zmarznieta_buka
29.08.12, 15:14
Moje BMI zawsze mieściło się w normie, gdzieś tam po środku sobie byłam.. Nigdy nie zależało mi żeby być szczypiorkiem i też nigdy w życiu nie odchudzałam się. Niestety chyba przeholowałam, czy tam zaniedbałam się, gdyż dorobiłam się z wiekiem lekkiej nadwagi, konkretnie o 3 kg wg BMI za dużo ważę.
Ostatnio od dwóch osób osobno usłyszałam komplement, że mam bardzo ładną, apetyczną figurę. Jeden komplement był wypowiedziany przez mężczyznę, drugi przez kobietę. Czy można mieć ładną figurę przy nadwadze? Mam duże piersi i fakt, że dziwnie one wyglądały, gdy byłam nastolatką ważącą 50 kg i mającą biust tej samej wielkości co teraz (teraz mam 75 G). Gdy ważyłam 60-65 kg biust był lepiej dopasowany do reszty ciała, nie wyglądało to już tak dziwnie, ale teraz ważąc 72 kg wg mnie jestem zdecydowanie za gruba, a tu te komplementy... Myślałam, że przy nadwadze można usłyszeć co najwyżej "ale ty jesteś gruba", "ale przytyłaś", a tu nic takiego, nikt mi tak nie powiedział ani razu tego pomimo, że przytyłam... tylko właśnie te pochwały.