Dodaj do ulubionych

Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę?

29.08.12, 15:14
Moje BMI zawsze mieściło się w normie, gdzieś tam po środku sobie byłam.. Nigdy nie zależało mi żeby być szczypiorkiem i też nigdy w życiu nie odchudzałam się. Niestety chyba przeholowałam, czy tam zaniedbałam się, gdyż dorobiłam się z wiekiem lekkiej nadwagi, konkretnie o 3 kg wg BMI za dużo ważę.
Ostatnio od dwóch osób osobno usłyszałam komplement, że mam bardzo ładną, apetyczną figurę. Jeden komplement był wypowiedziany przez mężczyznę, drugi przez kobietę. Czy można mieć ładną figurę przy nadwadze? Mam duże piersi i fakt, że dziwnie one wyglądały, gdy byłam nastolatką ważącą 50 kg i mającą biust tej samej wielkości co teraz (teraz mam 75 G). Gdy ważyłam 60-65 kg biust był lepiej dopasowany do reszty ciała, nie wyglądało to już tak dziwnie, ale teraz ważąc 72 kg wg mnie jestem zdecydowanie za gruba, a tu te komplementy... Myślałam, że przy nadwadze można usłyszeć co najwyżej "ale ty jesteś gruba", "ale przytyłaś", a tu nic takiego, nikt mi tak nie powiedział ani razu tego pomimo, że przytyłam... tylko właśnie te pochwały.
Obserwuj wątek
    • eat.clitoristwood Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:19
      Może.
      Dawaj foty!
      • zmarznieta_buka Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:23
        mogą być w bikini?:)
        • eat.clitoristwood Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:47
          zmarznieta_buka napisała:
          > mogą być w bikini?:)

Mogą, na początek.
          • nie.strzelac.towarzysze Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 16:22
            > > mogą być w bikini?:)
            >
            > Mogą, na początek.

Nie chcę być wścibski, obywatelu, ale nie myśleliście kiedy o uprawianiu masturbacji? Niemające podstaw naukowych wymysły o jej szkodliwości autorstwa nieśmiertelnego dr. Tissota można włożyć między bajki, a przynajmniej nie musielibyście naciągać użytkowniczek forum na rozbierane zdjęcia, co jest dość, prawdę mówiąc, żałosne i przykro się to czyta.
            • eat.clitoristwood Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 16:30
              nie.strzelac.towarzysze napisał:
              > Nie chcę być wścibski, obywatelu, ale nie myśleliście kiedy o uprawianiu mastur
              > bacji?(...)

Myśleliśmy. Do tego potrzebna jest nam tzw. "Wichsvorlage".

Ja czytam swoje wpisy pasjami i z niezmiennych zachwytem, wielokrotnie.
              Współczuję uszkodzonej percepcji.
              • nie.strzelac.towarzysze Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 16:34
                > Myśleliśmy. Do tego potrzebna jest nam tzw. "Wichsvorlage".

Cóż, „gruszkę można walić takoż pod obraz i z pamięci” – przynajmniej jeśli wierzyć poetom.

> Ja czytam swoje wpisy pasjami i z niezmiennych zachwytem, wielokrotnie.

Bardzo słusznie, zacznij jednak może robić to przed wysłaniem.
    • nie.strzelac.towarzysze Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:19
      > Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę?

Może. Liczy się jakość, nie ilość.
    • mariuszg2 Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:22
      może... ja przekanuję się o tym codziennie patrząc w lustro tylko na swoje stopy ...
      • koham.mihnika.copyright kat padania = kat odbicia, obniz lustro, moze zoba 29.08.12, 16:02
        czysz wiecej? :P

sprobuj na wdechu.
    • six_a Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:24
      >a tu nic takiego, nikt mi tak nie powiedział ani razu tego pomimo, że przytyłam... tylko właśnie te pochwały.

spoko, tutaj nadrobisz.
    • akle2 Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:43
      Będąc szczupłym też można być niezgrabnym - tyle samo lub nawet mniej w biodrach niż w talii, płaska pupa, zero cycka. No i co z tego, ze szczupła? Może tyle, że zdrowsza, bez zadyszki i nadciśnienia. A jeśli masz pod biustem 75 w obwodzie, to sugeruje prawdziwą klepsydrę, nic dziwnego ze się oglądają.
    • mocno.zdziwiona Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 15:49
      Pewnie że można mieć ładną figurę pomimo lekkiej nadwagi. Wskaźnik BMI powinien być traktowany orientacyjnie a nie jako wyznacznik nieomylny. Można być szczupłym, niskim i z wielkimi piersiami a wg BMI mieć nadwagę.
      Ogólnie liczy się harmonijna sylwetka, jeśli jesteś dość wysoka (powyżej 170 cm) to Twoje 72 kilo mogą wyglądać proporcjonalnie.
    • eat.clitoristwood Te, zmarznięta, 29.08.12, 15:50
      uważaj bo jak Cię wytrzęsie to z BMI zrobi się IBM, kupią Cię Chińczycy i sprzedadzą jako Lenovo w Media Markcie.
    • antek_wwa Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 16:06
      To zależy jaka nadwaga, jak z tym wyglądasz itd. Kiedyś miałem dziewczyne szczupłą, z małymi piersiami - była ładna ale dla mnie za chuda. Później poznałem inna, z większym biustm, z lekką nadwagą - lekką, która powodowała, że ma okrągłe kształty ale nic jej nie zwisało tu i tam. Uroku do całości dodawała jej ciemna karnacja, która połączona z krągłymi kształtami poprosstu powalała mnie z nóg.
      Daj fotki to ocenimy
      • marguy Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 16:18
        No pewnie, ze moze miec!

I tak bylo przez stulecia, a nawet tysiaclecia. Przedtem modelkami byly normalne kobiety, a nie wychudzone i nadmiernie wyrosniete trzynastolatki. Dzisiejsze kanony urody sa narodzily sie dopiero w latach 60 wraz z pojawieniem sie na rynku mody Twiggy.
        • senseiek2 Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 17:29
          > I tak bylo przez stulecia, a nawet tysiaclecia. Przedtem modelkami byly normaln
          > e kobiety, a nie wychudzone i nadmiernie wyrosniete trzynastolatki. Dzisiejsze
          > kanony urody sa narodzily sie dopiero w latach 60 wraz z pojawieniem sie na ryn
          > ku mody Twiggy.

Baju, baju bedziesz w raju...

Dawniej ludzie po prostu byli chudzi, bo nie mieli co jesc.
          Nie istnialo przemyslowo hodowane zwierzeta i rosliny.
          • marguy Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 30.08.12, 01:05
            senseiek2 napisał:

> Baju, baju bedziesz w raju...
            >
            > Dawniej ludzie po prostu byli chudzi, bo nie mieli co jesc.
            > Nie istnialo przemyslowo hodowane zwierzeta i rosliny.

Nie bede.
            Gdybys np. bardziej interesowal sie sztuka zauwazylbys, ze rzezba, malarstwo, ryciny, opisy literackie i poetyckie az do drugiej polowy XX wieku zaciekle milcza na temat wychudzonych kobiet.
            Rzuc okiem na Rubensa, na kilka starozytnych rzezb, na Renesans w literaturze, a przekonasz sie, ze nie bajam. Tak samo jak nie bajali autorzy bardzo wielu interesujacych ksiazek poswieconych historii odziezy oraz przedmiotow codziennego uzytku.
            • eat.clitoristwood Jeszcze nie tak dawno 30.08.12, 09:06
              grubasowi mówiło się, że dobrze wygląda. Prawdopodobnie dlatego, że otyłość kojarzono, nieco atawistycznie, z dobrobytem. Co odzwierciedlało się w ideałach piękna.
              Jestem sobie w stanie wyobrazić, że taki bidny dawny włościanin jesienią nabijał sobie kałdun a kobita jego zadnicę i uda, po czym zimą szczupleli, szczególnie na przednówku.
      • nadja11 Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 19:21
        Myśle że może być atrakcyjna dla płci przeciwnej , jesli ma przy tym duży biust i jakies kształty.
        Znam kobiete która przy wzroście 168 cm wazy ponad 70 kg , ja tyle ważyłam w 9 miesiącu ciązy i czułam sie jak słoń. Mysle że majac taką wage na stałe czułabym sie źle.A ona cały czas opowiada jak to ją obcy faceci zaczepiają na ulicy , że się bardzo podoba i dobrze czuje ze sobą więc można.
    • senseiek2 Posrodku to jest 21,25 BMI ;) 29.08.12, 17:15
      > Moje BMI zawsze mieściło się w normie, gdzieś tam po środku sobie byłam..

Posrodku to jest 21,25 BMI ;)

Bo ( 25+17,5 ) / 2 = 21,25..

> Nigdy
      > nie zależało mi żeby być szczypiorkiem i też nigdy w życiu nie odchudzałam się
      > . Niestety chyba przeholowałam, czy tam zaniedbałam się, gdyż dorobiłam się z w
      > iekiem lekkiej nadwagi, konkretnie o 3 kg wg BMI za dużo ważę.

w BMI nie ma kilogramow..

Znaczy 28 BMI?

Zebym ja mial BMI=28 to musialbym wazyc 97 kg.. Czyli ponad 19 kg przytyc.

> Ostatnio od dwóch osób osobno usłyszałam komplement, że mam bardzo ładną, apety
      > czną figurę. Jeden komplement był wypowiedziany przez mężczyznę, drugi przez ko
      > bietę. Czy można mieć ładną figurę przy nadwadze? Mam duże piersi i fakt, że dz
      > iwnie one wyglądały, gdy byłam nastolatką ważącą 50 kg i mającą biust tej samej
      > wielkości co teraz (teraz mam 75 G). Gdy ważyłam 60-65 kg biust był lepiej dop
      > asowany do reszty ciała, nie wyglądało to już tak dziwnie, ale teraz ważąc 72 k
      > g wg mnie jestem zdecydowanie za gruba, a tu te komplementy...

W ameryce to by mowili "you're so beautiful!", "you're so thin girl".. ;)

Policz sobie 72 kg / 50 kg = 1,44.. Czyli przytylas o 44 procent..

Nie czas zaczac dbac o siebie?
      Jak ktos chce dobrze wygladac wystarczy biegac.. 1 km dziennie na poczatek. Wiesz ile trwa przebiegniecie 1 km? 5 minut..

> Myślałam, że prz
      > y nadwadze można usłyszeć co najwyżej "ale ty jesteś gruba", "ale przytyłaś", a
      > tu nic takiego, nikt mi tak nie powiedział ani razu tego pomimo, że przytyłam.
      > .. tylko właśnie te pochwały.

1) czy znasz ich mezczyzne i kobiete od czasow kiedy faktycznie wazylas 50 kg (to chyba w szkole sredniej?)
      bo jesli nie, to oni nigdy Cie nie znali, jak wygladalas "normalnie".

2) po co mowic cos nieprzyjemnego? Zeby zakonczyl znajomosc? Nikt nic nie mowi, bo to nie jego sprawa. Kazdy wyglada tak jak chce wygladac.
      • alpepe Re: Posrodku to jest 21,25 BMI ;) 29.08.12, 17:29
        co przeskrobałeś, że cię zbanowali?
      • zmarznieta_buka Re: Posrodku to jest 21,25 BMI ;) 29.08.12, 19:40
        > Policz sobie 72 kg / 50 kg = 1,44.. Czyli przytylas o 44 procent..

Wiesz, pisząc o wieku nastoletnim kiedy ważyłam 50 kg miałam na myśli wiek 13-14 lat, gdzie miałam jeszcze dość dziecięcą figurę, pomimo posiadania bardzo dużych piersi . Wyglądałam wtedy nie ładnie tylko śmiesznie, tak jakby ktoś dziecku przyczepił piersi, które absolutnie nie pasowały do reszty ciała. Potem bardzo mi się ciało zmieniło, nabrałam bardziej kobiecych kształtów i ważąc 60 kg oraz lekko ponad (co dawało ok 21,5, obecnie mam 26 BMI) moim zdaniem wyglądałam najlepiej, w moim odczuciu była to optymalna dla mnie waga tak w sensie wizualnym.

> Nie czas zaczac dbac o siebie?
        > Jak ktos chce dobrze wygladac wystarczy biegac.. 1 km dziennie na poczatek. Wie
        > sz ile trwa przebiegniecie 1 km? 5 minut..

Oczywiście, że czas zacząć dbać o siebie. Pisałam o tym w pierwszym poście, ale raczej Ci umknęło. Wątek był o czymś innym.A biegać i tak nie zamierzam ;)), schudnę inaczej.

> 1) czy znasz ich mezczyzne i kobiete od czasow kiedy faktycznie wazylas 50 kg (
        > to chyba w szkole sredniej?)

Ostatnie klasy podstawówki (7-8 klasa). Nigdy gruba nie byłam, taka raczej normalna, choć chuda też nie, co mi w niczym nie przeszkadzało. Nadwagę mam dopiero od roku, po tym jak na dwa miesiące po operacji straciłam apetyt, nie odczuwałam w ogóle głodu i minimalnie coś tam jadłam tylko po to, aby przeżyć.. jak mi wrócił apetyt to nie dość, że wróciła stara waga, to jeszcze zaczęłam tyć. Tak chyba czasem mają osoby odchudzające się, ja się nie odchudzałam, jakoś tak wyszło. Kobietę znam od czasów kiedy ważyłam 50 kg i ona z tych co zawsze prawdę mówią między oczy, coś w stylu "ale ohydną bluzkę sobie kupiłaś. Weź ją zwróć do sklepu albo komuś oddaj" - nie policzę ile razy czymś tego typu mnie uraczyła, ale mimo wszystko ją lubię ;). Jest to osoba, która uważa się za bardzo atrakcyjną, mówi, że jest ładniejsza od innych dziewczyn, a mi powiedziała, że mam fenomenalną figurę, ładniejszą od niej samej, co jest dużym wyróżnieniem w jej ustach. Mężczyzna mnie nie zna za czasów jak miałam 15 lat... i zachwalał mnie nie mówiąc tego bezpośrednio do mnie, tylko innej osobie mnie zachwalał, że mam fenomenalne nogi i w ogóle, od tej osoby właśnie się tego dowiedziałam. Zresztą mówiła mi to żona tego mężczyzny. Po co miałaby kłamać?
        • nie.strzelac.towarzysze Re: Posrodku to jest 21,25 BMI ;) 29.08.12, 19:47
          > Jest to osoba, która uważa się za bardzo atrakcyjną, mówi, że jest ładniejsza od innych
          > dziewczyn, a mi powiedziała, że mam fenomenalną figurę, ładniejszą od niej samej, co jest
          > dużym wyróżnieniem w jej ustach. Mężczyzna mnie nie zna za czasów jak miałam 15 lat... i
          > zachwalał mnie nie mówiąc tego bezpośrednio do mnie, tylko innej osobie mnie zachwalał,
          > że mam fenomenalne nogi i w ogóle, od tej osoby właśnie się tego dowiedziałam. Zresztą
          > mówiła mi to żona tego mężczyzny.

Lustereczko, powiedz przecie: kto jest najpiękniejszy w świecie?
        • cherry-cherry Re: Posrodku to jest 21,25 BMI ;) 29.08.12, 20:36
          zmarznieta_buka napisała:

> Mężczyzna mnie nie zna za czasów jak miałam 15 lat... i zachwalał mnie ni
          > e mówiąc tego bezpośrednio do mnie, tylko innej osobie mnie zachwalał, że mam f
          > enomenalne nogi i w ogóle, od tej osoby właśnie się tego dowiedziałam. Zresztą
          > mówiła mi to żona tego mężczyzny. Po co miałaby kłamać?

Hehe, skoro zona powtorzyla Ci komplement w imieniu wlasnego meza, to moze wpadlas tej parce w oko i chca Cie zwerbowac na maly trojkacik?
          Bo skoro i maz i zona tak namolnie zachwalaja.... ;)
    • malwa80 Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 18:04
      Oczywiście, że może...jeśli uprawiasz sport, dbasz o ciało, aby było nawilżone, jędrne, gładkie, bez cellulitu i rozstępów to jasne, że możesz być mega atrakcyjna. Nie jest powiedziane, że seksapil idzie w parze tylko z kategorią wagową 50-55 kg. Niektóre szczupłe kobiety wyglądają tak, że pożal się Boże, podobnie jak i te bardziej korpulentne...także moim zdaniem nie ma reguły. Sport, sport i jeszcze raz sport...wiem sama po sobie.
    • lenka.magdalenka Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 19:02
      może
    • best.yjka Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 19:38
      Może, ale nie musi ;) 3 kilogramy ? Czy ty sobie żartujesz? Jakbyś miała miseczkę B, to tej "nadwagi" by nie było. Biust nie jest z powietrza. Duży jest ciężki. Ciesz się ze swoich atutów i przestań patrzeć na wagę w ten sposób.
      • tezee Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 19:56
        Teraz jest jakis trynd żeby wmawiać kobitom iż ich nadwaga tzn sorry tzw pełne kształty są super ;-)
        Czemu to słuzy ? Poprawie samopoczucia tych wszystkich które trudno odgonic od lodowki ? widze ze czuja sie super bo przecie na nie łypie wciąz jakis oblech na ulicy ;-) No tak cyc jest zazwyczaj wielki to i popatrzy jednak obawiam sie że nie ma to dużo wspólnego z postrzeganiem w kategoriach urody.
        Cos sie porąbało w tych głowach w drugą strone ...nagle szczupła wysoka laska dbająca o ciało jest mniej fajna niz przysadzista i okragła a argument jest jeden bo "faceci takie lubią " :-D
        • best.yjka Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 20:36
          A czy trzeba wszystkich gnoić?
    • gaviota44 Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 20:11
      Nie,no,nie przesadzaj z tym biustem.75G to normalny biust,powiedziałabym,taki w sam raz.Do wielkiej reszty moze byc nawet nieco za maly,zeby mowic o klepsydrze;).

Zajrzyjcie na Lobby biusciastych i zapoznajcie sie z tematem:).
      • tezee Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 20:19
        Dlaczego na tym forum wszyscy tak pieją nad okrągłymi kształtami , sa nawet zwolennicy nadwagi?Według mnie żeby mówic o atrakcyjności , pięknie urodzie kobity absolutnie musi mieć ładne szczupłe ciało bez nadwagi , to jest warunek chodzi i o estetykę i o zdrowie.
        Czemu sobie wmawiacie ze nadwaga jest taka fajna i seksi , nie kumam?
        • potworski Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 29.08.12, 20:40
          tezee napisał:

> Dlaczego na tym forum wszyscy tak pieją nad okrągłymi kształtami , sa nawet zwo
          > lennicy nadwagi?Według mnie żeby mówic o atrakcyjności , pięknie urodzie kobity
          > absolutnie musi mieć ładne szczupłe ciało bez nadwagi , to jest warunek chodzi
          > i o estetykę i o zdrowie.
          > Czemu sobie wmawiacie ze nadwaga jest taka fajna i seksi , nie kumam?

To proste=bo dużo fajniej jest wpieprzać kiełbasę podwawelską wieczorami i popijać Colą i wmawiać sobie, że jest się seksownym niż zabrać się za siebie i pójść chociażby na rower, basen czy fitness.
    • potworski Dobre 29.08.12, 20:24
      Znasz powiedzenie "każda potwora znajdzie swojego amatora"? Widocznie nie znasz, skoro takie bzdety wypisujesz. A mierzenie swojej wartości tym, że Franek z księgowości powiedział, że fajnie wyglądasz jest co najmniej karkołomne.
      Tak jak ktoś tutaj napisał=teraz jest taki trynd, że wmawia się grubym laskom że fajnie i apetycznie wyglądają, że powinny się cieszyć ze swojej figury itp. Najczęściej wmawiają te, które same są grube, albo takie, które robią to z dobrego serca, żeby pocieszyć. Jednak żadna z tych komplementujących lasek jakoś sama nie dąży do uzyskania takiej figury - ciekawe dlaczego?
      Duże piersi to żaden atut - nawet jest to wada wg mnie. Owszem - fajne, żeby nim poświecić wśród robotników kładących asfalt przed domem, ale po ciąży już nie jest tak kolorowo.
      • zmarznieta_buka Re: Dobre 30.08.12, 07:38
        > ale po ciąży już nie
        > jest tak kolorowo.

Niby dlaczego? Rozwiń tą myśl.
      • tezee Re: Dobre 30.08.12, 10:51
        Dobra uwaga potworski. No jakoś nie widze żeby powstawały grupy wsparcia utuczmy sie razem by lepiej wyglądać. Jakoś kobiety nie dążą do tego by miec te nadwage tzn przepraszam sexi sylwetkę , mimo że jest trynd na jej komplementowanie bo przecie " faceci to lubią ":-D
    • minasz jakbys była młoda i wysoka to moze i tak 30.08.12, 00:03
      ale potem wisi ci to pomarszczxone ciało na rekach brzuch sie wylewa do tego masz cycki jak maciora jak jestes niewysoka to wygladasz jak tłusta kulka - ale komus moze sie to podobac
    • nadja11 Re: oczywiscie 30.08.12, 10:42
      Czy Ty widziałes autorkę wątku , czy robisz sobie jaja?
      Bo ja znam jedną taką babkę , z nadwagą ,ciągle je w ogóle sie nie rusza i według mnie wygląda źle ,ma niby spory biust co podobno według wszystkich facetow jest atutem ale widac nadprogramowe kg. Ona myśli o sobie dokładnie tak jak napisałeś.Co wiecej podobno realnie faceci się czerwienią na jej widok , a ci odważniejsi zaczepiają ,komplementy jaka piękna i seksi, ciągle opowiada. Nie wnikam ,być może tak jest , jednak najważniejsze że kobieta lubi siebie , a na to wygląda.
      • kaloriada Re: oczywiscie 30.08.12, 16:36
        Ja myślę, że to może być kwestia proporcji, może Twoje ciało stało się bardziej harmonijne wizualnie? W każdym razie – tylko się cieszyć :)
    • sid-l Re: Czy osoba z nadwagą może mieć ładną figurę? 30.08.12, 18:24
      Tak, ale:
      a) tylko kobieta i tylko jeśli ma figurę klepsydry,
      b) z nadwagą, a nie otyła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka