Dodaj do ulubionych

Czego szukamy w partnerze?

20.07.12, 20:08
Jedni mówią przeciwności przyciągają się, inni, że wręcz przeciwnie.
Każdy ze swojego odczucia może wyrażać opinie i będą one pewnie różne, jak różni jesteśmy.

W partnerach szukamy cech podobnych do naszych. Z jakiego powodu? Otóż udowodniono, że zakochani powinni mieć wspólne zainteresowania, gdyż w przeciwnym razie ich związek jest skazany na porażkę.
Dlaczego?

"Podstawowe prawo wszechświata, „prawo podobieństwa właściwości” (Chok isztawut hacura) stwierdza, że podobne właściwości ​​przyciągają się w zakresie ich podobieństwa, aż do połączenia, zlania się w ich pełnym podobieństwie. Jest to prawo i dlatego jest ono sprawiedliwe w naszym i wyższym świecie."
Obserwuj wątek
    • brown_aurelia Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 20:18
      ja i mój chłopak różnimy się bardzo - mamy inne charaktery, temperamenty, poglądy na niektóre sprawy, ale to co nas łączy to takie same podejście do życia :)
    • highly.sceptical Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 20:23
      > zakochani powinni mieć wspólne zainteresowania, gdyż w przeciwnym
      > razie ich związek jest skazany na porażkę.

Nie trzeba studiować kabały, żeby to wiedzieć.

PS Jakiś rok temu forum Społeczeństwo poleciłem Ci się puknąć w okolice twarzoczaszki. Wykonałaś?
    • six_a Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 20:26
      ajfona.
      • eat.clitoristwood Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 20:48
        Na facebuku był dzisiaj Raczkowski: "Z jakiej okazji (pyta jeden pryszczak drugiego) dostałeś ajpada? -Z okazji apostazji."
        • highly.sceptical Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 20:51
          > Na facebuku był dzisiaj Raczkowski: "Z jakiej okazji (pyta jeden pryszczak drugiego)
          > dostałeś ajpada? -Z okazji apostazji."

Ajpod srajpod.
          • six_a Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 21:06
            a Ty kiedy się złamiesz i założysz profil na fejsiesrejsie? :)
            • highly.sceptical Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 21:35
              > a Ty kiedy się złamiesz i założysz profil na fejsiesrejsie? :)

A skąd wiesz, że nie mam? o_0 No nie mam... I nigdy nie założę, ponieważ charakteryzuje mnie bardzo krytyczny stosunek do Facebooka, uważam, że jest to głupawa instytucja, która spłyca stosunki międzyludzkie i służy w pierwszym rzędzie do lansowania się, a ja nie mam takich potrzeb.

Chociaż z drugiej strony jest to skuteczna platforma do szerzenia idei, wymienienia się informacją, linkami itd., więc może by to nie było takie głupie, no i mógłbym "polubić" Jamesa Randiego ... ale nie, jednak zasady są zasadami, ponadto jestem aspołeczny, a to do czegoś zobowiązuje. Ha! ha! :D
              • princessjobaggy Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 22:22
                > uważam, że jest to głupaw
                > a instytucja, która spłyca stosunki międzyludzkie i służy w pierwszym rzędzie d
                > o lansowania się,

https://1.bp.blogspot.com/-19hs6QKZx2E/Tx-ZYw_AP3I/AAAAAAAADbA/pyrYAx_EnS4/s640/Facebook%2BProfile%2Band%2BAlbum%2BPortfolio.jpg
        • six_a Re: Czego szukamy w partnerze? 20.07.12, 21:05
          ja dostanę z okazji apopleksji
          mam najbliżej do tej akurat okazji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka