takich idiotów przychodzą urzędowe
          > pisma albo tworzą oni firmowe strony internetowe na które nawet patrzeć się nie
          > da.

wypraszam sobie , nie masz praw mnie obrażać a Tobie niczego nie muszę udowadniać
      • maitresse.d.un.francais Re: Zmiana stylu 02.07.12, 18:24
        ale nie bardzo pojmuję dlaczego aż tak się czepiacie byków . Przeciez czasami można wrzucić " na luz" w koncu to forum a co za tym idzie -> swobodne wypowiedzi

Dlatego się czepiamy, że styl to człowiek. NIE TYLKO styl ubrania, RÓWNIEŻ styl wypowiedzi.

Ale sądzę, że i tak nie zrozumiesz, o co chodzi.
      • raohszana Re: Zmiana stylu 02.07.12, 18:59
        My, jako nie-do-końca-Polak mówimy, tonem królewskim, że nie, nie możemy wrzucić na tak dziko pojęty "luz". Jak ja umiem po polsku poprawnie - to Ty też się nauczysz, to nie boli.
        A problem wydumany masz.
    • mocno.zdziwiona Re: Zmiana stylu 02.07.12, 18:19
      Zacznij od fryzury (cięcie, kolor włosów). Poza tym jesli zwykle nosisz luźne spodnie to kup jakieś rurkopodobne. Albo jeśli uwielbiasz pastelowe kolory to dla odmiany kup coś pomarańczowego albo ciemnego.
      A tak poza tym się nie przejmuj, ludzie gadają i będą gadać i wymyślać, niezależnie od Twojego wyglądu.
    • kadfael Re: Zmiana stylu 02.07.12, 18:55
      Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że zmieniając styl możesz trafić w styl żony szefa np.? Albo cioci sąsiada z góry?
      Musiałabym chyba upaść na głowę żeby zmieniać styl, bo ktoś ma podobny i w związku z tym powstają plotki. Trochę nie wierzę, że piszesz serio.
    • sid_sid Re: Zmiana stylu 02.07.12, 19:33
      Jak ktoś nie ma problemu, to go sobie wymyśli.
    • varia1 Re: Zmiana stylu 05.07.12, 20:19
      to jednak jest prawda, że kobieta wymyśli problem do każdego rozwiązania

a w temacie: jeśli już nie przeżyjesz bez "zmiany stylu" to sugerowałabym taki, żeby się z twoim gazetowym nickiem ładnie komponował :D
    • lady-z-gaga Re: Zmiana stylu 05.07.12, 20:28
      >Jak znalesć zupełnie inny styl tak abym się dobrze w nim czułą

TU
      www.ceneo.pl/561157cl-Slownik_stylistyczny_jezyka_polskiego
      nie ma pewności, czy Ty poczujesz się lepiej, ale czytelnicy Twoich postow na pewno
    • lonely.stoner Re: Zmiana stylu 05.07.12, 22:07
      zmien fryzure albo nagle zacznij nosic wielkie okulary.
    • moonogamistka Re: Zmiana stylu 08.07.12, 02:39
      Moze siedzicie obie u tej samej szafiarki w necie;-)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka